Церемонията на площад "Пилсудски" събра световни лидери (снимки)

На пространството, сринато от нацистите преди 80 г., се провежда главната церемония по повод 80-годишнината от нахлуването в Полша

Обратно в новината

Коментари - Церемонията на площад "Пилсудски" събра световни лидери (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европа е гузна(но цапа СССР),че бързо се е предала на Хитлер и предоставила му ресурсите си и повечето държави участвали на страната на Хитлер. Например Франция се съпротивявала (героически) по-малко от един месец.И сега тя е победителка. САЩ открили втори фронт 11 месеца преди края на войната, а СССР е бил вече в Енропа. И сега тя е победителка. Полша сключила пакт за ненападение с Хитлер и заедно с него разпарчетосала Чехословакия независимо,че СССР бил готов да помогне на Чехия, но Полша не пуснала руските войски чрез своя територия. И Полша сега невинна и пострадала от СССР, а поляци клали свои евреи повече от фашистите. Великобритания и Франция също подписали документи с Хитлер за ненападение и на края са се оказали непричем.Русия преди това предложила на Франция и Великобритания и Полша да се обединят срещу Хитлер, но останала сама.

гузно се крие зад завесите на тогавашната дипломация.Всъщност началото е поставено с договора Молотов-Рибентроп между СССР и Гемания вкл. Подялбата на Полша 1/2 = 1/2. На 01.09.1939г. Хилер напада Полша а на 17.09.1939г. Сталин нахлува също Полша.Поляците никога няма да забравят клането в Катин, така че , да не се правят на сета вода ненапита.

Кой го интересува Полша, целта е плацдарм за окупирането на Русия. Това че не е поканен Путин и се опитва да се изопачи истината е меко казано простотията на поляците, т.е на управляващата партия на Полша. Защо не споменава и войната в арабския свят и бежанската вълна предизвикана от ...

който владее настоящето.... и променя историята

Войната почна по-рано, когато Хитлер и Полша заграбиха заедно Чехословакия.

Тия изроди не стига ,че запалиха втората световна, а и сега празнуиват началото и ! За капак не поканиха най=големия победител в тази война и настройваха света срещу него вчера.

Браво на поляците! От бившият соц лагер само ние и сърбите останахме верни и продължаваме да си подаваме задника на североизток!

Е, нема как да е на североизток, щот в задния ни двор се е настанил яко чичо Сам.

Полша е васална държава на сащ, не знам ние до кога ще удържим да не поканим Ердоган за 3 март на Шипка, по примера на полша.

"Забравихте" да споменете, че германският Президент СЕ Е ИЗВИНИЛ на поляците! А руския кога?

Русия не се извинява, и нашите комунисти - също!

какво лицемерие и ирония, държавата освободила Полша не е поканена по "политически причини"

че щатите са там бе! поканени са!

Сбор сенилни старчета, които живеят в своя свят и се мислят за върха на сладоледа. Нелепо и смешно.

Поляците заедно с евреи и англосакси са най долното племе на света. Озаптяването им ще доведе до дълготраен мир и всеобщ просперитет. Само тогава света ще е способен да открие и насели други планети и да продължи развитието си, да елиминира бедността и неравенството

И кво ги боли страдалите, осакатените, избитите, близките им, че някой си след три поколения се бил извинил? Германците трябваше 100% (НЯМА НЕВИННИ) да бъдат разпределени по пострадалите страни за възстановяването им, а не да бъдат приютени като велики специалисти от Щатите или да пишат кротко мемоари край камината, както се получи. Ама ние сме хуманисти! Е, лапайте, каквото сте си сготвили.

Невероятна подигравка с историята! Да не поканят висш представител на държавата, донесла победата над фашизма с цената на най- много жертви! Полша заслужава презрение!

да ве къв е тоя джам пред американеца?

ако не бяха народите на Русия какво ли щеше да е сега?

как се пренаписва историята. Поляците представят нещата така, все едно те нямат никаква вина за ВСВ. Кога те ще се извинят на чехите са отхапаната Тешинска област? Кога ще признаят предателството към евреите? В Израел не си мълчат за това. Лошото е, че В Европа много-много не възразяват против полското нахалство. Колко хора знаят, че Чехия е имала договор за военна помощ с Франция и СССр и след анексията на Судетите Чехия е поискала СССР да се намеси, но поляците категорично са отказали да пуснат съветски войски през своята територия? А после и самите те са се облажили. Не напразно Чърчил ги нарича хиените на Европа - хранят се от плячката на големите. И всъщност имат право да отбелязват началото на войната, защото те имат доста голяма вина за нея. защото историята е съвкупност от всички известни факти, другото - подбраните епизоди, се нарича пропаганда и политика.

на путиновата пропаганда и чираците му в България! Цял свят знае и осъжда престъпленията на Хитлер,Сталин и Путин,а в България ги величаят

Погледнете снимките, две трети ат лидерите са зад бронирано стъкло,а една трета на открито,включително и българския президент.Дори и днес,равноправие между държавите,равни права,ама друг път!Върховен цинизъм!

Равноправие никога не е имало , няма и няма и да има

К’ъв български президент бе? Тоя е пратеник на Путин!

Нещастници, ако не беше Русия сега щехте,а и не само вие да говорят на немски.Мнозина от тях щяха да са отдавна забравени в нацистките лагери.Срамно е и дална да пиеш с убиеца си , а да не поканиш освободителя си.

Руснаците са поробители и никога никого не са освобождавали!Затова са най мразеният и презиран народ!

Кой изгони вермахта от Полша бе дрисльо? Че като получавате грантове от Козяк не мислете че всички останали са глупаци!

Много са жалки поляците. Ама и те като българите, вместо да целуват ръце на руснаците, че ги има въобще между живите, те джавкат срещу тях. И да вземат да върнат немските земи, които Сталин им хариза.

Ти само не бъркай руснаците с комунягите

Световните лидери са Путин и Тръмп. Без тях сбирката в Полша играе само второстепенна роля и е без значение. Има стойността на селска провинциална вечеринка, с апване и пийване и с клюки по отношение на отсъстващите.

"Германският президент... припомни, че според нацисткия план за Полша "нейната култура, градове, народ - всичко живо е трябвало да бъде унищожено"." Аз пък ще припомня за английски премиер, който искал да изравни София със земята и в развалините й да засеят картофи... Днешните ни пирятели... ... Събрали се дудьовците да си дуднат за инвазии и агресори, а Путин сигурно се кръсти...

Ленин и болшевиките им дадоха независимост, те им събарят паметницоте!

Разсмяхте ме! Какви лидери, сбор палячовци.

Ей, тия, поляците ще излезят по-големи задници от всичките наши плевнелиевци, инжовци и коритаровци! Поканили завоевателите си, а освободителите не! Без рашаните тия щяха да изпушат през комините!

нали напомни на шефа на IV Райх да започва да раздава репарации - стига се уфлянквал!

На 17-ти септември Путин няма ли и той да поиска прошка от Полша за агресията от 1939-та година

Тъп си на слонски гъз бегей

А ти пачаврата, няма ли да поискаш порошка на Александр II, чё го плюеш, затва, че те е освободил през1878 – 1879 г. от османлъка? А мизерник сакат?

А комунягите няма ли да искате прошка , че избихте рода му ? А чиф..ска подлого ?

Няма!!! На руските комунисти плаща американският банкер Джейкъб Хенри Шиф, който си осигурява подкрепа за това от Конгреса на САЩ, или с други думи това е угодно за САЩ дело, ерго всичко е наред и не са необходими извинения-)

американския банкер с еврейски произход ..е това ви е целия болшевизъм

Е как няма , като демократите са най-големите комуняги ? Но това какво общо има с това, че след като си признателен на Александър 2ри , не е логично да припадаш по комунягие ?!

На тази дата държавата Полша вече не съществува. Нa 17 ceптeмври 1939 г., cлeд рaзгрoмa нa пoлcкaтa вoйcкa oт нeмцитe и пaдaнeтo нa пoлcкoтo прaвитeлcтвo, Чeрвeнaтa aрмия нaвлизa в Зaпaднa Бeлoруcия и Зaпaднa Укрaйнa. Та, тъй.

Кога Чехослловакия я предадоха на Хитлер, Полша заема една малка част. Може дае само 1-1.5 процента, но Полша преди да бъде нападната е умилостоивена с миниатюрна част от Чехословакия. Ако не знаете, вече научихте. Полша има една от най-големите армии 1939та - 1.5 милиона след мобилизация. Полша е и индустриална държава . Представянето им срещу Германия във войната е доста зле. Вярно - старо оръжия, ама те защо за 20 години не се въоръжиха от 1919та до 1939та. Същото и сега - викат американските войски от Германия да ги пазят. Такива ми ти работи. Полша има 10 милиарда долара военен бюджет - един от големите в света все пак. ДА не се правят все на жертви като нас, ами да запрятат ръкави. Важи и за нас.

E то болшинството държави се предтсвят доста зле срещу Германия ?

ний да сме благодарни, че пановете все още не са се сетили да си искат репарации от нас, заради смъртта на Владислав Варненчек през 1444-та г.

Точно зарди него трябва да сме им благдаорани !

ти сигурно също си мислиш, че и кръстоносците ни "освобождавали", на место да ни грабят !

Ще ме прощавш ама тия с обърканото "освобождаване" са феновете на СССР

нищо общо с това. Турците го убиха, при това на територията на Османската империя. По него време България не е съществувала като държава. Ако им стиска да искат репарации от Ердоган.

стана ми интересно каква ще е сумата - и открих, че поляците ще искат минимум един милиард долара от Германия. Храни кууче да те лае е тяхната работа.

Европа се самоуби на два пъти през ПСВ и ВСВ и никога повече няма да е центъра на света - това са последиците от тези войни за наше съжаление.

Англия и Франция що не обявяват война на СССР след "нахлуването" в Полша? Защо поляците не се съпротивляват срещу Съветите, а само срещу фашистите? Полша не разрешава на Червената армия да премине през Полша, за да застане на чешката граница. Тогава Германия нямаше да нападне Чехия, от страх, че ще се бие с Червената армия. Тогавашният полски външен министър Бек, неспасяем алкохолик, каза, че Полша по-скоро ще загине, отколкото да допусне руснаците да защитават Чехия. В Катин поляците са избити с немско оръжие и в униформи. Документите са фалшифицирани от предателя Горби. Гербът на СССР на документите не е от тогавашното време.Подписа на Сталин е фалшив и еднакъв на много от тях. Преди това е имало комисии и на Нюрнбергският процес тоже се казва,че немците са ги избили. Преди години Европейският съд отказа на поляци да задвижи дело срещу Русия за Катин.Защото ще излезе на яве ,че са фалшиви. 1. На 17 септември полското правителство бяга от Полша без да остави каквито и да било заместници. 2. Същия ден командването на полската войска издава заповед да не се стреля срещу руските части 3. Руснаците влизат в Полша след изтичането на 14 дневния срок за указване на помощ от страна на Англия и Франция 4. Руските войски спират на линията Кързан, определена от Версайския договор 5. Между руснаци и поляци не са се водили никакви сражения "Линията Кързън"... е официалната граница между новосъздадената Полша и Съветска Русия, определена от страните победителки в Първата световна война, земите източно от нея са окупирани от Полша през 1920, като след кратката война между двете държави Полша уморява от глад 80000 военнопленици. Диктаторите Хитлер и Пилсудски сключват договор за ненападение между Германия и Полша още на 28.01.1934 г. Мюнхенския договор за подялбата на Чехия е от 30.09.1938 г. С подписите на Хитлер, Чембърлейн, Мусолини и Даладие. Същия ден отделно е подписана англо-германската декларация за дружба и ненападение. Френско-германската декларация за ненападение е подписана на 06.12.1938. Пилсудски се е здрависвал с Хитлер. Чембърлейн и Даладие са се здрависвали с Хитлер. Йосиф Сталин никога не се е здрависвал с Хитлер. Гитлер е пиндоски агент и ционист(Баща му е Шикелгрубер),изби 100млн бели европейци и докара ФАЩ и Европа.Това е резила от ВСВ.

Но те руснаците и спризнах за Катин бе байно , доумени разсекретиха ? Отделно, че и обща парад са имали с вермахта в Брест-Литовск :)

Не си признаха... казаха че ако е имало такова нещо за това е виновен Сталин-)

Дудата, ако беше поне малко почтен, трябваше първо руснаците да покани и да им стори дълбок поклон. Защото Русия им освободи и опази държавата! Ако Сталин не беше смазал Хитлер, ни Полша, ни поляци щеше да има. Сега щяха да говорят на немски и щяха да лижат ... ония работи на германците. Тази нация винаги е очудвала света със своята непочтеност!

им подари доста територийка ! Защо не я върнат сега .... курвите полски ?

От Хитлер на Сталин .. от шамар та на к.р

Егати фарса :) Да се целунат, прегърнат и си ударят по една па*ка по случай началото на една от най-кървавите войни в историята. При което поляците са яли германския и явно все още имат желание да го правят :)

Е при положение че има "българи", които още мечтаят за съветски в устата какво се учудваш

Сбирище на унтерменш пидер фашаги. Кръстели площада на фашиста Пилсудски-пакта Пилсудски-Хитлер за ненападение през януари 1934 година.

За госпожа Мерсел препоръчвам "Прозак " 3×2 .....Допълнително да изпие чай от бабини зъби няма да навреди.

Полша е измислена държава. Като България.

Виж ся, Полша са си градове, но България никога не е била измислена държава! Тва , че ти си тъп чаогопитек, мислещ сё за велик евроатлант не ти дава правото да сериш на Родината си. Освен ако не си некой тъп мангуст, или още по тъп хохлузър.!.

Що па да са гадове , ние бългаирите от тях нищо лошо не сме видели ?

Това изглежда трябва да ни напомни за пакта Хитлер- Пилсудски, след който Полша приема германското расово законодателство и го прилага по такъв начин че полските евреи бягат в... Германия, пак според същият пакт Полша помага на Германия за окупацията на Чехословакия и отказва коридор през който руските войски да преминат за да помогнат на Чехословакия, с която СССР има договор за военна помощ, и пак според същият пакт Полша трябва да осигури плацдарм за Дрангх нахт Остен, но явно поляците са си направили сметката без кръчмаря;) А междувпрочем Европейската комисия прие че Грузия е страна агрресор, само да напомня че на Саакашвили помагаха и украински войски, а Русия е отговорила несъразмерно на грузинските военни действия;)

Абсолютно точно.

си падат малко окупирани,нали и сега искат 50 000 кравария които са в германия да се преместят в полша,така че кво празнуват незнам

На пространството, сринато от нацистите преди 80 г., се провежда главната церемония по повдод 80-годишнината от нахлуването в Полша 17:10 | 1 септември 2019 | Редактор: Лилия Чалева 0 53 Това добре ама - "по повдод 80"... това как? Аве отде Ви намират такива НЕграмотници ве? Смешни и жалки джурналюги!!!

Без приноса на руснаците за победата над фашизма поляците едва ли щяха да отранизират тържествата на този площад.

Нали се сещате, защо руснаците са се включили във войната и са "освобождавали" наред?

да пишеш на КИРИЛИЦА

са дали към 27 милиона жертви. обясни.стига недомлъвки.

Па ти как немое сё сетиш колко си ТЪПОРЪБЕСТ МИЗЕРНИК.! мбухахахаха

Вместо Жеч посполита както се договориха Хитлер и Пилсудски получи светкавична война и окупация.

Голям повод за всеобщи тържества! Издигнете ипаметник на Фюрера!

Голям повод за всеобщи тържества! Издигнете ипаметник на Фюрера!

Голям повод за всеобщи тържества! Издигнете ипаметник на Фюрера!

Доста жалко поведение от страна на полските политици. Загърбват освободителя си Русия и разчитат на американците. Но американците никога няма да се жертват за поляците, а ги използват като маша срещу Русия. Колкото американците спасиха и се жертваха за кюрдите в Сирия и Ирак, толкова ще се жертват и за поляците. Сега като обвиняват Русия в империализъм може да се случи непоправимото - Русия да оттегли подкрепата си и Полша е обречена като държава.

че и нашите управници тръбят, че не руснаци са ни освободили от турците (които мирно са съжителствали с нас), а финландци, украиници и други като такива.

за пъв път чувам бити да празнуват началото на война, която при това ги направи за смях пред света !?

Да кажем - отбелязват кръглата годишнина и почитат жертвите.

А да са им живи и здрави жертвите.ха.ха.ха

"пилците" се броят накрая, т.е. след края на събитието

сметката за репарациите на Германия, както е заявил Дуда. След като създадената специална комисия я подготви. Сметката. Пилсудски не беше ли онзи, който сключи пакта Пилсудски-Хитлер за ненападение през януари 1934 година? Преди да започнат да си отхапват парчета от Чехословакия? Личи си колко тачат историята си поляците, браво.

Тези са толкова прости, че само и само да не купуват газ от Русия, плащат двойни цени на САЩ! Същите като украинците, за да не купуват въглища от Донбас, вкарват кораби от Южна Африка! Но въпреки това не могат да достигнат по глупост Тиквата, който за едното потупване по рамото и раздава България!

пановете лъжат повече и от болшевиките. По този повод да ти кажа, че един образован пан ми се хвалеше, че Дзержински, мерзвецът създал КГБ-то бил поляк (дори не литовец), щото по онова време на нас ни казваха, че бил латвиец.... и т.н.

има полски произход. не е лъгал.

Бъркате, Дзержински винаги е бил поляк, криеха че е шляхтич, а първият му заместник Яков Петерс е от латвийските стрелци;)

Дзержински и Пилсудски са били в една и съща партийна социалдемократична организация. Лежали са в един и същи затвор. След това Дзержински става комунист, а Пилсудски диктатор.

победителя от всв бе,или се опитват те да се почустват победители

Нацистка?! Не бях чувал за такава нация.Странно мислех, че е германска.