Какви са тези глезотии - "бонус-малус" да се пише на автомобила, а не на шофьора? Демек, като купуваш автомобил на старо, го купуваш с миналите му "нарушения". Всъщност разбирам - явно така въвеждаме "изкуствения интелект". У нас "умните" коли вършат нарушения, пресичат на червено, отнемат предимство...Това коментира на фейсбук страницата си директорът на Института за модерна политика Борислав Цеков относно проектонаредбата "бонус-малус", предложена от КФН.

 

"Не шофьорите. Трябва да се радваме, че управляващите мислят за нас, хората. Защото минаваме метър - колата си безобразничи, гази пътния правилник, ние сме си кеф. Хвала, скъпи чиновници от КФН и политици, които сте готови да обсъждате тези малоумия! Ама, евалата! Гении балкански сте вий. В рамките на общественото обсъждане по тази величава тема предлагам: регистрационният номер на закупения автомобил-нарушител, да се жигосва с нажежено желязо на левия хълбок на невинния шофьор-купувач. За да помни, непрокопсаника му, нйеден, че трябва да внимава какви коли купува. А дамгата да се наследява - жигосват и поколението. Да помнят, гадовете! Шегата настрана - как не ви е срам, драги автори на тези безумия?!", коментира още Цеков.

Като ще наказват автомобилите за пътни нарушения на шофьорите им, защо не поразширят видовете наказания? Примерно, 100 тояги по капака на двигателя, пробация - временно отнемане на автомобила и предоставянето му за обществени нужди; принудително сваляне на климатроника, а в особено тежки случаи - изчегъртване на боята на пасажерските врати. М?, предлага Цеков.