”Кой уши байрака” на турски не е нарушение

Изпълнението на песента за Райна Княгиня на турски език по време на предизборна проява на ДПС в Исперих не е нарушение на правилата на предизборната кампания.

Обратно в новината

Коментари - ”Кой уши байрака” на турски не е нарушение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Морално-престъпно е да се репликира модела "КОЙ предложи Пее-ски" по този начин: с "КОЙ уши...", и то в не кой да е район на страната!!! Хитрецът с козята брадичка умее като коза да ходи по ръба на закона и да подхлъзва опонентите си в която посока поиска.

баба мара усил баърака *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Докъде стигнахме, една банда под мотото на религиозна партия да подчини цяла държава и нейния политически "елит". Гласувайте бе хора, когато наказвате БСП, РБ или ГЕРБ, давате сила на ДПС... изберете си някой, дори и Зелените да са, Светльо Витков да е, но гласувайте.

ДПС - Грях е това, което правите, Грях!

Партия, създадена от ДС и БКП ето до къде може да достигне . Да лази по нервите на всички БЪЛГАРИ ; Създателите я изтърваха от контрол.ВКС трябва да я забрани като етническа партия КОЙ премахна точката за задължително гласуване на референдома и всички го послущаха. Мекерета !!!

Ислямистите от ДПС провокират и застрашяват етническия мир в България! Това е открита подигравка с България! Кога най-после ДАНС и Европейските служби ще се намесят и разследват този ислямистко-мафиотски протуркси престъпен синдикат, застрашаващи мира в Европа?

AКО СЕ ДАДАТ ПРАВА НА ОБИКНОВЕНИЯ БьЛГАРСКИ НАРОД, ВСИЧКИ ТЕЗИ ТУРСКИ МАРИОНЕТКИ СЕГА НЯМАШЕ ДА СМЕЯТ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С БьЛГАРСКАТА ПАМЕТ. КРАИНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЗЕМАТ СПЕШНИ МЕРКИ ПРОТИВ ТАЗИ ИЗМЕТ, КОЯТО РАБОТИ СРЕЩУ ИНТЕРЕСИТЕ НА БьЛГАРСКАТА ДьРЖАЖА!!!

Не се ли замисляш, че тези които смяташ че се подиграват всъщност до един са агенти на бившата Държавна Сигурност? Какво собствено е станало 1989 г. освен един преврат при който комунистите свалиха Тодор Живков и си назначиха свои хора? И агент Сава, както и неговия наследник сега Местан са до един доносници и агенти които гледат собствения си интерес, а не този на турците или на българите. Всичко това е една провокация на Местан и нищо повече. А песента не е нарушение на нищо, просто провокация. А тази песен научих, че са я пяли и преди, пък нищо особено не е станало. Сега едно нещастно журналистче (няма да го споменавам кой е) решил да "блесне" като пусне видеото в интернет да гледа после сеир.

Когато един служитил на България наруши правилата , той се задължава да си подаде оставката !!!

Целта е постигната, колкото повече приказвате, толкова повече реклама. Нали знаете-няма лоша реклама, с две думи този скандал мотивира собствения му електорат. Трябваше да мине мимоходом и никой да не му обръща внимание, тогава нямаше да има смисъл и всичко щеше да е по-безболезнено. Виж при анализите след изборите обае е друга тема.

и така още 500 години докога ще търпим геноцида над собствения си народ от платен с долари от арабите

Не се знае г-н Лютви Местан какво е нарушил, но е добре да бъде посетена съседна Турция и види огромната разлика с България! Турция е по европейска от България - факт.

За теб г-н Местан....за мен другарят агент Павел. Когато се е клел в Интернационалът и е взимал пари за доноси, както евреина Кемал от Солун, тогава да е мислил. Комунистът няма Родина и ценности освен Интернационалът. Всички до един сте българи...както е заявил през 1878г. бившият Дунавски валия Митхад паша.

Истанбул не е Турция! Само на 200 киломентра от Истанбул започва средновековието, магарета и каруци, чалми и фереджета, неграмотност и необразованост! Освен това никоя европейска страна не води гражданска война вече 25 години срещу собствения си народ, както прави Турция с кюрдите! В "европейска" Турция християните биват избивани като кучета, в Европа мюсулманите дерибействат! * А като не ти харесва в България и ти харесва повече в Турция, АЙДЕ ИЗЧЕЗВАЙ ОТ ТУКА! НИКОЙ НЕ ТЕ ЗАДЪРЖА ТУК! ВЪН!

Да,бе,изобщо не е!Предизборна кампания на турски не може и правилно,нали уж електората е смесен,но патриотична песен и то българска изпълнена на турски може и изобщо "не е "провокация!Баси лайната!Ще си помисли човек,че нямат други мелодии,а точно нашите въстанически са единствените,които са хем "любовни,"хем на турски и най вече любовните песни са най подходящи за избор на кметове!Сега остава да изпеят и" Ясен месец",химна на Преображенското въстание на Странджа, и пак ще е "любовна", щото кланетата и бежанскив поток след разгрома са създадени с много "любов"!Идиоти!ЦИК толкова ли са изхабени духовно и умствено,че не виждат гредата!Нека се изкажат и нашите етнолози,какво се връзват на предварително подготвената за случая тяхна еничерка ,откъде я изнамериха на първа бойна линия,изобщо " няма"заговор!

Еми не е, колкото и да ни е неприятно.

А ЦИК са предатели и родоотстъпници.

Това мръсно ченге докога българското правосъдие ще го дондурка и ще го глобява само за СИСТЕМНО НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ?? За такъв рецидивист трябва ефективен затвор!!

няма ли кои да утрепа тази утрепка, тогава ще буде сложен на тоцното място (в гроба),тоя резан фес.

ЦИК - ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО ЧУВСТВО - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ. ЩО ЗА НАРОД СМЕ СЛЕД КАТО ТЪРПИМ ПОДОБНА ГАВРА ОТ БЛЮДОЛИЗЦИТЕ ОТ ЦИК!?

Разбира се,че не е нарушение! Това е гавра !!!

Към Исмаил? Имаш проблеми с българската история и влагаш лични пристрастия в цензурирането?

Местан и той в най-скоро време ще си плати! Не можеш да служиш на двама Богове.

Защо ДПС олигавиха точно тази песен? А не, някоя друга: из записките на Макгахан: "Мюдюринът я уловил по 10 часа вечерта и я завел в дома си. Горката Райна сама ни разказа как са постъпили с нея в дома на мюдюрина. Без да гледат на нейните молби и сълзи, които биха омилостивили и тигър, съблекли я гола, били я, плюли я и я обезчестили. На присмех я нарекли българска царица, а на другия ден я изпратили в Татар-Пазарджик, дето турското население я замеряло с кал, плюло я и най-долно я псувало." И разбира се, че има нарушение на българското изборно законодателство, защото пише: "Забранява се използването на агитационни материали, които... накърняват добрите нрави".

Ако не е нарушение,защо въпросният г-н не отиде и изпее песента си в Панагюрище?! ПАНАГЮРЦИ го КАНЯТ!

В Панагюрище 3000 души изпяха в един глас Райна Княгиня-Понякога всяко зло е за добро.

Нарушение е да се гавриш с чувствата на местното население! Аз плюя на вашите "закони"!

Значи като е за спазване на правила ОТ българина, той е длъжен да спазва всичко, да внимава да не обиди някой особено тънкообиден, всички мизерници му се обиждат, мръщят, недоволстват - малцинства - етнически, сексуални, всякакви. Като е да се спазват поне малко неща ОТ всички останали, то на тях им е позволено да се гаврят с българина, да се възползват от всяка дупка и вратичка в писания от предатели и тълкуван от безгръбначни закон, за да ни се изплюят легално в лицата. Хубаво си запомнете какви ги дробите, защото когато рано или късно листа се обърне да знаете какъв ще го ядете и защо няма грам да ни пука нито за вас, нито за изчадията ви, нито за "културните ви особености". Нас ни има над 5500 години. Такива като вас - много по-малко и даже не ви идва на акъла да седнете мирно и да се понаучите на някои неща. Е, има поговорка да би мирно седяло, да не би чудо видяло. Благодарим, че си показвате рогата и вече дори и най-толерантно настроените им става ясно как трябва да се отнасяме с вас - с пълната строгост на законите.

Крумовите закони.

до тук три минуса, три г*я. Айде, викнете си останалите "посестрими", минусите са малко. Никога няма да ви стане ясно - сами си го дробите каквото ще сърбате.

Скоро ще пеят турския химн на митингите си и пак ЦИК няма да видят нарушение. Да ни е честита НЕтурската партия ДПС.

Да не се увлечем и да вземем да сЪрдим на наши колеги, съседи и приятели турци, че са участвали в поробването на България. Забравихте ли, че всеки народ САМ си е заслужил съдбата..

Сигурен съм, че в следващите дни, на някое от предизборните събрания на гаджалите, ще се запее "СТАНИ, СТАНИ, ЮНАК БАЛКАНСКИ ' на турски.

Няма по-продажна нация от булгаристанската

Изборите в Украйна, в Болградски район, населяван предимно от българи, масово се провеждат с кръшни български хора и ръченици и никой не се впечатлява, не се възмущава, защото украинците са съвременен цивилизован народ. За подобни неща могат да злобеят и гневят в ярост само недоразвити примати. Ами турци са и ще си пеят на турски.

Ами като са турци, да си ходят в Турция бе аркадаш. Ако са българи, тогава ще говорят на български. Много е просто.

Нещо против карикатурите на Мохамед имаш ли? Надявам се, че нямаш, защото си съвременен и цивилизован.

Става въпрос за различни: 1.исторически реалности; 2.културно-цивилизационни подпбия и разлики. Много плитко го даваш!

Не става дума на какъв език пеят, а че пеят песен, която е създадена точно против турското, тяхното робство.Това е гавра с паметта на избитите от турците българи.

Какво общо имат българските хора на територията на Волжка България с въстаническа песен /преименувана на "любовна"/срещу поробителите ,които са ни отнели територията,цивилизацията,разрушили са църквите ни,избили са населението,ислямизирали насилствено и създали еничари да убиват брата!Ти къде се намираш!Няма Османска империя вече тук на нашата земя,няма идентичност!Няма общ фолклор,нали сте различни и за капак играете български хора,които пак били " идентични"!Я бягай в кенефа!

Tam dyrjavata ne e bila 5 veka pod bylgarsko robstvo,tova e razlikata,za tova ne se pravete na nevinni.

НА 05.10 от 19 пред централата на ДПС в София за масово и оригиналното изпълнение на ,,Кой уши байрака''

Гадове,мръсни турски мекерета,да се затриете дано до девето коляно!

Знаете ли колко много наши български песни са всъщност взаимствани от турски песни и мелодии ... Имам предвид песни от българския фолклор ... Не може 500 години да сме били по управлението на турците и това да не е оказало огромно влияние върху песенната ни и музикална култура ... Ами изобщо някой от вас чувал ли е за големия югославски композитор на песни върху фолклорна основа - Айри Демировски??? Той е турчин по произход, роден в бившата югославска република Македония. Автор е на стотици т.нар. популярни македонски народни песни!!! ЧЕТЕТЕ ЗА НЕГО! СТИГА С ТАЗИ НАЗАДНИЧАВОСТ И ЗАДРЪСТЕНОСТ! ......... Друг е въпросът, че образът на Райна Княгиня е свят за българския народностно-исторически епос и не трябва по никакъв начин да се накърняват, обиждат и умаловажават нравствените идеали на тази българска родолюбка ... светица, дори!

Рано е да погледнат критично, още сума ти народ не е надживял комплексите си. Иначе си прав. Предлагам им да разгледат снимки на Сафранболу, турски град, ако не го сбъркат с Панагюрище, да ми се обадят. Но пък Панагюрище си е наш и можем да му се радваме,. За какво обаче отричаме другите?

Много моля да не се пишат глупости!Нито гръцкия фолклор,нито сръбския е идентичен с българския,въпреки че и те са били под османско!Точно българския с турския е абсурд!На султана са му играли кючеци и по харемите мислиш че точно "въстанически"' песни са пели!Селджуците ако се мислят за такива,въпреки че физически нямат нищо общо да ходят в Анадола и да си идентифицират фолклора, не да крадат нашия!Точно на земята на Орфей някакви навлеци ще се правят на фолклористи!Баси нахалството на " различните"!

Ама защо да е нарушение тази песен? Тя възпява славното минало на част от борбата на българите срещу турското робство. А сега изпята на турски тази песен възпява предателството и родоотстъпничеството на маса мърши наричащи себе си политици и управници. Само това е нищо друго.

Имал съм възможност край морето да гледам и слушам турски танцови състави. Повечето им песни и танци са също като нашите. Или нашите като тяхните. 500 г. сме живяли заедно

Моето село в Загоре е горено 9 пъти от турчулята. В моя край са хайдутствали Желю Войвода, Злати Войвода и Индже Войвода. Намери си песента "Заплакала е гората за Индже" изпълнена от незабравимия Йовчо Караиванов. Няма българско сърце, което да не заплаче. А всички турчеещите се днес в България (без циганите) са с българска кръв. Насила еничари. Това не го казвам аз а Валията на Дунавският вилает през 1878г. .....Митхад паша. Що се отнася до музиката, то тя не е турска. Турците, дошли от Средна Азия от султаната Хорезм, НЯМАТ неравноделните тактове. Както и гърците-данайците, както и семитите също нямат.

Индже войвода е бил еничарски офицер и е опожарил и затрил около 100 български села, и е убивал деца и жени, българки, това е факт.

Как да се тълкува предизборна кампания в петричко село, която се провежда на македонски диалект, който е идентичен на официалния македонски език? Всички са българи, говорят български диалект от повече от хиляда години, но се оказва че е официален език на съседна държава.

Очаквайте хубава си моя горо на турски, а защо не и химна на турски език

Изпълнението на песента за Райна Княгиня на турски език по време на предизборна проява на ДПС в Исперих Е ПРОВОКАЦИЯ!!!!!!!

Според мен е гавра с българите! И поредното доказателство,че това не е българска партия, а турска!

Там за гранатомети не са ли чували?

ЗА СЕТЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНО С ПРЕДАТЕЛИ. ЗАТОВА,ПОД ВЪПРОС,ЩЕ Е ДАЛИ ТАЗИ ДЪРЖАВА БЛИЗКИТЕ 20-30Г. ЩЕ Е ИМА НА КАРТАТА НА СВЕТА?!?!?

Този въпрос е по-интересен от какъвто и да е отговор на него !

Tani4ka69

Пак легнахте на Местан...предатели.

Да, подигравката с българщината за СЕМ не е нарушение, както и да звучи в 6 сутринта от кметството в Кърджали "стани стани юнак балкански"!

Гласувай за АТАКА Всичко което е казал Волен Сидеров е станало! Предупреждаваше да се построи ограда по границата преди 2 години,за танкове,за теглените 16 милиарда от тиквенното правителство-че са военен заем,за това че ще станем фронтова държава на нато за война с Русия...всичко се сбъдна!!! Не се бойте, има един голям народ в този свят, пишат с нашите букви, говорят с нашия език, имат остри шашки, винаги са побеждавали , и са наши братя по вяра и по кръв. Дружбата ни е стара ,няма страшно. Няма да ни изоставят те нас и ние тях. Не се бойте. Бог с нами,а ние с братята,пък каквото сабя покаже. Гласувай за АТАКА спаси България

Кой ще гласува за Волен - той е за усмирителна риза. Много арогантен в изказванията си, без елементарна култура

Да гласувам, но ако Атака бяха националисти. Защото, дали ще козируваш на американския посланик, или ще се дупиш на турския посланик, или с вечна благодарност ще лазиш в краката на руския посланик - каква е разликата?! България си остава победената държава. Иначе да гласуваме, ама до избори не се допускат българофили, патриоти и националисти.

А дали пускането на песента по високоговорители в изборния ден ще бъде нарушение на изборните правила??

Явно на българите им е все тая кой ще се гаври с тях.

НЕ!!!Не ни е все тая....а ти се скрий някъде....А кажи пак думичката!!!!!!!!!!!!! Г..Р!!!!!!Лелееее

Доволна съм,че не ни е все тая. И гледай по-добре и мисли повече за иронията, преди да ми кажеш,че съм турчин.

Абе то съд в Бг има ли?Порнографска държава станахме еййййй!СРАМОТА!!!!!

Съд има за хората,но не и за политиците. Съдиите и прокурорите се назначават с конкурс и връзки.

ще повърна...блаааа