Ердоган пак говори за „братята и сестрите в Кърджали“

Турският президент Реджеб Тайип Ердоган се обърна към "братята и сестрите в Кърджали".

Обратно в новината

Коментари - Ердоган пак говори за „братята и сестрите в Кърджали“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде, защо не ревете по телевизиите? Тонът на Ердоган по-приемлив ли е от тонът на руския патриарх? Или внушенията му са ви по сърце? така както е тръгнало, скоро ще трябва да пак идват литовци, поляци и молдовани да ни освобождават.

Турция НЯМА претенции за границите....Само ще НАЛОЖИ тези ОТ БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС!!!!!Пък и ние усилено ОФИЦИАЛНО с братска козяшка подкрепа вървим натам.....

щЕ СЕ НАМЕРИ ПОНЕ ЕДИН ДОСТОЕН бЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК, КОЙТО ДА ПОСТАВИ НА МЯСТО ТОЗИ САМОЗАБРАВИЛ СЕ ЧОВЕЧЕЦ? Какви братя, какви сестри, какви пет лева, явно обаче точно за тези пет лева става въпрос - дай на българския политик пет лева и държавата е продадена на първо повикване! Срам и позор, Левски и Ботев ще се преобърнат в гробовете си! Питам се - Дали лицата от Правителството на България, някога са имали майки и бащи, и ако отговора е да, в което се съмнявам, как са ги възпитавали - един такъв министър внесе незаконно вредни по съдържание ваксини за да доубием и малко раждащите се деца - българчета!? Що за продажност, алчност и омраза към всичко българско??

има около 10-12 дни за срещата в варна ще имате вıжможност на живо да го питате,гответе се да посрещнете султана,по рано сıм го казвал 28=1.

Ердоган умее да чака. На следващият Трети март, управляващите у нас сигурно ще обявят, че освен финландци, и немци са освободили България от османско иго.Така де - доста руски генерали са всъщност немци - като ген.Криденер, ген.Шилдер-Шулднер, ген.Тотлебен....Първият е командвал Западният отряд на руската армия, вторият - първия щурм на Плевен, третият пък организирал обсадата на града. А Ердоган, ще чака съвсем да се обтегнат и влошат отношенията ни с Русия.Така че, няма да се учудя,ако в обозримо бъдеще, той посети братята си в Кърджали, ...без да е поканен.Кво му пука, та ние имаме ли изобщо някаква сигурност?? Пък и нали сега е модерно, всичко да е ..."Балканско".Нашите политици така и не разбраха - само обединеното Славянство и Православие могат да защитят народите си от исляма. Западът пет пари няма да даде за нас.Ние винаги сме били удобния "буфер" за Западната цивилизация.А руснаците - там отдавна, особено новото поколение не ни има за никакви "братушки". Квото беше, беше...Комшиите чакат просто да останем сами.

Кога най-после ще има протестна нота от нашето външно. И ако ги е страх да го направят пред турците / все пак вече не сме под робство/, барем президента или премиера някой път да кажат, че и българите страдат за душевниците си граници до Одрин и Истанбул. Както и за нашите братя и сестри, които живеят там. Защото погледнато исторически, Одрин и района около Истанбул са много по-български, отколкото турски. И са били български далеч преди да се довлекат турчолята на Балканите през 13 век.

ТУРЦИЯ, НА КУРОРТ,ЗАЩОТО Е ЕВТИНО И СЕ ЯДЕ НА КОРЕМ!!! НАЛИ ТОВА ВИ Е МЕЧТАТА?! ДА СЕ ОСВИНИТЕ,ДА СЕ ПОТЪРКАЛЯТЕ И ДА СЕ ПРИБЕРЕТЕ ОЧАРОВАНИ ОТ"ОБСЛУЖВАНЕТО"!!!А,ДА, И ОТ ЕВТИНИТЕ СТОКИ! АМИ НА ЕВТИНИ ХОРА-ЕВТИНИ СТОКИ И УСЛУГИ! НАЛИВАЙТЕ ПАРИ В ТУРСКАТА ИКОНОМИКА,НАЛИВАЙТЕ!!!ДАЖЕ И НА 3 МАРТ ОТИДОХТЕ ТАМ,А НЕ НА ШИПКА!!!

И българската душа се простира чак до Одрин. И к'во правим?

Мдаа, нека поздравим нашите братя и сестри там...

А да знаеш някой да се казва Иван Иванов в гръцко или одринско? Да, българи има, но такива имена няма да чуеш. Иначе тук турски колко щеш, а ми говорят за възродителен процес. Такъв обаче там не е имало, нали?

Без точен превод на голям пасаж от речта касаещ въпроса е съмнително да си съставяме мнение защото или ни приспиват или ни манипулират.Така или иначе познаването на турски език може само да ни бъде полезно особено на фона на многобройните турци които говорят практически неразличимо български език.

И аз подобно на Ердоган нямам ЛОШИ помисли за Турция......Казвам го в хубавия смисъл....Българската душа се разкрасява при мисълта за изтреляни ракети по посока Истанбул и неговото потапяне от Босфора.....Казвам го без лоши помисли!!!!

Константинопол е прекрасен град. Винаги е бил една от перлите на Земята. Този град заслужава да се пази. Може само да се изгонят турците там.

Не ми давайте извъртени и преработени коментари, а побликувайте ТОЧЕН превод на пасажа засягащ ни от речта му! Нашите управляващи да не се шушумисват, а да реагират адекватно и на държавно ниво! Да не си мислят, че дъжд ги вали, когато ги плюват и заплашват. Отдавна Слава Севрюкова предупреди, че от България ще бъде откъсната голяма територия в югоизточна България, но кой да я слуша! Нашите дупедавци управници предпочитат да слушат настойниците си отвъд океана, които ни разоръжиха и ни накараха да си нарежем оръжията. НАТО щяло да ни пази, че то точно Турция е НАТО?!

Как няма един идиот да говори за лратя като от най-високо място му се подлагат. Тези хора поведоха България към разруха. Но продължават да ни говорят за стабилност / виж заплатите на полицията, която ги пази /, просперитет и т. н. Както казваше Кире Либерало - внимавайте за кого че гласувате, оти после че се пцувате.

И сега пак ли МВнР ше наведе глава и няма да внесе протестна нота или ще чака спахиите и еничарите да влязат в България и да отцепят Кърджали и после да се вайкат какво и как е станало?

Ако Ердоган реши да окупира Кърджалийско веднага ще бъде сразен от силите на НАТО и ЕС! Знае много добре това и няма да посмее. Та нали България е член на ЕС и НАТО! Никой не смее да ни пипне!

И турските самолети, като част от НАТО ни пазят от агресори.

А как пипна и отне половината Кипър?????????????????

да се стяга на всеуслошание да приветства българските братя и сестри, живеещи в Измир, Анкара и Истанбул, все с български квартали. В дипломацията е задължителен принципът на реципроцитета.

Кърджали (Крим) си е било турско (руско) и е населено предимно с етнически турци (руснаци).

Чоджум, открий разликата м/у местно население и завоеватели, като част от тях след освобождаването на тези народи са останали там /като обикновено население/.

Абе свършиха ли се военните в Турция? Защо го търпят?

Хайде сега да видим "гнените" реакции на горан благоев, валери симеонов, ал йо и други ястреби ! Хайде да видим и змеят боко!

Тц, те работят само поръчка. Практикуват само платен "патриотизъм", другото не им нужно.

Аман от "другарки", "другари", "братя", "сестри" и всякакви подобни измишльотини, целящи единствено да заблуждават хората, че някой се е загрижил за тях, докато истината е, че разни нечистоплътни политици просто искат да ги използват.

А сега да видим ризова колко ще е възмутена от тона му.

Колко й кажат. От няколко години и тя работи като марионетка.

то не зависи нищо от нас! Какво казват партиите, и правителството? Те са важните, а не нашето бъра бъра

Общественото мнение е по-важно от всеки политик.

вади възелина, Ердоган пак ще те оправя. Колкото повече те "уважава", толкова повече му посредничиш в ЕС. Браво!!!

"В речта на турския държавен глава обаче няма териториални претенции, категоричен е журналистът " "Засега" няма териториални претенции, а инак Ердоган доказва и в момента, че не му пука нито от НАТО, нито от ЕС и си праща войските за нови територии за Турция. Така, че гответе се за това. Кюрдите са с пъти повече и по добра от нас войска, та все пак му се опъват, а ние сме разграден двор и един "пощенски гълъб" на Ердоган, начело ни.

Защо, когато се касае за кюрди, арменци и други живеещи в Турция е различно. "Братята и сестрите", които са в България имат пълната свобода да решават, гласуват, да си продадат имуществото и напуснат, не са преследвани.

Няма начин да се правим на слепи и глухи,Манафия трябва да бъде разтурена веднъж завинаги.

Заради идиотите съветници на президента ще имаме големи проблеми, ако тази новина е истина, а не клевета. Заради идиотите от президентството, които сгрешиха и поканиха руския поп, сега Ердоган е въодушевен и заявява териториални претенции. Смятам, че Русия стои зад Ердоган и му е дала зелена светлина и куража да влошава отношенията с нас. Идиотите трябва незабавно да бъдат разкарани и президентът да смени администрацията и съветниците си, защото има опасност да изгубим територии. Министерство на Външните работи трябва да изпрати нота до Турция като извика посланика им и го запита защо турците подлагат на съмнение добросъседските ни отношения. Ердоган много добре знае, че в Кърджали живеят българи основно, но проявява открита враждебност. Хора бойкотирайте всичко турско и съвсем ясно заявете, че тонът му не е на съюзник от нато. Турците и руснаците вече открито работят заедно и скоро ще ни засегнат физически.

" Руския поп" беше поканен от СВ.СИНОД на БПЦ .

А не е ли по разумно да се сменят президента и министър председателя му и да се сложат нещата на място?

Е УДИВИТЕЛНО ГЛУПАВО И НЯМАЩО ВРЪЗКА СЪС СЪБИТИЯТА! ЗАЩОТО ТУРЦИЯ/ЕРДОГАН МНОООГО ПРЕДИ"РУСКИЯТ ПОП"ДА ДОЙДЕ Е ИЗРАЗЯВАЛ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ НАШИ ТЕРИТОРИИ И ЩЕ ГО ПРАВИ ДОКАТО ГО КРЕПЯТ НА ВЛАСТ!!! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ"СТРАТЕГИЧЕСКА ДЪЛБОЧИНА"?!ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ПЛАНОВЕТЕ"БАЯЗИД" 1,2 И ПР.?!

Гума ти е изтрила мозъка.

Ердоган е като Путин-целия в тинята но устата му отворена.

Няма да е лошо братята и сестрите му да го последват в Турция.

Пак го канете във Варна! Че и конференция с ЕС му организирайте.

ЕРДОГАН-член на Американската Маонска Организация ;ХАТОР Пенталфа УР-Ложа ХАТОР Пенталфа-основана през 2000 година от крьгове на Американския ВОЕННО ПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС в сьстав ген.Доналд Рьмсфелд-бивш шеф на ЦРУ, ДИК ЧЕИНИ ,ДЖЕФ бУШ Кондолииза Раис, Мадлиин Олбраит Р.Т.Ердоган ,Шимон Елиат/известен като Ал Багдади ИЗИС-ИДИЛ/

И институциите, за да направят офиц. изявление, че е недопустимо суверенна Р.България-член на ЕС да бъде наричана от чужда държава Булгаристан?! Къде ви остана достойнството? Този продължаващ прецедент е достатъчен повод за отзоваване на посланици и предупреждение към Турция. А за другите моменти в речта на този човечец, интересно вдъхновяван от кого, да има последващи мерки, вкл. изявление от трибуната на ООН с искане изявлението на Ердоган (с тези зле прикрити неосмански мераци и на практика агресия) да бъде осъдено като нарушение на всякакви норми и принципи на межд. право и исторически факти.

Милото ми то.... Турците, чоджум, са наричали държавата ни Булгаристан през цялата си история, като държава - имперски и републикански периоди. Ти правиш същото с други страни, но мъъъъничкото ти акълче няма как да го проумее, просто защото му липсва капацитет. Ческа наричаш Чехия, Хърватска наричаш Хърватия, Германия наричаш Дойчланд, Англия наричаш Грейт Британ..... Нали се сещаш, че на същото основание могат да обвинят и теб? Остави глупостите, ами вземи смени чипа и заедно с мен се бори против остатъците на турски имена в България. Най-високият ни връх прославя Аллах с всяко негово споменаване - Мусала?!!!! Кой нормален народ търпи това? Да преименуваме върха на Св. Иван Рилски!!!!!!!

Споко българи, кръстихме цяла Евразия, от Португалия до Владивосток, ще кръстим е българите в страната на Ердо. Бог живее у нас.

Цензонещастници!Защо няма новините за събитията в Македония!

Защо всеки си мисли, съществуването на държавата ни е гарантирано. От 1300 г история, повечето време сме били без държава и под робство. Народ който не разпознава приятелите си от враговете си и няма нужния потенциал скоро може да се окаже без държава. Не мислете за двойното гражданство на изселниците а гледайте ние да не си загубим държавата и гражданството. Тогава ще можем да се освободим по правилния начин. Питайте кюрдите как става. Руснаците със сигурност няма да дадат живота и на един свой войник за такива неблагодарни глупаци като нас.

Ердоган има велики планове за България - великоосмански.

Ердоган пак говори за братята и сестрите в Кърджали, а майка им Бойка Методиева Борисова мълчи!!!

Не е ли време да се промени законът за политическите партии и да се забранят етническите партии? Дали някой от нашите политици ще има смелостта да го предложи и други да го гласуват или центовете, които им дават са им достатъчни?

Закона забранява етнически партии. Въпроса е, защо не се спазва. Кой идиот от "времето на прехода" се прояви като " педераст демократ". След като по договор между България и Турция, джагалите се изселиха, защо позволиха двойно гражданство и завръщане в България. Много "демократически грешки" се направиха от "послушковците" на САЩ.

Г-н Борисов, чуЙШ ли? Ха бакалъм!!!

Тоя се е самозабравил да си стои в Анадола да видим как ще реагират властите

Че що Ердо да не говори за братята и сестрите в Кърджали, след като управниците ни унищожиха и армия, и ракети, и икономика, че и плюят най-активно по единствената ни в историята защитница и освободителка Русия?

В Гърция тече интензивна кампания за спиране на пътуванията до Турция и ембарго на турските продукти. За сега с успех. Писна ни от тоя кретен. Всеки ден проблеми и заплахи. Пълна отврат. Замислете се и вие. Все трябва да се даде урок. Да му го даде всеки от нас.

Hа мен също ми писна от теб, от твоите изкуфели теории , не разбра ли че от вас нищо не зависи. Tи гледай турците да не направят туристическо ембарго, точно тогава в Cолун ,хотелите и таверните ще клекнат на Eрдоган .

Точно там ти е проблемът, на теб и "мислещите" като теб: Иска ви се, всеки, който не ви харесва да "клекне". На нашите земи няма навити за това, комшу. Тъкмо обратното.

Да се премахне възможността за двойно гражданство. Който не е живял в Бългапия повече от три години, да губи българското си гажданство. Само така ще се отървем от турците с българсо гражданство, които ги карат с автобуси да гласуват в България и да влияят на българския политически живот, знаем колко благоприятно.

Никакви три години и никакво двойно гражданство, ами да избират. Или българско, или каквото си искат гажданство!