ЦИК прие заявленията на Бойко Борисов и Николай Събев за отказ от депутатско място

Никога не съм искал да бъда професионален политик, коментира бившият министър на транспорта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕРБ се "изчисти" както искаха ПП. Сега са чиста вода ненапита ГЕРБ и ПП могат да си позволят да се признаят в любов и да образуват правителство, то разлика в "програмите" им няма. Защо да живеят разделени?

ами щом са напуснали местата им се дават на най - малката партия , като им се налага глоба за измама на българските граждани и връщат парите за предизборна агитация

Стига бе ,това евроатлантически правителство го дъвкате вече два месеца,то трябва да "изпере" Борисов и да му даде нови пачки и кюлчета. Но няма да стане. Ние като не сме експерти, не ги ядем доматите с колци.

Най-накрая Събчо се разкара!!!!!!!!

До тук с прочетените коментари виждам, че почти 90% от всички са против тиквун. Вече минаха изборите и платените му ботове не удрят минуси и заядливи коментари в негова полза.

Аз съм от тези дето са против, но не мисля, че някакъв си форум е критерий.

ТИЯ ДЕТО ПРЕДИ 2 МЕСЕЦА СВАЛИХА РЕДОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА НЕ ПРАВЯТ ЧАЛЪМИ АМИ ДА СИ ПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ДА СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ОБЕЩАНИЯТА. ИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ 121 ДЕПУТАТА. ХАЙДЕ, ЧЕ УМАЛЯХМЕ ДА ЧАКАМЕ БЕНЗИН ЗА 2 ЛЕВА.

Борисов доказва,че изборите нямат смисъл

И така - президентът Румен Радев и назначеното от него служебно правителство с превиер Гълъб Едикой си, ЧИЯТО ЕСИНСТВЕНА ГОЛЯМА ФУНКЦИЯ е ДА ОСИГУРЯТ МЕСТНИ ИЗБОРИ трябва да обяснят първо на българския народ, а сред това и на Европа и света как Броят на българите с право на глас в списъците на ЦИК е 6 620 820 А броят на всички българи, включително переначетата и непълнолетните е малко над 6 500 000 ?!?! (И преди някой да попита за българите в чужбина и да разбере и за тях - и то пак от държавните институции, от техните обяснения да напомня, че има и голямо количество починали в бройките, както и пълнолетни без възможност да гласуват)

След 3-ти отказ от "това да си депутат", законодателството не трябва да позволява системно отказвалия се досега да бъде вече кандидат-депутат.

От офизиалната страница на ЦИК за току що миналите избори, с принципал на Централната Избирателна Ковисия отново Министерски Съвет: ИЗБОРИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ 02 ОКТОМВРИ 2022 ОБЛАСТИ ИЗБОРИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ | 02 ОКТОМВРИ 2022 Сумарни данни Обобщени данни от избор на народни представители … ПРИ СЪСТАВЯНЕ НА ПРОТОКОЛА ВЪЗ ОСНОВА НА ПРОТОКОЛИТЕ НА РИК ЦИК КОНСТАТИРА ==== А. Брой на бюлетините, получени по реда на чл. 215, ал. 1 ИК 5 410 099 ==== Б. Брой на СИК 12 932 В. Брой на СИК, предали протокол 12 932 ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ВЪЗ ОСНОВА НА ДАННИТЕ ОТ ПРОТОКОЛИТЕ НА СИК УСТАНОВИ: ДАННИ ОТ ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ: 1. Брой на избирателите в избирателните списъци при предаването им на СИК 6 620 820 ?!?!?!?!? https://results.cik.bg/ns2022/rezultati/index.html

ЦИК обяви 39,40% избирателна активност на вота в неделя - най-ниска от 33 г. 39,40% е избирателната активност на предсрочните парламентарни избори към 20 ч. на 2 октомври. Правото си на глас са упражнили 2 601 696 български граждани. Това сочат официалните данни на Централната избирателна комисия (ЦИК), публикувани днес. Това е най-ниската избирателна активност от 1989 година насам, коментира вчера говорителят и заместник-председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов.

От офизиалната информация - страницата на НСИ С ПРИНЦИПАЛ Министерски Съвет: https://www.nsi.bg/bg/content/19807/нси-обяви-окончателните-данни-за-броя-на-населението-у-нас НСИ обяви окончателните данни за броя на населението у нас Публикувано на: 03.10.2022 - 17:00 НСИ обяви окончателните данни за броя на населението у нас ===== Малко над 6.5 млн. души живеят в България!!!!!!!!!! ===== Окончателните данни колко хора живеят в България обяви Националният статистически институт на пресконференция днес. Резултатите от Преброяване 2021 излизат година след края на работата на терен и ще бъдат огласявани поетапно. Населението на страната ни е 6 519 789 души, като жените са повече и на 1 000 жени се падат 927 мъже. За 10 години сме намалели с близо 845 000 души. Преброяването продължава няколко години и включва много изследвания, свързани не само с броя на населението и жилищата, но и с това как живеят хората, заяви председателят на НСИ доц. д-р Атанас Атанасов. Той благодари на всички, които се включиха в процеса. Заместник-председателят Диана Янчева допълни, че се броят всички граждани, които обичайно пребивават на територията на България - независимо дали те са българи, или чужденци. За първи път всеки адрес има и географски координати, става дума за т.нар. геореферирани данни, които дават информация какви хора живеят в определен регион и от какви социални услуги и политики се нуждаят. Данните за населението по пол, възраст, териториално разпределение и гъстота бяха представени от директора на дирекция „Демографска и социална статистика“ Магдалена Костова. Продължава тенденцията, започнала преди около четиридесет години, броят на населението да намалява и застарява. За последното десетилетие 199 населени места са останали без нито един жител. Най-гъсто населена е община Пловдив - 3 135 души на квадратен километър, а най-слабо - община Трекляно - под двама души. 99.1% от населението на страната е с българско гражданство. До края на месеца ще бъдат обявени и данните за социално-икономическите характеристики на населението у нас - степен на образование и икономическа активност. Всички данни по общини могат да бъдат намерени на сайта на НСИ в информационната система „Инфостат“.

Крайно време е за "почетен председател" и в Банкя - къщата с магнолиите и зайчарника!

Нека да изберем Бойко за Върховен лидер, за Аятолах да го изберем негово Тиквунско Тиквеничество Толуп Боко Банкянски!

До кога бе, гербери лъжливи, с тези номера? Гласуваш за един, получаваш друг! И до кога стадото ще се връзва на тези номера?

Когато не гласувалите ще са 100%

Влудявате ме с това тъпо негласуване. Как пък за толкова години не схванахте със самотните си гънки, че именно като не гласувате оставяте избора на онези, които са с купени гласове или промити мозъци под строй /знаете за кои говоря, със сигурност/. Нищо не печелите, като не гласувате, само България губи, заради вас, заради глупостта ви. Никога, ама никога, проумейте го най-после няма да има 100% негласуване - как ви промиха мозъчетата с тая простотия не знам. И моля, не ми излизайте с номера, че нямало за кого - има, та ако ще да е за "никой" - има смисъл в гласуването. Гррррр, как се ядосвам, а и познавам такива, не искали били да гласуват и се инатят, като магарета на мост - тъпо и упорито, каквито и доводи да вадиш, каквото и да обясняваш, каквито и факти да им изтъкваш - те, не та не, направо побеснявам.

Едни и същи изтъркани калташки номера.

Току що чух премиерът Гълъб да заявява, че горемият брой на българите, гласували че не подкрепят никого показвал как българите били искали коалиция! При над 1 милион “мъртви” души в листите на ЦИК явно те са изкривили резултата за да ни лъжат че избирателната активност била много ниска и че много българи не били подкрепили никого! Въпрос - как отчитат в ЦИК тези над 1 милион несъществуващи реално имена в листите? Колкото и да се ослушват тези ще трябва да отговорят на този съвсем прост но много важен въпрос!

Я да видим сега за вечерната двулитровка колко лъжи трябва да изпишеш.

Конкретно - колко са българите с право на глас в листите на ЦИК за току що минарите избори и защо твърдят самите те, че са използвали данните от преброяването на НСИ от преди 10 години, а не от последното преброяване на НСИ от миналата година? И защо данните от последното преброяване на НСИ от октомври миналата година бяха оповестени и публикувани едва ден СЛЕД изборите! Възможно ли е изобщо българите с право на глас при ЦИК да са повече от всички българи според последното преброяване на НСИ, вкл. бебетата и непълнолетните? Отговори на тези прости и конкретни въпроси, бе боклук! Данните са пубрични и от държавни институции, с принципал Министерски съвет!

И какво значи вечерна двулитровка (да не споменавам, че тук се измерват течностите в галони, щото съвсем ще зацепиш).

Хайде да видим Корчо и Кокочро, нали бяха отворени, че ще се коалират ако Боко не е в парламента. Хайде да видим какво ще направят :) мишоци харвардски ... ще осер%ат държавата и ще си бият камшика в чужбина.

Той, Събев , бизнес си има човекът и ще продължи да си го развива. Но другия илитерат с какво всъщност си и ще си изкарва насъщния?

Значи всъщност реалната избирателна активност не е била толкова ниска, както лъгат за да обезкуражават пората и за следващи избори - това едно. И тогава следващият логичен въпрос - къде са отишли тези измислени гласове, ако се окаже, че и те “са гласували” - нали са в листите, и за кого са гласували, за коя (кои) партия? С колко (мисля около 625,000) гласа “печели” ГЕРБ след мощните измами и на т.н. социолози? И мощната синхронизирана атака срещу ПП, ДБ и БСП дори и от президента Радев, след като свариха пранителството? И защо сега Радев щял да бави мандата и даде ДОСТАТЪЧНО време на тези да скалъпят правителство, а много бързо даде мандата на ПП при последния опит да състави пранителство, когато на тях не им стигаха само няколко депутата до мнозинство и бе ясно, че все нови и нови депутати ги подкрепят и шансовете да съставят кабинет с всеки ден растяха?

„info“, демонстрираш добра логика. Имаш имидж на сравнително коректен коментиращ. Не го разваляй със залитане към Педерасти за Подмяната!

Чегъртачите от Мутри вън, ИТН и БСП са вече история. Следват ги ПП-тата и ДейБътата. Който се е заял с Баце, хаир не е видял.

Но защо не добавиш, че и който се е доближил до бацето ти се е вмирисал, до живот на фекалии!

От Козяк 1 са му казали да си гледа зайците и да не се показва !

Очевидната истина е, че Борисов е вече тотално компроменгиран и в пълна изолация, и вътрешна, и външна, и бе ясно, че да се стигне до тук е само въпрос на време, причините за това се натрупваха последователно и прогресивно през годините. Зъ да се стигне до тук, когато понеме никой, дори и той самият не може повече нито да игнорира и да се прави че не съществуват, нито че не ги забелязва и те нямат значение! Простичко казано - не може мошеник, рекетьор, крадец и престъпник да те управлява, и то дълго, и да живееш доцпе, да не те избиват например на пътя! Нижте например как Гешев, когото Борисов инсталира за главен прокурор и се обръща към Бописов с “шефе” крие имената на поредните порицаи, обслужващи престъпници при катастрофата и убийството на Околовръстното… И това са съвсем основни, базисни неща - а тези ще решават големите оставали проблеми на България! И ще ни обясняват загрижено как сега големият проблем който решават е КАК БЪЛГАРИНЪТ ДА ОЦЕЛЕЕ през идващата зима?!?!

Срушах я вчера онази кифла - външната министърка на Мутрата как се с кахъреше, че българите нямали да оцелеят през зивата, защото нямали дърва?!?! и затова трябвало да седнат да се разберат с ПП и ДБ, и БСП! След като свалиха редовното пранителство, което дори и с грешките и теопитността му бе едно наистина много добро правителство! Това е шизофрения, лудница, безумие!

Конкретно към зомбираните герберастчета и „колегите“ им от Педерасти за Подмяната, а и към всички с подобен начин на мислене/поведение! КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ банкянският страхлив примат и другите подобни нему човекоподобни ВИ СЕ ПОДИГРАВАТ, защото първо си давате зомбираните гласчета за тях, а те после подличко се измъкват от отговорност (подават оставки)? Колко пъти подред трябва да „настъпвате мотиката“ или да се „спъвате в един и същ камък“ за да го осъзнаете? (нарочно употребявам тези сравнения, за да има по голям шанс да го осъзнаете) Когато едно човекоподобно, спечелило (друг въпрос е КАК) доверието ви, се откаже от доброволно поетата отговорност (участие във властта) трябва да ви говори достатъчно много за тази биологична единица, че нейните намерения се различават от лицемерните ѝ обещания! С какво, по точно ви зомбират/държат? С пари ли, с обещания или разчитат на очевадния интелектуален дефицит у вас, сами преценете? Пожелавам ви ползотворни разсъждения!

Борисов изобщо бил ли е някога депутат /не че има качества за това/? Защо постоянно лъже избирателите си, че ще ги предствалява, после набляга на тънката част на "работата" - командорене, разкарване /джиткане/ с жипката и постоянно ръцете в джобовете.

Аз още преди доста време предупреждавах, че евентуална победа на Мутрата Борисов в тия избори всъщност ще е по-скоро реална загуба, ще е пирова победа, и точно така стана и вече всички го виждаме! И дори обясних защо…

… че трябва да внимават какво си пожелават (и толкова напъват за тего), защото може и да се сбъдне! (Дори и със скандални измами и поведение, което за тези тъпаци не е проблем!)

Бойко и ГЕРБ ,трябва да управляват докато свят светува

По-скоро да ни Оправлява /управлява + оправя/

Да, Боко и ГЕРП трябва да управляват овце като тебе! Колкото повече ви го набиват с 200, толкоз по-добре ви става!

Заради неуважение към избиратели на Борисов трябва да му се забрани участие в изборни листи ! Всеки път се отказва ! Като няма да бъде дупетат да не кандидатира !

Баце Боце последната година от мандата си се кри като мишка от всички граждани и сега продължава да бяга от неудобни въпроси. Още се чудя на ората, дето продължават да гласуват за него, при условие, че той с нищо не изпълнява ангажиментите поети към собствения си електорат в случая?

Не се чуди, ами помни! Каза го преди време: " Вие сте прости, аз съм прост, за това се харесваме". Сега ясно ли ти е защо и кой гласува за него?

Липсваше ми :) Кво стана с имотите в Русия на твоите приятели, купили ли са си там и ако не са, защо :) Виж иначе, за Баце сме на абсолютно едно и също мнение :)

Дедо Еконтий направи чекмедже от пощите и не му се дреме в парламента.

Бат Бойко за последните години им е бръкнал дълбоко е газовите контлончета ,че само той им е в устата на гладните комунисти и новоизлюпени младежи и ГЕ….ьове .браво бат Бойко -достокния политик

Научи се да пишеш бе, гербераст.

Научи се да мислиш бе,либерална овцо

И Бат ти Бойко е един от гладните комунисти, само дето, вече отдавна не е гладен.

О! Той насита няма!

Боко Комуниста с партийната книжка ли? Или дядо му дето уж и него са го шибали партизани, а се оказа дърт комунист?

Чудесно. Сега и останалите кандидати от ГЕРБ да последват примера Му и да не влизат в парламента

Трябва само ГЕРБ да е единствената партия във България .всички други да се закрият

ГЕРБ трябва да бъде закрита с президентски указ а членовете ѝ да бъдат разследвани от новосформирана прокуратура и съдени от народен съд, понеже институицииите които имаме в момента очевидно не работят

А как само щеше да му подхожда на Борисов да е председател на НС! :)

Ще му ходи - ще е поне един етаж под ПКП, нали?

Толкова беше ясно,че Б.Б. само се пише в листине после бяга.Мисли,че с името си ще привлече много избиратели,а той ги лъже и подменя вота на глупаците.Той не иска да е обикновен депутат,иска власт в ръцете си

А сега, за какво ще плюят по Бойко? Все ще се намери нещо!

И що така бре Бочко. Ся ко шъ прайм с цената на бензиня, дето ни обеща да я свалиш ?

Герб си го може

Не иска да управлява, не иска да е депутат. Може пък да се готви да излезе в нелегалност. Все нещо е научил от Бай Тошо и Царя.

Иска да управлява ама кюлчета и евро средства.

Доколко е съобразен с Конституцията факта, че след приключване на тайното гласуване нямя избрани 240 народни представители? Има ли право ЦИК да променя кандидат-депутатските листи?

Някой да е изненадан? В нормалните държави политиката се "прави" в парламента. Така постъпват у нас и политиците, които си дават сметка, че представляват избирателите си. Останалите като Доган, Борисов и Трифонов, които дълбоко презират парламента и републиката, нямат нужда от парламентарната трибуна, а от удобни рупори, чрез които да препредават нарежданията на господарите си...

Що ма Боце, ми сега какво правим с цената на бензина?!

Ела при нас. Ние ще сме зад теб.

Тази неблагодарна сган не заслужава нищо!

Новина щеше да е ако беше станал депутат. И да ходи редовно на работа, а не да се разхожда по цял ден с Жипката, да рита мачлета и да бори Мата Харита.

Кажете бе! Някой от форума да каже колко са българите с право на глас в последните избори, колко са в листите на ЦИК и откъде са взели тази цифра! Социолозите всичките даваха прогнози с 8-9 % разлика, при 3% статистическа грешка - близо тройната разлика дори и при фалшифицирани листи си има име - ИЗМАМА!!! Ето защо живеете така!!!

Страхливият банкянски заек пак се уплаши

Отново ще задам най-важният въпрос сега - колко са българите с право на глас в листите на ЦИК - колко точно - и от къде точно са взели тези данни? От кое преброяване на ЦСИ - от последното през миналото година или от това преди 10 години, и защо? И колко са общо всички българи според същите официални преброявания! Защото всичко останало е второстепенно!

Според ЦИК хората с право на глас са 6.6 милиона, а според НСИ -5.5 милиона ! Над 1милион са мъртвите души !

П стъпките на Мултигрупският -ДПС проект ИНТ и Трифоноff , агент Буда ще му бият камшикът

Конституционния съд трябва да спре този цирк ! ЦИК не може да заличи избран вече депутат по негово желание . Това е в пълномощията единствено на Парламента . Ако кандидат-депутатът е избран на две места, само тогава ЦИК може да го включи за депутат на едно от двете места по негово желание !

г за и на двамцата!

Естествено, че ще се крие! Защо Доган и Пеевски се крие? Защо скриха на времето Христо Бисеров? Защото иначе ще трябва да говорят и да отговарят на хората, на журнаристи на куп въпроси, от които тези бягат! Защото повече не могат да страхуват …