Цената на медицинска бележка скочи до рекордните 57 лв.

Предвижда се децата да имат право да отсъстват от клас до 15 дни в учебната година с бележка от родителя до класния

Обратно в новината

Коментари - Цената на медицинска бележка скочи до рекордните 57 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Южна Корея няма медицински бележки за отсъствия на учениците от училище. Без значение от причината на отсъствието, родителя само уведомява училището. Когато детето се връща в час, родителя отива в канцеларията на у9щето и попълва готово заявление и записва причината. Всичко се свежда само до това. Няма като тук висене пред кабинети с болни, тормоз над родители, учители и директори. А в детските градини, даже и заявления не се попълват. Само родителя уведомява, че детето няма да присъства в градината. Както беше преди повече от 30-40г при нас. Това, което се прави в Бг образование е терор над всички заинтересовани.

А дали класният ръководител ще разреши ученикът да отсъства по семейни причини, трябва да зависи от успеха и поведението му в училище! Може да се предполага, че родителите на отличника са по-отговорни от тези на "двокаджията" и недисциплинирания!

Имат лекарите и ОПЛ Договор и с Министерството на сдравеопазването за спазване на Закона за здравето за ученическите бележки, като са подписали Националния рамков договор лично и от Лекарския съюз и от Националната здравна каса, ПРЕДПОДПИСАН от Министъра на Здравеопазването и узкаонено чрез Държавен вестник.Грамотен адвокат веднага ще потвърди задължението за безплатната бележка и ще сложи ред в системата>Нищо че бележката не е включена в задължителния пакет на на ОПЛ от Касата,има го в Закон който е НАД договор!!

Така е, обаче явно детето не се води при ОПЛ, следователно се заплаща преглед и това оскъпява заветната бележка.

Има специални магазини дето продават кочани с бележки, фактури каквото ти трябва. Никой не пита какъв си и за какво ти е. Като ученик съм купувал за цялото даскало. Печата на доктора се копира и обработва с обикновен скенер и фото редактор . трябва ти мастилено струен принтер и малко да си поиграеш с настройките. 57 цирки да ви излязат на задника, такива бележки ги правихме за 5 лв.

Да кажа, че конкуренцията беше жестока. Щото от другият клас се бяха сдобили с печата на някаква лекарка от Перник. А, брат му на единия учеше медицина. Въртяха бизнес с три-четири училища в района. Ама ги фанаха, на даскалите им направило впечатление, че 2/3-ти от учениците в Младост са на личен лекар в Перник.

В Дания е решен така въпроса за болничните. Който иска болничен, заплаща издаването му - 500 крони, около 80 евро. Бил си болен, работодателя ти иска болничен, демек съмнява се нещо че го лъжеш, прави заявка в електронната система, плаща 500 крони и го получава. А бележки за боледуване на деца е смешно. Никой не иска такива глупости.

ти да видиш тая дания и тоз умен гастарбайтер!

От къде следва че съм газарбайтер бе, тъпир?

имах цяло тесте и си ги издавах сам. Подпечатвах ги с поправен печат на една комшийка архитект и нямаше никви грижи. За 5 години в гимназията, дори не се усъмниха! Последната година в гимназията, понеже не могжеха да ме изключат пък дори бележки не носех. Първа смяна ходех към 9 на даскало. Българското училище, ходиш-неходиш ефекта е един. Чиста загуба на 12 години от живота.

Да ти имам живота.....

на корупция от малки.. че по тези земи това е водещото!

Абсурдистан...

Дори в неофашистка България трябва да има нещо като човечност. За една извинителна бележка да вземеш 75 лв. /ПАРДОН 75 ДЕТСКИ ЗАЛЪКА/ е престъпление. Не знам как заспиват колегите, когато вземат пари от народеца при смъртен акт или такава бележка. Колеги не ставайте ПРЕСТЪПНИЦИ НА СЪВЕСТ. Около центъра на София и другаде си имаме достатъчно гадове за дране и кла..

колко ли ще струва ЗАбележката

направо се обаждате в училище и казвате на вискок глас, че детето има въшки (с корона няма вече кого да уплашите)! Дирекцията доброволнио ще го пише в болнични.

Пак се минава през лекар.

И то два пъти - един път да удостовери, че има въшки; втори път - че сте ги изчистили. И не дава бележка, че детето е чисто, докато не се махне и последната гнида.

Какво има да ги чисти па лекарят? Нула номер и готово.

Когато мафията си има държава е така - 57 лева за медицинска бележка!

Ами най -добре да напишат извинителната бележка на салфетка или на вестник, може да излезе по -еФФтино.

По голяма глупост от тази да се плаща за извинителна бележка, не може да бъде измислена. Мисля, че при преглед на болен ,болничен лист и извинителна бележка са част от работата на лекарското съсловие. Ами щом са търговски дружества, нека да започнат да продават и картофи и домати.Само глупости ,никаква свършена работа ,тези в парламента са “ заблеело ми агънце”,за тях е по важно да бъдат поканени на софрата послучай всеки празник. А за здравето се харчат милиарди и трябвародителя да плати за бележка.

Кое е това лечебно заведение, което взема 57 лв., за да не ходим в него!

Няма да ти се разсърдят, ако не ходиш , да знаеш Такива дето им трябват само документи, а не лечение на никой лекар не са притрябвали ,само разправии могат да донесат