Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов официално няма да е депутат. Централната избирателна комисия одобри подаденото от него заявление, с което той се отказва да бъде посочен като избран за народен представител от два района - в София и Пловдив, предаде БНР.

След изборите Борисов заяви, че отново ще се откаже от депутатския си мандат и подчерта "нито искам да съм министър, нито депутат, нито премиер".

Иван Грънчаров от листата на ГЕРБ-СДС в 11-ти Ловешки МИР също няма да бъде обявяван за избран за народен представител, след като ЦИК одобри и подаденото от него заявление. Това съществено размества листата на коалицията, тъй като и поставеният под №3 Иван Миховски също отказа да е депутат. В Ловеч, ГЕРБ- СДС печели 2 депутатски места.

Николай Събев - бившия министър на транспорта, който водеше листата на "Продължаваме промяната" в Русе, също се отказа да е народен представител, а заявлението му бе прието от ЦИК.

Никога не съм искал да бъда професионален политик и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена, обяви Събев, цитиран от пресцентъра на "Продължаваме Промяната".

Той обяснява, че преди година и половина се е включил в един "ентусиазиран отбор от млади хора", защото вярвал, че България трябва и може да се промени.

"Исках да покажа, че и моето поколение, и хората, които са изградили силен и успешен бизнес трябва да са част от изграждането на една нова България", пише още бившият министър на транспорта.