Коментари - Централната софийска синагога осъмна с послания по фасадата, поругаващи вярата | Днес.dir.bg

Централната софийска синагога осъмна с послания по фасадата, поругаващи вярата

За нас това не е вандализъм, а антисемитски акт. В комбинация с пречупения кръст, става ясно, че не е случайно деяние, казват от храма

Обратно в новината

Коментари - Централната софийска синагога осъмна с послания по фасадата, поругаващи вярата | Днес.dir.bg

Коментари

"Централната софийска синагога осъмва с послания, поругаващи вярата" Чия вяра поругава? Защо се пише толкова общо? Моята не поругава.

Дали цифрата не е 1393. Годината през която един евреин показва на турците тайната пътека, през която те са влезли и превзели Търново. Историята помни и никога не лъже, за разлика от хората

1488? Идея си нямах дори, че значи нещо Някои хора търсят и под вола теле

Големият проблем е, че в България все още няма адекватно законодателство за престъпленията от омраза. Дано тази липса, която ни връща в Средновековието, скоро бъде запълнена!

Ясно е, че това е дело на лумпени, но лумпените по улиците много се активизират, като гледат лумпени в парламента и правителството.

Някой направи ли си труда да изгледа уж записа от камерите? Защо говорят за надписи пък на записа не се вижда?! :) или къде сте видя ли или чули за нацисти с прически и видима възраст 13-15 годишни?! Сниманият материал в излъчването на нова за така нареченият кръст и цифрите ми изглеждат или много стари или нарочно направени толкова ситни/дребни и малко на брой (2бр). Почти съм убеден, че ако се цели послание от нацисти - няма да е само с няколко цифри и едно малко кръстче. 100% ми изглежда нагласено всичко, но каква е целта?

Шило

И тоя боклук, де го е направил, по-голям мъж ли е станал?

Тези драсканици са дело на лумпени, зад които обаче стои някаква тъмна идея за създаване на настроения срещу евреите. А те са една достойна нация, изградили своята държава в пустинята, превърнали я в рай на всякакви модерни технологии. Синагогата в София е оборудвана с камери и СОТ. Никакъв проблем няма да има да се намерят изродите, които са поругали светия храм. Сега е ред на полицията и обществено порицание!!!

Евреите са по-долни дори и от мюсюлманите.

Пречат ли ти? На мен- не!

Гат Зееви , Майкъл Чорни най -добрите бизнесмени.

Изрод си ти

ИВАН ГЛУПАКЪТ...

Гербераст, нали? От партията на тия, дето вождът ви изтича за един бърз предизборен... ибрик на Ердоган?

Ние, за разлика от евреите само пишем. А те не са спрели да убиват и мъчат цял свят. Дори и в момента го правят, всички виждащи го виждаме

Трябва да си изключително, примитивен, глупав, елементарен за да си търсиш и създаваш врагове сред малкото хора на които все пак, имаме уважението и доброто отношение!? Същото важи и да предизвикваш една малко, но високо развита държава с най мощното лоби в света, още повече, че нищо лошо не сме видяли от тези хора!? Важи всеизвестното ни правило: малък, но за сметка на това много прост народ!

Прав си! Възможно най тъпия народ сме ние българите.

Евреите са на върха на всяко едно общество , на всяка една държава...

Задавали ли сте си въпроса, защо евреите са най-мразеният народ във всяка една точка на планетата и във всяко едно историческо време? Едва ли всички останали народи са антисемити или вината е на целия свят...

Нали обичахте да се перчите как през Втората световна сме спасили евреите бе, ганювци?

Мразени са, защото и те мразят всички неевреи.

с лихварството...Тъй като християнството забранява лихварството, а юдаизмът-не...Християните започват да взимат заеми единствено от евреите...После-защо те завладяват световните банки...Ами-защото сме им дали парите си... Били хитри и гледали единствено интереса си...А какви да бъдат, след като векове наред им е отказвано заселване...скитали са от град на град /четете за Ахасвер/..... Какво можеш да носи със себе си, след като си денонощно на път...Ами-цигулка и писалка...Ето защо най-добрите писатели, музиканти, режисьори и т.н. са евреи... Изобщо-омразата на религиозна, етническа почва, на произход, е израз на ниска интелигентност...

И на всички блокове пише КУР, живеем в ебахти кочината

Изглежда като някоя луда лелка?

Ама никак не е луда ! Просто си мисли че всички като нея са безнаказани ! Ами да я заловят и да я покажат публично ! Нека тя тогава да се изкаже публично .

Само се правите на жертви, чифути долни! Трупате пари и се правите на мъченици, а зад сцената изтребвате. 14/88 за вас!

...Много е красиво, почти досущ нашите църкви! Това издава общия корен на двете религии, които се различават съвсем малко в Новия Завет и Христа. Винаги сме били заедно и толерантни - и преди 9-и, и след 9-и септ. 1944 г. Защо сега надойдоха нови поколения с лумпенизираните си фикс-идеи, музика, дрехи, полуграмотност и простащина и искат да развалят всичко читаво?

Влизал бил вътре и по това как изглеждало заключил, че и те и ние сме били едно и също... Ми не! Не, не и не! То по твоята малоумна не-логика да взема да те заведа да видиш отвътре няколко цигански къщи и да направиш своето заключение. Знаеш ли какви палати имат? Евреите са прокълнато племе. Библейски прокълнато и никое друго племе не им е родствено! Изключение правят само древните семите, чиито наследници днес са и персите, днешните иранци. И те вояват с тях и са готови да ги изтрият от лицето на земята. Толкова за еврейското племе. Да ги товари Мъск и на Сатурн или на Марс!

Ти си болен човек. Трябва да се лекуваш. Или меко казано си пълен нещастник. Боклук. Хем гол, хем голям!

не ти ли е неудобно от собствената ти глупост...

"Abhodah Zarah (22 a) Не общувайте с неевреи, те проливат кръв. Kerithuth (6 b, p.48) Евреите се наричат хора, християните не са хора. Nilkhoth Maakhaloth Християните са идолопоклонници, не общувайте с тях. Abhodah Zarah Християните са мръстни, защото те не са от Синайската планина. Makkoth (7 b) Невинен си в убийство, ако намерението ти е да убиеш християнин. Zohar (II, 64 b) Раждаемостта на християните трябва да се намали осезателно. Iore Dea (142, 10) Стойте физически далече от църкви. Iore Dea (335, 43) Изгнание за този евреин, който продаде земя на християнин. Iore Dea (154, 2) Забранено е да учите християнин на търговия. Babha Bathra (54, b) Всяка християнска собственост принадлежи на този евреин, който пръв предяви претенции. Babha Kama (113 b) Позволено е да измамиш християнин. Zohar (I, 160 a) Евреите винаги трябва да се опитват да измамят християнина. Hilkhoth Akum (X, 1) Не спасявайте християни, когато са в смъртна опастност. Hilkhoth Akum (X, 2) Покръстените евреи трябва да получат смъртно наказание. Choschen Ham 9425, 5) Тези, които не вярват в Тората трябва да бъдат убити. Pesachim (49, b) Не са необходими молитви, когато обезглавите някого в деня на Шабат. Hilkhoth Akum (338, 16) Или ги отвърнете от тяхната вяра или ги убийте. Zohar ( II, 43 a) Изтреблението на християните е необходима жертва. Ialkut Simoni ( 245 c) Да пролееш кръвта на неблагочестив е жертвоприношение на Бога. Zohar ( L, 38 b,39a) Високопоставеното място в Рая е отредено за тези, които убиват идолопоклонници. Abhodah Zarah (26 b) T Дори и най-добрият от гоите трябва да бъде убит. Sanhedrin (59 a) Тези, които любопитстват да разберат еврейските закони, да получат смъртно наказание. Sepher Or Israel (177 b) Ако евреин убие християнин, той не извършва никакъв грях. Sanhedrin (58 b) Да удариш евреин е все едно да удариш шамар на Бога."

Защо му пишете минуси, бе джуиши!? Да не би да се срамувате от тезди текстове? ТОВА ПИШЕ ВЪВ ВАШИТЕ "СВЕЩЕНИ" КНИГИ!

Израел всеки ден убива хора. малко е лицемерно че им надраскали едно място дето се събират да умуват кой да убият и от кой да откраднат

И какви хора убиват? Българи ли убиват? Или Ислямски Терористи. Я си помисли

Може и да са прави относно вандалските действия, че имат антисемитски характер. Аз обаче ясно искам да заявя: Това тяхното не е религия. Това е корпоративен бизнес!

Говориш за католицизма ! !

А, католицизма.. Те сякаш нашите попове малки пари правят. Аз беден поп не съм виждал. Карат си Мерцедесите, и не им дреме за народа. Не е религия, а бизнес. В западна Европа църквите правят благотворителност, хранят бедните, организират неща, спонсорират бедни семейства, плащат лечение на бедни хора. А нашата българска църква? Само граби и лъже.. Паразити

Не спасявайте християни, когато са в смъртна опастност. Hilkhoth Akum (X, 1) Тези, които не вярват в Тората трябва да бъдат убити. Choschen Ham 9425, 5) Позволено е да отнемаш тялото и живота на гой! Sepher ikkarim, III, 25.

Поредната Инсценировка!

Връщат се стари нрави но най вече стари вярвания....Земята е плоска, религиозен фанатизъм, нацистки идеологии и т.н. Въпреки че за пръв път в историята имаме достъп до огромно количество информация, изглежда това не е достатъчно...необходимо е и умението да мислиш критично за да разбираш инормацията до която имаш достъп. Май не е достатъчно да заведеш коня до реката...ще трябва да научиш и как да пие, иначе се дави!

Е, Ганю все пак обожава да защитава "традиционните ценности". Поне когато му отърват или може да наплюе някого заради тях.

Невинен си в убийство, ако намерението ти е да убиеш християнин.Makkoth (7 b), такива в талмуда за гоите колкото щеш

Ами да се изнесат за да разчистим терена, може да се построи нещо по полезно от синагога. Няма смисъл пет евреина които живеят в Сф да окупират огромен терен в центъра. От евреи и афганистанци само проблеми.

Маскирахте хората и камерите са безполезни. Няма хващане на човека извършил деянието.

Поредният спрей малумник

Международен Q-код който се използва при радио комуникациите 88 значи любов и целувки. Всъщност някой е направил провокация... Как ще се тълкува това. Всъщност в района на синагогата и женския пазар е обиталище на доста емигранти от близкия изток, така че провокацията може и да е тяхно дело.

Хей Равине какво правиш? Пределно ясно е, че един от тях го е направил, за да има някое НПО причина да реве за реч на омразата и цензура.

Ясно се вижда нисък човек. Нисък във всеки смисъл на думата. Ненужен на земята ген.

"Ненужен на земята ген" - и други индивиди са имали сродни разсъждения.....

Като каза. Нисък човек ,та се сетих за Макрон - бабоеба .

Да ти го начукам в устната кухина,бре жалкар!

Иначе джамиите не смеят да ги пипнат, че мюслите бият на тълпи. Виж, срещу евреите са много смели.

Еврейските НПО удрят по здраво от ислямистите

Само някой, който си търси оправдание за страхливостта си пред джамиите, може да изтърси подобно малоумие.

Това са случайни инциденти. Да търсят настъпващия фашизъм другаде.

..САМИ СИ ГО ПРАВЯТ, ЗА ДА СЪЗДАВАТ И ТУК КОНФЛИКТ, КОЙТО ПЪК ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ "РАЗРЕШЕН", ЧРЕЗ "СЪОТВЕТНИТЕ МЕРКИ", КОИТО НЯМА КАК ДА БЪДАТ НАЛОЖЕНИ, АКО НЯМАШЕ "КОНФЛИКТ"

Коментари - Централната софийска синагога осъмна с послания по фасадата, поругаващи вярата | Днес.dir.bg

Централната софийска синагога осъмна с послания по фасадата, поругаващи вярата

За нас това не е вандализъм, а антисемитски акт. В комбинация с пречупения кръст, става ясно, че не е случайно деяние, казват от храма

Обратно в новината

Коментари - Централната софийска синагога осъмна с послания по фасадата, поругаващи вярата | Днес.dir.bg

Коментари

"Централната софийска синагога осъмва с послания, поругаващи вярата" Чия вяра поругава? Защо се пише толкова общо? Моята не поругава.

Дали цифрата не е 1393. Годината през която един евреин показва на турците тайната пътека, през която те са влезли и превзели Търново. Историята помни и никога не лъже, за разлика от хората

1488? Идея си нямах дори, че значи нещо Някои хора търсят и под вола теле

Големият проблем е, че в България все още няма адекватно законодателство за престъпленията от омраза. Дано тази липса, която ни връща в Средновековието, скоро бъде запълнена!

Ясно е, че това е дело на лумпени, но лумпените по улиците много се активизират, като гледат лумпени в парламента и правителството.

Някой направи ли си труда да изгледа уж записа от камерите? Защо говорят за надписи пък на записа не се вижда?! :) или къде сте видя ли или чули за нацисти с прически и видима възраст 13-15 годишни?! Сниманият материал в излъчването на нова за така нареченият кръст и цифрите ми изглеждат или много стари или нарочно направени толкова ситни/дребни и малко на брой (2бр). Почти съм убеден, че ако се цели послание от нацисти - няма да е само с няколко цифри и едно малко кръстче. 100% ми изглежда нагласено всичко, но каква е целта?

Шило

И тоя боклук, де го е направил, по-голям мъж ли е станал?

Тези драсканици са дело на лумпени, зад които обаче стои някаква тъмна идея за създаване на настроения срещу евреите. А те са една достойна нация, изградили своята държава в пустинята, превърнали я в рай на всякакви модерни технологии. Синагогата в София е оборудвана с камери и СОТ. Никакъв проблем няма да има да се намерят изродите, които са поругали светия храм. Сега е ред на полицията и обществено порицание!!!

Евреите са по-долни дори и от мюсюлманите.

Пречат ли ти? На мен- не!

Гат Зееви , Майкъл Чорни най -добрите бизнесмени.

Изрод си ти

ИВАН ГЛУПАКЪТ...

Гербераст, нали? От партията на тия, дето вождът ви изтича за един бърз предизборен... ибрик на Ердоган?

Ние, за разлика от евреите само пишем. А те не са спрели да убиват и мъчат цял свят. Дори и в момента го правят, всички виждащи го виждаме

Трябва да си изключително, примитивен, глупав, елементарен за да си търсиш и създаваш врагове сред малкото хора на които все пак, имаме уважението и доброто отношение!? Същото важи и да предизвикваш една малко, но високо развита държава с най мощното лоби в света, още повече, че нищо лошо не сме видяли от тези хора!? Важи всеизвестното ни правило: малък, но за сметка на това много прост народ!

Прав си! Възможно най тъпия народ сме ние българите.

Евреите са на върха на всяко едно общество , на всяка една държава...

Задавали ли сте си въпроса, защо евреите са най-мразеният народ във всяка една точка на планетата и във всяко едно историческо време? Едва ли всички останали народи са антисемити или вината е на целия свят...

Нали обичахте да се перчите как през Втората световна сме спасили евреите бе, ганювци?

Мразени са, защото и те мразят всички неевреи.

с лихварството...Тъй като християнството забранява лихварството, а юдаизмът-не...Християните започват да взимат заеми единствено от евреите...После-защо те завладяват световните банки...Ами-защото сме им дали парите си... Били хитри и гледали единствено интереса си...А какви да бъдат, след като векове наред им е отказвано заселване...скитали са от град на град /четете за Ахасвер/..... Какво можеш да носи със себе си, след като си денонощно на път...Ами-цигулка и писалка...Ето защо най-добрите писатели, музиканти, режисьори и т.н. са евреи... Изобщо-омразата на религиозна, етническа почва, на произход, е израз на ниска интелигентност...

И на всички блокове пише КУР, живеем в ебахти кочината

Изглежда като някоя луда лелка?

Ама никак не е луда ! Просто си мисли че всички като нея са безнаказани ! Ами да я заловят и да я покажат публично ! Нека тя тогава да се изкаже публично .

Само се правите на жертви, чифути долни! Трупате пари и се правите на мъченици, а зад сцената изтребвате. 14/88 за вас!

...Много е красиво, почти досущ нашите църкви! Това издава общия корен на двете религии, които се различават съвсем малко в Новия Завет и Христа. Винаги сме били заедно и толерантни - и преди 9-и, и след 9-и септ. 1944 г. Защо сега надойдоха нови поколения с лумпенизираните си фикс-идеи, музика, дрехи, полуграмотност и простащина и искат да развалят всичко читаво?

Влизал бил вътре и по това как изглеждало заключил, че и те и ние сме били едно и също... Ми не! Не, не и не! То по твоята малоумна не-логика да взема да те заведа да видиш отвътре няколко цигански къщи и да направиш своето заключение. Знаеш ли какви палати имат? Евреите са прокълнато племе. Библейски прокълнато и никое друго племе не им е родствено! Изключение правят само древните семите, чиито наследници днес са и персите, днешните иранци. И те вояват с тях и са готови да ги изтрият от лицето на земята. Толкова за еврейското племе. Да ги товари Мъск и на Сатурн или на Марс!

Ти си болен човек. Трябва да се лекуваш. Или меко казано си пълен нещастник. Боклук. Хем гол, хем голям!

не ти ли е неудобно от собствената ти глупост...

"Abhodah Zarah (22 a) Не общувайте с неевреи, те проливат кръв. Kerithuth (6 b, p.48) Евреите се наричат хора, християните не са хора. Nilkhoth Maakhaloth Християните са идолопоклонници, не общувайте с тях. Abhodah Zarah Християните са мръстни, защото те не са от Синайската планина. Makkoth (7 b) Невинен си в убийство, ако намерението ти е да убиеш християнин. Zohar (II, 64 b) Раждаемостта на християните трябва да се намали осезателно. Iore Dea (142, 10) Стойте физически далече от църкви. Iore Dea (335, 43) Изгнание за този евреин, който продаде земя на християнин. Iore Dea (154, 2) Забранено е да учите християнин на търговия. Babha Bathra (54, b) Всяка християнска собственост принадлежи на този евреин, който пръв предяви претенции. Babha Kama (113 b) Позволено е да измамиш християнин. Zohar (I, 160 a) Евреите винаги трябва да се опитват да измамят християнина. Hilkhoth Akum (X, 1) Не спасявайте християни, когато са в смъртна опастност. Hilkhoth Akum (X, 2) Покръстените евреи трябва да получат смъртно наказание. Choschen Ham 9425, 5) Тези, които не вярват в Тората трябва да бъдат убити. Pesachim (49, b) Не са необходими молитви, когато обезглавите някого в деня на Шабат. Hilkhoth Akum (338, 16) Или ги отвърнете от тяхната вяра или ги убийте. Zohar ( II, 43 a) Изтреблението на християните е необходима жертва. Ialkut Simoni ( 245 c) Да пролееш кръвта на неблагочестив е жертвоприношение на Бога. Zohar ( L, 38 b,39a) Високопоставеното място в Рая е отредено за тези, които убиват идолопоклонници. Abhodah Zarah (26 b) T Дори и най-добрият от гоите трябва да бъде убит. Sanhedrin (59 a) Тези, които любопитстват да разберат еврейските закони, да получат смъртно наказание. Sepher Or Israel (177 b) Ако евреин убие християнин, той не извършва никакъв грях. Sanhedrin (58 b) Да удариш евреин е все едно да удариш шамар на Бога."

Защо му пишете минуси, бе джуиши!? Да не би да се срамувате от тезди текстове? ТОВА ПИШЕ ВЪВ ВАШИТЕ "СВЕЩЕНИ" КНИГИ!

Израел всеки ден убива хора. малко е лицемерно че им надраскали едно място дето се събират да умуват кой да убият и от кой да откраднат

И какви хора убиват? Българи ли убиват? Или Ислямски Терористи. Я си помисли

Може и да са прави относно вандалските действия, че имат антисемитски характер. Аз обаче ясно искам да заявя: Това тяхното не е религия. Това е корпоративен бизнес!

Говориш за католицизма ! !

А, католицизма.. Те сякаш нашите попове малки пари правят. Аз беден поп не съм виждал. Карат си Мерцедесите, и не им дреме за народа. Не е религия, а бизнес. В западна Европа църквите правят благотворителност, хранят бедните, организират неща, спонсорират бедни семейства, плащат лечение на бедни хора. А нашата българска църква? Само граби и лъже.. Паразити

Не спасявайте християни, когато са в смъртна опастност. Hilkhoth Akum (X, 1) Тези, които не вярват в Тората трябва да бъдат убити. Choschen Ham 9425, 5) Позволено е да отнемаш тялото и живота на гой! Sepher ikkarim, III, 25.

Поредната Инсценировка!

Връщат се стари нрави но най вече стари вярвания....Земята е плоска, религиозен фанатизъм, нацистки идеологии и т.н. Въпреки че за пръв път в историята имаме достъп до огромно количество информация, изглежда това не е достатъчно...необходимо е и умението да мислиш критично за да разбираш инормацията до която имаш достъп. Май не е достатъчно да заведеш коня до реката...ще трябва да научиш и как да пие, иначе се дави!

Е, Ганю все пак обожава да защитава "традиционните ценности". Поне когато му отърват или може да наплюе някого заради тях.

Невинен си в убийство, ако намерението ти е да убиеш християнин.Makkoth (7 b), такива в талмуда за гоите колкото щеш

Ами да се изнесат за да разчистим терена, може да се построи нещо по полезно от синагога. Няма смисъл пет евреина които живеят в Сф да окупират огромен терен в центъра. От евреи и афганистанци само проблеми.

Маскирахте хората и камерите са безполезни. Няма хващане на човека извършил деянието.

Поредният спрей малумник

Международен Q-код който се използва при радио комуникациите 88 значи любов и целувки. Всъщност някой е направил провокация... Как ще се тълкува това. Всъщност в района на синагогата и женския пазар е обиталище на доста емигранти от близкия изток, така че провокацията може и да е тяхно дело.

Хей Равине какво правиш? Пределно ясно е, че един от тях го е направил, за да има някое НПО причина да реве за реч на омразата и цензура.

Ясно се вижда нисък човек. Нисък във всеки смисъл на думата. Ненужен на земята ген.

"Ненужен на земята ген" - и други индивиди са имали сродни разсъждения.....

Като каза. Нисък човек ,та се сетих за Макрон - бабоеба .

Да ти го начукам в устната кухина,бре жалкар!

Иначе джамиите не смеят да ги пипнат, че мюслите бият на тълпи. Виж, срещу евреите са много смели.

Еврейските НПО удрят по здраво от ислямистите

Само някой, който си търси оправдание за страхливостта си пред джамиите, може да изтърси подобно малоумие.

Това са случайни инциденти. Да търсят настъпващия фашизъм другаде.

..САМИ СИ ГО ПРАВЯТ, ЗА ДА СЪЗДАВАТ И ТУК КОНФЛИКТ, КОЙТО ПЪК ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ "РАЗРЕШЕН", ЧРЕЗ "СЪОТВЕТНИТЕ МЕРКИ", КОИТО НЯМА КАК ДА БЪДАТ НАЛОЖЕНИ, АКО НЯМАШЕ "КОНФЛИКТ"