Българите се върнали в родните курорти

Българинът не обърна гръб на родните курорти, с което показа, че не е злопаметен и че не е позволил кризата да му вземе почивката, коментират в края на сезона туроператори.

Обратно в новината

Коментари - Българите се върнали в родните курорти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички смърдели от написаното НЕ предлагат услуги, просто те рекетират или се опитват да те измамят с цените, като получаваш нещо по-малко от предварително обявеното. Най-гадното е, че повечето нямат правото да ти искат пари, това да плащаш за да спреш на поляна за без касов бон, с някакво фалшиво билетче го няма никъде! И за да ти обясня колко си тъп, първо съм Софиянец и второ съм платежоспособен, но искам да си давам парите с кеф! В Будабара на село Лозенец оставих 150 лв сметка с 20 бакшиш на сервитьора, защото се държа професионално и защото не е тъп смрадлив рекетьор, а с честен труд си печели парите! Аре ходи да месиш

Абе провинциалист, за без пари толкоз!

Заглавието не съответствува на съдържанието. Иначе се радвам, че най-после започнаха да се появяват обективни анализи.

Бате или како, злобни сме, щото ни се е прецакала почивката, за която сме работили и сме чакали 1 година!!! Никой не мрази хората, живеещи на морето, така че не се засягай. Само че за почивка не става, за живеене щом ти харесва, прекрасно. Бъди щастлив, но ако си в хотелиерския бизнес има реалната опасност догодина да умреш от гладна смърт, защото никой няма да отиде на море в БГ. На всички ни пука за засраното море, затова нека задружно докараме мутродебилите до фалит, като не им ходим в хотелите. Като изпукат, а хотелите им паднат, ще почнем пак да ходим там.

Абе хора всички разбрахме че в Гърция и Турция е страхотно, но от коментарите ви лаха чиста злоба и завист.Морето ни има и хубави и лоши страни, само че ако вие бяхте взели поне малко от гърците и турците щяхте сега да съжалявате за това което се случва с морето ни.Аз си мислех че проблема е всеобщ.И не трябвали вие също да участвате в него.А то какво се получава делим се на София и море, или по-точно море и провинция.Тук настроенията вече вървят към гражданска война.До провинцията - не забравяйте че всички пари отиват в София, а не при нас.Когато София тънеше в боклук ние от морето тр да сме солидарни с вас, а вие какво правите сега - нищо.На всички от провинцията мога да кажа едно - да го духате вие сте тъпи долни злобари, гадни завистливи копеленца.А до тези на морето - ние сме номер едно, и щом се говори за нас значи сме нещо.Най-хубавото място за живеене е по БГ Черноморието и за това провинциалистите ги е яд.

Браво за рекламата :)Да Мармарис е чудесен но точно ЕМРЕ БИИЧ е отвратителен хотел.Миналата година бях там и сам много разочерован да не кажа възмутен от качеството на сървиса и храната ,а също и саите не са никак просторни и хубави, но народът е казал разни хора разни идеали,може би на вас ще ви се понрави защото видях че е популярен сред българите.Тълпите от наши сънародници от дълбоката провинция допринасяха за неприятня престой.Почивам отдавна в чужбина но такава селения като в този ЕМРЕ БИИЧ не бях виждал.А иначе Мармарис е наистина хубав град P.S.Като си избирах почивка видях че хотела е реновиран дано са го оправили поне малко, но лично аз няма да стъпя повече в този хотел

т.н. ухажване е до момента, в който се закачиш. Разочарованието започва още от пътя за морето - задръсвания, дупки, нерви и пристигаш на половина изчерпан. На място - български ол инклузив, който е една пародия, навъсен обслужващ персонал, сърдити сервитьори. Там ти сервират още, че всъщност цената не е тази, за която си мислите - тя е без ДДС, без курортни такси, застраховки и т.н. и всичко това трябва да се доплати. На плажа - чадъра толкова, ама и шезлонга толкова, но той шезлонга не върви без матрак, та и за матрака толкова. И накрая - жална ти майка. Пък те чака и обратен път с цитираните по-горе екстри. Така, че благодаря ти българско черноморие за твоето т.н. гостоприемство, но от 6 години категорично ме изгубихте мен и моето семейство като клиенти.

Кой е хотела със собствения плаж?

с какво ще се издържат мутрите по морето като не само чужденците ами и средностатистическия българин вземе че спре да ходи да се пържи на мърлявия им пясък, да се маже с химикали да не изгори и да гледа цици? Нормалните хора като не искат да изгорят седят на сянка, и химикали не им трябват а изобилието на цици в БГ е такова че ... вече няма кой да ги гледа. Така е било преди 1960 година когато манията за летуване ни беше насила натъпкана в главите. Гответе се за зверски ГЛАД момчета. Ще ядете май бетонни паметници, БМВ-та и ... цаца.

Благодаря за информацията за Мармарис. Всеки, който е бил на почивка в Турция не иска и да чуе за българско Черноморие. И Арапя я няма, ами къмпинг Оазис, колко беше готин... Сега, който се е върнал от море е с разтройство...

енденцията е правилна! Време е хотелте да станат шивачници на кюлоти, приюти за стари хора, в мазетата да се гледат гъби и т.н. коро ще почнат да падат мазилките, да се чупят прозорците, да има течове от покривите... Изобщо таа трябва да стане. Нека продължим да наказваме с отсуствието си тези, дето откраднаха туристическия ресурс на ългариа и го съсипаха, унищожиха го направо. нека да си стоят сами в хотелите. Това е найправилното и добро наказани и за банките, които стимулираха осирането на страната ни.

Магнилиите е бивша пошвна станция на ЦК на Комсомола, по-известна като хотел Хоризонт през соца. Прочетена книга. на фона на разрухата в ММЦто може и да се струва на някого лъскав хотел, но си е ширпотреба отвсякъде.

Чудно нещо са така наречените хотелиери-когато имаше малко повече /макар ида не харчеха и стотинка извън пакета/ чужденци развиваха разни теории за пазарни цени ,за пазарни печалби и т.н., за ненамеса на държавата.Сага когато се разбра,че туризма е една голяма пералня запяха друга песен под рефрена :държавата да помага, но не се разбира точно за какво.Може би да могат да продължат да купуват яхти,бентлита,силико бюстове и други езмекярии,трябваше разумно и дългосрочно да ре инвестират огромните печалби,а не да купуват политици и да ги крият в офшорки.Когато бях малък родителите ме водиха лятно време в Ексиновград и от тези почивки запазих прекрасни спомени за цял живот.Няколко лета почивах Триест.Просто прекрасно. Плажа Баркола е поне 5-6км и има много малко чадъри инсталирани от разни хотели и може би концесионери.Чисто, спретнато,приветливи и любезни хора,които не навлизат в личното пространство на хората.А не като тук,човек лежи на плажа някакво детенце прелита край главата му и му пълни очите с пясък, а след него припка майка му въртеики целулитни бутове виейки като линейка на някакъв диалект, и с лапите 42 номер ви пълни устата с пясък. Направо красота.Е как да почивам тук като има толкова прекрасни места в Турция,Гърция и т.н.Не мерси.

Само като чух как една приличаща на фолк-дива с регионално значение се възхищаваше по телефона: Алоу, мамие, тука на муриету ие супиер! запалих и черта!

ами умрялото куче е проваления сезон което едва сега си признават!! за всички нормални хора е ясно ,че всички туристи са избягали от бг заради некачествени сержиз и услуги и неадекватни на тях цени

крайно време е българите да покрепим решително родния туризъм, като НЕ СТЪПИМ по мутроморието поне 3-4 години, докато на хотелиерите гъзовете им не хванат паяжина и така морето се очисти от лайна, главите им от простотия, а уредбите им кънтящи от чалга се развалят от старост. Тогава вече може и да има смисъл да се ходи там, а дотогава - свят широк!

На родното черноморие не ходя вече втора година.Предпочитам да ходя на Бяло море. Разликите са огромни-кристално чиста вода; приветливи хора;никой не те рекетира за нищо; обслужването и храната са на светлинни години напред.Обичам страната си,но това което се случва по нашето черноморие е отвратително.Идват алкохолните петна от цяла Европа. И идват единствено заради евтиния алкохол и евтините курви.Благодаря за изгодните ими оферти,но да си заврът в гъза.Аз повече там няма да стъпя.

За почивка в България какво да кажа... Спираш на някаква прашлясала поляна, някъде зад плажа на Синеморец и идва някакъв дрипав, смръдлив чичко, който ти бута билетче за 1 лв за паркинг!!! Връщаш се, отиваш до Силистар, а там те чака негов двойник, който твърди, че за да спреш на друга полянка между дърветата, му дължиш 4 лв, иначе Не знам какво ще ти се случи на колата, ама ще се прибираш пеш... После отиваш до Аркутино, където всички са спряли по пътя на 2 км от плажа, за да не плащат поредния рекет от 4 лв, даващ право да влезеш зад някаква бариера с абсурдния надпис Частна собственост, а то уж било резерват... Когато най-накрая се примириш с факта, че всичко се плаща, полагаш хавлията между пластмасовите бутилки и чашки (фасовете от цигари са си вече част от пясъка, така че не ги броя), просваш се и напрегнато чакаш да мине поредния смръдльо, за да ти се скара я че си легнал на 10 м от чадърите и му дължиш 5 лв, я че си близо до пътя на джетовете и скутерите... Накрая влизаш във водата, където заварваш странните кафяви водорасли, които при внимателен оглед се оказват пресечени от солената вода лайна и точно преди да му теглиш една и да си тръгнеш, идва някакъв недъгав сърфист и си изпуска платното върху теб. Хвърляш за последно един поглад върху бетонираното крайбрежие, стърчащите арматури и кранове и си казваш Никога вече! Да де, но в този момент те напъва диарията, защото си имал глупостта да ядеш нещо в капанчето на плажа, което е вече толкова пропито от бактерии и вируси, че единственият начин да се дезинфекцира е да се изгори. Тичаш на пребежки до хотела, влизаш в тоалетната и с ужас установяваш, че няма тоалетна хартия. Искаш от рецепция, но се оказва, че ти се полага една ролка за 2 дни (това в 4-звезден хотел). Тичаш до магазинчето, а там те чака поредния смръдлив чичко и ти продава ролката по 2 лв, щото било курорт... После отиваш за лекарства до единствената аптека на 5 км, която също продава на курортни цени и се връщаш да вечеряш нещо подходящо за разстроения си корем. След 45 мин. чакане в заведението идва сервитьорът и ти казва, че препечени филийки няма, щото изгорял тостера, а пилешката супа свършила, но има супа калкан за 6 лв. Когато най-накрая омърсен и унижен решиш да си легнеш се оказва, че не можеш да заспиш, защото от откритата дискотека бичи чалга на мах, а пияните тинейджъри цяла нощ крещят и блъскат вратите на хотела. Към 8 ч. на другата сутрин някаква камериерка нахълтва в стаята, смрънква едно извинете, но после набира смелост и пита кога ще излизате, че да знам дали да чистя, че от 10 ч. отивам в друг хотел. Естествено не ти прави впечатление, че при напускане на хотела чакаш 1 час, защото черно БМВ ти е запушило колата и шофьора не може да бъде открит. Случаен гост на хотела те светва, че трябвало да дадеш бакшиш на чичкото на паркинга, за да не запушват твоята кола... Тръгваш си и докато си пиеш Каменицата на Хепито в Нова Загора си казваш с погнуса Не! Аз няма повече да ходя на наш`то море!

Aide na 4erno more mnoigo e zle vsi4ki na mutromore betona e dobre :-) Ei dobre 4e ima i takiva deto hodiat - dano da sa pove4e, 6toto ako vsi4ki trygnat po hubavite mesta izvyn BG i tam 6te stane pretypkano i cenite 6te se vdugnat. Taka 4e MOLIA VI idete na 4erno more ta na men da mi e dobre v 4uzhbina :-) 6opska salata t.e. mydrost :-)

Не си и помислям за българско Черноморие. Догодина ще е също така. Нямам никакво намерение да се изнервям и в кратките дни на отпуската от наглите мутри и ченгета, които станаха мастити собственици на хотелие. Това, че ще фалират е абсолютно сигурно и дайте да не им помагаме повече като им плащаме скъпо и прескъпо. Ние сме бели хора и затова ще ходим в Гърция, в Турция и въобще където си поискаме...

Уважаеми,разбирам те напълно,но но исината боли.Всички сме недоволни-плащаме , а не получаваме нищо насреща.Не е лесно да си търговец. А парите не миришат- било от селяни от полето,или някой от планината.Но целта е с кеф да ти ги дадат и догодина да се върнат пак при теб ,че и да те препоръчат.За съжаление тук това го няма- гледат да те прецакат за момента, а после- каквото ще да става.

В МАГНОЛИИТЕ в Приморско е страхотно! Не слагайте всички под един знаменател. Пак ще отида там! И само в България! Била съм в Италия и Гърция, просто не искам да правя паралел, но и тук има хотели, които държат на туристите. Провинциалистка!

и това и следващите лета по черноморието ще има хора, винаги ще има, защото могията на слънцето, плажа и морето привлича. Винаги ще има и завистници и злобни потребители, които ще пишат глупости

Къде е това качество? Тази година отново отидох на нашето родно черноморие в хотел 5 звезди. По мое мнение 3 от тях паднали отдавна. Обслужване - отвратително - гледат те все едно ти подаряват всичко. Храна - под всякаква критика - всичка останало от закуска - се смесва с майонеза и се слага за обяд, а ако може се предлага и за вечеря. Почистване на стаите - евентуално ако имаш късмет, шампоани и сапуни - това е лукс. И всичко това на цена от 90 лв. на ден на човек в прехваления Гранд хотел Варна - никога пак.

Бях в Сл.Бряг, 4*,All inkl., офертата беше на много добра цена, храната и обслужването на ниво! Но съм потресен от това че 95% от търговията и развлеченията в града въртят огромни нелегални обороти. Илиенци ряпа да яде пред крайбрежната улица. Циганте владеят пазара. Баровете нямат тоалетни. Абе изобщо излезнеш ли вечер на разходка се подготви за кошмар. Там мафията е в разцвета си. Има един бар на крайбрежната улица в който не видях по-големи от 15 год. ако ги видите към 23-24 ч. в какво състояние излизат от там....!

Ако не бяха мадамите по монокини нямаше да стъпя на българското черноморие.Но във Варна се нагледах лятото на цици.

Poveche tam ne stupvam. Razocharovah se do bezkrainost, sujaliavam che si izgubih vremeto za pochivka.

по-добре селтаците от дълбоката провинция да си ходят по ориента, че ми е писнало говорещи странно силно окосмени хора с огромни шкембета, лаещи огромни псета с тях и торби с храна на плажната ивица. Плажа да не е поляната на село? Никаква култура нямат селтаците. За това марш по ориента като не им харесва тук.

Аз явно ще да съм от злопаметните. Не стъпих на черноморието, надявам си догодина да не го направя.

Не се отчайвайте, нали вече си имаме Батман, той ще оправи и държавата и нас??? Догодина пак на Ч.маре!!!

след зимата повечето българи ще са скъсани отвсякъде, не знам откъде ще имат пари за море

Ако ухажването е бой за плаж и за свободно място, което е останало защитено от концесионери, лъжливи оферти за ол инклузив и ненормално високи цени не мерси. Предпочитам да ме ухажват в Гърция и Турция. И стига с тия банални реклами!!!

ФАНТАСТИКА,ЛЬЖИ И КЬОРФИШЕЦИ !!! ТУРИЗЬМ,ЧЕРНОМО И КАКТО ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е СЬСИПАНО !!!

да серат гладни е много добро :-)

Хотелите как да е - ако дадеш малко повече пари намираш свестен. Обаче големият проблем е храната - 90% от заведенията готвят абсолютно посредствено, разликата с казармената кухня е само в чистите прибори.

Само така. Така им се пада на алчните новоизлюпени хотелиери. В Гърция офертите са в пъти по-добри и като цена и като качество. А и отношението е друго. А нашите хотелиери ще видят български туристи, като се научат да ги уважават. И това лято поредната подигравка - понеже им избягаха чужденците, в края на сезона се сетиха да ухажват българи. Лекета!

Само не става ясно на кого вадят нож бг туроператорите и кой е умрялото куче ?В смисъл ,ясно ми е какво си искал да кажеш,но си избрал неправилната поговорка.

dokato wijdam nailonowi plikowe, pylni sys salfetki neznaino ot kyde do6li wyw wodata do plaja, nqma da hodq na more w BG!

През август в един от курортите ни, известен заради качеството си предимно с летовници отдалече.... Тия май са се объркали. Къде го видяха този курорт, който е известен с качеството си ?

Ние сме от тези които се поблазнихме от ниските цени в резултат на което получихме едно гомо няма нищо.Платихме пакет в хотел Континентал в Сл.бряг.Избрахме го по картинка която няма нищо общо с реалността.Настаниха ни в нещо което е по зле и от бунгало-мирише на застояло,всичко вътре е старо и овехтяло.Представите на Балкан холидейс раздава форми за опллакване и до там.Не вярваме на Комисията за защита на потребителите затова ще се оплачем в Лондон,на онази комисиядала лиценз на агенцията да изпраща туристи.

Напротив, следващото лято е почти сигурно предсказуемо -- ще броим пилците тогава.

Ще кажа като в онзи виц от комунистическо:Зна една неразкопана улица, ама няма да ви я кажа, че и нея ще разкопаете! И аз така: знам едно доста спокойно място на нашето Черноморие, на което ходя всяко лято, ама няма да ви го кажа, че ще се юрнете натам.

нямах намрение и да стъпвам в България след миналогодишната ми почивка на Слънчев бряг, където селянията и изтърсването на джоба на туриста нямаха край. По 20лв плащахме на плажа за да легнем. Че да не са си купили пясъка тия мутри. Но в интернет видях точно такава оферта - за малко пари, хотел на брега със собствен плаж. Отидох за седмица. И останах доволна. Да, бях в затворен комплеск и въобще не излязох от него - не мръднах никъде, за да не се сблъсквам с простотията и рекета. Да, харесвам нашето си море, но не харесвам селяндурските и мутренски номера. И се радвам, че макар и малко, но има и хотелиери, които са разбрали, че като свалят цената и я направят разумна за джоба на българина ще спечелят повече. Жалко че такива не са много.

Не лъжете по медиите. Всички сме наясно за бълг. черноморие. На мен ми писна дори и в скъп хотел - персонала намусен и апатичен, пияни и дебели немци се блъскат по масите за храна /нея няма да коментирам/, вечер - не може да се наспиш, а сутрин в 7-8 ч. камериерката е дошла на работа.

услугите по българското черноморие са доста скапани