ЦИК купува още 1500 машини за гласуване

Устройствата, които ще са нужни за вота в чужбина, ще се транспортират чрез дипломатическо карго от МВнР

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Едно не мога да разбера - уж ни заливаха с приказки как се харчели безогледно парите, нямало за това, не стигнали за онова, пък изведнъж отнякъде изскочиха едни 43 млн. за първите машини (при това още не сме ги платили, сиреч все още са собственост на фирмата-доставчик), сега още 15 млн. за допълнителните машини. Пък и пенсионерските 50 лв ще продължат да се изплащат, и средствата по програмата 60/40, Откъде? Нали хазната уж беше празна? Ще ми се да попитам г-н Асен Василев кога лъже като дърт циганин - дали, когато твърди, че хазната е изметена, или, когато бърка в нея и вади като фокусник оттам поредния милион.

Чакат да видят кой колко ще даде за да знаят какво да програмират в машината и после ще ги пладят.

Тези машини са като електронна ротативка. Програмирано е предварително кой и колко печели. Губещи са само играчите, т.е. електората.

Трябва да може да се избира. Не виждам как 87 годишната ми майка може да се оправи с машината.

Тея глупави машини може да провалят изборите ма все тая, по добро правителство славчу няма да изнамери

Не може ли тези машини да се направят така че да разпечатват бюлетина, която се пуска в урната, в края на изборния ден се броят бюлетините в урната и се сравнява резултата с протокола в машината ако има разлики значи е нещо не е наред и съответно изборите в съответната секция се касират! Така ще имаме двойна защита от фалшифициране!

Може, ама за какво са тогава машините? За хай-тек химикалки ли? Вместо да си цъкнеш едно кръстче на бюлетината - па машина, па принтер и накрая пак да ги броят на ръка.

За сега нямам забележки Браво на екипа Напред и само напред Време е народа да победи Много се измъчихме Много Дано вече няма полицейски мутри и Дс Дано няма повече КОМУНиСТи Българи, да гласуваме за себе, за децата си, за внуците си Не за децата на полицайте и КОМУНиСТите Не за внуците на генералите от ДС

То няма полицейски мутри, но такива като теб докараха милиционерите от миналото с най долните им номера да ти е честито да им се радваш

Браво, изхарчи още няколко милиона за пре-програмирани ротативки! Що не го направят да си натискам бутоните от вкъщи?

Като се галсува с хартитени бюлетини, може да ФАЛШИФИЦИРАТ гласуването на 5-10 души в избирателната секция. Обаче с тия машини, фирмата, която прави програмките за тях ( софтуера), може с ЕДНО натискане на бутон на машината да ФАЛШИФИЦИРАТ гласуването - 6 ( шест ) милиона души !!! С едно натискане на бутон на машината, могат да фалшифицират изборите в цяла България... Който е предложил да се гласува с машини иска да ФАЛШИФИЦИРА изборите... иска да направи ГОЛЯМА ИЗМАМА.... ОГРОМНА ИЗМАМА. ИЗМАМАТА на века !!!

С Хартени Бюлетини излиза 10 ПЪТИ по- ЕВТИНО... Но тия мошении са решили да крадат и от изборите...

Ми те не останаха пари за крадене, че даже за по едно кафе! Е, к'о ши пайм ся? Тъй упрфавлява ли съ?

Този път за 3 часа са гласували общо 110 човека, което прави средно по 35 души на час, което прави около минута и половина за един гласоподавател.

Според коефициента на интелигентност - на Радев му отне почти 4 минути.

Циппв ви каза, че ще трябват към 2 0000, ама вие НЕ...То, ако всички гласуват бавно като Руменчо Радев и тези няма да стигнат. Ама да е жив и здрав спонсорът на Дъ и Бъ!!!!

Тези машини имат софтуер. Каквато програма инсталираш, такива резултати ще има. Вярно е, че дава отрязък за кой си гласувал, но после тези отрязъци няма да се броят и да се сравняват с протокола изплют от машината. С други дучи гласуваш за А а машината отчита глас за Б.

Слави Трифонов:нищо няма да ни струват изборите машините са вече купени!Борисов милионите за нищо ги няма!Почнахме с 0,после се заговори за 300,минахме на 500,сега станаха 1500 и според мен до 1 седмица ще станат 2000.при цена 40000 на машина колко става?После няма време за обществена поръчка(очевидно) и някой ще стане милионер до 11/07.Защо ли пък не,тя демокрацията е скъпа работа.Плащайте! Дотука обаче това са бели кахъри.Няма да има време за сертифициране ,проверка или каквото е там.И оттук нататък тези машини какъвто и резултат да дадат следват обвинения във фалшифициране,протести и служебно правителство неизбираемо от никой от комунисти и кой знае какви експерти още много време.

Грешка моя машините нормално струват към 3200 евро ама при спешната доставка може да скочат на 4-5000.евро.2000 по 4000 са 8 милиона евро.16 милиона лева.Как ви се вижда?

Е, колко стана бюджетът за изборите? Калинките на Бойко пасти да ядат пред червените дебили на Гадев!

Защо да купуват гласове, след като могат да купят цели машини за гласуване? Машините гласуват много по-бързо и по-точно.

Защо само в две държави в ЕС се гласува с машини.Дори и Германия вече са ги забранили.ИЗОБЩО В МАЛКО ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА ГЛАСУВАТ С МАШИНИ.ПУТЛЕРОВЦИ СА БОГОВЕ НА ТЕЗИ МАШИНИ.КОМУНИЗМЪТ ЩЕ ПОБЕДИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Целта е касиране на изборите и оставяне на хората на ГЕРБ без имунитет и еднолична власт неограничено време до масови протести и стачки

Да знаеш,че навсякъде е отречено машинното гласуване, в Германия даже е забранено , и напук на всичко да трошиш грешни пари за още и още машини , това ми намирисва да е направено с определена цел.Ако не спечелят , да касират изборите.Просто застраховка.

И тия да лапнат некой лев.

Хм, ми ко стана, нали щяха да са най- много 500 сега 1500, подозирам че и те няма да са достатъчни, но това е друга тема....! Ама после, де ще ги денем тези боклуци, то няма да се намери държава в света на която да ги дарим, все пак и за дарение се иска съгласие! Хахаха, сетих се ще ги джиросаме, Герджика беше измислил нова схема за прехвърляне на собствеността, дубайко джиро! Ай, Радев, Славчо, Мая, Тоше... честити ви евтини и честни избори, потрес!

Започнаха с 300 машини. После до пуснаха, че ще бъдат 1000. Сега стигнаха до 1500. Вероятно до изборите ще нсбъбнат до 2500. Чудя се за месец и нещо кога ще спретнат обществената поръчка и кой ще успее да достави тези машини... А разходите за нас.

Не прочете ли в статията. Поради спешните срокове, ще купят БЕЗ конкурс. После ще се окажа, че няма време и за Сертифициране и познай как ще се завъртят броячите. Що мислиш сложиха навсякъде в Полиция техни хора.

На изборите датирани за 11.7.21 повече от 500,000 българи в чужбина ще бъдат лишени от правото си на вот. Това ще се случи заради машинната форма на гласуване, която бе въведена избирателно и противо конституционно. Тези българи настояват за дистанционно гласуване по интернет, тъй-като нямат достъп до секции, консулства или посолства, но всички те притежават компютърни устройства и желаят да дадат вота си “онлайн”. Не може едни българи да бъдат дискриминирани за сметка на други. Не е редно едни политически интерси, заради машинната форма на гласуване да надделяват и манупулират негативно равноправното даване на глас. БХК и респекивните НПО-та, защищаващи правата на гражданите да се намесят незабавно и да осигурят спаведлив вот за всички българи на тези избори чрез осигуряване на правото на дистанционно, електронно гласуване. Ако този апел не бъде коректно посрещнат, ще настояваме изборите да бъдат касирани и подновени тогава, когато има готовност за адекватното им провеждане. Ше се обърнем също така към всички европейски организации за защита правата на човека, респективно ще алармираме ЕС. Крайно време е политиците в България да излязат от състоянието си на пиянска наслада и да започнат реално да се грижат за работодателите си.

Тези "Българи" като искат да казват кой ще управлява в България да си се приберат тука да живеят. Не да живеят на готово в хубави държави а да не се борят да направят България такава.

Мушморок

Т.е Ботев е трябвало да си живее в чужбина и не е имал правото да слиза при Козлодуй и да се меси във вътрешните работи на Османската империя.

До зевзека!!! Ти къде отиде бре каун! Къде е Ботев с идеи , действия и саможертва и къде 99.99% от хората зад граница отишли заради хляба и собствено бъдеще! Ти си бил голям кретен!

Каква звачи нямат достъп? Те да не са в затвора? Или искат да има машина в хола им Айде снига глупости. Нямали достъп!!!

А бе Ицо Бойкикев, ти ли си бре умник, ще ти се да навъртите броячите като Байдън, ама даже и в Америка няма гласуване по Интернет. Ама като ви знам капацитета на специалистите, ще ви хакне и бабата в Турция, после ще мигате на парцали.

Лошото е, че дори една машина да не отчете някой глас или мажоритарен вот и да се докаже това нещо, както беше в Търново изборите ще трябва да се анулират. Това ще е доказателство, че машините не са със еднакъв софтуер и може да се манипулират. А ще има много хора които ще отидат на инат да гласуват за най смотаната партия с най-невъзможния кандидат и след това да си проверят в изборната комисия дали е отчетен вота им. Един да има неотчетен и запазен отрязъка от машината всичко отива по дяволите но може и това да е целта.

Да, ама нямаш право да пазиш отрязъка, той остава в кутията при комисията и като се оплачеш, РИК приема, че ти си се объркал а не машината. Имаше над 500 такива сигнала при миналите избори, никой не брои. Проверил съм. Всеки който не го мързи може да провери жалбите в неговата община.

с реално отнети функции. ИЗБОРИ НА ТЪМНО. ЧЕРНИТЕ КУТИИ НА ЕДНА ЧЕРВЕНА ФИРМА!

Айде отидоха една торба милиони за предварителната изборна победа на Нищоправеца

1 брой ще е за мунчо от под игото.............................

За честни и прозрачни ли?

САМ ЛИ ПРАВИ ИКС

Повече машини нямам, ще трябва да искате от Лукашенко или Путин.

Браво !!! Майките на деца с Увреждания постигнаха ПОБЕДА вече са Доволни и вече не протестират !

Директно с резултатите ли?

Да,резултата ще е 99.9% за познай кой.Този филм някои са го гледали