Цеков: Гении балкански са създателите на "бонус-малус"

Шегата на страна, как не ви е срам, драги автори на тези безумия, пита Цеков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може би за следващите избори ще трябва да еманципират автомобилите над (или пък под) 18 - годишна възраст и да им дадат право на глас - ще сме първи във Вселената. Мъглиж бе пръв! А сега и цяла България!

Ако в автомобил е правен секс и жената е забременяла, новият собственик ще бъде ли доведен баща на детето по системата ФалУс - Малус?

1. Правиш 50 акта. 2. Хвърляш колата на вторични. 3. Купуваш друга кола от някого на село, където понеже не се глобяват и колите са с чисто минало. 4. Пак си нарушаваш и си свиркаш.

Не се чудете на безумия като проекта за "българския бонус-малус". Такава наредба ще обслужва мафиотските интереси на застрахователите ! Всички знаем, че държавата ни се управлява от бивши и настоящи застрахователи (мутренско-рекетьорски структури) и техните адвокатчета-мафиотчета - СИК, ВИС, ТИМ и техни сателити.

Обслужва не само застрахователите а и другата мафиотска структура - автоджамбазите. Тъй наречените вносители си мислят, че като всички ще се юрнем да им купуваме боклука които внасят вместо да си купим регистрирана кола, която може да има лоша история. Абсолютно лобиране за мафията..... .

Много грешиш Цеков. Виновни са журналистите които канят продажни чиновници и всезнайковци да дават съвети къде как било и да убеждават народа че така е правилно. Целта е да се пълнят едни каси, кой - ами решете сами? Въпросът е до кога? ще ни манипулират...

..... означава ли, че ако аз съм дивак на пътя с над 50 акта, като си сменя колата ще имам чисто досие?

Не, ще рече че този, който ти купи колата ще купи и "правото" да има 50 акта ...

ДА - точно това означава,защото ГО е за колата а не за задкормилното устройство.Подобни дивотии могат да родят само балкански тъмни субекти.

След поредната им глупост как да гепят повече пари очаквам и дела срещу автомобили след като и те ще си имат ''досиета'' и логично да отговарят за престъпните си ''действия''.. Коя кола бе галфони се движи само по пътищата и си прави произшествия????

САМО И САМО ДА ГО ИЗБЕРЕМЕ ЗА ЕВРОДУПЕТАТ

.

Schilo

Темата е доста деликатна. От една страна не е плавилно автомобила зда има "история", с оглед нарушенията на водача, но от друга страна, как да накараш всички шофьори да сключат такава отговорност? А в случаите, когато е неправоспособен? Въобще, "бонус-малус" е "бонус-идиотикус"

Най-голямата глупост е, кола да носи отговорност? Що за болни мозъци са го измислили?

а, бе много добре знаят нашите как е на запад - застрахова се водача на ППС. но, проблема им е , че ще събират по-малко премии

Как пък не взехме нещо добро за пример от ЕС, все най-извратените и противоречиви неща ни пробутват. Какъв бонус малус, нали за нарушенията по пътя има глоби и наказания, в какъв ред на мисли вкарват в застраховките абсолютно несвойствен елемент. Застрахователят носи риск и си го остойностява спрямо претърпените щети и най-вече изплатените обезщетения. Я да ми кажат сега нарушения като неправилно паркиране или движение в бус лентата каква връзка имат със застраховката?

Т. нар. "балкански гений" така или иначе ще надхитри която и да е новост, така че няма страшно...

Какво е "Бонус -Малус"? Нещо като"Пенис в анус".

По скоро "бонус-фалос".

Дали ще е квадратен?

ЛУДИЯМАКС

Поете няма да е нито кръгъл, нито ромбоиден, нито приличащ на риба. Ще е като на нерез -спираловиден (като тирбушон)

В БГ-кенефа, остава да измислят закон, при катастрофа и убит човек да съдят КОЛАТА, а не ВОДАЧА ??? Ега ти БЕЗУМИЕТО!!;)))

Една стара кола ще натрупа мнооого грехове,, особено ако е карана от различни шофьори. демек виддиш ли такава бегай от нея, и купувай нова от магазина. Е на това искат да ни натресат малоумниците, освен високите цени на ГО.

Застрховката трябва да е на водача, точка. Да не говорим, че не рябва да е задължителна, ама това е един друг въпрос. Ако не е задължителна и някой водач без ГО направи ПТП, то тогава отговаря с цялото си имущество за покриване на щетите на другото лице, и ако при доказана вина за да продължи да управлява МПС задължително вече му се налага плащане на ГО в пълен размер за настоящата година плюс задължителна ГО в пълен размер за следващата година. Това според мен е справедливо. Другото справедливо решение би било ако в семейство с 2-3 водача има един автомобил, то да се приеме семейна ГО, която пак да е индивидуална за всеки водач, но да е в по малък размер, така че сумата да не надвишава много нормалната ГО. Тогава при ПТП на някой от семейството се комбинират двете или повече полици и се изплаща щетата. Нещо като солидарно разпределение на отговорността в семейството (все пак в едно семейство може да се говори за солидарност, т.к парите така или иначе са общи). Немога да разбера, толкова ли е трудно да се измисли нещо подобно. Ако не, това доказва само едно - пълна некадърност или още по лошо, незаинтересованост и пренебрегване на интересите на хората от управляващите в името на интереса и гарантиране на печалбата на определен кръг компании.

Задължителни застраховки за шофьорите трябва да има защото повечето българи нямат имущество което да може да покрие евентуалната поразия, която могат да сътворят на пътя! И точно тези които нямат почти нищо няма да искат да се застраховат!

ЛУДИЯМАКС

Ми то по тази логика да върнат онова право: Око за око, зъб за зъб С тази колективна отговорност излиза ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ (като счупиш зъба на някой ромянин да ти извадят и мъдреците в зародиш) Направо да върнат и смъртната присъда за да се изравнят щетите! Това ще е най -справедливо и се нарича ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ!

Това с трима водачи на една кола е абсолютна глупост(ако са крайно бедни ще се комбинират така че 1 или 2-ма от тях да шофират), всеки шофьор трябва да си плати застраховка, която да бъде много по малка за изрядните водачи и в пъти по висока за джигитите!

задължителните плащания по закон не се ли наричаха "данък" ?

Тоя пък! Незнае ли,че ния сме най-най....

Боре,ама много си тъп,бе-и ти май си балкански корифей на мисълта ! Уникални разсъждения !

ама е предложил удачни наказания за агресивно шофиране, налитане на бой, засичане и принуда за спиране и прочее типично български дивотии. Щото на автоталибана автомобила му е повече от любовница, той затова и засича

Елементарно. Като се продава колата й се занулява статуса. От момента на продажбата започва новия бонус-малус.

И какво става като я продаде на брат си, а брат му му продаде неговата кола.. двама джигита си карат яката, а колите им без малус, само с бонус... щото прехвърлянето е само 80лв... Като се понатрупат нарушения, пак си ги продават, за да се "занулят". Не че защитавам предложената идея - тя наистина е безумна. Ама всичко ще е така докато гражданската е на колата, а не на шофьора. Цеков малко над това да беше помислил. Нима не е по-лесно - всеки с книжка с гражданска, ако има 10 коли … може да кара само една в един и същи момент. Но всеки шофьор отговаря за собствените си действия, а не веща. При нарушение - негативът отива за шофьора, ако е неизвестен (избягал) отива към собственика по талон до доказване на шофьора, ако е откраднат - гаранционния фонд го отнася, а ако е дете - родителите му, които по закон отговарят за него. Елементарно и ясно!

Само дето интереса на застрахователите не е такъв - определено в България има повече автомобили, отколкото активни шофьори. Гражданска за всеки автомобил генерира по-голям приход отколкото гражданска за всеки шофьор.

Абсолютно си прав! Имам 3 коли на мое име и плащам гражданска и за трите. Мога да си го позволя, парите за гражданска не са ми проблем. Карам ги само аз, нямам произшествия, имам златен талон - плащам 3 пъти повече, отколкото един перничанин с голф и безкрай нарушения? Трябва да се помисли над това каква е идеята и целта на наредбата... Ако целта е да се намалят катастрофите и да се дисциплинират нарушителите, то целта не е много ясно постижима. Твърди се, че нарушителите ще плата повече. Е не е така, ще плащат собствениците на колите, независимо дали са нарушители. Или ако нарушител си продаде колата, щял да загуби от цената.. това може и да стане може и да не стане. Сигурно е обаче, че шофьорът груб нарушител купувайки си нова кола, няма да плаща повече заради вече извършените нарушения. Грубо казано - ще е рисков шофьор и ще гази хора по пътищата, а затова няма да плаща. Ще плаша обаче купувачът на колата му. В това има логика единствено и само, ако се цели не намаляване на произшествията и дисциплиниране на нарушителите, а само финансов резултат. Поради съшата цел и гражданската отговорност е на автомобила, а не на шофьора - заради келепира!

тая работа на цеков е един дето не е чул, разказал на един дето не е разбрал, та той го е обяснил на един , дето не вдянал!

Това дори и маймуна не може да го измисли, това трябва да си завършена форма на дебил за да го измислиш.

Да попитам.... , аз съм от петия етаж.. апартамент 21. Какъв ще е статута на шофьор, който няма собствена кола.. - .. нещо като ронин - самурай без господар... ( кара чужди жени и леки коли ... или кара чужди коли и леки жени ... ) Питам, за да знам на кой да прехвърля колата.

Ронините са били винаги изметта на японското общество. Много от тях са били крадци и разбойници.

Това не може да се измисли от обикновени тъпаци. Иска се гениална тъпота за такъв хит!

е пуснал заповед и надолу изпълняват

няма такова нещо застраховка и номера за кола,а не на собственик.Ми като сте тъпи и не можете да го измислите,вземете някаква наретба и закон от ЕС и го приложете.В Германия на база 100% нов шофьор плаща 240%.Ако нямаш катастрофи,всяка година този процент пада.Пред застрахователят се упоменава кой има право да кара колата(жена,деца,баба,дядо и т.н.)От това зависи застрахователната премия.Номерата са моя собственост.Продавам колата,свалям си ги и ги слагам на новата.Просто и ясно.Ама в бг-то,трябва да измислим закони с вратички за да може после нашите фирми да се облажат после.

исках да кажа:)

А като си купиш кола от чужбина и я докараш до тук, карат ли те да си направиш персонална застраховка бе?

В щатите застраховката е на водач.До 24 години водач плаща по висока застраховка.

ГЕНИИ СА :))) Стефан Константинов: В бъдеще ще купуваме коли, карани от светци Ей, неблагодарен народ сме! Всички седнали да се подиграват на проекта за наредба, дето ще трябва като си купуваме стара кола да проверяваме дали някой преди това не е нарушавал с нея ограниченията на скоростта, не е правил забранени обратни завои, или не дай си Боже е шофирал пиян. Щото нали, бонус – малус ще прилагаме и ако с колата има такива нарушения, гражданската и после трябва да е по-висока. Това написа на страницата си във Фейсбук директорът на Националната онкология Стефан Константинов. Повод за коментара е, че парламентът прие по-високи данъци за старите автомобили. Вижте сега неблагодарници, чиновника дето е писал тези текстове е визионер, мислител, напредничав ум. Това е наредба от бъдещето! Не сте ли разбрали, че вече има коли без шофьор, дето сами се движат по пътищата? Ами ето – тези текстове са за тях. Да не би да искате след 20 години пак специална наредба за бонус - малуса да пишем? Да хабим високия си административен капацитет? Я вижте колко бавно излезе този проект. Не, така си е добре. Браво на сътворилите я, а вие мърморковци се оглеждайте в mobile.bg за коли от типа: Кола карана от светец. Никога не е паркирана на забранен участък. Реално винаги е спазвала скоростта…. и подобни

Мозъчният тръст на ОПГ ГЕРБ и срам?!

Този “гений балкански” май не е разбрал целта на бонус - малус за колата - да няма тарикати, които купувайки си нова гола всяка година да избягват застраховките с малус...

Ти да не си един от авторите?

Този наистина е един от авторите... за да не плати по-скъпа застраховка, идиота ще си сменя колата всяка година....

Във Франция има бонус - малус, но се определя от историята на нарушенията на шофьора.

Хора, вие не разбирате ли, че държавата се цепи по шевовете си от бедност ? Опитват по всякакъв начит, дори и правейки всички на идиоти да прибират пари. Това няма да спре.

Действително е БЕЗУМИЕ. Как можаха да го измислят. Искам имената им.

Имената са същите вече 10 години. Всички ги знаем. Просто трябва да бъдат изметени на 100%, иначе се размножават много бързо онождайки се в разни коалиции за парлама.

Проекта на тази безумна наредба е предложен от Комисията за финансов надзор (КФН). Имената на авторите - идиоти-мафиоти можете да прочетете в страницата на КФН. Там са и снимките на "гениите" - всички те приличат на зомбита !

Защо след като се приема, че автомобилът, а не неговия водач е рисковия фактор, водачът, а не... автомобила трябва да плаща застраховка:)))?!? И да попитам, ако застрелям някого с огнестрелно оръжие, оръжието ли трябва да бъде изправено на съд или... аз?!?

На съд трябва да отиде този, който купи оръжието от теб.

Не знам дали са имали предвид точно това, което ще опиша, но има логика като определящо за гражданската да е и историята на колата. Приемете, че някоя си кола е от чисто нова и още с първия собственик е участвала в доста катастрофи до края на първата ги гидина. Собственика ще плаща повече заради това на втората година и дотук спорове предполагам нямаме. След като реши първия собственик да я продава, новия кандидат си прави сметката, че ще плаща повече за гражданската и вместо да я купи за примерно за 25000 лева казва,че заради лошата й история ще плати примерно 23500 лева. Така лошото минало е снижило парите за цената на колата и всеки си е получил справедливата цена. А че началото ще е малко криво е много ясно. Ако някой си мисли, че има някакви идеални варианти, много се лъже.

Муйка, автомобилът ли е виновен, че шофьорите му са били... джигити:)))???

Какво ще стане ако паркиран идеално автомобил се самозапали и случайно твоя а-л е бил до него и изгори от прехвърлили я се огън? Кой ще ти плати на теб след като водач няма и този който е паркирал идеално не е виновен? Кажи бе муйчовото?

Нищо ново ,баш по български с турски привкус Досега оядените плюскащи търсят идьоити да им платят, че са си изтъркали зъбите докато са се ояждали

Статийката и системата си е по типичен турски дерибейски вариянт 120% ДПС фабрика за дивотии

Тоя си боядисва косата .

Е таман да изчистим България от BMW и пернишки Голф и Цеков омаза работата.

Интересува ме следния въпрос: Имам сравнително добра кола, ама миналата седмица блъсна една бабичка. Обаче само предната броня блъсна бабичката. Сега, ако сменя лошата предна броня с нова, това ще опави ли кармата на колата? Щото ако една броня се научи да блъска бабички - направо я сменяй...

Кво те учудва бе джендър.Това е държавата на тиквуна.От утре ще слагаме и каски в автомобила.Да им еба п...та майнина на всичката измет.Идете в Гърция и вижте ред в движението.

Лоши коли, само катастрофи правят :-) Карат със 200, не спазват предимство, газят пешеходци по зебрите... Трябват сурови наказания за таквиз коли. Минимум - три години без смяна на масло. За по-тежки провинения - 5 години в Перник, а за рецидивисти - разкачане на турбото и източване на антифриза. Която кола и от това не разбира - става донор на части. То това не се издържа вече.

Ако искате повече справедливост утре в 18 часа под прозорците на КФН с искане за оставки на всички! Ей така, да си имат едно наум!

Всички знаят, че от средата на 90-те години на 20 век застрахователите са престъпници, лустросали се с костюми, но не променили бандитския си нрав. Същите тези обираха магазини и кръчми, ограбваха пътници пътуващи по извънградски маршрути, поръчваха и изпълняваха убийства. Време е всички тези да се прогонят и на тяхно място да се създадат нови държавни застрахователни дружества. Но интересното е, че тези бандитски формирования намират безрезервна поддръжка в лицето на премиер-министъра. Дали се познават или с нещо са си близки?....

Те се подиграват на майките на децата с увреждания, та камо ли на офцедушните шофьори

Ми те маи се гаврят с всичко което мърда и е пред очите им независимо от пол възраст и т.н.а самите те погледннати от страни са нищо повече от едни примати останали далеч от човешкото развитие..

Че застраховката трябва да е на водача и тогава няма да има тези безумци.

Но неадекватните политици не мислят какво правят,ама и нашият ред ще дойде и без да протестираме

Ами наистина, че малоумници създава законите... все си спомням вица за това как е наложена демокрацията пред абсолютизма , че в монархията може да има само един, който да управлява , а в демокрацията всяко магаре може да стане министър... Предложението е разбира се на едно магаре.

Не разбирам защо пишат за тая система като за нещо напълно ново, тъй като автокаското отдавна работи така. Когато отида да си подновя застраховката, застрахователят ми гледа щетите от миналата година. Ако са повече от две, той вдига мизата и плащам повече. Застрахователите са измислили много начини как да цоцат клиентите си. Например аз си бях купил нова кола и я карах 11 години. Когато тя стана на 10 години, застрахователят я вкара в графата рисков автомобил и почнах да плащам повече спрямо стойността й. Аз почти нямам произшествия, но живея на тясна улица край централно училище и редовно паркираната ми кола е ожулена от някой пишман-шофьор или нарочно от глупавите ученици. Бонус-малус-системата не ме щади и, тъй като не знам кой е виновникът, черните точки се трупат на мен, щом искам да оправя боята. И какво означава, че гражданската застраховка ще е обвързана с автомобила? Разбира се, че една кола на 10 години и повече ще има история на произшествията. Тя не стои в гаража. В това тя не може да се мери с онази, която е излязла току-що от магазина.

каско е имуществена застраховка, а гражданската не е и е логично не колата, а шофьорът да има история. Мисленето не изисква голямо усилие, просто опитайте :)

Така ще е след като няма поне 30 000 - 40 000 човека пред парламента да им искат сметка

Всеки път, когато бъде предложена подобна малоумщина си казвам - от ГЕРБ толкоз. И всеки път се получава, така, че следващото им предложение е по-олигофренско от предишното.

ВЯРНО !!!