ЦИК готова с пътна карта за електронно дистанционно гласуване за три избора

В нея са разписани основните стъпки, които ЦИК ще предприеме, за осъществяване на експерименталното гласуване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия продължават да вземат високи заплати за да си фантазират и въобще не им пука че закона НЕ спазват.. Хората се питат къде са машините за изборите и не се вълнуват от манипулациите им...

Ало миналата година седях е заради ей ти спейти специалистите до 10 сутринта, а сега до 12 ч ли? Аман от вашето електронно. Вземете си специалисти, а не лаици

Единственото предизвикателство за сега е дали комунистите от герб и техните ортаци от бсп, ще се съгласят дс/кгб да НЕ манипулират изборите! Друго няма!

може да има "хакване: 1. гласуване само от българско IP 2. гласуване от чужбина, да може да се приема само след предварителна регистрация на ip-то в цик 3. допускане на не повече от 4-5-6 гласа от едно ip /точното бройка трябва да се уточни сле проучване/ 4. влизане в системата сам с двуфакторна идентификация 5. подтвърждаване на подаденият глас , чрез въвеждане на код, изпратен на и-мейл или на смс, като за подтвърждението ще бъде зададен времеви интервал от няколко минути 3-5 минути как ще бъде пробита тази петорна защита ?!

самата система трябва да бъде защитена ... при горната 5-орна защита, самият глас на отделният човек е супер защитен

А`м ко ша праят циганьората при това положение? Комундетата сума ти и гласове ще загубят от тия неграмотници!

пряката референдумна-демокрация от швейцарски тип, може да върне хората пред урните /пред компютрите/ само по този начин, хората биха повярвали, че личният им глас се чува при решаването на конкретен въпрос,както е в швейцария.

За какъв референдум говориш? Гласуване по интернет демократично не с хартиени манипулации от дс! И Швейцария е държава с голяма буква, не е комунистическа и никога не е била, за да я пишеш смзалка буква!

за референдумна демокрация! тази сегашната "демокрация" мен не ме устройва! сега аз нямам никакво влияние върху приеманите закони. давам си гласа за някакъв тиквеник, който после от "мое име" приема закони, с които аз просто не съм съгласен и аз няма как да спра това ! ето затова 60% вече НЕ гласуват ... защото чисто и просто виждат, че сегашното "гласуване" просто няма смисъл! само пряка електронно-референдумна демокрация от швейцарски тим, може да върне на практика това, което пише в консттитуцията - "властта произлиза от народа" ! сего това е само декларативно, но на практика не етака!

Къде сега виждаш демокрация! Сега има тотална комунизация на всички нива! Ако искаш това, което казваш, първо трябва да се приложи изработеният от ИВАН КОСТОВ закон за ЛУСТРАЦИЯТА на комунистите, спрян от червените доносници петър стоянов и георги марков!

А защитата осигурихте ли? Защото очаквам доста свирепи хакерски атаки.

защитата

по-притеснителното е самият програмен код, за отчитане на гласовете. какво би попречило та програмисткият гений, да заложи в алгоритъма условието: всеки десети глас за Х, да се отчита в системата като глас за У

Хакерските атаки могат да дойдат единствено от рушняшките смръдливци, но защити има и то доста добри! Как могат банките да имат толкова добри защити, а нашите льольовци в ЦИК да не могат дви-три години да се наканят да правят нещо?

Ами те нали за това си понабедиха едни ''хакери'' дето даже и пръскачките които ги няма бяха хакнали и нещо много се замълчаха подготвяйки рекета си към такива ако не играят в тяхна полза властващите.

Да им гласуват машините !

Задължително Прокуратурата трябва да предупреди с протокол ЦИК,че са длъжни да изпълняват Закона относно машинното гласуване! Очевидно е, че с тези стъпки и крачки, анализи, съгласувания и взаимодействия саботират решенията на НС, което не е похвално поведение.

ми нс може завчас да приеме друг заковн, червенотиквеничко, ако герб пожелае! дане забравяме, че президента ви беше избран без машинно гласуване!

Ами нямаше как гербавите толкова фалшименто да направят за ''майка си'' и за това се провалиха колкото и да се репчеха... И какъв президент щеше да е цецка, за която боко след това сам си каза че я е предложил само за бройка....

Единственото спасение/за сега/е образователен цевз за гласуване-не по-малко от средно образование!!!!!Интересно ще е ако го приемат.Ще се навъдят много "лилави" висшисти платено обучение!

всъщност спасението на нацията е в образователен ценз данъчна декларация липса на задължения най добре е списъците за гласуване да се правят в данъчното платил си данъци, гласуваш не си платил гледаш а бюлетината да е празен лист, на който собственоръчно да напишеш имената на първите четирима кандидати на партията

за да не е платил данъци, значи сситемата е такава! ето затова той не иска да гласува /без ти да му забраняваш/ защото не може със сегашната система, да промени системете! а ако питаш , от 10 души, 9 биха искали да сменят системата на псевдо-демокрация

че твоето "образовение" е по-важно от неготово? има хора с по 2 -3 "висши" образовения, а ровят в кофите за боклук... знаеш ли го това?! образованието НЕ определя мисленето! крайно време да се разбере това! мисленето, светоусещането на живота са субективни категории, нямащи нищо общо с никакво "образовение"

защото днес да не можеш да четеш и пишеш е престъпление! а в българия това са някъде към 15 % от популацията

Аз вярвам в: - Бог - Господ българина - извънземните (сиви, рептили, сириусианци, плеадци ... сатурнианци) - в българската избирателна система - в българската съдебна система - в обективната българска борбена журналистика (Милен Цветков, Георги Александров, Виктория Маринова ...) ... Вярвам и във фалшификациите след 1990 година, на следващите избори през 2021 година, НОМЕРЪТ НЯМА ДА МИНЕ - ¡No pasarán! 45 + 30 години, СТИГАТ!

Усетиха, че хунтата на ГЕРБ ще си ходи и измислиха нов начин за манипулация на гласуването.

Хващай бастуна с две ръце

Аз съм в 30те си години, млад, богат и умен, освен това здрав и як. Хвани ми бицепса, после ше ти дам и бастуна да ми лъснеш боклук.

сигурно си и красив като адонис! защо си андрешко тогава, бе червенотиквеничко?

Нещо пак шикалкавят и я овъртат многословно с под условия....

бе аз да попитам, в коя бяла държава има машинно гласуване?

"Управляващите ще въведат повсеместно машинно гласуване на изборите. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в началото на правителственото заседание." Това е от февруари тази година;) Питай Баце, що питаш във форума ;))

я ко тъ питам, ти ко ми разправяш? кажи в коя европейска държава има машинно гласуване, смотанякотъп! не ми разтягай локуми в стил що ги биете негрите!

Ами те реално белите не са като нашата ''белота'' и на никой не му идва наум да пренася и сменя чували, протоколи и какво ли не за да угоди на властта.. Да сте видели един поправен протокол в някоя реално бяла страна..При всеки с някакво съмнение бюлетините се изсипват в помешение където влизат преброители избраи на случае принцип и това се случва извънредно рядко защото там знаят че за такова нещо няма да ти дадът бонус като при нас..

Гласуването по интернет най-лесно се фалшифицира.

Няма по-долно и гнусно същество от БСПедерас и тулуп от Възраждане

Браво. Само с ГЕРБ напред до напълното унищожение на мафията БСП

Нищо подобно, просто едното крило (Герб) на някогашната партия майка БКП се опитва и за сега доста успешно да неутрализира другото( БСП ).

КАКВО става с МАШИННОТО гласуване!!! Стига сте ни гъбаркали с манипулираното електронно гласуване!

ти вероятно си мислиш, че машинното гласуване се извършва с парна машина! грешиш, дрОгарю!

демек най-нагло заявява, че следващите 3 години поне няма да се спазват приетите законови разпоредби...... Тоя престъпник (така се казва на човек нарочно погазващ закона, нали?), що не си подава направо оставката?

А подвластните на девиза аз съм прост и .... как ще гласуват след като са прости?

че няма да могат да "броят" гласовете. Ще измислят как да гласуват, но това няма да им помогне. Те никога не са печелили избори. Те "грешаха" в преброяването.

К'ви пътни карти, к'ви тинтири-минтири, бе?! Имате приет закон - изпълнявайте закона, бе!

Мен ме вълнува цикаджиите поръчаха ли машините за идващия избор а не какви рисунки си правили с фантасмагориите си...Преди всичко да си изпълни задълженията по закон който менторите им са приели и да го спазят най накрая а после да си експериментират по собствените задници..

глупости! путин вчера подписа указ, че всеки може да гласува ако иска по телефона, компютъра, пощата и по водопровода! какъв цик, какви стъпки!??

без стъпки, крачки и лигавене!

каквото и да купят, комунделите ще загубите изборите и пак ще ревете, и през сълзи и сополи ще ни обяснявате, че 40 % неса участвали, затова сте загубили

Комундели сте и вие, а не - ние. Нали затова не ги купува баце ви, защото го е страх. Той не печели изборите, фалшифицира ги. Забравихте къде си сложихте партийните книжки и се правите на различни, ама сте си същите комундели, като другите.

Те нека да изпълнят закона който бая време не го изпълняват и да купят, подсигурят машините а кой ще да спечели ще кажат машините този път а не стъкмистиките на мишката им гербераска константинов и тия като този мишоци...