Турски бойни самолети са влезли в Гърция

Два изтребителя F-4 и два F-16 прелетели над островите Антропофаги

Обратно в новината

Коментари - Турски бойни самолети са влезли в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Следобед тъпунгери, не "следобяд".

НАТО ги (ни) пази?!

Оня ден не падна ли един Гръцки самолет ? Тия да не са се ступали тайно ?

тия византийци ракети земя-въздух нямат ли да ги ева???

Ердоган е член и маша на US УР-ложата ХАТОР-ПЕНТАЛФА която е основана през 2001 година от крьгове на САЩ ВПК и лицата ястребите воинолябци Дик Чеини ,ген.Доналд Рьмсфелд Мадлиин Олбраит, Джеб Буш ,Кодолииза Раис еропески членове са Никола Саркози Тони Блеьр ,източни АРИЕЛ ШАРОН-наи- големия изрелски тьргоевц на смьрт и орьжия ,Реджеп Ердоган и техното отроче иракския евреин от ваилонското племе Бедри-агент на Хаил Модаилин Ишраел-Елиат Шимон познат повече като Ал Багдади -шефа на ИДИЛ.НАГНЕТЯВАНЕТО и провокативните ИЗКУСТВЕНО на военни и териториални атаки м-у Гьрция и Турция НОСИ ОГРОМНИ ПРИХОДИ както на щатския ВПК така и наРУСКИЯ Изрелския Немския иФренските ВПК,МИЛИАРДИ евра и$ е дала ГЬРЦИЯ ЗА МОДЕРНИ ОРЬЖИЯ КАТО ПАРИТЕ СА ОТ РЕПУБЛИКАСНКИ ДАНЬЦИ ИПО ГОЛЯМА ЧАСТ от БАНКОВИ ЗАЕМИ ,така дцафкането м-у 2НАТОвски страни носи милиарди приходи на межd.банкери банкерското Ротшилдско лоби/тяhна е NBG-National Bank Greece/, немски банки отпускащи кредити ,доставшици на ворна техника и обурудване за кораби самолети пво танкове и квот са сетите ,генерира и милиони комисиони в швеицарски англииски и италиански банки за Грьцки иТурски политици/Ердоган и фамилия и Ципрас/Гьрция епохарчла м-у 35-40 МИЛИАРДА $ за ВЬоРАЖАНИЕ И ПЕВЬОРАЖЕНИЕ в последните 12-15 години

Този път, причината на поредните турски провокации е по-прозаична. Турската военна авиация няма кадри, голяма част от тях са уволнени от турския диктатор. Със системните нарушение са надяват да пообучат новаците, пращайки ги срещу опитните гръцки пилоти. Казал съм го и ще го повторя - съседството с Турция се превърна в проклятие. Но не само за съседите на Турция, а вече и за Западна Европа, където се изнасят проблемите и ислямизмът на този, генериращ само агресия режим.

Да, бе, режимът виновен. Какви са тези абстрактни понятия? Анадоллиите са си такива, а режимът е тяхна функция. Същата работа като тук - народът не бил прост, ама такива политици ни управлявали. Като че ли не живея сред този народ, не се сблъсквам с армията на държавната администрация, произлизаща от самия него, не го гледам по улиците и по колите и не му чета неграмотните писаници навсякъде - от закони, през договори, та до тривиална кореспонденция. Така както нашите политици са еманация на нацията ни, по същия начин Ердоан е събирателен образ на турчолята.

Добре де , нали и двете страни са съюзници в Нато. ???? Какво правим ако самолет от Нато пресече натовска граница , дори и погрешка , от липса на място за маневра и много други причини.

Но наистина има рубладжийски тролове , които в коленичещи пози пишат и малоумни заглавия- война Гърция-Турция. Е да ,става за електронна игра .....

Ама те съобщенията за "грешки" от турска страна си стават вече ежедневие откак 2011г се разбуниха нещата в Сирия. Като са в НАТО-то гърците дай сега всеки кой как свърне от НАТО-вска държава да им лети над главите и островите. Еми то тогава тия острови вече не са гръцки, а ничия земя.

ти, като си ми брат, това пречи ли ми да ти ева жената?!

В превод името на острова е Човекоизяждач. Вариаантът на турския Ф-4 не е изтребител, а бомбардировач- носи до 6,7 тона бомби и турците с него бомбят кюрдите от 30 години насам. Обикновено за кюрдите излита от Ескишехир. А за Гръция като гост-бомбардиривач от 19 АБ Балъкесир. От там излетяха и хава-бабаит -старфайтерите които бутнаха в Коджагьол собствените есминци Адатепе и Коджатепе на 21. 07.1974.

ааа, че значи турските ВВС не са толкова страшни... F-4 ите може да ги пукаме и с Миг-21, стига последните да успеят да се задържат достатъчно във въздуха.

коментиращите по-трезво хей! Медиите ви информират едностранно и вие веднага се хващате на въдицата. Преди няколко дена турски рибари са били атакувани от гръцки боен кораб в неутрални води и са стреляли по турците, някой нещо да каже по въпроса? От много време не е имало войни на Балканите и вероятно вървим към това. Конкретно за България няма заплаха от Турция - вж. историческите сведения след Освобождението. А това кой колко самолета имал и не знам си какво, това са детски разсъждения. При една съвременна война на Балканите победител от балканските страни няма да има. Ако все пак при този сценарий ще има победител, то той ще е най-вероятно отвъд океана или техните господари около мъртво море...

Аз ще кажа нещо по въпроса - тия гърци когато освен да стрелят ще започнат и да уцелват... Знаем ги мирните турски рибари - един такъв мирен промишлен бракониер на калкан нападна с нож наш граничен полицай навремето и в суматохата пистолетът гръмнал и онзи взе, че пукяса. Турчолята даже искаха нашите да им предадат служебното лице, което се е защититло при нападание със смъртоносно оръжие от нарушител...

Къде са тези острови Антропофаги, дето и Google не ги е чувал?

Никога не подценявайте Турция и стремежите им към "ново" османско владичество на Балканите. Всичко прозира след като ислямските фундаменталисти начело с Ердоган имат абсолютна власт. Да не забравяме, че островите до турския континентален бряг са гръцки, а това всеки ден боде в очите на Анкара. Тепърва Турция ще си разиграва коня, но кой ще я спре...?!

объркали се 2 турски самолета над некви пустеещи камъни в морето и дираджиите с троловете си се подмокрят вече. По полека, голяма фантазия, то верно водката инспирира, ама...

кви са тия малоумни заглавия и тролове бе? навлязла турция в гърция, ще кажеш войната по1нала. И троловете припяват. Неее, не сте луди вие дето ги пишете тук тия малоумщини, не е луд който яде зелника. Лудо е кремълското джудже, дето ви дава бадева рубли.

Недейте им се хваща, те така един на друг си оправдават военните бюджети. След някой друг месец очаквайте гърците да нарушат въздушното или морското пространство на Турция.

Да е чул някой инфатилната НАТО да се намеси?!

СССр в Чехословакия и Унгария ли?

Къде е тъпият шеф на НАТО ? На нас ни каза-оправяйте се с Турция? Как с гол задник ? Не е казал Ердоган и не е кацнал на Дунава за 1 час. Ще го спрем с бояджийски демократични стълби ,подарък от НАТО

EРДОГАН бе стартирал 1 програма за закупуване на 4бр сврьх модерни скьпи воено транспортни самолети А400 Атлас способен да пренесе БЬРЗО над 500 спец барети командоси и техника в сьедна страна ,и бе нарекьл всеки самолет на турски пресонаЖ свьрзан с историята на сьседна комшииска дьржава ,за Бьлгария бе предвиден самолет А400 с името на бореца от шуменското село Черна Коджа Юсуф Пехливан/паметник на ЮсуфПехливан бе открит от Боко Борисов ,Валентин Златев и турския резидент Гюл / обаче чена испанска котка мина пьт наКоджа ЮсуфПехливан итои взе че катасрофира и уби 2 турски пилота на летищета в Севиля на врьх празника на Европа и Деня наП обедата 9 МАИ

Нема страшно ! НАТО ни пази ! Кикикики

Ако не беше НАТО, Путин отдавна да е повторил кримския сценарий. С България, Грузия, Естония, Латвия, Литва и други държавици с 5 милиона население Путин е много смел.

Оле-ле, да не е на Вожда островчето ?

Туй в тстата ли държи? Хахахаххахаха. Поредните нагли изстъпления на султан Ердоган в ..за на...н Споко бе. Те и на нас ще правят такива номера. Ама ние си траем. Гърците няма да се оставят. Турците искат острови ама няма. Ще получат разпадане на държавата и ще се свият в Анадола.

Ердоган е пич, ако не знаеш ! Не е неизвестно никому леке, като теб !

Гърците страхуват ли се или просто са пропуснали да ги свалят?..

Преди време когато работех в Гърция всеки ден по телевизията там даваха за такива нарушения на турски самолети над Гръцка територия. Гърците не ги е страх да ги свалят , имат повече самолети от турците и по добри пилоти но не искат да дадат основание на турците за започване на война. Турчина просто търси конфликт и ако му свалиш 2-3-4 самолета ще почне мащабна война която не се знае как ще свърши , затова се искат здрави нерви и здрав разум. Иначе повярвай ми че Гърците ненавиждат турция от дъното на душите си и там няма дпс-та и турска реч никъде.

Това е било навремето, явно. Към днешна дата започне ли мащабна война между Гърция и Турция, анадоллиите ще претърпят разгром по вода и въздух, а по суша ще се забатачат в малка част от Тракия и това ще им е. Гръцките разходи довели до кризата имат две компоненти - безотговорни социални разходи, но и ударна модернизация на въоръжените сили. Военните анализатори са наясно с неочевидното преимущество на гърците и с надценените турски циркаджалъци.

Ти гледай гърка да не вземе да погледне към България, те имат апетит както към турска така и към българска територия, всъщност България по принцип така се е патила преди, до като е трупала войски в турската граница са я нападали румунци, сърби и гърци.

Елементарно е.Сваляш ги, като преди това уведомяваш ООН.След това никой повече не нарушава.

Турция има най-голямата и отлично въоръжена армия в НАТО. Сега закупи от Русия и противоракетни комплекси С400. Да опита да ги свали. Нали точно това чака Ердоган.

Ей образ - в Русия даже не знаят колко милиона са избягали в чужбина, не знаят колко са пиянките в армията им. А Турция каквото търси - намира си го. Гърците няма да се оставят. Те и пророците са казвали това-онова за Турция. Няма да я бъде. А Гърция ако реши и успее да възстанови Византийската империя ние требе да помагаме, а не да пречим.

Ще възстанови Гърция Византийската империя ? Какво общо има Гърция с Източната Римска империя бе главанако тъп ? Само езика е бил гръцки. Така приватизираха и Македония, благодарение на дьонмета като теб

Ей, смешник, къде си го чул това за най-голямята армия в НАТО, бе?! Сега ще кажеш сигурно и, че имат най-големия военен бюджет в света... В НАТО има една 350 милионна държава, която ти явно не броиш. Турчолята имат най-многочислените сухопътни войски сред европейските членове на НАТО, обаче какво от това? В тукашното НАТО има няколко държави, чиите военноморски флотове могат да одумкат цялото турско крайбрежие без последствия. Да не говорим за ядреното оръжие, каквото анадоллиите нямат. Твоето кухо твърдение е като да кажеш, че Полша примерно има най-големия военен оркестър в НАТО, а италианските жени в армията са най-хубавите.

не е сигурно колко са ги купили, щото още не са ги доставили... вземи се образовай от партийната пропаганда - руснаците тепърва има да си модернизират собствените ПВО и ПРО, щото още имат С-125 ли беше, колко беше.

Провокацията на турците не е случайна. Въпросът е защо провокират? За съюзник в НАТО това е неприемливо и враждебно поведение. Дали Турция не заявява, че не я интересува НАТО? В същото време е очевидно, че турците искат да заявят ясно враждебно имперско отношение и да всеят страх. Всъщност няма начин Ердоган да не е одобрил акцията предварително. Дали е странно поведението на турците? Всъщност това не може да е кандидат за ЕС.

А какво казва Столтенберг!

Ако се има предвид поведението на нато по време на кипърската криза, което има и основание заради бруталното просташко поведение на гърците едва ли гърците биха разчитали на нато в такъв конфликт.

Ма империята на Нейно величества ДВА пъти предава Чехия.. Например, Мюнхен 1938. Където Великобритания, Германия и Франция в отсъствието на чехите, решават да им отнемат Судетите. Сам Халифакс определя Хитлер като „искрен човек“ и утвърждава, че „немците нямат намерения да влизат в авантюри в близко време“… По време на беседата между двамата, Халифакс дава съгласие с аншлуса над Австрия… На практика с Хитлер договори подписват и Великобритания, и Франция. Все за ненападение. Но за тях се премълчава. Вторият път - с "ПАЛАВАТА" бележка на Чърчил, с която той оставя Чехия и т.н. под влияние на Сталин.. Ма много избирателно пишете за Варшавския договор.. И милозливо за НАТО.. А не ти ли прави впечатление, че реакцията на НАТО за момента е същатата, като с КИПЪР и турската република там - НИКАКВА...

Империята хич не ме интересува. Единствено казах че НАТО е чисто и просто съюз и никакво братство, любов и разбирателство между народите в него не е имало, няма и не се е очаквало (според мен) да има. А относно Кипър, тази държава не е и не е била никога член на НАТО. Тоест, НАТО не е защитило Кипър, Афганистан, и множество други държави, просто защото не са членове. Варшавския договор защо не защити Аржентина от агресията на Великобритания през Фолклендската криза?

" Турски бойни самолети са влезли в Гърция " - кой ги мисли тия заглавия слънце ? През кое ГКПП влязоха ? То бива необразован народ , ама вие сте върха - барем един курс по общо ограмотяване им направете

Туй не е ли въздушното пространство на НАТО в Егейско море? Турците не си ли летат у дома? По аналожия с въздушното пространство над Черно море, дет руснаците тъй яко страхуват британците... Летейки в руското въздушно и международно пространства..

Реджеб Ердоган и арабите пращат Орди Башибозуци към Европа, които нападат без Оръжия, с Измама, А турско- негърската Пропаганда и Шпиони викат- бежанци и мигранти.. А тия самолети са армията на Башибозуците. Ердоган нека да си прибира всичките башибозуци -Йозил, Гьондоган...Предателя Б. Борисов казал че ще ПОДАРИ 100 милиона евро на Сирийците в Турция, тази есен. Османците- сирийци и труци клаха Българи 500 години. Ако Б. Борисов даде на турците някакви пари, трябва да го утрепят.

Никой нЕма да утрепе Боко-хАмериканцитр го пазят!

Какви са тези "Фантоми"?! Това да не е войната във Виетнам... Друго ми е интересно - името на островите. Антропофаг значи човекоядец. Правилно гърците засега си траят. Времето работи за тях и против турчолята. Ще дойде моментът да одумкат някой летящ анадоллия, без да се съобразяват с конюнктурата.

Регион Тракия изобщо не е Гръцки. Предаден е на Гърция през 1920 за да не стъпи там дядо Иван. Толкова са бързали, че всики острови южно са изсипани на проекта Гърция. Турция има пълно основание да иска разделяне според целият ЕВро-Азиатски бряг. Връщането към България ще раздалечи непримиримите врагове и ще донесе мир, както и преразпределяне на островите. Вижте на картата: https://scontent.fsof6-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/235094025531479350220024542529814723277535o.png?nc_cat=0&oh=4268830fb125225218d8f8f62d3500cb&oe=5BFF1819

Комунистически глупак!

Защо мрънкат гърците??? Просто турците бдят за сигурноста на НАТО-ското небе!!!!

Що така?Два братски натовски партньора се карат!

Ееее, братски народи имаше само във Варшавския договор (е вярно, някой път нападаха собствените си членове, като Чехословакия-68). В НАТО братски народи няма, има съюзници, които може да имат спорове, напрежения и всичко. Но досега няма горещ военен конфликт между членове на НАТО, вече повече от 60 години.

Е, има време, де. Ние откъдето се връщаме, западняците натам отиват. Тези така олевяха, че скоро ще станат по-големи комсомолци от нас навремето. Ердоган обвинява сума натовски съюзници, че стоят зад "опита за преврат" срещу него. То, реално и между членове на ВД е нямало военен сблъсък. Най-сериозният не е в Чехословакия, а в Унгария десетина години преди това. Там бая народа се изпотрепа, но то си беше опълчение, а не армия срещу армия.

вземи прочети една книга - "Площад "Република"".. Описва времето и събитията до навлизане на руснаци в Унгария И след туй коментирай събития в Унгария.. П.П. - пак се пообразовай за "палавата" бележка на Чърчил. Тя разделя Европа след ВСВ. Сталин само уточнява на салфетката %-тите влияние..

Явно си много млад и не помниш, че между Турция и Гърция се води война по време на управлението на генералите в Гърция. Не беше много отдавна. Явно, България не я смятат за нищо.

Турция единствената мюсулмански държава в НАТО и нарушенията на въздушното пространство на Гърция не са спирали от агресията на фесовете в Кипър.Доказателство,че мюслитата и кога не могат да живеят заедно с християните!!!

Що така?Два братски натовски партньора се карат!

Това е спорно въздушно пространство. От десетилетия. Навлизат, защото го смятат за тяхно. Когато редакцията каже, че е "гръцко", тя взема страна. Това не е обективна журналистика, това е пропаганда. Една думичка само се изпуска и готово - отиваме в сивата зона на пропагандата.

Това не е новина. Турция редовно нарушава нашето и гръцкото въздушно пространство, но докато гърците все още има радари, за да засекат нарушението нашите радари вероятно отдавна са нарязани за скрап. Много време мина от времето, когато служех във ВВС на радиолокационните станции. Тогава слудяхме натовската база в Лариса - гърция и частично турция. Вече може и да ги няма локационните поделения по южната ни граница.

Турция усеща че Натовските бази ще бъдат преместени в Гърция и търси провокаций . Предстои им голямо плащане по външния дълг през Октомври което още повече ще задълбочи финансовата криза в Турция и Ердоган има нужда от външни врагове за да отвлича вниманието на раята. Има една много вярна приказка- "Га ядахте кифтета оти ни ривяхте ?"

F-4 Phantom!!! A твърдят, че нашите ВВС били стари! Да се чиди човек защо пенсионирахме МиГ-21?

Е, не е чак толкова стар, почти съвременник на тези които се каним да купуваме, все пак е произведен през 60-те години.