Сирия ще сваля турски самолети във въздушното й пространство

Сирийските военни заявиха днес, че ще свалят всеки турски военен самолет, който навлезе в сирийското въздушно пространство, предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Сирия ще сваля турски самолети във въздушното й пространство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕСАД НЕ СА ГО ЕБАЛИ ЛУДИТЕ !!! ЗНАЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ НА СИРИЙСКИТЕ ВВС !!! СИРИЙСКИТЕ ВВС+РУСКИТЕ СА ТЕХНОЛОГИЧНО ИЗОСТАНАЛИ ОТ ТУРСКИТЕ !!! ЕДИНСТВЕНИТЕ ВВС В РАЙОНА С ПО-ГОЛЯМ ПОТЕНЦИАЛ ОТ ТУРСКИТЕ СА ИЗРАЕЛСКИТЕ !!! НО ИЗРАЕЛ НЯМА ДА ВОЮВА С ТУРЦИЯ !!!

Изчакайте да пристигне руската бойна флотилия. Никой, дори и краварите, няма право да лети над суверенна страна член на ООН, без разрешение. Това си е чиста агресия и ще третирана като такава с ответстващи мерки. Пита се, къде е Съвета за Сигурност на ООН да се занимае с този въпрос.

СВАЛЯЙ !!

Правилно турците баба си не търсят в Сирия и никой не ги е канил. На всичкото отгоре постоянно убиват сирийски кюрдски граждани. При война Сирия-Турция и Ирак-Турция Иран ще се намеси срещу турците, а те имат атомно оръжие.

Първия път се предупреждава...На втория, вече се сваля! Факт! Затова и посраните луди крави не смеят да летят над териториите управлявани от правителството на Башар Асад в Сирия:) Че кравите ще го отнесат отзаде:)

Така направиха турците с руския самолет..ха.ха

Аз пък все се сещам за сваления Стелт в Сърбия и то с комплекс от 60-е години.

Ами то няма и за какво друго да се сетиш.Еден единствен американски самолет за толкова години.А аз пък не мога да запомня колко стотин самолета съветско и руско производство свалиха янките и съюзниците им от тогава до сега!И не мога да запомня колко хиляди прехвалени руски танка унищожиха и унищожават всеки ден в Сирия! Не мога да си спомня за нито един свален F-16 от съветски или руски МИГ или СУ!

Тра ла лааа...Ми това че ти не знаеш..Не значи че няма :) Порови се в Уикито, и тогава драскай хуморески..А за руските самолети, ми да свалят ги...При числено превъзходство 10 към едно! В полза на ЛУДИТЕ КРАВИ! Те и лудите крави никога не нападат равностоен противник! Само когато превъзхождат някого минимум 10 към едно! както във Виетнам- където свалиха 13-15 000 самолета и въртолета на лдуите крави :) А виетнамците загубиха само..150 МиГа!!!!! Хахахахахахаха

аз съм простоват гражданин със селски манталитет, ама колко и да съм залухав дори и мен ми прозира как мустакатия бей на края ще опъне руската матрьошка. отзаде еее

БЕЯ ВЕЧЕ ОПЪНА ПУТЯ, ХАХАХА

Докато се кефиш как "опъват" Путин, тук картелите те опъват теб. Е, това може и да ти харесва:)))))

В този "миш-маш" от интереси в Сирия, единственият, който има право да добави подправки или да дръпне тигана от огъня е Асад. Турция "ще - не ще" трябва да се спре - иначе кюрдите с малко помощ могат да и запалят чергата, а както се вижда и не само те!

Абе,май сделката за "Турски поток" пак ще се разсъхне! Пък покрай турските самолети може и някой краварски да падне?!

Само с мерак не стаа.

Само с мерак - не, ама с С300 и С400-познай. В Сирия има разположени 30-40 руски бойни самолета, охранявани от цитираните ПВО. В същото време Турция е разположила 2 артилерийски дивизиона, в чийто обсег попадат базите на руснаците. Ердоган може да пренатегне и скъса косъма на равновесието, а Путин е непредсказуем. Познай накъде ще се юрнат 2-3 млн. мигранти при дори и локален конфликт между Турция и Русия? Бог да пази България, защото ние не го правим...

ПУТИН НЕ Е ГЛУПАК И ЗНАЕ ,ЧЕ ПРИМИТИВНАТА МУ АВИАЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕРИ СЪС ЗАПАДНИТЕ САМОЛЕТИ !!!СУ ТО НАД СИРИЯ ИМАШЕ ЧЕСТТА ДА БЪДЕ СВАЛЕНО ОТ Ф 16 !!!Ф 16 Е ЗВЕЗДОЛЕТ В СРАВНЕНИЕ С РУСКИТЕ СУ !!! УШАНКАТА ДАЖЕ НЕ РАЗБРА С КАКВО Е СВАЛЕН !!!

Пилоте, сваления самолет на руснаците не беше въоръжен за битка въздух-въздух, а за за земни цели. Най-лесно е да свалиш беззащитна цел. Това е като да отстреляш крава с пушка. Голям герой си.

Ф16 е звездолет,ама то всичко американско е звезодел ама само на холивудски филм.В реалността нещата са по друг начин.Справка -никой евр или афрогетак не иска да лети над Сирия.

Тук някой правилно е написал Тюрлю гувеч, ха,ха,ха Сирия ще сваля турски самолети, които бомбардират позиций на кюрдските сили който са въоръжени от USA и воюват потив главореза с пилешката глава Асад.....путьо затъва в кашата...Умните хора правилно са казали "Лесно се влиза във война...но трудно се излиза"!!!

С помощта на руски самолети Сирия ще сваля турски самолети във въздушното й пространство.

ДОСЕГА ИМА СВАЛЕНИ САМО РУСКИ САМОЛЕТИ, ПАК ЩЕ ИМА, ХАХАХА

давай те, бе! какво чакате? руските самолети си летят всеки ден. ама май само на приказки сте големи.

Даа, Русия ще затъва все по-дълбоко в Сирия. Ситуацията напомня Афганистан по времето на Брежнев.

а нещо да кажеш по въпроса, че фесовете под шапката на нато бият 'умерената кюрдска опозиция'?

Това не променя нещата.

Наверно точно това е цел Щати. Путин не усеща.

И коя точно е приликата с Афганистан, освен че мрат хора?

Май Путин ще трябва пак да ходи да се кланя в Истанбул.

"Сирия ще сваля турски самолети във въздушното й пространство" Ало, писачите, вие български език знаете ли?! Правите ли разлика между "въздушното ѝ пространство" и "въздушното си пространство"? Така написано, изречението означава сваляне на самолети в ТУРСКОТО въздушно пространство. Сирия ще пази въздушното СИ пространство и ще сваля турски самолети във въздушното СИ пространство. Как не Ви е срам да пишете така на родния си език!!!

Бъркаш се драги, не им е това родния език.

Просто писачът се намира на работа в ЦРУ . И главно на предстоящите избори за президент , трябва да изберем такъв който не е ходил на поклонение в посолството на САЩ

ПАК ЩЕ ИМА ГРЪМНАЛ РУСКИ САМОЛЕТ, ХАХАХА

тва не бе зле- от един гръмнал самолет -20 млрд.долара печалба за Русия за 4 месеца от три направленияи и каишката на Ердогана пак е сложена.Бързо стана вярното кученце на Русия.

И ПУТЯ ХОДИ ДА СЕ НАДУПИ НА ЕРДОГАНЯ В СТАМБУЛ, ХАХАХА

Ще видиш колко е верен Ердоган на Русия. Много познавам.

Сирия ще сваля турски самолети в защита на поддържани от САЩ милиции. САЩ заформиха невероятен тюрлю-гювеч.

Имат да си връщат. Само дето бой и сикиш не се връщат.

..... нали са съюзници на американците. Защо американците не ги пазят от турските самолети ?

Много добър въпрос. САЩ не ги пазят, но протестират (слабичко,едва се чува) срещу нападенията. САЩ подведоха и предадоха кюрдите.

Кюрдите са подкрепяни и са в добри отношения и с американците, и с руснаците. В случая Турция е изолирана...

Падне ли ИДИЛ турците са умрели. Ама срещу сащ и русия едновременно няма да им мине номера.

На всички стана ясно че Путин и Асад пазят ИД и само разиграват театър. 6 месеца бомбят болници и училища. Повече бомби хвърлиха отколкото ИД войници има въобще. Сега ги хвана страх като видяха как Турция и Ирак мачка ИД.

Ааааааааа, нещо си в грешка! По бомбардирането на болници на Лекари без граници, училища, сватби и погребения са лудите говеда! Факт!

Това, че казваш "Факт!" не го прави такъв. Остава си "факт" само в твоят болен мозък. Факти са неща като: 1. Русия сваля граждански самолети с 300 пътници на борда. 2. Русия не е в Сирия да се бори срещу ИДИЛ, а да пази Асад. 3. Русия и Асад нямат полза да се унищожи ИДИЛ, защото ИДИЛ в момента не са техни врагове, а врагове на враговете им - т.нар. "умерена" опозиция. Колко е умерена е друг въпрос. 4. Русия и Асад са приятели с Хизбула - терористична отганизация, отговорна за множество атентати и убити невинни хора. И т.н.

Па не помниш. САЩ го направиха веднъж. Русия 42 пъти това с болниците. Много забравяте избирателно. Я чети статиите от последните 2 месеца.

Ти не си "всички"

...що много минуси, това трябва да е само Щерев.

Сега САЩ ще сърба кашата дето забърка!

Ти нещо си в грешка. Толкова войни са забъркали и все други са сърбали попарата. Но е време нещата да си дойдат по местата и виновните да започнат да сърбат попарата.

Турците нямат работа в Сирия. Да си седят в анадола и да не се опитват да се правят на войници. А сирийците са в правото си да свалят всеки чужд самолет над своя територия

Евала за коментара. За съжаление българите само толкова си можем. Злобеене на дребно и БЛЕЕЕНЕ

Tурците не прощават ??????Който поне малко познава Турция , трябва да е наясно.C Турция шeгa нe бива....

Ердоган е локален диктатор. Ако големите решат ще го отстранят за седмица

няма ли да има санкции срещу Турция?

Сирийците са казали завоалирано: Руските С-400 и С-300, ще свалят всичко турско което лети в Сирия. Приятелството си е приятелство, ма сиренето е с пари!Този път, може и да им се е разминало на турския аскер, но следващия...кой знае?

Я са свалили един турски самолет да видим тогава ще има ли турски поток..ха.ха Руснаците ще умиргат от глад..ха.ха

Малоумен си Щурев..Малоумен! И това е факт! Я да светна един идиот като тебе нещо! РУСИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО ПРОЙЗВОДСТВО НА ПШЕНИЦА В СВЕТА! ФАКТ!! ТА КОЙ ЩЯЛ ДА УМРЕ ОТ ГЛАД БРЕ, СМЕШКО:)

Напред НАТО (Май Турция)

Ердоган говори и действа съвсем сериозно и отговорно за разлика от много български или немски политици . И най-страшното е че има силата и подкрепата на 90% от турците и на почти всички силни арабски страни Пусне ли сриийците към Европа- тя сама ще се разпадне от вътрешните противоречия - левите и все по надигащите се десни сили . Не изключвам да има и граждански недоволства да не кажа войни в някои страни от ЕС. Това ще разхлаби ЕС и НАТО . А Русия само това чака. !

Май Турция ще анексира част от Сирия и Башар ще се крие в руската окупациона зона..ха.ха Напред НАТО.

Защо не си приготвила закуската ма парцал.Мъжът ти Сомалиуеца се трепе от работа и вечерта те яхва,а ти мързелуваш тук по форумите.отивай да приготвяш закуската и се приготви за судански черен питон после да ти се увива около врата.Айде бегом

пусть всегда будеть пиздел Да,и е щастлив от това ибрика руски...ха..ха.ха

Не чувам евроамерикански рев заради кръвожадното избиване от Турция на сирийски БУНТОВНИЦИ. Нещо меркелова и оланд няма ли да окнат по микрофоните?

путлер не смеят да говорят срещу самолетите на сащ обяснимо а и само те помагат на кюрдите да трепят идилци докато рашките избиват деца и болни в алепо ама срещу турските защо треперят??? нали путлер има да си връща на издухан???

В случая тези закани са от терористи. Сирия е искона турска провинция от половин хилядолетие.( по примера на Крим който е само 150 г руска провинция)!! Оценка -7 +2

Исмаиле, цялата планета Земя е исконна територия на Турция. Но и това е малко. Цялата слънчева система е исконна територия на Високата порта. Не, не, не, по-добре цялата галактика да е исконна територия на султана. Или айде направо Вселената, че да няма повече претенции. Неандерталец

Накрая ще има сблъсък с Македония на луната!

Аа, не Исмаиле! Тези територии са изконни византийски владения! Турция е неприятен нашественик и е крайно време да бъде заличена като държава, което, предвид действията на лудия чалмалия е твърде вероятно и наближава! И се пише "изконна", а не "искона"!

ИСМАИЛЧО, ХАЙДЕ БАТЬОВОТО ДА СИ СВАЛИШ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА! СЕГА ЩЕ ТИ КАЖА НЕЩО, ДА НЕ СЕ ХАБИШ ПОВЕЧЕ! С ТУРЦИЯ Е СВЪРШЕНО ДО 15-20 ГОДИНИ И ТОЗИ СЕЛСКИ ОЛИГОФРЕН ЕРДОГАН ГО ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ!НОВАТА КАРТА ВЕЧЕ Е НАЧЕРТАНА ОТ САЩ И ТАМ ИМА ЕДНА НОВА ГОЛЯМА ДЪРЖАВА КЮРДИСТАН!ТУРЦИЯ ,РАЗБИРА СЕ НЕ Е СЪГЛАСНА,НО ВЕЧЕ НЯМЯ КОЙ ДА Я ПИТА! ЗАТОВА ИДЕ ГОЛЯМА ВОЙНА И ТВОИТЕ ПРАВОВЕРНИ, КОЛКОТО И ДА СЕ СИЛЯТ, ЩЕ ЯДАТ ГОЛЯМ ЛАБУТ!БАЯ НАРОД ЩЕ ИЗМРЕ И МЮСУЛМАНИ И ХРИСТИЯНИ...АМА С ТАЗИ ВАША ПРОГНИЛА ИСЛЯМСКА ИДЕОЛОГИЯ ТРЯБВА ДА СЕ СВЪРШИ! ЕС СЪЩО ЩЕ ЗАГИНЕ,ЗАЩОТО Е ЯЛОВ ОЩЕ ОТ САМОТО СИ СЪЗДАВАНЕ!САЩ, РУСИЯ И КИТАЙ ЩЕ ЗАБЪРКАТ ТАКАВА КЪРВАВА МАНДЖА В СИРИЯ,ЧЕ ТУРЦИЯ ДЪЛБОКО ЩЕ СЪЖАЛЯВА ЗА ОСМАНИСКИТЕ СИ МЕРАЦИ, АМА ЩЕ Е КЪСНО!ЗАТОВА ДОКЛЕ Е ВРЕМЕ СИ СТЯГАЙ ШАЛВАРИТЕ И БЕШ С ХАНЪМИТЕ КЪМ БОРА-БОРА!ТАМ ЗАСЕГА Е СПОКОЙНО!

Редно е да се свалят и други самолети, които навлизат във въздушното пространство на Сирия, без разрешение. Наскоро два самолета навлязоха в Сирия като се идентифицираха за белгийски и направиха бели. А после се оказа, че Белгия отрече, че са нейни. Значи това бяха самолети на терористите маскирани като белгийски.

Виж ако ги бяха свалили след пораженията които направиха ,щяха да разберат на кои ВВС са тези самолети.Помни ми думата щеше да има такова реване по ООН,НАТО и СНН че свят да ти се завие.То няма да са санкции,ноти,протести и т.н

е нали тука тролажа квичеше че русия има с300 и турски самолет не смее да литне в турци!!!???!?!?!?

Така беше преди да се договорят Путин и Ердоган през лятото ТРОЛЕ! От есента на 2015 до лятото на 2016 турски самолети не летяха над Сирия.

Играта е че Русия няма да стреля по Турция. Засега са съюзници. Е все пак Сирия може да стреля. Сирия ще си наложи лека полека зона където могат да летят само руснаци.

Американците на три фронта сега ядат тоягата и от Русия е от Сирия и от Турция.

Няма по-подхояща маша в ръцете на САЩ от лудия от Анкара за осъщестяване мераците им за война срещу Русия, която разбира се ще се разпростре и в цяла Европа и ще се превърне в поредната световна, а най-вероятно и ядрена. САЩ явно си мислят, че с една такава война ще се измъкнат от батака и че като са далече ще оцелеят, което засилва вероятността за такава световна опасност. Бог да ни е на помощ! И Путин, няма кой друг!

трябва да им благодарят а не да ги хокат... Турците им вършат услуга...

Турция тепе американските подлоги наред!

Определено тактиката на боя е на страната на руснаците, защото много внимателно използват всеки момент, за да нанесат психологически удар. Докато Путин се прегръщаше с Ердоган, въоръжаваше Асад и така го приспа, че това изявление недвусмислено показва, че Сирия ще изпълнява заканата си. А по- голям удар от това за Ердоган няма. Просто опитът за получаване на национален имперски импулс в Турция получи сериозен удар. Сега остава някой да ги издърви и в Ирак и Ердоган ще увисне с цялата си военна мощ. Тогава ще останат едни сибирски въображения и чувства на обич.

гумените тикви бяха от Варна но си заминаха а ти да не си един от тях?Умен и разбиращ като мишо шамара си явно:))))

Немският генерал Харалд Куайт, наскоро каза: - Ако руснаците поискат, в Сирия и врабчетата ще ходят по земята.Толкова е силно ПВО им там.

значи излиза че Путин нарочно е пропуснал Израелския самолет дето утрепа в Дамаск терориста Самир Кантар и разруши цяла сграда- нали го помниш тоя случай- едно палестинско врабче даде фира

Случая го помня. Кой какво е пропуснал и дали, аз не зная. А колко е силно ПВО-то казва генерал Куайт, не аз.

Не забравяйте че на два пъти ходи на Израел министър председателят до Москва. Хората си правят договорки бе хора!

явно обича вицовете.

Вие знаете ли значението на думата "куртоазия" и привилегия на кого е?

отиде си турски губек поток

Ето как незнанието на български води до писане на глупости. "Сирия ще сваля турски самолети във въздушното й пространство" означава, че Сирия ще сваля турски самолети в нейното /т.е. на Турция/. Ако Сирия ще сваля самолети в своето /на Сирия/ въздушно пространство, изразът следва да бъде "ще сваля турски самолети във въздушното си /в своето/ пространство".

Колко сте умен(умна).

Умен е. И то много. Защото от незнаене на граматика и правопис се пишат тук уникални глупости. И ако за този форум това не е съществено, на други места губиш пари, имот, а може и живот, заради една запетая.

СЕГА ОСТАВА И ДА МУ ИЗЯДЕТЕ ФЕСА НА ДЕДО ИВАН :))

Дамаск не може нищо да свали. Това може Русия. Ерго- значи Путя казва това на Ердоган. Значи пак няма да има Паток. Значи нашите форумни мурзилки напразно се хабиха и чак плюнки им фъркаха от устата при новината за Турския Паток. Боко пак ке излезе че позна за газовия хъб Балкан :)))

Сирийците имат вариант на Ц300. Чисто техни си. Както и разни други гадни ПВО ракетки. Руснаците, само преди няколко дни, казаха, че са убгреднали цялото сирийско ПВО.

"убгреднали "....ех това селенията трудно се справя с англосаксонските думички..не е като с руските които ги слагаха на всяка втора българска думичка......направо е трагикомедия:))))))

И ти и боко познавате мъжко магаре у тъмно.

ЕДНИТЕ ВИКАХА САЩ ЩЕ НАЛОЖИМ ЗОНА БЕЗ ПОЛЕТИ НАТ СИРИЯ .. ДРУГИТЕ ВИКАХА НАТО ЩЕ НАЛОЖИ ЗОНА БЕЗ ПОЛЕТИ НАД СИРИЯ .. ТРЕТИТЕ ТУРЦИЯ ЩЕ НАЛОЖИ ЗОНА БЕЗ ПОЛЕТИ НАД СИРИЯ ..... И ВСЕКИ ! ЗАБРАВИ ЧЕ СИРИЯ САМА МОЖЕ ДА НАЛОЖИ ЗОНА БЕЗ ПОЛЕТИ НАД СИРИЯ С РУСКИТЕ С300 И С400 :))

Сирия има С400 а ние имаме тиква, която може да се подложи и на югоизток и на северозапад едновременмо. Е армия нямаме, то парите или тук или там.

много лесно ще се намерят пари за армията ни....спираме издръжката на пенсионерите с пари от фиска и ги оставяме само на пенсионния фонд.......КО ШЪ РИЧЕТЕ А?

А на днешният ден през 1912 смелата и силна тогава българска армия разби турците в битката при Кърджали и освободи града след 550 години турско робство.

Дамаск ще си остане само със заплахите. Въздушните удари са съгласувани с Русия и Асад няма да посмее без тяхно разрешение. Кво да правиш? Суверенна държава!