Цветан Цветанов продължи задочния спор с Румен Радев за новите изтребители

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ отрече обвиненията в лобизъм

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой разбира от самолети? Цецо шофьора или Румен пилота?

Стига се оправдава Цветуне. Бойко не назначи ли лично мин. на отбраната, бе. Летеца не е против ф16, а против цирка който разиграхте с комисията. Решихте това което янките ви казаха, само не разбрахме ябълката или портокала. Защо се правите, ча обмислете и чакате мнението й. Разбрахме отдавна, че самостоятелното мислене не е за пожарникар и физкултурни.

Противокорабни рАкети! Ако имаме Ф16 свършено е плановете на Шундин да ни прати зелени човечета по море ! Затова резидентът им реве на умряло!

Има 108 документирани победи срещу рушки таралясници! И нито една загуба! Там е заровено кучето Затова резидента Им рИве

За Еър полисинг - нещо като клатене с крила пред врага Стават и Румен Тъпото да се праи на мъж пред Деса метреса Но за война не!

Да даваш акъл на пилот за самолети е все едно да даваш акъл на доктор Чирков за сърдечни операции,а в същото време да си един обикновен физкултурник.

Преди години във връзка с дебати за отпускане на по големи суми за финасиране за разработки на нови бойни самолети в Сената или Конгреса на USA Най добрите Специалисти от Пентагона в тази област заявяват че F16 вече са толкова небоеспособни че с тях не могат да излезнат и на модернизираните Индийски Миг 21 и т.п. !!! На USA Специалистите от Пентагаона ли да се Вярва или на г-н Цветанов и СИE ??? НЯМА ли някой по независим БГ Журналист които да им Извади тези Оценки за Ф16 и да се спре това пристрастно натлагване в БГ?

Мислиш ли,че някой ти вярва на извънредно простата лъжа-опорна точка?Американската Армия Флот И Морската пехота продължават да имат на въоръжение и да модернизират доказалите се F16 като изтребители на съветски и руски МиГ-ове!

Да му се не види и плешивия глист. Задочен спор с пилит. Когато Цецо-глистът се качи на самолет от с.с. авиация, тогава може да си отвори устата.

заглавие...,напълно съответства на това, което се случва в злощастната ни държава

Стратегическия избор на България е да пази боби и цецо от истината, с която американците може да ги свалят от власт за един ден.

Ти си ми ясен, харчиш ми пенсията и ще купиш каквото ти наредят, защото имаш 20 апартамента и събираш наем.

то нали затуй е председател на апартаментарна група.

Даскал по физическо спори за самолети с ЛЕТЕЦ -пилот I-ви клас, с над 1500 летателни часа завършил с отличен успех Военновъздушния колеж (Air War College) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ, като магистър по „Стратегически проучвания“. То бива да си ДЕБИЛ, ама дори и на говедо, като Цветанов не му прилича,,,,,

Да го тура в устата ти физкултурник скапан и продажен. Какви експерти имате вие. Нещастници.

Как да нямат експерти? Най-добрите експерти по измами,рекет и крадене са при тях.

на краставичар искат да продават краставици хахахахахахахахах и то физкултурник и пожарникар хахахахахахаха Скрийте се ВЕ дебили! Марш при господарите си в Америка. хахахахахахахах държавници а па разправят смешки?

С ЦЦ не се спори! Него не го интересува кой самолет е по добър и изгоден. Интересува го да бъде американски – така са му наредили, а вероятно и платили. Каза си го директно – избора ще бъде политически, но на наш гръб. Толкова ли ни мрази нас!!

Американците не плащат, а изнудват, вадят компромати и заплашват. Това са методите им.

На следващите избори ще гласувам за Коренелия, защото съм сигурен, че ако спечели изборите този ще бъде един от първите, които ще попаднат в панделата.

Бих искал да бъда толерантен към всяко чуждо мнение, както е правилно, но няма как да не искам и да се себе уважавам, както и всеки нормален български гражданин. Не мога да приема някой политически индивид да се ебава толкова цинично с демокрацията. Тук не дори не става въпрос кой самолет е добър или по-добър. Тук става въпрос за основните принципи на демократичния избор, това за което пледира Президента Радев. За чий к..р се правят комисии ? За да ставаме за посмешище на света ли ? Това е обидно за американските ни партньори, защото не заслужават подобно поведение към техен продукт. Как по ясно да му се обясни на този субект ?

Тоя , кога ще го прибере Господ , или трябва някой , да му помогне .

Да не е луд господ да си слага таралеж в гащите:)))))

не упреквайте Цв-то, той наистина разбира от апартаменти, до такава степен, че избора на самолета предполага още и още апартаменти.

На Цветанов изглежда по-дълго трябва да му се обяснява. Президентът Радев обясни,че НИКОЙ НИКОГА НЕ Е ПОСОЧВАЛ САМОЛЕТ, КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН! ПРЕТЕНЦИИТЕ СА ЗА ТОВА, ЧЕ ИМА ИЗРАБОТЕНИ ИЗИСКВАНИЯ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПАРЛАМЕНТЪТ НА КОИТО ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ САМОЛЕТЪТ И ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ПРИ ИЗБОРА! ТОЛКОВА! Никой, никога не е твърдял, че самолетът не може да е "F-16". Такова изключване не се прави. Различните оферти трябва да се гледат за да се определи най-добрата! Нищо такова не беше направено, а при изборът, изработените от парламент и правителство изисквания, отидоха в кошчето! Точно за това е възражението на Президента. Съвсем прав е, че едва ли с такова слагаческо поведение ще ни уважават в Европа!

На цветанов няма какво да му се обяснява. Той си е явен агент.

...този Цветан е ПО ТЪП И ОТ ГЪЗА СИ!!!!

Явно Цветанов очаква солидна комисионна, щом така драпа в зона, в която нищо не разбира. Американците го държат този за топките с нещо. Явно имат компромати за корупция или са му прибрали имането в залог за послушание. Иначе защо ще се напъва да е толкова праведен американец. и то в България.

Чака да отърве панделата на където спринтира усилено.

Колкото и да ви плащат да пускате непрестанно приказките на тоя би следвало да имате и малко самоуважение...Та всички видяхме как след като им набиха канчетата в България и в сащ краварите тия забравиха конкурс, забравиха законност и се вкопчиха да изпълнят заръката на сащ неспирайки да лъжат колко ''принципни са''...

.Тогава Румен Радев, който лично назначи министър-председателя и министъра на отбраната, искаше непрозрачно, на тъмно и в кратки срокове, да финализира процедурата за изтребителите. ......" ..... Цветан Цървулът , естествено лъже, служебното на радев изпълнява срокове,зададени от правителсво ""Бою Симитлията 2"!;)))))))))))))) .........

Цецо като си купуваш телевизор или печка е политическо решение а ?! Винаги когато купуваш техника взимаш по политически причина а ?!

Завалията незнае какво е да си купиш такива неща с пари от джоба си и на реални цени:((((((( всичко е политика с подлагане на народа и аванта а тях..

Аз малко не разбирам. Радев е пилот и е командвал ВВС на България. Което предполага, че разбира от самолети. И знае точно от какви самолети от различните видове имаме нужда. Предполага се, че е добре запознат и с цени. Обаче Цветанов, без да има съответни познания и опит, изведнъж се оказва по-компетентен. С образованието си на физкултурник, едва ли би придобил едни доста специфични познания. Позовавайки се на мнение на експерти, за които е повече от очевидно, че са подложени на преса и натиск, за да извадят "подходящото" експертно мнение. Представям си, д-р Чирков да извършва операция на сърце. И от страни Цветанов, ама много компетентно да му дава съвети и да определя как да оперира Чирков. Само защото така чел някъде или някой му бил казал. Всичко това граничи с някакъв абсурд. И да купуваш нещо скъпо и прескъпо. Ами тогава Цветанов да си извади разликата от джоба. Или някога, при смяна властта, Цветанов да бъде съден за разхищение на държавните пари и да бъде конфискувано изцяло всякакво имущество. А дай Боже да станем като в Китай, публично и на площада. Нашите политици се чувстват безнаказани и за това крадат мощно. А Цветанов на всичкото отгоре е американска марионетка, а може би е американски шпионин, защото видимо работи за американските интереси, но не и за българските национални интереси. Какво да се прави, всяко стадо си има мършата.

В помощното училище във Вършец има дисциплина авиация и самолетостроене. ;)

Що триете ве п0тки плодложни?! Няма такава гнус като цвинокио от Шума! Колко ви плаща да му лъскате... имиджа?

Schilo

Това, да купуваш нещо, без да му знаеш цената и при спор дали въобще се произвежда, е меко казано престъпление.

Ако е вярно , че ненавистта на хората поболява и убива тоя отдавна трябва да плажува в казана на Ада.

За мен скритият въпрос е с купуването точно на този самолет каква индулгенция от САЩ си изпросиха ... за кого или за какво...

Мимичко и умничко , Трумр никакъв го неще Боци Простото , Меркел си отива и крачката му се клатят здраво. Въпросът е за властта. За такава индулгенция става въпрос , защото тези тъпаци ги назначаваха от САЩ , не ги избирахме.

Моля те, оправи си правописа и ми спести покровителствения си тон, ако обичаш;))

Кога стана и пилот ?

Schilo

Откакто, с парашут го спуснаха в политиката.

Физкулт-ура. Най предпочитаното учебно заведение на управляващите плюс милиционерските школи, Чакай от тях ум и разум.

Мислете малко бре. Русия води хибридна война срещу нас. Русия иска да купим грипен. А сега помислете защо ? Защо всички руски тролове са срещу Ф16. Може би защото е по-добър самолет от руските. И може би защото ако имаме Ф16 няма да могат да ни нападнат с вежливи зелени човечета.................

Schilo

Мислим, да. Ама едно не можем да разребер, Грипен руски ли е, че руснаците да имат интерес от тази сделка?

Schilo

още нещо мислим- осем бройки, могат ли да спрат, когото и да е?

Не могат да спрът когото и да е,НО...могат да напълнят джобовете с комисиони на когото трябва...!!!

А руснаците сигурно ще атакуват най-слабото място на отбраната им... И така САЩ ще знае къде ще атакуват руснаците... Я колко било лесно да се мисли-)

радев само шофира самолета. Нито е инженер нито е проектант. Какво разбира от техниката ?

Schilo

Мдааа, вярно, забравих, че във ВИФ учиха самолетостроене, радиолокация, електроника и т.н.

Доста повече от този дето ти плаща? На твоето ниво един шофьор може ли да оцени кола? Предполагам, че за Р.Р. все пак има инженерно образование. По времето когато е завършил всички военни имаха такова. А дори да няма е изучавал машините на които е летял не само като шофьор.

Абсолютно вярно! Всеки соросоид разбира повече...!

В българския език няма дума, която да охарактеризира точно огромната наглост на тези от ГЕРБ, начело с ББ и ЦЦ!!! Просто в миналото не е имало такива българи и не е имало необходимост да ги описват с толкова силни думи. Очевидно е настанало време да ги измислим за подобни хора!

Местан се кри в турското посолство, а тези къде ще се скрият?! В посолството на "Козяк" едва ли ще приемат всички вече ненужни им далаверджии и марионетки, в това число и този от снимката, защото новите дошли на власт ще са им по-нужни от вече падналите !

Тиква, пъпеш, после пак тиква и пак пъпеш.... Четох в американски сайт, правителството на САЩ поръчало на Локхийд 12 парчета Ф-16 за Бахрейн. Пишеха, че самолетите били доста стари, ама щели да имат модерна авионика - радар, следящ до 20 цели едновременно. Поръчката щяла да отвори нови 200 места в завода в Северна Каролина. Сичкото убаво, ама там пишеха цена на самолет на около 2х по-малка от тази за българските.... а, бе да направим "Америка отново Велика", с помощта на Бустаня -"най-богатата" нация в ЕС-а ....

Заради Дъщеря си Цветанов иска да зароби България Икономически ! Как може стари летящи ковчези да купуваме ! ОСТАВКА на Правителството и нови Избори без намеса на САЩ ! Цветанов не се заяждай с Народния Президент Радев , знай избран е с гласовете на 2,5 милиона Българи ,жълтите желетки настъпват !

Разбрахме само че прехваленуите грипен са без въоръжение електронника и са под въпрос двигателите. За какво са ни едни празни коруби. И кой ако не путлер е най заинтересован да нямаме модерни самолети за да не можем да му разбием зъбките ако ни нападне.

Schilo

това, Цецо ли ти го каза? Не му вярвай.

А тези самолети ги няма! Няма го и завода в който щели да бъдат произведени. Или в този завод ще бъдат тунинговани стари бройки от хранилищата в Аризона и Ню Мексико. Scrap Heap (страт от скрапа) ще има демек! Щото USAF планира да осъвремени до този стандарт 841 самолета. Просто не виждам логика да се мести работещ завод на по-скъпо място. Това ако работи завода де! Щото и за това има едни съмнения.

Цецо , има един малък проблем , със който и да са ти споровете , задочни , или не , толкова си ми противен , че реакцията ми я знаеш , не е за публичност.

Всеки ден герб се насират до уши, всеки ден скандал.Всеки ден цигани с колове и пръти.А тоя кретен дето ни набута с над 2 милиона лева по дела в страсбург се скъсва да плюе по президента на народа, щото президента говори само очевдините истини за управлението на шайката на бойко борисов !

Дали си спомняте това: През януари 2013 г. ВВС обявиха формулата с която планират да оценят различните оферти. Формулата цели да даде цифрово изражение на това до колко всяка възможна оферта отговаря на изискванията на българската страна. Всеки критерии се разбива на множество по-малки изисквания, на които се дава отделна оценка и те се събират за да се даде обща оценка за критерия. Така крайната оценка на всеки вариант (i) ще се извършва по следната формула: Vi = 0,4Ci + 0,4Ei + 0,1Ri + 0,05Pi + 0,05Gi, където: - Vi е обобщената оценка на варианта, която може да е между 0 и 10, като 10 е максималната стойност; - Ci - относителната стойност на критерия „цена на придобиване"; - Ei - относителната стойност на критерия „оперативна ефективност"; - Ri - относителната стойност на критерия „експлоатационни разходи"; - Pi - относителната стойност на критерия „схема на плащане"; - Gi - относителната стойност на критерия „гаранция". Айде сега кажете как по тази формула може да бъде оценен самолет чиято цена ще бъде определена от Конгресът на САЩ там някъде в бъдещето когато започне да бъде произвеждан... или пък експлоатационните му разходи... или пък ефективността му, и едва след като отговорите на тези въпроси може да поспорим кой се занимава с лобизъм-)

А бре Цецо, колко пъти да ти казвам, пай че ми апнеш ншяата джендър малоумен!!! Ама тоа път че те опръскам по грозното лице!!!

ГЕРБ воден от продажника Цветанов и мафиота Борисов така ни натовариха с кредити и плащания на техните комисионерски покупки , че този наш народ ще плаща до девето коляно!Но те не са глупаците , ние сме!

Тоя пърт путлер ще си строши зъпките с нас и няма да му изкупим скрабта грипен

Нещо обърка скрабта с новото...

С такива като твоите коментари, от Грипен разбраха с кого си имат работа.

Разбрахме само че прехваленуите грипен са без въоръжение електронника и са под въпрос двигателите. За какво са ни едни празни коруби. И кой ако не путлер е най заинтересован да нямаме модерни самолети за да не можем да му разбием зъбките ако ни нападне.

Да не знаеш - може да научиш! Да си тъп като тебе е присъда до живот!

Има две причини да упорстваш по дадена тема, ако не си компетентен. Първата е да си много глупав, а втората да си много нагъл. Третата възможност е да си и двете.

Цвъко ,кога ще върнеш в бюджета 200000евро ,които България загуби в Евросъда заради докторите ,воените,медузите ,октоподите и прочие твои гадости ? Цвъко ,ще ме светнеш ли как се купуват 5-6 апартамента на строителни цени ,а не на пазарни ? Цвъко, никой не е вечен и ти вечно няма да си сивият герберски кардинал.Когато палачинката се обърне ,дупе да ти е яко.Цвъко и друго да вденеш ,когато янките с едната ръка пъпешовидната ти кратуна гладят с другата ку.ец вадят.Това е факт исторически, реален до днес.

Физкултурник спори с военен летец, кои военни самолети са по-добри! Нелепост!

Калинче, заеми се се с прането, готвенето и гледането на деца. Как военен летец спори по въпроси относно фиансовите параметри и сделки за придобиване, или викаш рушвет как се взимаи военните летци знаят

Президентът има професия, в която е компетентен. Като президент има съветници и затова може и трябва да се намесва по всички проблеми в държавата. И той го прави отлично.

Я погледни биографията на Радев и си помисли - налагало ли му се е да мисли за финансови параметри или не в досегашния му живот. И то точно за финансовите параметри на самолети.

И като сравнение, дали досега на ЦЦ му се налагало да мисли за финасови параметри, освен при купуването на апартемент.

Руските слуги искат да купим грипен. Значи има нещо ненаред с този самолет. Явно са намерили някакво слабо място на шведската машина за да настояват с нея да се въоръжим.

Много си елементарен и прост *

Уважавам само мнението на хора, които са професионално подготвени в съответната област. Да спориш с военен пилот за бойни самолети е, меко казано, наивно, особено ако той е летял на тези самолети, а ти най-вероятно си ги виждал само на картинка. В такъв случай е по-добре да запазиш мълчание и достойнство.

"Военният пилот", тъпата фуражка, как разбира от външна политика, от липса на реформи, а сега и от финансови параметри на сделки за закупуване на военна техника.... или ако всяка линия испоредна на линиоята на партията е права:):):)

Някой, някога казвал ли ти е да не се пробваш в логиката? Ако не е. сега ти го казва!

Smile,писна ми от твоите глупости и заяждания и ще ти отговоря:Според теб президента е военен и нищо не разбира добре, Б.Борисов майор от пожарната ,Цв, Цветанов дори не е офицер а май от сержантския състав защо бе сине майчин те могат да управляват държавата вече 10 год.

Да искаш да си купиш F16 (разработван 70-те години и спрян от производство) е като да искаш да си купиш нов Опел Кадет!

Пак е по-добро от москвичите които имаме :D

И кое му е по-доброто? За еър полисинг еднакво стават и сегашните ни самолети и грипен и F16. Та ние не можем масло на МИГовете да закупим, та как си представяш да подържаме F-ове?

Някой аргументират, че Швеция не е в НАТО. Защо тогава Швеция участвуваше в последните учения на НАТО? Изборът на Радев е много правилен и политически- Швеция винаги е била неутрална, но със симпатия към запада. Шведските самолети имат отбранителен характер, а не агресивният, нападателен на американците. Някк не върви тезата на НАТО, че те са отбранителен съюз, а същевременно виждаме на практика държави които имат тези самолети как нападат други държави. А за Цветанов може да се каже- Не можеш да ядеш от софрата на молитвените закуски и да не лобираш те да продължават.

А така Цецо! Герби колко можеш! Зер сега ти е паднало! Щом сганта си кротува,малко им е!!

Бойкоявление и Господ ще се изкаже по въпроса!