ЦИК: Това е най-ниската избирателна активност от 1989 г. насам (видео)

В новия парламент влизат шест партии със сигурност, каза Цветозар Томов

Обратно в новината

Коментари - ЦИК: Това е най-ниската избирателна активност от 1989 г. насам (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спокойно. Януари бюлетините с "не подкрепям никого" ще са над 150 000, това заслужават политичетата ни!

Пълна заблуда при положение ,че България е с около 5.2 милиона население,като 860 000 са деца до 18 г.възраст.Избирателните списъци не са прочистени .а даже и починалите не са отразени.Резония въпрос е.че имаше преброяване а публични резултати няма вече над половин година време,но за сметка на ЦИК Евростат посочва броя на населението ни в рамките на 5.5 милона с децата заедно.Та сметките на ЦИК са неверни за намалена активност при липса на 1.4 милона избиратели ,но надлежно записани в избирателните списъци до 6.6 милиона.

Още ще спада след като всички вземащи пари като дупедати и управляващи до сега не приеха действащ Закон с който да се изхвърля автоматично всеки що е лъгалпо време на избори и добрал се до авантата забравя обещаното. Хората са отвратени от блъскащите се да се доберат до софрата.

никой не смее да изрече думите: царят е гол! а царят е гол защото на народът му писна неговият глас да не значи нищо - за който и да гласуваш, те си въртят коалицийките и едни и същи са все на софрата. или от време на време се сменят. а за народът винаги остава един среден пръст. този път средният пръст е за всички занимаващи се с политика!

Трифонов да не се чуди. Не може да тръгнеш да влизаш в политиката с гръмки изяви, после да се окаже, че не искаш да си министър-председател, не искаш и никой от партията ти да е министър, сал един Тошко да говори в парламента от твое име - сакън да не носите никаква отговорност. Коалирате се с мошенници, като отговорността я прехвърляте на тях. Е втори път на тая въдица кой ще се хване?

Значи народът малко по малко, лека-полека поумнява. И започва да се сеща, че ако активността е под 30 % грабителите, самоназначили се за политици и самослагащи се за управници, няма д аимат пари от които да крадата. Европа не дава пари за по-малко от 30% гласуващи, сиреч подпиращи, слугуващи на искащите власт и пари. И ... ще се с;лучи нещо, дай Боже да е добро за България. Иначе, политиците - кучета ги яли! Проклетията е от тях, с помощта на слугите им и глупаците, ходещи на "избори"!, разбира се.

Ако са гласували 2,5 млн, при положение, че сме 6,5 млн общо, всъщност не е толкова малко. Ако махнем децата и младежите до 18 години, може да се окаже, че имаме 45-50% реална активност, което е нормално.

И колко в умиращата колония са децата и младежите? Както и да го въртиш, гласувал е един от трима. И имаш и 3.5 % гласували срещу всички.

Тъп си като галош! Те са махнати бе льольо - 30% от имащите право на глас са гласували, а не от цялото население!

Я пак?!? Гласували били 30%. По-точно, към този час (15 часа на 3-ти октомври) са отчетени като валидни 2356077 гласа. Ако това са 30% от ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС, то простата аритметика показва, че пълният им брой трябва да е 8186923 (ще повторя и словом - ОСЕМ МИЛИОНА сто осемдесет и шест хиляди деветстотин двадесет и трима). Обаче! В съседна статия, отпреди един час НСИ излиза с данни за преброяването на населението от 2021-ва, в което се спряга като брой на населението на България 6519789. Т.е., броят на имащите право на глас е с милион и половина по-голям от населението на страната въобще?!? ОК, ясно е, че има и хора с българско гражданство, които могат да гласуват, но не живеят на територията на РБ. Само дето по тези стъкмистики излиза, че те трябва да са някъде около 3-3.5 милиона, а същота тая статия на НСИ ни убеждава, че те са не повече от 1.5 милиона. В този случай ЕДИНСТВЕНИЯТ сценарий, който дава някаква правдоподобност на горните числа е че от тези 2356077 гласа над МИЛИОН И ПОЛОВИНА са дошли "отвън". Т.е., България ще се управлява от гласа на хора, КОИТО НЕ ЖИВЕЯТ В НЕЯ!!!

И от 50% гласували 25% ''победа'' какво означава реално??? НЕЛЕГИТИМНОСТ да властваш.

Ганьо не гласува, защото е мързелив и безотговорен. Аргумента че няма за кого да гласува, видиш ли всичките били маскари е просто оправдание. Предпочита да пие бира и да слуша чалга, отколкото да иде да гласува.

Не е вярно! Само два пъти не съм гласувал от 1989 до днес. На първите избори, защото бях на 17 и вчера, защото наистина ми омръзна да ме разиграват! То не бяха програми, обещания, гръмки речи през годините, а фактите показват, че продължаваме гордо да заемаме последното място в съюза.

Дебил, в бг няма нито автентично ляво, нито дясно, а следователно няма и център в който твърди, че е Киртака. И така е и в целия ЕС. Нормалните хора не са представени. Властта се консумира от лумпени и организирани по интереси малцинствени групи: крадци, лесбо-гей и дебили.

Личи, че си проЗ! Освен, ако не си партийна подпора!

Ми оправете избирателните списъци.. не може България да се топи с 30-50 хиляди годишно (без миграция) а аз откакто се помня все 7 мнл имат право на глас..

повече са. Към 90 000 изчезват от България. Което е страхотна новина. България е истински рай, в който няма място за индоктринирани западни бройлери.

Социологическите агенции ни набиват в главите,че избирателната активност ще е ниска .Но сега пак избирателите са виновни.

Една ПАРТИЯ РАСТЕ. ПАРТИЯТА на НЕГЛАСУВАЩИТЕ/ ОТВРАТЕНИТЕ.

И негласувалите изкачиха Агент Буда на бял кон….

То само пълен дебил може да се вижда ''качен на бял кон'' с гласовете на членовете си и родата им...

100 лева, може и във ваучери, на калпак и избори в понеделник - ще изкъртим гласомера...

100 лв глоба ако не идеш да гласуваш!

И като ме заставят да ида и пусна недействителна бюлетина кво ще стане? Ще ми издухаш кавала ли?

Като в Османската империя са се изпокрили и треперят ли треперят...

Защо само на циганите давате пари да гласуват , това е расизъм !

Ние не даваме . ГЕРБ и ДПС дават.

Голямата сила на върхушката в ДПС е връзката с Русия. Мантрата, че ДПС е агент на Турция в България е създадена от хората на ДС.

НЕ ГЛАСУВАМ С МАШИНКИТЕ НА МАДУРО,ТЕ СА НА ПРИНЦИПА ТУКА ИМА ТУКА НЕМА.

Ние галсуваме с камъни като прекалите...

Да виждаме , и стандарта на живот чак са оправили …

Част от българите имат постковид мозъчна мъгла, депресия или по-тежки отклонения Друга голяма нова партида са забягнали в чужбина и нямат даже спомен за изоставения коптор. Трета част са на село и усърдно редят зимнина Други са си на Малдивите и Дубай. И ТЕ ТАКА.

за гербо и дпс-то си гласуват почти 100 от 100 а на останалите им е писнало

Крайно време е, който не е пребивавал последните 6 месеца в страната, да няма право да гласува! Другото, който няма поне средно образование също да няма право на глас! Писна ми от неграмотни и емигранти да решават кой да коли и беси тези които са останали в държавата!

А как ще се ''усвояват'' милионите дадени от продънения джоб на българите да си начешат крастата ония по чужбината, че били ''българи'' ама без да сърбат попарата на властващите.

Пак ли да ви давам идея, че ми омръзна да ви уча. Дайте на всеки избирател по 30 лева след като гласува. В самата секция за гласуване, а не предварително. Избирателната активност рязко ще се повиши, а може и да стане над 98%, както при социализма. И не е чак толкова скъпо. Радикално и сравнително безболезнено решение...

Опрял до 30 лв.,по- добре да не гласуваш.

Не обичам функционално неграмотните, но за теб ще направя изключение да ти обясня като за дебил. Българинът ще отиде до урните за 30 лева, както малцинствата ходят да гласуват за определена партия срещу заплащане. И след като парите се дават без задължение за определен вот, защо да не бъде използвано. И ако ти не си за 30 лева и гласуваш идейно за ПП или Бойко, много хора не ги понасят и затова не ходят до урните. Капиш? Вие, платените коментатори, сте съвсем друго нещо.

бах та в кавала - за 30лв си се продаде?

Чукчата не е читател, чукчата е писател...

Чия заслуга е ниската избирателна активност? Аз залагам на глобалните експертите по налагане на демокрация - АзБ с подкрепата на Козяк и тяхното €вроат£$нтическо протеже Г€РБ.

Не ти е лесно предполагам, с тоя полирания вАзражденски мозък...

никакъв. Едно време гласувах за тия неудачници от ДСБ.. и все падащи проценти и никакво удовлетворение.. сега партията на която симпатизирам почти се удвоява на всеки вот. Чуството е съвсем друго :)).

Ами анулирайте ги изборите и направете така че да има по висока избирателна активност, ама не със задължаване и глоби. Нали има хора дето взимат заплати за тая работа да го измислят!!

Какво точно обработват майка си.?

Нищо не сте видели. Ако не се направи правителство сега , за другите избори ще го видите.

да видим мадуро кво ше прави.

Напълно нормално. От демокрацията на народа не му стигат бананите и дънките, западните коли и чужбината. Очакваха за 30 г. проектите "Да стигнем Америка", "Швейцария на балканите" ,"БГ пак на три морета." Да, ама...и да си отмъстят, не гласуват. Лошото е обаче политическата криза, в която някой ни натопи.

По-ниска избирателна активност. Не е вярно - лъжат ни от много години. Всеки говори, че трябва да се прочистят избирателните списъци, но никой не го прави. Колко народ не са в държавата, а в същото време си стоят в списъците, особено в махалите. Не че не могат или не искат да гласуват, просто хората ги НЯМА.

Причината е комплексна. Една от причините е, че за сега машинният вот затруднява умрелите да гласуват и като следствие активността е по малка от изминалите години.

На следващите избори за НС няма да има и толкова гласували ... Политиката е мръсно , но доходно занимание !

Ниската избирателна активност е в следствие стимула да се гласува ! В Белгия и Гърция нямат такъв проблем ! Там избирателна активност е на 90% !

След като при 98,81% от обработените протоколи въобще не са в списъка, едва ли има шанс в останалите 1,19% да има гласове за тях! Пък камо ли достатъчно за да минат минималната граница.