Турция изстреля успешно първите си балистични ракети

Турция проведе успешни изпитания на първите балистични ракети собствена разработка -"Гьокдоган" и "Боздоган".

Обратно в новината

Коментари - Турция изстреля успешно първите си балистични ракети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pакетите Hе са "балистични" ами са тип "въздух - въздух" т.е. единия е еквивалент на "Sidewinder X" а другият на AMRAAM.

Е,кво му е ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ!!!.../според атлантическите ценности/....Пък и ЧЛЕН 5 ОТ НАТОТОТОО НИ ВАРДИ...Пък и лъкове /все пак Винету ни е вожд/ имаме...Пък и се КАНИМ да си купим самолетче/некой амерички пърдялник-БАС ЛОВЯ/....Абе ,кво да се говорим --НЯМА Я ТРЕТАТА Българска Държава и тва е.

Че това може да стане се знаеше отдавна, Турция е страна с развита икономика и работеше над това. Може би можеше (макар да се съмнявам) нещата да бъдат спрени на политическо ниво, но при наличието на иранска ракетна програма, големи оръжейни доставки за Саудитска Арабия и импотентна политика на ЕС в Близкия Изток не се направиха никакви опити за спиране на турската програма и тези ракети вече са факт. Сега, макар Турция да е държава от НАТО, под прицела на турските ракети ще бъде цяла Европа...

Американските не им ли стигат? Срещу кого ли мислят да ги ползват? Едва ли е срещу нас, защото ние си нарязахме под натиск на съюзниците от НАТО, нашите, армията ни е 20 000 щика и то годна да се строи край червеното килимче или да е на гурбет акции зад граница, като пушечно месо!

Ами като има глупави европейци да дават на този агресивен, с остри психически проблеми турчин, той ще удря по масата и ще ни плаши. Европа, няма ли най-после да отговориш адекватно на този военнолюбец?

Евреите, ко стана? Няма ли да нападате Турция? Сирия я бомбандирахте заради един дрон....

Къде са западните демократи да ревнат сега с пълно гърло, че с тези балистични ракети Турция представлява заплаха за цивилизацията???? Щом реват зарад същите ракети, изпитвани от Северна корея, трябва да са трижди по- потресени от ракетите на Ердоган, щото те са в Европа.

Hе са "балистични" ами са тип "въздух - въздух" т.е. единия е еквивалент на "Sidewinder X" а другият на AMRAAM.

Ех, опасни сте значи! Били сме нарязали нашите ракети. Все едно тея ракети са вечни!!! Дори и да не ги бяха нарязали, не може вечно да разчитате на тях. В този бизнес нещата бързо остаряват. Номера не е да не си режете ракетите, номера да умеете да се сдобивате с нови на всеки 10-15г. И кво ако не ги бяха нарязали? Това щеше някак си да компенсира за липсата на армия и модерна техника ли? Тез ракети са били интересни най вече заради способноста си да носят ядрени глави...а такива след 90г вече няма от къде да вземем дори и да ги имахме тез ракети за които ревете нон стоп. Трябва да ревете за друго. Че за последните 30г тюркието съумя да развие собствена военна промишленост а за същото време вие унищожихте собствената си военна примишленост. От държава която беше по напреднала от тюркието се превърнахме в държава която е значително по изостанала. Никакви ракети (освен ядрени) нямаше да ви помогнат. Развитие и гонене на националните интереси му е майката...а не морално остарали ракети!

Нарязването на годни за употреба ракети е символично. Предшествано е от подписване на унизителни за националната ни сигурност договори, което е същинският проблем.

sonibvc@gmail.com

С това вече съм съгласен.

Някой бе споменал , че карането на елекромобили се ГАРАНТИРА от танковете на батерии.

Аммм, нали ние трябваше да си нарежем нашите балистични на метровици за кюмбета? Нещо санкции срещу Турция заради ракетните избпитания? Или двойният/тройният стандарт е запазена марка на НАТО/ООН?

Санкции ...поради?

Щото, ако стандартът е един за всички по земните кълбета, санкциите срещу Иран и Северна Корея трябва да се прилагат и срещу Турция, Израел, Саудитска Арабия, Индия и Пакистан.

САЩ, Русия, Китай, Израил всекидневно извършват подобни изпитания. Да си чул за някви санкции срещу тях

Именно, де :)

Първите балистични ракети ФАУ 2 са изстреляни 43г.Има ги в музеите по света.Турците малко са изостанали с 75г

Pакетите Hе са "балистични" ами са тип "въздух - въздух" т.е. единия е еквивалент на "Sidewinder X" а другият на AMRAAM.

Имаме ракета "Ахмет Доган".

НЯМАШ представа колко си ПРАВ!!!Зщото ТОЙ НЕ се скри в посолството ,А ПРИНУДИ ТУРЧИНА ДА ГО НАПРАВИ!!!!!Доган Е БЪЛГАРСКИ гражданин и НЕ Е ПРЕДАЛ РОДИНАТА СИ....

А ние унищожихме нашите. Къде е извънземно ново модерната техника,която подобните на "майната му на православието" Чифут Паси и подобните му обещаваха като сме стъпили в ОТАН. 30 лета примитивизма нищо не е купил, добре че е руската техника купена и платена от ТАТО и НРБ преди 1989,при "лошия" комунизъм. Кафявият "цвят" на нацията, тъй наречен Елит 1878-1944 1989-- не само прости ами и се съюзи с палачите си, Турция, Франция,Англия и т.н Фашистките Кобурги(и избиха ЦВЕТЪТ на нацията Гео Милев,Вапцаров,Ястребинчетата) се мляскаха с анадолците, сега тия еничари тоже. В руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците. Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново,австриец, името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Английска флота влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица от Русия. Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер. 40х полски легион се бие на страната на Анадола срещу нас. Ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? Нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само броени месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия. Днес България не е независима държава и е поробена от същите тези, които ни държаха в робство до 1878 г. Когато идва на власт турколизеца Стамболова отива при султана и му предлага България да стане пак част от Османската империя!?

Имаш много сериозни проблеми и е добре да се консултираш с психиатър. Може би си пенсиониран ЗКПЧ или партиен секретар-тогава ти е простено

Значи според Вас, той/тя има сериозни психиатрични проблеми (може би, изразяващи се в това, че използва лесно проверими факти), а Вие сте много стабилен, и затова ви е позволено да го атакувате на лично ниво, вместо да го опровергаете, ЛОЛ :-) ??? Аман от първобитни тъпанари.

нашите ги нарязахме за да може догана да се среща във варна на спокоиствие и ункера тапунгера да се смее като тъпанар в кочина

Забравил си да споменеш и Боко, нали той ще сервира шербета на Ердоган !

За да смекчи неблагоприятния ефект от идването на Ердоан Б. Борисов покани престолонаследника Саудитска Арабия Мохамед бин Салман - смъртен враг на Ердоан, той разправя за него, че иска да реставрира Османската империя Саудитеца е 99% верен на САЩ и 1% - на Москова( поръча оръжие за 300 милиарда долара от САЩ и за 3 милиарда от Русия).Всъщност, и бин Салман и Ердоан са средновековни джелати. Единствената що-годе демократична мюслюманска страна сега е Иран.

Иран демократична мюсулманска страна- ?!Мароко е що годе демократична такава страна.Иран не е.

А на полигона в Делта хилс с.Иваняне и кв.Бистрица са изпробвани 2 нови СТРАПОНА Расим-1 и Борко-2

и насите емператори са имали страсно оразие- таласион пир-а, знаци морскиа оган. обаце, това е било преди да ни спрат вензина, нефта знаци. и после веце нисто ниамало е- досал на мариа елзацка сина й- балдуин, знаете ли го? да, састиат. само це, не знам да е минавал през варна. това е разликата.

Страсно или страсТно оразие? Щото за орган пишеш, та...

Дир.бг.. Защо не пишете за крилатите ракети на Турция "SOM" с предвиден обсег 2500км и отворен нетворк дето еврогейците нямят

Как ШЕ пишат нали ше льснат пропуските калинковьдите в герб СОМа- на вавилонски иврит ИЗПУШЕНа билка с НАРКОТИЧЕН ефект кадящ тлееш вьглен /аналогия кво става след взрив на ракетата .В сьвремения изрелски разговор език се използва за Наркотик Другата ТУРСКА РАКЕТА сьщо носи вавилонско семитско название БОРАх- на вавилонски иврит ИЗЯДЕН Отхапан/препратка как Търция иска да ОТХАПЕ острови от Грьция и даги погцлне кат част от духовниите Османски граници.Редица о-ви са били под контрол на Родата на и везирите на Султана.О-в Хиос всички мастикови дьрвета са били на Хюрем -жената на Султана о-в Наксос владение на турско-донме везир Иозеф Наси главния виновник за битката при Лепанто и др/ Ердоган е с ВАВИЛОНСКИ корени/ грузински и иракски -мизрахо ешкеназки и е ччлен на Таино Американско обшество практикувашо ВАВИЛОНСКИ култове и сатанински практики

батареии СОМА и БОРА са монтирани на п-ов ЧЕШМЕ насочени директно с-у АТИНА и наи-близките грьцки о-ви

Тъпаци, тези ракети не са балистични....

Турците си направиха ракети, а у нас благодарение на тъпите и прости политици, които само крадат си нарязахме подарените от СССР ....и самолетите, и танковете.... Ще си направим и сепуко, ако ни кажат нали сме най-честите. След време всички управници от този 30 годишен преход ще фигурират в историята като наследници на едни продажни и просто племе, което само се е затрили от глупостта и крадливостта си!

Най после да си кажем истината. Не случайно умните народи ликвидират предателите си, иначе ще се затрият.

Сюлейман паша(ислямизиран френски евреин) изкла 15 хиляди души в Стара Загора. Соломон Паси( американеещ се български евреин) наряза ракетите ни и постла килимче пред краката на Ердоан - заповядай, падишахъм, владей отново България. Боздоган( "Сив сокол"), Гьокдоган( "Син сокол"), Ердоан, Доан....Много сокол много нещо....

Гордее се ,че ще убива хора., Не за мавзолеят трябва да се съдят някой,А ТИЯ ДЕТО СЪСИПАХА АРМИЯТА,А И ТОЗИ БОЙКО НОЕВ,ЧЕСТ КОМЕНТАТОР ПО ТЕЛЕВИЗИЙТЕ,ПОДАРИ ТАНКОВЕ НА МАКЕДОНИЯ. ВСИЧКИ ДОСЕГА СЕ ЧУДЕХА КАК ДА УНИЩОЖАТ АРМИЯТА,ТА СЕГА ТОЯ ДИКТАТОР ,,ВЕЧНО ДА НИ ПЛАШИ..,,АМА И МАДРИДСКИЯТ ЛЪЖЕЦ СЪЩО ИМА ВИНА

две години и първият самолетоносач ще е готов.

Името му е "Aнадол". A вторият ще се казва "Tракия".

Къде е възмутената "демократична общност"? Та тези ракети са пряка заплаха за сигурността на Европа? Къде са задружните действия за овладяване на милитаристичните амбиции на този самозабравил се диктатор Ердоган???

А не е ли нормално всеки да защитава държавата си и интересите и?

балистични ракети нямат ли?

А ние вече и една тенджера не моем произведем.

на новите ни "братя" ние сме тотално разоръжени и с "оголени дирници", а комшиите ни са до зъби въоръжени и си правят когато където и с когото каквото си искат! Не признават никакви международни норми и правила и за сега стъпват където си искат - кеф им Кипър, кеф им Сирия! А ние?! Ние се вайкаме и се осланяме на милостта на комшията, че не е решил, не ни е "наводнил" с "бежанци и каквито си иска или пък не е решили и не е посегнал към територията ни!

Ердоган пуснал ракетни мажоретки да подгряват утрешната му среща с могъщия Европейски съюз. Евтино и дребнаво. Това не му е Русия, която стряска с един свален самолет и грозно убит пилот. Утре ще чуе ясно какво може и какво не може. Ще подвие опашка и Варна ще му държи влага завинаги.

Ако гледаме базар във времето Турция накарала да да му коленичат всички страни и в Европа и в близкия изток така че имат ги този дух,така ще им разкараме фамилията и на Европа и на сащ

Кой какво ще чуе и види утре, още не е съвсем ясно! На турска територия се намират над 3,5 милиона мигранти!! Всички тия хора трябва да се хранят и да имат някаква заетост. Нали това са хора, а не животни. Европейският съюз предлага за тяхната издръжка 3 милиарда евро. Ама не на месец!! Това прави по-малко от 1 000 евро на човек! Това за какво стига! И за колко време? Какво ще стане, ако Ердоган реши да отвори границите и пусне тая човешка маса? Ами това е по-страшно от ядрен взрив! Тая огромна маса в по-голямата си част, ще мине транзит през България, защото на тях не им е целта най-бедната страна в Европейският съюз! Западът в тоя случай просто не го виждам. Тъй че, по-полека със заплахите и изсилванията спрямо Турция, за да не стане "Уйт"! Целият Европейски съюз трябва да е благодарен на Турция, че задържа този мигрантски поток. Сметката показа, че тия по-малко от 1 000 евро на човек, очевидно не стигат до никъде, защото освен да се хранят, тия хора трябва да живеят пълноценен живот. Все пак, не са животни!

Западът си купи спокойствието на твърде ниска цена- така както купиха само с обещания всички държави след 1989. А хората се зарадваха да отидат да им мият чинийте и да им трият задниците.

Iivanov84

правилно,колко стотици милиарди изсипаха последните 5-6 години да не фалират гърците и да има сиртаки..така трябва да се плаща и на турците....

Все си мисля,че без подкрепата и опита на Русия едва ли щяха да имат ракети,политиката е гадна работа...

Грешно мислиш! Русия има интерес да продава свой собствен продукт, а не да помага в разработките. Трябва да ти са ясни още няколко неща: 1.През последните години турската икономика бележи бурно развитие и точно затова им е необходима много енергия. И то евтина от АЕЦ. 2. Турция произвежда F-16 по американски лиценз; строи фрегати и подводници; произвежда автомобили. Точно затова, не е никаква изненада това съобщение за тяхна собствена ракета. Макар и не супер модерна/ с нисък полет и с променлива траектория на полета/, ракетата е факт! Глупости на търкалета са това, че пак Путин и Русия са виновни! Просто Турция има собствен потенциал за това.

Украйна. Украйна има технологичния и интелектуален потенциал наследен от СССР да произвежда ракети. Украинските учени от ракетостроителния бранш нямат пари и се продават за жълти стотинки. Къде на Ким, къде на Ердоган.

Avatar952

Защо ли всички турски ментета завършват на "доган" - "гьокдоган", "боздоган", "мехмет доган" ...

Ястреб бе джанъм!

"доган" е и ястреб, и роден . зависи от изречението.

Много заблудени птици сте доган е сокол, нали на Ахмед Доган викат сокола. Тъпи копелета сте си и това е!

"боздоган" т'ва малко като ония вицове за "баир будала" и "чадър бабаит"

Турция изстреля успешно първите си балистични ракети Ердоган да не кацне с некоя такава ракета във Варна.

А наш Винету все още стреля само със стрели

Борисов, като един Робин Худ, ще води "партизанска" война с нашественика.

След като се държи като ВОЖД значи ние сме индианци...:)))

Ха нека да им е зле де, сами си се оправят и не чакат други да ги пази макар че са в НАТО- и си правят каквото си искат.

Хората правят ракети, а ние се джафкаме по форумите ... жалка работа! Друг е въпросът, че Ердо върви по пътя на бате ни Сталин. Параноя, оръжия, мор над инакомислещите. Абе, човек, вместо тая инженерна мисъл да я насочваш за разните му там боздугани, вземи ги накарай да сътворят нещо градивно - инфраструктура, но не само мегапроектите ами и в малките населени места. Явно е решил да възражда османската империя, но най-много САЩ, Русия, Израел, че и Иран заедно да му вържат кънките. Апропо, неприятен или не, факт е, че сме в НАТО. За разлика от Варшавския договор, не се явяваме външна граница(освен със Сърбия и Македония, но от там опасност няма), за това не ни и трябва въоръжена до зъби армия, поне за момента. Защото това нещо има нужда от поддръжка, за която биха отишли не малко пари. НО!!! Според мен ВСЕКИ един психически и физически годен младеж е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да минава през обща военна подготовка, да речем - 3 месеца. Да има познания, да се отдели от мама и тати и да стане човек. Да се научи на режим и на дисциплина. А и да чуе как гърми АК 47, за да не стане при една ситуация да му се счупи нежната душичка.

Работих доста години в Турция и нямам вече предубежденията ни към тоя народ! Чисти,свестни хора ,отворени към образованието са повечето семейства! Инженерите им са образовани на ниво и за съжаление ни изпреварват в съвременните направления на науката и техниката! За селското им стопанство не ми се говори,нито ми се сравнява с нашето! Млада нация,която се гордее с постигнатото и върви напред!

Нали знаеш че на вълка затова му е дебел вратът защото сам си върши работата- пък ти чакай НАТО- то да ти свърши работата. А и мъж който не е ходил в казармата не ми го хвали. Едно време и ние момичетата имахме ВТО в гимназията, и слава Богу. Научихме се не само да си лакирваме ноктите, а и да пълзим, да ст.еляме, да щурмуваме, да залягаме и ДА НЕ СЕ ЛИГАВИМЕ.

Инженерче

А нали знаете, че когато вълците се нароят, ловджията ги отстрелва като вреден дивеч? Като играч от ниския ешелон,регионалните групи, е редно да сме ловки дипломати. Турците са в Б групата. Могат да ни бият всякога, въпросът е да не се стигне до там. И ние бяхме в Б групата, но преди 30 години. Сега сме много зле в това отношение. За да станат нещата, са необходими пари, база и доста време(поне 2-3 години) докато се стиковат нещата. Защото старите кримки умряха, а новите ... и чеп за зеле не става от тях!

Инженерче трябвало е дървен философ да се кръстиш. Познавам доста младежи дето не са ходили У любимата на всички ви казарма а имат повече смелост и хъс за битка от много такива казармени ИНЖЕНЕРЧЕТА като тебе. Задръстен комунистически папагал .

Всеки може да произведе балистични ракети. Въпросът е какво ще предприемат Великите сили. Ние нямаме балистични ракети, защото Русия и САЩ не искаха да имаме. И правилно.

Лъжеш за Русия! САЩ настояваха да нарежем СС23,като условие ,за влизане в НАТО!

Къде ги виждаш тези велики сили- тези отвъд локвата, тези от Брюксел или къде?

В грешка сте за ракетите. Нашите бяха нарязани, защото бяхме едни от последните с ракети със среден обсег. Всички си нарязаха еквивалентите, но умните ги замениха с по-нови и полезни, а ние си купихме павета, за да можем да павираме дупката, която остана от мавзолея...

Те където са тръгнали , ние от там се връщаме ! Като дойде време да ги режат ще им помогнем , Имаме специалисти !

Със своите 648 000 души в редовни формирования турската армия е девета в света по численост и втора в НАТО след тази на САЩ. Армията е полупрофесионална. На военна повинност подлежат всички мъже, навършили 20-годишна възраст, доброволци от 18 г., жените на нестроеви, медицински, тилови и щабни длъжности, срокът е от 6 до 15 месеца според образованието, след уволнението им до 45-годишна възраст са военнозадължени. На мобилизация подлежат всички мъже на възраст от 16 до 60 г. и жени на възраст от 20 до 45 години, пише "Труд". Турските въоръжени сили впечатляват с оборудването си. Според открити източници те разполагат към настоящия момент с 4263 танка, 812 самоходни артилерийски установки, 6398 бронетранспортьора, 449 хеликоптера и около 370 бойни самолета. Във военно-морските сили служат 48 600 души, имат 215 кораба и спомагателни съда, включително 14 подводници, 19 фрегати, 7 корвети; военноморската авиация включва 26 самолета и 49 хеликоптера. Но това не е всичко. Има и брегова охрана, която се състои от 13 780 души със 124 кораба плюс по-малки съдове и 24 хеликоптера. Турция разработва собствен танк, автоматична пушка, самоходно оръдие, брониран автомобил. Тя има и проект за изтребител от пето поколение. Освен това има ударен хеликоптер и добър безпилотник. Смята се, че южната ни съседка разработва и собствена междуконтинентална балистична ракета.

Значи е в ход и програма за ядрено оръжие.

Чудесно. Тъкмо когато АИ влезне в действие до 4-5 години ще унищожи първо най-голямата заплаха. А това е: Русия, Америка, Китай, Турция :)

А как ще стане това ? Лесно първо ще паднат там атомните бомби и ще унищожат милионите войници които са безмислени в наше време.....

Такива новини са характерни за Северна Корея и Русия, ама и Турция е скарана с цял свят, без Русия, така че може и да са нормални тези новини.

"Гьокдоган" и "Боздоган" ще пазят и нашето Българското небе :)

Въобще си нямам и най-малка представа, какви са ракетите, споменати в новината. Обаче, може да се каже, че на снимката БАЛИСТИЧНИ ракети няма.

Тези изпитания дали имат връзка с това че Ердоган си купува руско ПВО оправдавайки се с действията на американския конгрес които според него подкопавали турската отбрана;)

Сега е ПОСЛЕДНИЯТ МОМЕНТ, В КОЙТО МОЖЕМ ДА ИЗПРАВИМ ПРЕД СЪДА ПОЛИТИЦИТЕ, КОИТО ВЗЕХА РЕШЕНИЕТО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ РАКЕТИ !ЗАЩОТО ТОВА Е ПРЕДАТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ!!!!!

Знае се кои са - прозападните "демократични" соросоиди.

Те балистични ли бяха!

оф, Божееее, той даже не знае какви са, ма рИве в дир-я...

Естествено бе смотаняк 8К14 бяха, служил съм на тях, когато си бил на баща ти в скоростната кутия. Тези смартфони и чикии ще ви изпият мозъците!

балистични бяха,ракетните дивизиони в Кабиле за двайсетина минути изстрелваха ракетата и изчезваха от мястото на пуска,ракетите бяха там наистина 8К14,и аз съм служил там,ти като си бил любовен блясък в очите на баща си,соросоид недоубит...А най-тъпото е,че нарязахме и по-новите 9К714,или SS 23...a те имаха обсег 400 км.

а ве дебили , тия смешни ракети СС-23 сме последната държава която ги е имала докато ги нарежем , другите отдавна са ги разкарали. С изтекъл ресурс , какво да ги правим , да седят като паметници ли ? А това че Турция треперила от тях са пълни глупости , болни мозъци такива - 20-30 слаби тенекии , Садам 91-ва нали имаше подобни , какво направи ? Едно голямо нищо......

...запознат бил...соросоид недоубит лъжлив.Садам имаше т-нар.СКЪД,модела им е още от 60-те години и пак прехвалените ПАТРИОТ на американците имаха едва 15% успеваемост срещу тях.А SS23 беше съвсем друго нещо...

Ние пък - евроатлантиците - нарязахме нашите!

Време е да съберат и двете ракети заедно и да ги нарекат Ердоган Великолепни...Тези са от добрите ракети които не подлежат на санкции.