ЦИК: В Изборния кодекс не е предвидено машинно гласуване на местни избори

В момента се водят разговори как ще бъде надграден този софтуер, за да може да бъде използван, заяви Росица Матева

Обратно в новината

Коментари - ЦИК: В Изборния кодекс не е предвидено машинно гласуване на местни избори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Събират се доста почивни дни след изборите, които ще се слеят с 1 ноември. Нарочно е направено така, за да може всички да се юрнат по екскурзии, за гъби и тн. Хора, опичайте си акъла, да не плачем пак от ниска избирателна активност!

Ако нема малко ала-бала, кво ша праят Просто Кире и Асан? Ами Ристе с Къс Танас? Немой, немой, бърже требе закон. Бърже!!

К'во значение има как ще се гласува ? Каквото разпореди Посолството - това и ще да стане.... Не случайно над 50%, да не споменавам по-голяма цифра, че ще е стряскащо, от бългаското население са АБСОЛЮТНО отваратено от случащото се и поради тази причина не гласуват, дори и не ходят да пуснат бюлетина, отмятайки "Не подкрепям никой". Като добавим и ала-балата, купените и фалшифицирани резултати, става ясно, че тия мърши, които в момента са на власт по разпореждане на Посолството, имат само няколко спечелени %-та.

Ами сега?

С бюлетини Васко няма да спечели - просто няма да има ала-бала Бие се алармата за машинното гласуване овреме, за да се осигури поне участието му на балотаж.

Чакаме ала-бала с президента Радев, за да сложим наши кметове във всички областните градове.

Електората прос бате не разбира от машина

За местните изббори НЕ БИЛО ПРЕДВИДЕНО машинно гласуване?! Барба Ганьос Разчита на ЧУВАЛИТЕ...

Ти остави това, ами няма как да има ала-бала с един Кон. Много рискова ситуация за ППДБ. Предполагам, че ще се вземат спешни мерки.

Как може да се довери такава отговорна задача на частна фирма за софтуер? Да знаят вотът на всеки гласувал с машина, да могат да манипулират резултатите и т.н. Не че хартиеният вот не става за манипулация, но все пак има комисия от различни хора преброители , миимален взаимен контрол все пак помежду ими т.н. Манипулацията става след това - ГОРЕ където се обработват. Същото е както незаконно ти искат лични данни фирми за разни услуги, доставки и къде ли е.

Резултатите се манипулират с носенето на чувалите. При машините всичко е изключително сигурно.

Сами си противоречите! В комисията имало контрол, добре, ама горе леле мале. Да сте чували, че всички протоколи се сканират и публикуват на страницата на ЦИК. Всеки може да провери там, дали цифрите от протокола в хартиен (писан в секцията) и машинен формат (от изчислителния пункт в РИК) съвпадат. После работа на партиите е да сумират и правят паралелни преброявяния. в СИК на последните избори бяхме представители на 7 политически субекта. За съжаление само хартиените бюлетини можеха да бъдат невалидни (по строги критерии). Разногласия относно невалидността им нямаше. В грубо нарушение на закона (ИК си е закон) невалидни бюлетини от машина нямаше с решение (подзаконов акт) на ЦИК. Всеки си има мнение на хартия или с мащини! Но на толкова сложни избори като местните - смесеният вариант е абсолютна ТЪПОТИЯ. Хартиените бюлетини се правят с различни размери, за да се различават лесно. Абсолютно по същият начин трябва дасе отпечатват и разписките от мащините, АКО ЩЕ СЕ БРОЯТ!!! В противен случай грешки до небето!

Похарчени милиони за машини но те няма да се използват какъв цирк и за какво са ти тези машини само питам

Искате да си осигурите нечестно изборите, а гадни предатели и крадци! Ех, ако бяхме с друго население щяхте да бъдете по затворите и разстреляни до стената, малки гадни гниди нещастни. Уморих се да чакам страната ми да стане нормална и да се оправи, амеби недорасли.

Победа, и пак победа... с хартиения бюлетин!

С машина, или с хартия са повече 80те%, които решават изборите?

Е нищо де,ще купим сега и машини за местния вот.

С хартиени бюлетини гласуват в целия ЕС и много други страни, по-развити от нашата. В САЩ в някои щати се гласува с машините, но те да много по-различни от нашите, имат видео и заснемане устройство, което пречи да се манипулира вота.

Не сме Германия

супер! нека айдуклука да започне СЕГА! да си айдук тук в Булгаристан е професия!

Никъде в Европа не се гласува с машини има ли машини има и машинации.

С тези машини, се манипулира машинния вот. Те и софтуерът им, се съхраняват от частна фирма близка до ПП,ДБ.

Хартията направо сменяш чувалите по-бързо става докато софтуера какво нали пак вади хартиена бюлетина на гласа ти бе малумник

Стига сте сравнявали кво било в Европа бе, в европа се гласува и по пощата без да ти видат очите, до миналата година в Англия на се гласуваше дори без да ти искат документ за самоличност в секцията ,само те питаха за адрес, на местни избори самата бюлетината с молив дори може да се чекне. Така ,че не ми сравнявай Европа с България просто няма място за сравнение ..

Голяма мръсотия за да изхвърлят машините и да драска по избора ни! Келеши! Нито глас за тях!

Осъзнаваме ли, колко ни правят жалки?Това през 2023 наистина ли може да е тема? Света е технологично развит до степен да няма опашки, хартии (за повечето неща), да се правят транзакции за почти всяка услуга, а накрая една клика се прави,че ние сме ебаси идиотите и нищо не разбираме. И все се питам, те се държат с нас така сякаш от нас нищо не зависи и номера минава. Ако някой от Вас отиде при ръководителя си в работа и му каже какво той да прави, да му ореже правата и накрая да му заяви, че ще ди ходи на работа когато иска и по-колкото иска, да хване да му каже, че е дебил и да му определи начина на работа... Какво ли ще стане? Защо сега това се случва с Вас, които сте им шефове? Дори не може да ги припарите, защото имат охрана да ги пази от Вас. Найс а? Честито, отвличат Ви вниманието перфектно! 1984 е вашата книга, прочетете произволна страница.

В ИК по времето когато са поръчвани машините не е БИЛО предвидено машинно гласуване за местни избори. В сегашния ИК обаче машинно гласуване е предвидено и машините трябва да си ъпгрейднат софтуера. Поредно манипулативно заглавие на Дир.бг.

на парламенто няма

С хартията ГЕРБАджиите ше спечелят навсякъде ! Не бива да допускаме това !

А с ала-бала с машинките, кой печели? Чухме от записа.

Машините са най-сигурната защита срещу купен вот !

С хартиени бюлетини гласуват в целия ЕС и много други страни, по-развити от нашата. В САЩ в някои щати се гласува с машините, но те да много по-различни от нашите, имат видео и заснемане устройство, което пречи да се манипулира вота.

Абе, не ми говорете за машини, ами защо допускате руски шпиони в секционните комисии ? Тъпунгри с тъпунгери..... Още дръгарят им Сталин ги е учил, че е важно кой брои, не кой гласува Вгъзражданите май бяха доволни от гласовете от чужбина.......Случайност ?

Надградете софтуера и направо вкарайте резултатите, да не стават грешки и да се червим пред посолството.

Сега да почват да правят кампании, как да ходим да гласуваме, защото от нас зависи бъдещете ни и кой ще ни управлява. Ама след изборите ще се окаже, че друг определя кой ще управлява независимо от резултатите и още по малко зависи от това коя партия сте избрали да подкрепите или кой кандидат.

Още по-добре, тъкмо няма да има манипулиран машинен вот, както когато се гласува с машините на Мадуро. Частна фирма близка до ПП,ДБ, държи софтуера и машините в складовете си. Манипулацията на вота с тях, е неизбежна. Трябва да се премахне гласуването с тези машини в България!

Признавам,че винаги може да се манипулира и на хартия и евентуално на машина, ако кода не е заключен. Но само аз ли съм виждал чували с бюлетини до кофи за боклук? Не само веднъж и то много на брой, хиляди! Не провокирам, питам.

Хартиена коалиция е на власт.

България никога не е имала толкова прости управници като последните сега.

Бе не е луд тоя, който яде баницата

Чували по деретата май... туй е по лесно ... бай сокол хидроинжинер не програматор...

Ще бъде вкаран софтуер който ще им разпредели постовете по порции както го програмират. Все още има ли глупаци дето вярват че има някакъв избор. Каквото ви втълпят (платените социологически агенций)това ще бъде

Да си купят изборите

Е за кво похарчихте има няма 150милиона тогаз???