Турция: Да изпразним касите на Швейцария

Турският министър по европейските въпроси Егемен Багъш призова мюсюлманите да изтеглят парите си от швейцарските банки, след като страната подкрепи на референдум забраната на минаретата.

Обратно в новината

Коментари - Турция: Да изпразним касите на Швейцария | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ne razbiram ZASCHTO turcheljata ne si darzat parite v tjahnata banka!? Ami izteglete si gi be!!! KOJ vi spira!?

Тъй като интересът клати феса, повечето мюсюлмани няма да си изтеглят парите от Швейцария.

Швейцария не е последната, а първата пряка демокрация в Европа. ;)

Европа да постави въпроса пред чалмите: РЕЛИГИЯ или ГЛАД, мюезина или работодателя, пък тогава да ги видя така наречените правоверници какво избират?Ха-ха-ха-ха-

Никакви турски стоки вече, това са вредни, отровни и ментета, имам чувство, че и стоките са ислямизирани!

Винаги парите стоят при богатите, който направи грешка да ги държи при бедни и фанатици, просто остава без тях!

Турците плашат гаргите... Мамо мила, ако се стигне до вземи си куклите, дай си ми парцалите, ми то Турция ще стане на последно място в света по БВП, който сега изкуствено се гради на гастарбайтерите в Европа! И ще изпукат до един от глад, същите тези пингвини от снимката горе! Ха, дано, дано...! Това ще им бъде наказанието от Христос и за нашите страдания...

Ей, вие не ставате за Европа, ама и за Азия не ставате, там са културните китайци,индийци,япон вие на Швейцария на малкия пръст не можете да полеете, просто сте гърнето,те-камъка, който удари другия, все зле за гърнето... Ама крайно време е светът да се разграничи на хора и варвари... и бой по варварите и ... никакви помощи!

Кръчмарски словоизлеяния, нищо повече. Вие (Ние) в какво вярваме. В нашите гащи какво има. Я да си проверим и изчистим ние първо нашите гащи. Хайде да направим бойкот! Но ще останем и без гащи - щото и те са турски. Пък и няма с какво да ги напълним:)

БРАВО! ТОЧНО ТАКА! ИЗКЕФИ МЕ С ТВОЯ КОМЕНТАР.

хахаха Вижда се, че злобният и простият си всъщност ти, тъп фес, и твоите сънародници. Не искаме да стигаме турците, те не са ни идеал. Искаме да стигнем развита Европа. Не искаме да бъдем прости като теб, дето освен да изливаш словесна помия друго не можеш.

...Интересно защо обаче папата порица решението на швейцарските кравари... Ти изглежда не си от черните,а от сивите вълци,но въпреки това ще те светна по въпроса. Светият отец нямаше при това положение полезен ход - трябваше да вземе отношение по въпроса точно в този смисъл,иначе нямаше да бъде политкоректно към колегите от другите религии. И все пак можеше да обърне внимание,че не се касае за забрана на строителството на джамии,а само на съпътстващите ги минарета,които според корана въобще не са задължителен тяхен атрибут. навремето те са се появили с цел да подпомогнат мюеззина в неговата дейност по призоваване на правоверните на молитва.С техническият прогрес неговият глас бе заместен от магнетофон с мощни високоговорители,кои по 5 пъти на ден смущават спокойствието и съня на несвикнали с тях хора. Още по-лошото в случая е,че те отдавна са загубили своето основно предназначение,а имат една единствена цел- маркиране на територии и показност от сорта много сме,силни сме.Това е най опасното в случая...

Да ама бойкотът има две страни. И сега остава Европа да бойкотира турските курорти и турските стоки и турците веднага ще подвият опашка. кой ли ще загуби повече.

Освен парите да си вземат и партакешите и да се пръждосват от Европа.

ЗА ШВЕЙЦАРЦИТЕ СИ ПРАВ,ЧЕ СА БАНКЕРИ ОТ ВЕКОВЕ И НЕ ИМ ПУКА,ЧЕ НЯКВИ НЕДОКЛАТЕНИ ИСЛЯМСКИ ПЕДАЛИ ОТ ТУРЦИЯ ЩЕЛИ ДА СИ ИЗТЕГЛЯТ МИЖАВИТЕ ИНФЛАЦИОННИ ЛИРИ! А МНОГО БЪРКАШ,ЧЕ ТУРЦИЯ Е ВТОРАТА ВОЕНА СИЛА В СВЕТА. БЕЗ ПРОБЛЕМ И НАНЕСЕНИ ЩЕТИ ОТ ТЯХНА СТРАНА МОГАТ ДА ЗАЛИЧАТ ЧАЛМАРИТЕ ОТ ГЛОБУСА. РУСИЯ,ИЗРАЕЛ,КИТАЙ,Ф ИТАЛИЯ,ИНДИЯ! МНОГО ПОГРЕШНО ИНФО ЗА турската АРМИЯ ИМАШ,ТИЯ СА АБСОЛЮТНИ ПУТКИ АКО НЕ СА САЩ ДА ПОДКРЕПЯТ ПУДЕЛА СИ В МАЛА АЗИЯ ДОСЕГА НЯМАШЕ ДА ИМА ДЪРЖАВА турция НО ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ РАНО ИЛИ КЪСНО:)

Abe bay ganya, kakvo i da napravi6 nikoga nyama da stigne6 turcite, nito po edno otno6enie- razbra li me? Ot zloba, ot omraza, dano da puknete ne6tastnici! I nikoga ne slagayte vsi4kite pod edin znamenatel! Pod edin znamenatel sa bolnite mozaci i komunisti4eski iz4adiya i otrepki, kato teb, bez zna4enie, kakva religiya izpovyadva i kakvo ime nosi! Ti be mi6ok, 6tom tolkova si erbap, kaji si istinskoto ime da ti go navra tam....bokluk!

Кучетата лаят- кервана си върви!! Къде се бутаме ние в Европата ???? Техните закони тука не важат!!! Важат само за тях! Кои ни наложи толерантност до безумие към циганите и етническите турци ?? Европатааа! Обаче ако там има етнически проблем- аааа, не! Тука не може! В БГ дават всичко - там- не! Те са от друго тесто. Дотук освен глоби и около 700 млн евро на година кръвен данък членство /които в момента звучи повече и от държавния бюджет/, друго не сме видели и няма и да видиме, поне не лаите срещу комшиите си, с днешна дата Турция не питае омраза към България и в много неща ни помага! И тука събориха в Бургас една джамия, но не реагираха по същия начин! Колко от вас са били в Турция и колко турците са сърдечни и щедри- само като чуят комшу!! Не бъдете краини, ако някои от вас имат за началници немци или австриици - на 100% са наг...ни в собствената им държава- е на това аз му викам Анадола!!

ОТ ТЕЗИ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИИ,ВЪПРОСА Е ЕДИН: ТРЯБВА ЛИ ТУРЦИЯ ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОПЕИСКИЯ СЪЮЗ? А МОЖЕ БИ СИ ВЗЕХА ПОУКА ОТ БАЛКАНИТЕ И ЩЕ ИМАТ ЕДНО НА УМ, ЗА ЖАЛОСТ БАЛКАНИТЕ СА ПОЧТИ ВЕЧЕ ТУРЦИЗИРАНИ.

а чалмите да си построят минарета в прашните пустини, да си ги заврат отзад и така да ги пренесат контрабандно през границата. Те швейцарците много ще се уплашат че някакви си мръсни чалмалии ще си изтеглят няколко милиона от банките им... Само руснаците държат там повече пари отколкото всички фесове взети заедно!

Турция отново паказа,че няма място в Европа! Не й стига толерантността на европейските християнски държави и най-вече Австрия, Германия, Швейцария ( и България), които търпят нейните гастарбайтери с тяхните забрадки, шалвари, кюфтета и джамии! Ами сега размахва пръст и иска вой на турски минарета в европейските столици! Че кой нормален европеец ще допусне това...освен,ако не е българин???!!! Швейцария затова е Швейцйрия, защото когато цяла Европа пламна в световни войни, Швейцария запази неутралитет! Когато всички се натискаха и даваха мило и драго за ЕС и Шенген (дори и ядрените си централи), швейцарците изчакваха. Швейцария затова е свободна държава, защото има мислещ народ, който не си губи времето с празни приказки в парламента, а решава националните си въпроси на НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ! И записва гласът на народа в конституцията си! VOX POPULI! И не само защото кръстът е част от знамето и герба на Швейцария и швейцарска гвардия от векове охранява Ватикана! Швейцарската национална армия е малка, но всеки швейцарец е войник и съхранява в дома си своята военна униформа и лично оръжие в готовност. VOX VILHELM TEL! Затова и без безценните ислямски капитали ( и по-точно турски,защото онези от Дубай не са глупаци), ще я има Швейцария и швейцарския шоколад, часовници и банки! Едно голямо БРАВО от европейските народи (не партии) за Швейцария!

БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ ШВЕЙЦАРИЯ!!! ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ!!!

vsıckı komentarı procetoh nıto edın nee normalen sveycarıa sıe dırjava obace bulgarıa prosto nee dırjava.

Тоя е много тъп. Ама те май са си такива.

чета и се чудя .... как може... с пълно право подкрепям швейцарците - това е демокрация (който не знае какво значи думата, да си направи справка). Народът трябва да каже волята си и швейцарският народ я каза. Никой не трябва да ги обижда. Швейцария е християнска държава и , който иска да демонстрира минарета - да го направи в ислямскитедържави. Това, което се случва в България, е трагедия, позор за една държава, която 500 години се мъчи да се освободи от турско робство, която от напреднала държава турците превърнаха в една изостанала с векове държава, позор за една държава , която в тези 500 г запази и език , и религия, и достойнство. Какво се случва сега? Някои от управляващите дава ли си ясна сметка? Продадохме, по-скоро - подарихме България на Турция - това, което не подарихме, те го купиха. Ислямизират се масово български територии, никой не отива да види какво става в Кърджали, Търговище, Разград..... До кога ще го търпим това нещо. България е християнска държава, нна който това не му харесва има право да я напусне, ако не ще се съобразява с правата иреда в България. ще носи българско име и ще говори само и единствено на български език. Крайно време е да се възстановим като държава и етнос.

Швейцария е 4 езична държава.

Реакцията на Либия като мюсюлманска държава е показателна за опасността която представлява ислямът.Като не им харесва нещо и веднага са готови да потъпкват човешките права със скалъпени обвинения и процеси.В края на краищата Швейцария е демократична държава.Щом има референдум-волята на народа трябва да се уважи.В този смисъл подкрепям настоящото решение на Швейцария.Има защо да се притеснява Европа от исляма.

България - Швейцария на Балканите

Обама търси алкаида в Афганистан! Ало, посладника на Сащ, алкаида е в коридорите на властта в Анкара.

Аз имам впечатление че турците отдавна са в Европа/ идете да видите Германия. Те са навлезли в Европа порано от България

САМО ЕДИН ГЛУПАК МОЖЕ ДА ОТПРАВИ ПОДОБЕН ПРИЗИВ. За съжаление турците не знаят, че този който се кланя на Мамона не се кланя в джамиите. Едва ли някой ще изтегли парите си от Швеицарските банки и ще ги зарови в Анадола за по сигурно.

Турция в Европейския съюз? Дали това е правилно, как мислите? Защо започвам да си мисля, че ни приеха в ЕС само и единствено с цел отново да бъдем разделител (граница) между цивилизована Европа и икономически развитата, но със специфична култура Турция?!?

Да помогнем на Швейцарците бойкот на всички турски и арабски стоки хайдее всички заедно.

Тея пък с тея минарета, толкова ли са им важни. Ако са истински вярващи ще минат и без тях, не им трябва някаква безмислена кула и пеещ ходжа. Явно искат да си налагат културата, а не да се правят на толкова вярващи.

МНОГО СМЕ УМНИ И СМЕ КОМПЕТЕНТНИ ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ, ЗА ТОВА СПОР НЯМА. ПРАВИМ КАКВО ПРАВИМ- НЯКОЙ ДРУГ Е ВИНОВЕН, ВИНАГИ В ЧУЖДАТА ЧИНИЯ ЩЕ ГЛЕДАМЕ. ХОРА- ОСЪЗНАЙТЕ СЕ МАЛКО И ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ НА НАШАТА ДЪРЖАВА,ТУРЦИЯ СИ Е ТУРЦИЯ, ЧЕ НЯМА ДА Я СТИГНЕМ НЯМА, ДАЙТЕ ДА СИ ГЛЕДАМЕ НАШИЯ ЖИВОТ.

Да, големи християни сте всички. Интересно защо обаче папата порица решението на швейцарските кравари...

i se radvam i taja-radvam se 4e v turciq si izbirat kuhi leiki/kato goce/ koito nqma da podlajat evropeicite,no i taja 4e ne sme kato 6veicarcite da ni pitat na referendumi kakvo mislim a izkufeli montereici vzemat re6eniqta

ДА ХОДЯТ НА ЧУКАРИТЕ В АНАДОЛА ДА СИ ПРАВЯТ И МИНАРЕТА И .. ИБРИЦИ..КОЛКОТО СИ ИСКАТ! ........ ПРЕДЛАГАМ РЕФЕРЕНДУМ И В ЕВРОПА! ПО СЪЩИЯ ВЪПРОС..

mnogo mi e interesno ako nqkolko darjavi re6at da izgonqt rezacite ot svoite teritorii kakvo 6te stane.da se varnat v zemlqnkite si v Anadola i Diarbekir i togava 6te gi pitam.hem iskat da jiveqt kato Evropeiici,hem si tatrqt ciganiqta s tqh.na men nqma da mi lipsvat izob6to, siguren sam i na mnogo drugi.jiveq ot 9 god v Barcelona i sam se nagledal na nagli musulmani.ednite revat 4e ne gi iskat na rabota, drugi mrankat 4e v detskata gradina gotveli svinsko, a malkoto cigane ne qde svinsko.abe s dve dumi, napast bojiq.

Турците мнооого си повярваха.Само че това ще е до момент до който USA ги поддържат . След това ще се насерат в шалварите .Швейцария е демокрация в действие , който не му харесва да си взема парите и чалмите и да си ходи . Дреме и на Швейцария . Ако пък Европейците фирми си изтеглят парите и инвестициите от Турция а , хихихихихи ше фалират чалмите за един ден точно

Някои приказват тук, че западноевропейскат демокрация била твърде толерантна и пропуснала ислямската инвазия в Европа. Уважаеми, европейската толерантност не се държи на западноевропейската тип демокрация, а на самата християнска религия - основна религия на Европа и основа на европейската цивилизация и култура. Християнската религия проповядва мир и толерантност към другите религии и между хората, докато исляма обратно- той се е налагал насила( арабския халифати нашия опит в 500 века турско робство) и при сунити и шиите не се позволява на мюсюлманин да приеме друга религия-той се наказва със смърт. Исляма въобще не е толерантен към другите религии, за него те не съществуват( нас са ни наричали гяури което означава неверник- човек без религия). А упражняване на истинска демокрация в едно общество създава силно развито демократично съзнание на обществото, понеже демокрацията е железни обществени норми и правила-вид имунна система на обществото срещу политическия бандитизъм и ЩИТ срещу всякакви опити за денационализация, срещу рушене устоите на държавата, нацията и основната култура на обществото. Швейцарците има силно развито демократично съзнание, а ние нямаме, затова допуснахме 1500 джамии да се построят след 1989г. абсолютно незаконно с цел да ни ислямизират( и турцизират) чрез тях, също допуснахме турски език по БНТ, с които се постига само продължаване турцизацията на мюсюлманското ни население и градим лоялни граждани към Турция , а не към България. Това се държи на факта, че обществото ни няма развито демократично съзнание, най малко политиците ни-те не са демократи, не познаваме демокрацията и не може да я прилагаме за свое добро.Ако използваме начините на швейцарците-референд ще можем да развалим всички незаконно построени джамии след 1989 г., да спрем излъчването по БНТ на новини на турски език и да спрем ислямизацията (турцизацията) на населението ни.ideyazabulgaria.o

БОЙКОТ НА ТУРСКИТЕ КУРОРТИ !

Радостно е че в Европа все повече разбират и усещат какъв сляп клон на еволюцията е исляма. От троскот.

Каква ислямизация бе момче. Какъв сън сънуваш. Ама сте и балъци. Но няма спор , пропагандата си върши работата, целта е именно тази, да повярвате в таласъми. Така много лесно се водите за носа.

И тази държава кандидатства за членство в ЕС!?!?!?Някой да има още илюзии за исляма???

Голям праз. Ще напечатат липсите от изтеглените пари. И без това гледат да обезценят франка.

Хайде и тука да направим такъв референдум, ама тоя път да е честен - не като изборите

До Хехех да веднага ще хукнат арабите в Турция (02.12.2009 г. 14:40ч.) Напълн съгласен съм с теб. Турция е дворното куче на САЩ между Европа и Азия и скача, колкото американците ми кажат. Именно с помоща на огромни инвестиции от Европа и САЩ тази страна в началото на 80-те години на миналия век започна икономически да се развива. Имаха тогава един свестен президнет, но взеха , че го отровиха - Тургут Йозал. А в сегашно време като започнаха да се напъват да влизат в ЕС, трябваше да махнат три нули на лирата им за да оправят инфлацията, но напоследък пак я изтървали, чувам. А най-странното е, че въпреки, че лирата е сменена вече от 4 години, продължават да говорят в хиляди и милиони, мн. тъпи май. Освен това трябваше да махнат вносните мита. За незнаещите - Турция имаше тарифни ставки от порядъка на 100- 200% на някои стоки , които се произвеждат в страната. Така те защитавали производителите си. Свалиха митата и се видя колко е велика индустрията им. И това в комбинация с конкуренцията на Китай много добре им се отрази.

И нека всички кредити на мюсюлмани в швейцарски банки бъдат предсрочно погасени.