ЦИК: Ако почивате близо до граница, гласувайте в чужбина (симулатор за вота)

Ако изтече времето за гласуване, да се приложи вот с бюлетина, поиска Росица Матева

Обратно в новината

Коментари - ЦИК: Ако почивате близо до граница, гласувайте в чужбина (симулатор за вота) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

шапкаро-чалгарите, активно подпомогнати от Ристьо с Гнома и Бабикяните ви казаха в прав текст - емигрирайте, ако искате да осъществите комай единственото си безусловно право - правото на глас.

Този симулатор на гласуването се прави за 1 ден. Обикновено туткат дреболиите, например кое в ляво и кое в дясно. С bootstrap за колоните, CSS на after на checked. Като ползват руският Nginx, като тук, за сървърна програма. Това с изключването може да е настройка на ОС-а, както след колко време е скринсървъра. За на цял екран на браузер F11 и същото за обратно. Във видимата част е елементарно. Иначе в общи линии е добре направено и посъбрано, а не личат боклуци много, както е често в сайтове. Сетили са се и в JavaScript-а е нормално с jQuery. Браузери играят разни номера, като ключове от числови стойности да преподрежда по големина например Хрома, но тук са тъй или иначе подредени и това няма да им е проблем. prefs={101:... За основните партии подредени като масив, разчитат че няма пропуски, което не знам дали е най-доброто решение. var parties=[... Обикновено променящи се конфигурации не се слагат в основният скрипт, но тук разчитат, че е фиксирано. Дали динамично връщат JavaScript-а или е статичен, не знам. По външни белези от програмист, толкова.

Кого го интересува това? Теб и още никой.

Само както са го направили, ако отрежат една партия и на останалите с по-голям номер, ще се сменят номерата с 1 напред. ;) В ситуацията е валидно, но иначе е странно решение.

Ако съм в Созопол, да стана и да ходя в чужбина да гласувам, тия нормални ли са, къде в чужбина, олигофрени

еми като си си избрал Созопол за почивка, яж цаца.

СССР е отсреща, хващаш ферибоота и си в Севастопол

Ще взема да отскоча до Малдивите, щото явно в милата рОдина ако не си си в къщи нямаш шанс ! Наредихте го от чужбина да ни управляват хора, дето от 20 години не са помирисвали България!

ЦИрК съветва

Оооо честните и прозрачните, как сте? Ще има ли свобода и равенство пред закона, и фрагментиран парламент с близък хоризонт? Какъв е разказът на р.р.?

Секционните избирателни комисии /СИК/ разпечатват хеш код, който трябва да излезе на всяка хартиена бюлетина! Някой знае как гласувалия избирател ще се запозна с хеш кода, за да го сравни дали същият излиза на разпечатката от гласуването му!

Има ли въобще за кого да се гласува? На сцената само боклуци. А, тези с най големия шанс да спечелят, даже не искат и да упрвляват.

Проблем няма да имам.Какво да правя след като съм свикнал да гласувам само за себе си,а ме няма в списъка?ха-ха-ха.

На симулатора забелязвам, че ако отбележиш преференция, не може с повторно чукване да се откажеш от нея. Трябва да избереш друга партия, което нулира избраната преференция и отново да избереш "твоята" партия. Това ми се струва нелогично и може да обърка някого.

На кой симулатор? На сайта на ЦИК има симулатор само за местни избори. На другите симулатори (попадал съм на 2) не може да се разчита на 100%, макар да дават доста добра представа каква е последователността при гласуване.

в статията имаш линк към симулатор

И защо сега казват, че очакват проблеми ? то беше ясно още при среднощното гласуване и публикуване в държавен вестник! Целта е ясна, избори до дупка и осигуряване служебна победа на другаря президент!

За чужбина искат сертификати, тестове. Лесно им е на тези да дават акъл.

Ако за 5 минути тъп мангал не може да се оправи на машината, шут и следващия..

Не става въпрос за "тъп мангал", а за хора на възраст, които надвишават многократно твоя интелект, но нямат усет към машините! Това е проблема! А мангалите ще се справят и по-добре от другите.

Възрастните да си носят очилата и да слушат инструкциите на младите. Вярвам, че в рамките не на 5, а дори на 3 минути всеки възрастен може да се вмести.