Спасиха 20 туристи, блокирани на лифт в Баварските Алпи

20 германски туристи бяха спасени днес, след като бяха прекарали 18 часа в кабина на въжена линия в планински район на Бавария.

Обратно в новината

Коментари - Спасиха 20 туристи, блокирани на лифт в Баварските Алпи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неподготвени делтапланеристи, липса на организация на местата за летене-с една дума-германска му работа!

Не е бил делта-, а парапланер - тандем! Не се е блъснал в кабината, а се е оплел в телените въжета. Изобщо компютри-компоти, журналисти-мушмуроци...

Аврора, гарантирано под "всякакви хора", разбирам, че екстремното ще ги е обединило. Стяга ли те сърчицето, хич се не пробваш, а си лупаш пеша до близката бакалия. Дишай дълбоко и се гмуркай в поредното си мнение, където си тежиш на мястото.

Ех, Ганьо Балкански, явно ти си онзи спортист-алпинист, който е готов да пълзи по въжена стълба над всяка пропаст из Баварските Алпи! На клавиатурата е лесно, ама иначе - не знам точно, имам едни съмнения. Иначе не се иска много екстремен характер, за да се качиш на кабинков лифт - там ходят и бирените коремчета, и верните им половинки, и в застаряващата Европа те са често пенсионери... А като спре кабинката, вече става екстремно - просто разсъждавам за вариантите, на теб пречи ли ти нещо?! Ти май си тежиш на мястото само в отбора на комплексарите, с много мъгла в главата и без възпитание.

А колко ще стане тежестта на човек средна възраст на височина 80 м над земята, без опит, който би тръгнал да слиза и от ужас - като погледне надолу, се залюлее, или му се схване нещо, или му изтръпнат ръцете, или кой знае какво му се случва?! Не всеки е смел спортист с велико самообладание, за да слиза по стълбичката като акробат. Ами децата?! И колко е най-голямата височина, на която се движи тази кабинка, и където хипотетично може да спре?! Ами ако е 150 м - тогава какво прайм? Рисковете май са повече от вариантите за спасение с една въжена стълба! Хората са различни, а в кабинките влизат всякакви.

Не са използвали въжена стълба като в цирка, а въже. Има си специални приспособления и техники с които спасители свалят хората. За по-големи височини кой знае, може да им направят ускорен курс по парашутизъм и да ги метнат надолу с по едно парашутче:) Най много някои хора на средна възраст с по-лабилна психика да изцапат памперсите;)