Много подписи на починали се оказаха в документите за регистрация на партиите

ЦИК регистрира "Българска социалдемокрация - Евролевица", МИР, "Правото", "Има такъв народ" и "Пряка демокрация" за участие в предсрочните избори

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВСИЧКО Е ЛЪЖА ! НИКОЙ НЯМА ДА ИМ ГЛАСУВА , КАКТО БЕШЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ - МАКС. 30-35%!

"Българска социалдемокрация - Евролевица", "Правото" и "Пряка демокрация" ми звучат като новите руски матрьошки.

Нито един не трябва да има....един такъв подпис и партията няма да бъде регистрирана

Лошо предложение. Ако е така, то е достатъчно да вкарат един саботьор в подписката за партията ти, който да се "подпише" с името на починал, и автоматично си чао-чао. Иди го търси после кой е да си признава.

Дира, пишете много, пък те около няколко процента. Стига с тези псевдосензации и нарочно надути заглавия!

Умряла работа са тия подписи!

Въпросът е от кога е подписката? При подписването слага ли се и дата на подписване? Защото хора си умират. Ако подписите са от 5 години събирани, като нищо разни ще са починали.

Човек може да се подпише и после да почине. Просто трябва да съберат повече подписи и на непочиналите да имат изискваната бройка от 2500. От изкуствено сложени починали да няма полза.

При подписване да се слага дата. И ако човека е починал преди тази дата, да са съдебно отговорни. А да се приема подписка с например подписи до година назад.

Чудя се как изобщо "случайно" попоадат починали хора в подписка? Ако си някоя партийна зелка тръгнала да събира подписи, не вървиш ли с бумагите да увещаваш хората да се подпишат в твоя полза? Всеки хванат дори с един фиктивен човек в подписките , трябва да му се отказва регистрация - така мизерниците ще имат стимул да си проверяват списъците по три пъти преди да ги предадат.

Ако са починали в последствие, може да няма начин частни лица да проверят дали хората са вече починали. Все пак има защита на личните данни. И въпросът е от къде ще проверят? Просто на листовките с подписване, трябва да има дата на подписване. Да се броят валидни до определена дата назад във времето. И за тогава хората трябва да са били живи. А не ако са после починали, това да се приписва вина. Може да отпадат от бройката починалите и затова да трябва да събират буферно повече. Ако не могат да съберат 2500 подписа, за какво участват в изборите? Медийно време ли получават, което да гонят? За субсидии трябва 1% и 4% при коалиция. Те не би трябвало да имат проблем с подписите.

А кога ще се направи разследване кой е положил фалшивите подписи!?

Охаааа... Ко стана, бе. Борците за честни избори използват измама??

Не са нужони тези подписи.Те само ограничават правата на по-малките партии. Това е мотивът им да същетвуване.

Ти гледай машините на Мадуро. Там е заровено кучето. Деса вече е готова с резултата

Ние и ще гласуваме активно. Затова вота е с машини

Абе те един милион починали хора ходят да гласуват, а че няколко са се подписали за някоя партия стана световен проблем... Демокрация, народе, и починалите си имат права...

Че това си е съвсем естественно, те самите партии са мъртъвци!

Не става с подписка от преди 5 години. Преди 5 години е била подписката за някои предни избори. Ако можеше да минат отново с нея, никой нямаше да се занимава да събира пак.

много от тях са и фиктивно кремирани.

Българска социалдемокрация са фалши фицирани подписи, знам със сигурност. Не са само подписите на починали хора. Наели са даже хора за фалшифицирането на подписите. Ако има кой нека провери.

НА слаФФчо НЕ МУ ДОСТИГАТ % , ТА ИЗРОВИ БАБИТЕ И ДЕДОВЦИТЕ НИ !

При установени подписи на починали, следва партиите да получат автоматичен отказ за регистрация и участие в избори. Започвайки изначално с измами, какво може да се очаква от тези хора, ако успеят да се докопат до нещо...

Само така, евала и демокрацията!