Не се предвижда ръст на минималната заплата и пенсиите

Финансовото министерство смята, че минималната заплата трябва да остане 240 лв., а пенсиите не би трябвало да се увеличават през 2011 г.

Обратно в новината

Коментари - Не се предвижда ръст на минималната заплата и пенсиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-да Управяващи не вдигаите заплати и пенсий, а върнете цените на равнището от 1989г., ако искате да продължите да управявате и през следващият мандат. Не може всичко да се вдига а Вие да не вдигате заплати и пенсий. Стига стова тълкуване на нещата, че щом няма достатъчна висока произвидителност на труда не може да се увеличат заплати и пенсий.Произвидителност на труда не зависят от работника, а от този които го командва, от този които намира пазари за съответната продукция и т.н.

Aбе, това оперетно правителство още ли е на власт? Време е тази абсурдна трупа клоуни да се отправи към изхода!

излизане от КРИЗАТА. И правилно! Единственият начин за да ни изкарат на улицата е "ръководещите" ни към крайната спирка на "Трамвай номер 2", да продължават да провеждат политиката си на ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС.

Какво да коментирам действията на управниците?Днешните са приемници на вчерашните управляващи в по-лош вариант за народа.И Голямата тиква тръгна с големите лъжи, както са го правили всички политици в България,особено боклуците през последните 21 г.Тиквата откъде се пръкна-от инкубатора на БКП/БСП.Нищо не можа и не може да реално да направи за излизане от изкуствената криза, защото така му диктуват господарите от задкулисието.Пълна безнадеждност!

.... а пенсиите не би трябвало да се увеличават през 2011 г. ОБВИНЯВАТ ПРЕДИШНИЯ КАБИНЕТ, ЧЕ БИЛ КРАЛ, НО РЕДОВНО ВДИГАШЕ ПЕНСИИТЕ. А ТЕЗИ СЕГА КАКВО ПРАВЯТ-НИЩО. ПЪЛНО БЕЗДАРИЕ И НЕКАДЪРНОСТ. И САМО ДУМИ, ДУМИ ДУМИ И ХВАЛБИ, КОЛКО СА ВЕЛИКИ. ГОСПОДА ПЕНСИОНЕРИ, ВРЕМЕ Е ДА ГИ СМЪКВАМЕ ОТ ВЛАСТ ТЕЗИ ВУВУЗЕЛИ.

Прав си приятелю. Това правителство трябва да се маха. Но само с нашите коментари няма да стане. Ако този геноцид не го спрем, ще става още по-лошо.

не се предвижда българите,които бойко излъга да му повярват отново .очаква се да го отсвирят отново.

ОТ както е на власт това правителство не прави нищо друго освен показни акции и играта " Тука има , тука нема " ето това е истината, и все другите са му виновни. Сега сигурно идващата есен е виновна за всичко.

Какви са тия стотинки - 240-250 ЛЕВА? От 20 години се броят само стотинки! Къде ни са европейските заплати, къде са ни европейските пенсии, къде са ни европейските условия на труд, къде ни са европейските стандарти на живот? КЪДЕ???

Търпение, както е тръгнало след 2-3 години европейските заплати ще се изравнят с нашите :)

Дано на Бойко се случи нещо ужасно в личен план, дано да го удари нещо, та да се сети и за хората, а на Дянков пожелавам да не види бял ден, копеле такова!!! Няма да гласувам за ГЕРБ никога, нито мвоето семейство!?!!

А така, цените на всичко и данъците вдигнете, пък народът да мре...

Да бе! Нямало да се увеличават. Приказки. Нека наближат местните избори догодина и - гледайте как става чудо.

Ей сега Бойко ще изригне и ще обяви, че минималната работна заплата става 1700 евро! Въпрос на време.е...

Ега ти държавата, ега ти финансовото министерство-щом Владислав Горанов е заместник министър! Той е едно изключително самовлюбено "тъпо парче". Учехме навремето заедно в Свищов. Направо се ужасявам от това, колко слабо е запознат с финансовата действителност в България.

аз пък не предвиждам повторен мандат на ГЕРБ!

Не е виновен Боко. Виновни са тези, които гласуваха за него. Но ние помним!

15 Юни 2010 09:14 Новини Дянков: Започваме да излизаме от кризата. Министърът прогнозира, че към края на лятото българите ще усетят "в джоба и в хладилниците си" позитивния ход на икономиката. Хайде бе нали вече излязохме от кризата, а?

Когато Аз Боко Тиквето (Батман или ББ) от Банкя ви кажа нещо трябва да разбирате точно обратното. Като ви казах преди няколко дена, че няма да вдигам данъците имах предвид, че ще вдигна "фсичко". Няма да видгам данъците за тези които взимат заплати над 2000 лева, ноооооооо - по високи осигуровки (данъци) за пенсии и здраве ( и двете така и така не ви ги давам) , по високи акцизи за бензин, алкохол и цигари. К'во искате - 'фсичко !

240лв да ги гледаш или да ги харчиш било то и 270 същата работа

Срам ме е да кажа, че съм българин!

гади ми се от борисов и сгната която насасабра . борисов, ще отида да гласувам на президентските избори, само и само да добринеса с моя глас и да предотвратя поредния объркан малоумник от смешната ти партия да не застане и на президентското място. Цялото ми смейство ще гласива против герб, борисовщината и частните си-банкерки.....

Много хора бъркат "минималната заплата" със заплатата, която работодателите плащат на наетите от тях служители. В действителност, размерът на заплащането се определя от ПАЗАРА НА ТРУДА - търсенето и предлагането на работна ръка с различна квалификация. Така например, допреди 2 години надниците в строителството бяха по 40-60 лева, поради голямото търсене на такива работници и това заплащане нямаше нищо общо с МРЗ. Всъщност, "минималната заплата" е само инструмент, който държавата използва, за да принуждава работодателите и заетите да заплащат определени суми за осигиряване на работниците(определяни като % от заплатата), както и за няколко други цели: таксата при посещението на личен лекар е % от МЗ; Увеличаването на МРЗ (чисто статистически) води и до увеличаване на друг показатаел - "средната работна заплата" (отново статистически), който от своя страна е БАЗА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕТО НА ОСНОВНИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЕПУТАТИТЕ И НА МИНИСТРИТЕ. Така, например, увеличаването на средната заплата с 30 лева би довело автоматически до увеличаването на заплатата на редовите депутати с 90 лева, но понеже те участват в комисии, това увеличение ще е по-голямо. Още по-голямо би било и нарастването на заплатата на министрите, тъй като тяхната РЗ е 150% (или нещо подобно) от депутатската, т.е., осн.раб.заплата на министрите, включително и тази на ТОТЮ МЛАДЕНОВ ЩЕ НАРАСТНЕ СЪС 135 лв. В този смисъл, предлагайки увеличение на МРЗ, Тотю си увеличава и собствената (предимно) заплата, тъй като нашите се определят от пазара на труда. Ето защо, не виждам причина тук да му се ръкопляска, щото "бил увеличавал заплатите" - нищо подобно. Единствената солидна база за нарастването на заплатите е нарастването на производителността, за което обаче трябват ИНВЕСТИЦИИ (които не правителството, а работодателите трябва да направят) и КВАЛИФИКАЦИЯ на работниците. Мярката "увеличаване на МРЗ", всъщност има преразпределителна функция и оставя по-малко пари в работодателите и работниците и от своя страна затормозява както инвестициите, така и квалификацията.

Има смисъл единствено ако се направят няколко действия едновременно! 1) - МРЗ се вдига на 600 лева (работодателите плащат данъци върху МРЗ), 2) - всички ведомства, обвързали заплатите с МРЗ (вкл. на Тотю Мл.) преразгледат процентното увеличаване с цел да не се получи сериозна промяна! тщТогава ще се получи нов удар върху и без това слабата икономика, но ще се вкарат пари в хазната!

Вкарването на пари в тази хазна е като наливане в каца без дъно.

Защо говорите преди да мислите, господа управляващи?! Срам за недосттъчно обмислени обещания! Дано вашите деца да не отнасят клетвите на излъганите хора, чакащи увеличение на заплати с големите 30 лв! Дано никога не чакате и вие 30 лв за хляб! Боже, къде си?!

Алооооооо правителството как не ви е срам! Много обещания а накрая нула за нас загубеният народ. Един път повярвахме но втори надали.

Гарантирам, че следващото правителство ще бъде сформирано от друга партия, а не от ГЕРБ. Гарантирам, че на президентските избори, мнозинството няма да гласува за ГЕРБ. А на местните избори, ГЕРБ ще падне така както се изкачи - с гръм и трясък.

Гарантирам, че си на щат в младежката организация на БСП.

А вие не се дърлете, защото докато си ги мерите някои си плетат кошниците. Като дойде време, ще се види!

А аз гарантирам, че изборите се фалшифицират и манипулират.

плащам операция на маика ми утре в бг,а какво правят хората които са осадени като конгоанци да зивеят с по 100е/месец и нямат пари за операции?????мизерияta е навсякаде в бг!залко за красивата и богата земя!

Нагло е да не вдигаш доходи, а да вдигаш цени . Това е предварително заявено обедняване за 2011 година. Еми така ще излезем от кризата с обедняване. Кой се е съмнявал в предстоящото обедняване и в уменията на Дянков? Никой. То е ясно. Бедните да си го на... Майката му е мутрохотелиерството да бележи ръст. Какво се чудят. Да махат ДДС от туризма - то и без това не се плаща. Ай по още един джип на мутрите и да живее България и бедните и трудови хора дето хич не им пука кога им обявят отрано че за следващата година го чака обедняване - с гаранции от Дянков.

ръст на своите т.е. мах. заплати, мах. пенсии и пр.... Виж техните данъци няма да растът, всичко си им е безплатно...

предвиждаме да си пълним само собствените джобчетата, ама здраво!!!

Да се обявят разходите и издръжка на държавните институции, като Президентство, министерствата по отделно, НОИ МВР, МНО,разните агенций и ще цъфне истината.Няма да се оправим, докато не се отървем от комунистическите издънки, обиколили държавната ясла!

целия бизнес в България е на комунягите и техните мутри.Защо да вдигат заплатите като те са свикнали всичко да получават безплатно и то още от 1944г. до сега.Докато има балъци да работят в България ,така ще е.Варианта е да им отрежете главите на всички както е станало през френската революция.Но народа ни доказа че е твърде страхлив да им види сметката , така че изходът е навън от България.Жалко ,че боклуците унищожиха една хубава и богата държава .Преди години цели влакови композиции заминаваха за чужбина с плодове и зеленчуци.Сега внасяме западния химически смрад.

Нещастнико. На кои точно викаш комуняги ? На тия, които сами си спретнаха демокрацията, щото се чустваха не достатъчно богати (и които "демократите" от запад излъгаха и обраха също) ?! От 1944 до 1990 населението на България се увеличава от 5.3 на 8.9 млн. души, а при сегашната демокрация за 20 години спадна от 8.9 млн. на 6.9 (виж колко ще бъде преброяването след няколко месеца).

аз като казах, че никой не бива да има по-дълъг нос от моя, ме взехте на шега, а сега да видим Тотито какво още ще сътвори и като предложение и като бъдеща несвършена реализация, няма заплати, няма пенсии, няма работни места, аз си мисля че тук лявата ръка не знае какво п рави дясната,а това е много лошо за лошият генетичен материал, а също така и за управляващите, защото два пъти трудно се уцелва бинго..... и не лъжете повече от мен....

Имах си аз да вземат пък да ги вдигнат тия нещастници. То оставаше да чакам на пожарникар да вдигне пенсията на майка ми. Нали сега требе да реве и да се насира колко дълбоко сме нагазили в кризата и колко са виновни комунистите и седесарите за дереджето. Бати и нещастниците. Хак да им е и на червените "пенсии" и на сините. Поздрави от чужбина. Да сте живи и здрави.

за да видиш,че не сме завистливи : БЪДИ ЗДРАВ И ТИ!!

защо да се увеличава- трябва да се намали както и пенсиите

да -защото трябва да хрантутим ваще метреси и жигола нали???вие сте престапници министри и скоро младите ще се махнат от балгаря а вас господ ще ви накаже .

За голямо съжаление няма алтернатива на тази простотия.Вината е в нас защото се лутаме от едното пипало до другото,до третото и на края все същата.Младото поколение си търси реализация на вън,върхушката още повече забогатява-никаква надежда.

Ами защо да се увеличават пенсиите през 2011 г.?! Тамън през 2012 г. пенсионерите ще са сведени към минимума /като се вземе предвид и здравната "реформа"/, к,во лошо има?! А останалите ще ги последваме, ама даже и преди пенсия - кой като нас??!!!

Такава е политиката геноцид за народа а облагите за тези, които ги разпределят. така ще е тя.

Ромките ще продължат да раждат всяка година за помощи и за увеличаване общата им сума от помощи -откъде да дойдат тези техни помощи -те искат да си увеличат прихода с помощи за повече деца и явно,че няма как ,защото няма да се заработват съответните стоки и услуги от останалите,които не се размножават,а само ромите раждат много деца,които растат и на 12-13 г вече искат помещи за техните деца,и никога не почват да работят -това се отнася за голям процент роми -до 90% из повечето райони,особено турските роми в РБ

Невиждана наглост!Има въведени,отдавна осигурителни прагове,които са повече от 240 лв.,т.е. хората се осигуряват на по голяма сума от 240 лв.Увеличаването на минималната заплата щеше да повлияе единствено върху доходите на работещите!

До сега, България не беше имала толкова некомпетентно и непоследователно правителство. Те просто са събрани от кол и въже, както казва народът и нямат представа какво трябва да се прави.Те незнаят даже и чуждия ум как да използуват - умът на специалистите, на светилата в икономиката . Тяхната арогантност и неуважение към учените в страната ни е пословична. УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ТЕ ТРЯБВА ДА СИ Х О Д Я Т!!!!!!!!

А пак ли само на максималната??