Цели села у нас живеят със средства от роднини зад граница

Над 920 млн. евро са изпратили у нас българи от чужбина за първите 9 месеца от 2019 г.

Обратно в новината

Коментари - Цели села у нас живеят със средства от роднини зад граница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Па то в цяла източна европа , турция и още бая места живеят така :)

Докато не спрат с подаянията тая държава все ще тъне в мизерия и хрантутници.

Няма коментари, а за статии без смисъл всеки изказва мнение. Ще видим когато поколението на нашите родители си отиде и децата спрат "помощите", какво ще кажат тогава нашите "държавници"! Интересно колко са парите които са отработени от хората живеещи в България?

Парите са поне 2 пъти по толкова, ама айде

Парите са поне 2 пъти по толкова, ама айде

от 920-те колко са социални помощи, това кажете

Нали това беше мечтаната Евро-интеграция. Сега и да пръднем сами не можем, но вдишвайте дълбоко Италиянският боклук който според министъра не е внасян. Ама разгеле има още минерални извори за приватизиране и още неусвоени държавни и 'губещи' предприятия. Визия 2030 ще сме активно ВНАСЯЩИ вода от Либия((примерно)!

Е какво стана! По "турско" българите ходели на гурбет! Да ама всички са се връщали за зимата. А сега? Никой не се връща, ами само пращат пари. Какво стана със сияйните върхове, а? Комунягите направиха преврат, станаха капиталисти и майката разгониха на тоя народец. България никога не е била по-зле - нито през т.нар. турско, нито през "черното фашистко минало", нито по време на "руския ботуш".

Ми толкова може капитализмът. Ааа, и да източи язовир, ползван от 73 000 души.

Така става, когато ви управлява една полуграмотна мутра. Всичко читаво избяга с 300 от БГ и никога няма да се върне.

Ето кой в крайна сметка е най-големият инвеститор в това подобие на държава.

Една от многото "победи" на еничарската демокрация......

Добре,че Бокича и компания нямат достъп до тези пари.Още не са измислили някаква далавера.

Колкото и да плюят по българите в чужбина, техните помощи НАДВИШАВАТ инвестициите влизащи у нас. Какво ли ще кажат ГЕРБ и Борисов по този въпрос. Къде им е националната програма за привличане на инвестиции - НЯМАТ ! Какво ше стане като си отидат старците и посъпленията пресъхнат .....

Бай х.й вчера изнесе лекция на тема "Що е то икономически растеж и има ли той почва у нас" пред част от населението в Родопите. Тези пари,които идват от Запада красноречиво говорят за какъв растеж става въпрос. Растеж за мутрите(олигарсите), а мизерия и несигурност за народа.

Капитализма в Западна Европа се справя добре. Ела и виж. Но има една голяма разлика. В Западна Европа, такива като Тиквоча са охранители на дискотеки, а не премиери.

Още 10 години ГЕРБ и областни градове ще зависят от гурбетчии не само села.

Като се справя, хората защо протестират (например Франция)?? Блажени са вярващите, ама най-вече наивниците. Капитализмът навсякъде е достатъчно уродлив и гаден, само че в някои държави (като България) е още по-гаден.

Колко такива хора и села има? Сигурно са безброй. Затова на един индивид се привижда просперитет и растеж на доходите.

Парите. които емигрантите изпращат от чужбина в Бг са много повече, отколкото чуждестранните инвестиции, но от политкоректност го прикриват. Не е вярно, че разликата между емигриралите и връщащите се била малка. Почти никой не се връща. Поне на 24.12. преди Бъдни вечер не ни въвеждайте в заблуждение!

Надвишават и то от няколко години насам! Факт! Друг такъв факт е, че безработицата бележи изключително ниски нива, но само защото всичко живо се изнесе от България. Я си представи 2 милиона да се върнат, къде ще е безработицата

Един ден и последния българин ще емигрира.Тогава потенциала за емиграция ще изчезне.Това ще бъде окончателната победа на рИформата.

Явно Тоя,нашият дембелин вижда ли го това?Сигурно го знае и то много добре, но се прави на ударен с мокър парцал.Явно много му се иска,ако може да ги открадне за тъпите магистрали.

В духа на евроатлантическите ценности, стабилност възторжено оценявана от всички лидери на ЕС, в условията на непрестанен икономически растеж и ежедневно, не, ежечастно, не - ежеминутно строителство на две магистрали в посткомунистичека България, в условията на най-долни и мръсни комунистически атаки острана на президент и опопзиция, аз съм горд да заявя, че цели села у нас живеят със средства от роднини зад граница. Честита Коледа! Поздрави, ББ.

Нали ви казвам-иде ми да се застрелям!При едно сходно управление се е получила костницата в центъра на Монтана!

+++ за черния хумор. Чак накрая видях че е от ББ

Поправка: Цели села у нас живеят със социалните помощи на роднини зад граница

Важно е,че от Папата до Белия дом всички дават висока оценка за България и негово високоблагородие Банския селянин.

От 2 милиона емигранти, милион да изпращат/харчат 1000лв. на калпак = милиард. А дали само милион изпращат/ харчат? По-скоро 1.9 милиона. А дали само по 1000лв? По-скоро по около 5 хилки на калпак. На вас оставям аритметиката

На управляващите искам да кажа, че и Гео Милев, и Стоян Михайловски и Христо Смирненски, и Н.Й.Вапцаров са СВЕТЛИННИ ГОДИНИ над тях!!!Светли Празници!

Искам да ти кажа, че тези управляващи не са ни спуснати от господ, а ние си ги избираме.

така желаната демокрация действително ни храни...ЗАПАДНАТА...

Нали това е целта на герберската мафия. Колкото повече изгонени, толкова по-ниски пенсии може да плащаш! Те ще се погрижат за родителите си!

Не знам от къде ги вземате тия данни? Мутрата раздува други цифри.

Всяка година прекарваме поне една ваканция в България, при което цялото семейство харчим поне 4-5,000€ - подаръци, хотели, ресторанти, забавления, пари на родителите. Всичко това в брой. А по банков път сравнително рядко - по 500-1000€ на година.

Това не е изолиран случай. Аз живея в САЩ и почти всички емигранти изпращат пари на роднини, от която и страна да са те. Хърватите пращат, Гърците пращат, Румънците пращат. За централна и южна Америка пък да не говорим.

Да ти кажа, както и да гласува народа все тая. Нима не видя колко са "невалидните" бюлетини на общинските избори в София ? Бяха достатъчни да обърнат вота за кмет. Ами публикациите за "симпатично мастило", без което доста гербавите нямаше да са на власт.

Аз вече ги спрях (1,000 лева на месец, неотчетени от тази статистика) точно по тази биологична причина. Освен това разкарах и собствеността в България, така че не спонсорирам вече Топлофикация, ВиК, ЧЕЗ и Общината. Живи и здрави за Коледа и през 2020!

Горе-долу и ние сме така, но поне 4-5к по банков път

Така е, НО тези пращани я на пари не надвишават официалните инвестиции в тяхните страни. В България обаче ги надвишават. Което означава, че в България няма сериозни инвестиции.

от Русия най-много пращат.

Аз пък пращам на роднините ми в Казан.

В интерес на истината не съм гледал цифрите дали техните инвестиции надвишават изпратените пари. За Мексико и цяла централна Америка обаче надвишават в пъти.

Питахте ли еднокнижния дали да пишете тези статии... Ако го питате нго - всичко е цветя и рози - няма емигранти, безработни и мизерия в България.... 0

Нещо необичайно и ненормално ли има в това? Дали работиш и живееш тук или в чужбина...всеки помага на възрастните си родители когато имат нужда.

Емигранти има и какво от това? Както виждаш хората печелят и пращат и на роднините си. А безработица ти гарантирам, че няма. Не работят само тези, които не искат. Свободните работни места са повече от желаещите да работят.

Ми не е нормално парите на "избягалите" в чужбина да надвишават чуждите инвестиции

А защо няма статистика колко хора изпращат пари от Русия?

Някак си не мога да го приема това....от 20 години живея в чужбина, имам хубава работа, но да изпращам пари на родителите ми не ми се е налагало..... Слава богу! И те и семейството на сетсра ми се справят добре. В селата може е да има нужда, тъй като работните места са малко. Интересно ми е да чуя дали наистина българите в чужбина изпращат средства за живот на билизките си в БГ или просто инвестират в БГ.

А, казват, че проституцията е лошо нещо.... Поне 20% от парите са добити от проституция, детски труд, соц.помощи и канали за мигранти.... Лично мнение.