Великобритания, Дания и Белгия с въздушни удари срещу ИД

Британският парламент разреши нанасянето на въздушни удари по цели на джихадистите от "Ислямска държава" (ИД) в Ирак. И Дания и Белгия изпращат изтребители.

Обратно в новината

Коментари - Великобритания, Дания и Белгия с въздушни удари срещу ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ не се интересува кой ще победи на бойното поле. Ако победи техния човек -добре, ако не ПАК добре. Започва процес на възстановяване на ударената територия -Ето това е целта на войната-Амер банка дава парите и прибира печалбите и каквото иска още. В Югославия бяха хвърлени старите бомби и ракети, а Европа плати масрафа като взе пари от Амер с лихва. Те това е същността на въпроса. Амер и турци бомбиха, франс ,итал и брит охраняваха а Дойчо въздушно разузнаваше. 73% фалшиви и грешни координати за цели дадени от Гер разуз. Ядоха калай на разбора. 37 Томахока $1,2 млн парчето удариха микровълнови печки в купи сено. Китай не е забравил"грешката" с убитите 97 кит дипл в Белград. Рано или късно ще вземе реванш който наближава.

А срещу руските терористи кога?

Българинът трудно може да разбере Амер замисъл за водене на война. Затова казва,че САЩ не печелят войни. Ами за тях не е важно да печелят война в класически вид. Важно е да се хвърлят бомби някъде, да има хаос НО никога на амери терен! Девизът е "Бомбим, наблюдаваме резултатите и след това ще видим какво ще правим". Амер не се интересува от крайна победа, важно е да има продукт за продаване,/бомби/ без значение кой ще го произведе. Добре е да е Амер производство, но ако не е ,Главната задача е производителят да бъде финансиран от Амер банка. Пък САЩ най-ги може тези работи. Да играе с писалката!Всички парички да паднат в тяхната кошничка накрая и те да дават акъл. Колкото за да има малко амер кръв винаги има 50-60 000 души Бай Мексикан, Бай Едикойси които ще си пролеят амер кръв за парлама. САЩ ще си докарат нови емигранти- хора по света бол.

Дребните терористи се надигнаха срещу господарите си от САЩ,Великобритания и Саудитската терористична арабия.Това е лошо.Показва че терористите от Белия дом вече нямат никакъв авторитет.

ЗНАЧИ ПРАСКАМЕ ГИ СЪС САМОЛЕТИТЕ И СЕТНЕ НАШИТЕ РЕЙНДЖЪРИ ПАЗЯТ С КЪРТЕЧНИЦИТЕ В ГРЪБ ИРАКЧАНИТЕ И СИРИЙЦИТЕ ДА НЕ ДЕЗЕРТИРАТ ОТ ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ СРЕЩУ ХАЛИФАТА :)))

Като малцинствен българин смятам че крайно време е докато не сме изчезнали да почнат от тук........ДАНС удари секти на "Ислямска държава" в Шуменско..Скоро на предстоящите избори веч Идил ще ни управлява и ще учим майчиния турски език.

Защо Путьо не се включи във войната срещу ИДИЛ? Много по - лесно е да избиваш жени и деца в Украйна!

Нещат бе да ни освобождават повече

И защо Русия да сърба попарата, надробена от САЩ? Когато американците финансираха АнНусра и ИДИЛ, за да се бият срещу Асад, никой не питаше тогава Путин дали разрешава или не?! Сега той да оправя кашата на Обама... така ли? Ти си бил много умен!

Това не са състоятелни неща! Това е все едно да кажеш, че след като в Германия е имало нацистко управление всички немци са нацисти!

Или пари и пак пари. Айде стига бомбардировки над мирни хора. Петрол не се добива или преработва без електроенергия! Ами прекъснете жиците тогава или разрушете електроцентралите им ако имат такива, заедно с това спрете да купувате евтин нефт... не ги въоръжавайте, пообстреляйте ги и ...край! Ама не, дайте да плашим света, а самите ние да си пълним джобовете от мъката на хората! Лесно е !!!

Pesh0

Никой никога , не е печелил война по въздух. По скоро е обратното , който е разчитал само на въздуха , без сухопутни войски , винаги е губил.

Елемента на изненада. България печели едни от най-големите си победи като първа слага на самолет бомби със свободно падане...

Другата голяма лъжа, казана от Камерън днес: че "ИД продава петрол на Асад и така се финансира". Само тъп англичанин, без информация кой срещу кого се бие в Сирия, може да повярва на това!

Бре-е-е-е-е-й, ти знаеш повече от Камерън ли? Тц-тц-тц...евала. МИ5 ряпа да ядат, направо при теб да ходят да им кажеш кой, какъв е в голямата игра :)

Паисий

Знам, щото помня какво говореха преди 1 година и Обама и Камерън за Сирия! .. И как паси и ники младенов събираха у нас сирийската опозиция... .ама явно ти забравяш бързо!

уж Британският парламент разреши въздушни удари по цели на джихадистите в Ирак... а то какво става? БОМБАРДИРАТ ТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЯ.... Е, браво бе! .. Все едно да разрешат удари по мексиканската мафия в Мексико, а да удрят по САЩ ....

Еха, тези лайн?рска англосаксонска- масонска клика пак започна да бомби по хората за да им налага клептокрацията си. То че животът и тъмните сили в него ни притискат за да се развиваме и да не заспим ми е пределно ясно. То че няма да се оправим и ще ни мачкат също ми е ясно. Но пък знам, че няма начин да няма начин и да си решим сами проблемите, да се осъзнаем и събудим от дълбоката хипноза в която ни държат група посветени от тайните общества като масони и илюминати, а след събужденето да се оправим в групички по интереси.

Израел има най-голям опит в борбата срещу тероризма. Без значение колко мразите този народ, аз го уважавам и мисля, че света трябва да се обърне за помощ към тях. Най-добрите са способни да дадат и най-адекватен съвет. Всички видяхте за какво кратко време неутрализираха временно Хамас.

хехехе :) ама че си смешок какъв тероризъм каква борба срещу тероризм , уважаваш и ти мноо знаеш к'во уважаваш :)))

Като убива деца ли? Най-малко 300 деца загинаха в Газа, от свободните бомби на Израел! За справка общо около 1000 души са загинали! Те са живи фашисти!

magit@abv.bg

това в сайта на ООН ли го прочете?! Ако женати е заложник на терорист, ти какво ще направиш бе галфон?! Или детето то? И двете опции са мъртви ако ще и цвете от луната да им доставиш.

Снайперчо, аз знам, че ти знаеш, че такова животно като тероризъм има но тои е англосаксонко инициирана държавна политика за грабеж на световно ниво. И понеже те познавам и знам, че знаеш,а не си заблуден, то те моля да спреш да дразниш и другите знаещи с опита си да въведеш в заблуда незнаещите читатели тук. Тактиката се казва, стимул(англосаксите->създават тероризъм спонсорираики местни групиривки)--->решение(бомбиш уж терористите а като бонус и цивилни граждани+грабиш наред и блоираш кранчето на местните дето са те дразнили затова, че са били независими от теб поради кранчето с петрол).

magit@abv.bg

Познаваш това което аз съм решил да познаваш и целта не ми е да промивам мозъци, а реално и обективно виждане. Света е устроен към днешна дата по един начин. Цивилизацията трябваше да бъде предадена от европейските народи, но това не се получи от прибързани политики. Към днешна дата можеш да наречеш и съседа ти терорист и това говори, че формата му е изкривена. Ако не искаме да намалим броя на цивилните и военните, трябва да не се прави корекция на курса, който света е поел след втората световна война. Иначе рискуваме все повече и повече разклащане на света. И папата го каза и всеки го вижда, че трета световна война започна и сега е момента да се спре в зародиш.

Значи не разрушават петролните кладенци, а нанасят удари по позиции. Форма на пълзяща подкрепа на джихадистите за агресия в Сирия.

Господа, доказано е в кървавата история на човечеството, че докато земята на противника не бъде овладяна от пехота, тя е под негова власт и въздушни удари не могат да променят това. Данните за ISIS (ИД) показват, че това не е само местна "държава" и "групировка", а нова цивилизация със култура враждебна на другите култури. Враждебна е вече не само по религия и нравственост, а вече по мощ. Такава беше и нациналсоциалистическата цивилизация на Хитлер. Спрямо новата зверска цивилизация е нужно действието, унищожило зверската Хитлеристка цивилизация - съвместно въпреки национални, държавни, блокови и идеологически противоречия. Никакви местни противоречия - в Украйна, Русия, или Турция, не могат да оправдаят каквото и да е отлагане. Врагът на човечеството е международен по състав и ресурси, със световни цели и може да бъде унищожен само с международни сили. Не бива да се заблуждаваме - той е не само силен, а е могъщ и вече има своя държава на огромна територия. Време е не само за въждушни удари, а за световни съвместни унищожителни действия на човечеството. Време за многогодишно протакане (по декларациите на Пентагона) няма. Не упреквам американското военно ръководство - то не може друго, щом ги няма декларациите на ЕС, Китай, Русия, Индия и другите по-малки сили. Няма го ни разбирането, ни инициативата им. Да, време е за война. Война сега, докато може да е успешна и ограничена по място. След месеци тя ще е световна - с неограничен обхват и може да е неуспешна. Змията вече не е малка и главата й трябва да бъде смазана сега. Сега.

Значи ИД са злите в Ирак, но добри в Сирия? Интересно...

Много добра логика на разумен човек, но докато американските олигарси и руски контролират събитията по света, цивилизованите държави като европейските ще са само едни пасивни подлоги.

pompai

ИД ,няма самолети и това е начина за сега с малки загуби по въздуха.Като отслабне тогава следва пехотата на самата държава

Те имат опит. Знаят как да се прегрупират. Войните вече не се водят на фронта и това е страшното. За това трябваше преди всякаква военна намеса, да бъдат унищожени клетките на ИДИЛ във всички държави по света. Помисли малко, Турция не може са се справи с кюрдите от десетки години. Ако ставаше с въздушни удари, да е приключило всичко. Конфликта в Украйна говори за същото, че днешно време войните не се водят на фронта и въздушните удари не помагат.

Въздушните удари са огромна грешка. Това е огромна политическа грешка. Не приемам политици да решават за военни удари преди да са запознати един по един с оценките на военните. Джихадистите ще се прегрупират в градовете и селата. Ще продължат със зверствата прикрити зад мирното население. Тогава т.н. коалиция ще трябва да разположи войски. Касапницата ще е огромна. Загуби огромни и от двете страни плюс мирно население.

pompai

Без сухоземна операция няма да мине.

ясно е на кого продават на черно петрола на турция и на сирия де факто асад финансира ИД :))))

Идиот. ИД се бие с Асад.

Ала-бала.Продавали петрол на черно. Как и на кого? Знаят, че печелили по милион на ден, а не знаят на кого продават.Това и Шахиризада не би го измислила. С танкери, камиони, самолети и най-важно на кого??? Бомбандират ги - в качеството си на какви - на собственици на иракският петрол ли, на крадци чиито петрол е откраднат ли???

как да не знаят те и по снн казаха че го продават в турция по 40 долара на барел. все пак трябва да им върнат услугата, че ги финансираха въоражиха и тренираха на турса територия. а това че турция е членка на нато това няма значение за тях америка ще си затвори очите или може да изпрати някоя заблудена ракета в турското посолство в багдат както го направиха с китаиското в белград.

ей на това ми се вика наглост, разбирам, че си гледат интереса ама това вече е прекалено. първо ги създадоха, финансираха въоражиха, сега ще ги бомбандират и после всичко отново, важното е да има винаги конфликт с който да оправдават огромните разходи пред заблудените си граждани. най нагли са сащ, два месеца обсаждаха иракската рафинерия и малко по малко я превзеха без да я пожредят защото им трябва на тях. но като става дума за сирия няма лабаво, вчера ги унищожиха всички за да не може асад да въстанови сирия. а като си предтавя, че една ракеета е 100 000 долара и всичко това е с пари не знам да се смея или да плача.

Скоро от "Ислямска дьржава" ще остане само името, и тук-таме по някой шалвар и фес.....!!!!

Препоръчвам на уважаемите съфорумци да хвърлят един поглед на филмчето " Да разлаеш кучетата." Яко ни плъзгат с тоя зле измислен идил. Целта е да се разсипе Сирия , очевидната цел е петрола . Скритата обаче се изплъзва на рептилите и съвсем озверяха . Най-тъмно е преди зазоряване . Със здраве ; )

и не ми пука от олигофренията навсякъде :)

От всички въоръжени сили най-трудно се поддържа квалификацията на летците. Просто техниката стана много сложна. Затова само някъде да се отвори възможност и западняците отиват да тренират. Пък после метрата им стават на дармадан ...

Всички имат бомби, с изтичащ срок на годност...

Много самолети, много нещо. Тези и ИД каточели са завзели половината свят. След толкова удари, дали е осана още някой джихадист? Уж Асад и Садам бяха лошите, ама сега се появиха още по-лоши. Нещо ни будалкат много яко!

бои по всички корави кратуни по всички континенти

Добре, биете се срещу това зло и всички ви подгрпят. Но защо по този начин (неизправяйки се лице в лице с врага правите идеята му по-силна) и защо го създадохте?

chavez е умрял

milena_gm@

Да, и зад неговата смърт стоят същите въпроси - защо и как?

Руснак отива в турска дискотека с тениска, на която пише с големи букви "ВИЕ ТУРЦИТЕ ИМАТЕ 3 ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМА". Охраната на входа го спира, леко го избутва и пита: - К'ъф ти е проблемът на тебе, бе? Руснакът казва: - Е т'ва ви е първият проблем, от нищо праите нещо... Обръща се, а зад него 5 човека вече са се събрали да го бият. Руснакът вика: - Е т'ва ви е вторият голям проблем, за нещо, което сам човек може да свърши, се събирате тайфа. Онея вече яко се ядосали и извадили ножовете да го колят. Руснакът казал: - Е т'ва ви е третият голям проблем, на престрелка идвате с ножове! И извадил Калашника.

ЕС бомбардира Ирак и Сирия

И ПРАВИЛНО!НЕ СИ СЕДНАХА ЗА З*Е ЧАСТИ!НАГЛОСТТА НА МЮСЮЛМАНИТЕ ПРЕМИНА ВСЯКАКВИ РАЗУМНИ ГРАНИЦИ!

отивай и воювай, какво правиш тук

Да ви пика я на шибаната цивилизация. Колко държави не са във война в момента? И викате били сме цивилизовани и сме живеели в 21 век.

Да, светът е във война за налагане на новия световен ред. Битката ще бъде дълга и за сега не е ясен края.

НА КРАЯ НА БИТКАТА СВЕТЪТ ТРЯБВА ДА Е ИЗЧИСТЕН ОТ ПОРОЧНАТА И ИЗОПАЧЕНА МЮСЮЛМАНЩИНА И КОМУНИСТИТЕ-ЕДВА ТОГАВА ЖИВОТЪТ ЩЕ ИМА НОРМАЛЕН ХОД!

НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И САЩ В ДЕЙСТВИЯТА ИМ СРЕЩУ МЮСЮЛМАНИТЕ.тЕ ПРЕНАСЕЛИХА ЗАПАДА И НЕЗАВИСИМО ОТ ДОБРОТО ОТНОЮЕНИЕ НА МЕСТНИТЕ БРИТАНЦИ И БРИТАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО КЪМ МЮСЮЛМАНСКИТЕ ИМИГРАНТИ НЯМА БЛАГОДАРНОСТ,А РЕШИХА ЧЕ ПОД НОСА НА ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С НАС!

Подкрепяше ли ги когато спонсорираха същите тези мусулмани?

Пише се МЮСЮЛМАНИ.

Тези висши военни се правят на гугутки.До като не минат танкове и пехота територията не е овладяна.Само от въздуха не става.

га ма няма там се искат здрави гащи а не меки китки

Вчера исках да добавя нещо но тия пендели ме триеха,и те са меки китки:))

господарите искат човечеството да се съкрати на половината. Нали си просветен... що за тъпи въпроси задаваш..