Църквата "Св. Вознесение Господне" изплува от обезводнения язовир "Огоста"

Доброволци от Монтана и бивши жители на двете някогашни села ще чистят открилото се пространството

Обратно в новината

Коментари - Църквата "Св. Вознесение Господне" изплува от обезводнения язовир "Огоста" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така или иначе язовирите са източени и пресушени що археолозите не прослушат със детектори дъното тука виж са се натъкнали на интересни обекти???

Абе хора,не виждате ли листата по храстите? Как е възможно църквата да е била под вода ,а храстите да продължават да образуват листа? И изобщо тази растителност около църквата не говори за нещо,стояло десетилетия под вода... Отново търсене на сензации...

Хем си прав хем не си Калиманица така или иначе никога не е било под вода Затова и виждаш описаното пт тебе

Водните ресурси над 80% са в ръцете на ДПС.а това никой не говори.Вместо вик да правят държавни ,по добре водните ресурси държавни..Още 501 Вец ,частни ,да се търси отговорност от тия ,които са дали разрешение за тях.

Тайни съкровища са само в плиткия ум на водоплаващото, написало статията.

Църквата никога не е била под водната само основите на камбанарията са били под вода тоя аз съм ходил там много пъти даже съм влизал вътре в църквата

Не може да "изплува" нещо,което не може да плува,както и не може да "изплава" нещо,което не може да плава! Журналятя ,четете поне малко! Само да пишете не стига!!!

Голяма част от коментиращите си пишат е така, да си трият клавиатурата. Първо, язовир Огоста никога не е използван за питейна вода поради високото съдържание на арсен от МОК Мартиново. Ползва се за напояване. И не, водата не се губи, а се намалява нивото по план заради предстоящ ремонт на стената през лятото. След ремонта язовира ще бъде напълнен до обичайното си ниво. Ама то чул, недочул, разбрал недоразбрал, важното е да плюе по някой.

Щяла била да се ремонтира стената..хахаха То в Перник сигурно ше има ремонт на стената на язовира, та им го източиха, както масово източват язовири из България! Нито статията е вярна, нито глупостите, които коментираш ти!

Не се притеснявайте .Хидроинженера Доган е насреща! Срещу няколко милиона дневно ще оправи всичко. Единствено се притеснявах да не стане нещо с него и хидрознанията му да изчезнат, ама сега разбрах, че е предал тайната на хидроинженерството на Пеевски, та вече съм спокоен за бъдещето на държавата.

Вдигнаха и мощите на баба Ванга за да доказват кое що. А аз се питам, а, бе когато се правиха тези язовири целта беше мелиорацията. Пример за което реките които отклониха в пестините на Казахи, Туркмени, азери. Водата в Арал пресъхна, Каспия го чака същата участ; забравиха че заради тези реки към пустинята чичкоо Сталин беше обещал вода от Сибир. Отклоних се. Та много малко останахме тези дето помним на кинопрегледите -възсторжените строители на язовири, дъждовалните машини, тръбите закрепени на верижен трактор с които като лейка поливаха. Забравиха и поливната царевица...И ако тук там е останал някой пълен мелиоративен канал днес римляните от Ромлянската общност искат зариването им щоото детето се удавило в канала. Та така и въпроса е в това КОЛКО СА БИЛИ ПОЛИВНИТЕ ПЛОЩИ ИМЕННО ОТ ТЕЗИ ПРЕСЪХВАЩИ ЯЗОВИРИ. ЗАЩО СЕ ЗАБРАВЯ ЧЕ БОЛШИНСТВОТО СА СТРОЕНИ ИМЕННО С ПРОМИШЛЕНА ЦЕЛ -КАСКАДАТА БЕЛМЕКЕН -СЕСТРИМО, ДОСПАТ -ВЪЧА, ТЕШЕЛ, СТУДУН КЛАДЕНЕЦ, АРДА ..... зАЩО ЗАБРАВЯМЕ И И СКАНЕТО ЗА НАМАЛЯВАНЕ НИВАТА НА ЯЗОВИРИТЕ ЗАЩОТО "ЗАСТРАШАВАТ ЖИВОТА НА ХОРАТА" Вече повече от 10 години няма нормална зима,, няма и валежни лета. В ЮИ България от април до ноември не валикапчица дъжд или ако нещо инцидентно 20 -50 литра за 20 минути да наводни подлези и мазета. Не Ревизоро, ами Йоско да дойде -сушата настъпва

Язовирите са полупразни, и не само в Северозападналия ни бантустан, а почти навсякъде по територията. Основната причина е в топлото (наднормено) и сухо (много поднормено) време. Но и въпросът с неразумното изразходване на водните ресурси изпъква със страшна сила. Предстои воден режим в цялата страна, ако времето продължава да бъде все такова. И не забравяйте, че липсата на зимни валежи винаги докарва летни пожари.

Манго, бантустан е родното Сталопиниво!

Бантустана е където живееш, ганчо!

Как се радват мангалите джилезу баце джилезу мого джилезу!!

Който погребва църкви с вода няма да има вода!

изплува и на зоро дипломата..

Защо не се организира общината,църквата... и да преместят църквата камък по камък на по-високо. Не е невъзможно.Тези църкви са строени с дарения и често с доброволен труд.

Готово! Утре почваме. Камък по камък.....местим.

За какво ти е да местиш две стени на кръст на тая съборетина? Религиозниците ако искате да си търкалят камъни, да си организират. Поповете имат бол пари, пък и сигурно тъй нареченият "бог" ще им спусне ако трябва, а?

Също така каза, че отклоняването на вода от язовирни съоръжение е станала практика, която закона трябва да започне да преследва понеже иначе водата не отивала по предназначение.

Баба Ванга каза, че когато водата започне да свършва значи, е дошло време да спре да се изнася минерална, изворна и питейна вода от България за къде ли не.

Това което е казала Ванга се случи, някъде в седемдесете години, изтрадала женица пита леля Ванга къде да търси изчезналия си син. Ванга мълчала известно време лицето и пребледняло и промърморила на дъното на язовиро студена е заровен сина ти. Момчето работило при изграждането на съоражението. Женицата понечила тогава да пита нещо , но в тоя момент Ванга промърморила костите ще намерите ,когато вода нема да има.

Пак ни се намеква нещо - и чрез безводието, и чрез повторната поява на обителта.

Кво точно? Да внимаваме за кого гласуваме? Или че снегът още не е почнал да се топи?

Този сняг, който не валя?

Там долу при тебе може и да не е валял. Гледай си овцете и внимавай да не се спънеш в гегата.

Да не стане като в Перник?

Баба Ванга прогнозира, че водата за пиене ще изчезне.

лъжеш! баба ти прогнозира, че камилата ще пие вода от дунава ! значи много вода!!!

Навсякъде ударихме дъното...

Щом 100 годишна църква се появява вече 36 години,че дори има и черен път при спад на нивото ,е направете нещо ,нов роект да се отклони водата на друго място.

На човека всичко можеш да му вземеш на сила, но нищо не можеш да му дадеш на сила!

Изплувал и изплавал - кога ще се научите да ги различавате от Прованса

Абе ма’ани, разбираш ги ти тези работи! ;-)

Сградата е опасна и трябва незабавно да бъде съборена!

Кой разреши това?

Кое? Да пресъхва язовирът или да се показват сгради по дъното му?

Ех, хубави бяха времената на комунизъма - тогава религията не беше на почит. И пак добре си живеехме...

Факт. Чудя се дали някой от ония, които внезапно са почнали да имат течаща вода от чешмите си, са се сетили да се изобщо за тая съборетина със суеверно предназначение. Не че отричам, че изглежда приятна сградичка да седнеш да изпушиш една цигара на хубав пейзаж, ама на фона на цял язовир за хората...

Боко-Тъпото и този язовир ли обезводни!Емил Димитров-Язовиро няма ли да го посети!

Четвъртият по площ и втори по обем изкуствен водоем в страната.. Остава и той без вода.. В държавата на Бойко Б. не е построен нито един язовир. А тези, които са останали от по-предишния му работодател, служат само за наводнения и унищожаване на къщи и добитък. Затова язовирите ги пресушават. И – когато дойде жегата и сушата – мор и жажда. С менци за водица. Ако има откъде. И в старите бидони със застоялата запасена вода започват да щъкат чехълчета, попови лъжички и зелени еуглени.

След 10 години управление на ГЕРБ миналото започна да изплува!

10 на герб и колко на СДС и НДСВ с ДПС и БСП ?

Демек... след всичките години на тия, които цитираш, ГЕРБ идва на власт и десет години работи, работи, работи... и накрая язовирите почват да пресъхват след целия тоя гербски труд, това ли разправяш бе, Сашко?

ТИ си селският тъпан, който не разбира смисъла на това, което чете!

Настрана правописните грешки из текста, ама каква е била тая голяяяяма желязна машина? Трактор ли, багер ли. Локомотив ли? "В единия край на язoвира се появи голяма желязна машина, която бе измъкната от два крана."

Обърни внимание на името на "рИдактора" и ще си наясно относно грешките в текста.

Ей, строеше се невремето! Язовири, язовири.... А сега ...

Само комунист еничари може да направи това. Дано Господ прости.

Аре стига бе дебил. В цял свят където са строени язовири има останали под водата населени места със сгради и т.н. И в обичаната ти САЩ е така, не се притеснявай.

Турлаци сър.

Торлаци

поредното непоклатимо доказателство за това, че човекът, нарекъл се съвсем празноглаво и надуто- "същество разумно" не е нито повелител на Природата, още по-малко я е подчинил. аз не се деля от това безумно човечество и не се смятам за по-умен, просто си позволявам лукса да наблюдавам и казвам нещата такива, каквито са. съмненията, че ще има масова приватизация на водите продължават да ме глождят изотвътре, понеже познавам порочната система на извратената система.

борисов, отдавна говорим, че една държава не е само на рязане на лентички за магистрали, по които да могат да нахлуват по-леко поканените от тефлонираната комсомилка на хонекер, която от злоба чак се втресе и която внесе пари от държавната хазна за предизборната борба на клана клинтънови. и борисов, сачева да си пише оставката, а не да ми се ослушва, като психопат в чужда къща! причини да не заема каквато и да е държавна длъжност колкото щеш, но няма и една причина, поради която да остане на тоя пост! това е! айде, и изкуственият интелект да ви пази..:-)))

Относно водата на Перник...Един служител на тамошното ВиК каза, че перничани дължат пари за вода на стойност 14 000 000 лв. Предполагам най-големите длъжници са първи в редиците на протестиращите. БЪЛГАРИНЪТ Е ТАКЪВ, НЕ ПЛАЩА ДОКАТО НЕ МУ СПРЕШ ТОВА КОЕТО ПОЛЗВА. В СЛУЧАЯ ВОДАТА НЯМА КАК ДА БЪДЕ СПРЯНА НА ЦЯЛ БЛОК И АНДРЕШКО ВЪОБЩЕ НЕ ПЛАЩА И ТРУПА КУБИЦИ....

Кириту, ти случайно чу ли колко процента от пуснатата вода от язовира, достига до чешмите на хората в Перник ?!

Сушата е страшна. Направо не ми се мисли какво ще става тепърва.

Да бе тъй се е случило ... тури му пепел !

При такава сеч - такава суша!

коги избуя таз трева около църквата?

Тя така си стои от време оно, когато завириха земята там.

Министър Димов да го турят клисар в църквата... Да бие камбаната!

Я на тебе, да не одиш неебана.

Ти откога си падаш по жени бе, педал?

Тъпа новина, първо, църквата винаги си е била на сухо, с изключение на 3 пъти, когато имаше много вода. но тогава бише някъде 1/3. второ, багера си беше там откакто напълниха язовира, 2 дни бяха нужни да го изтеглят, но го оставиха. и трето, нищо общо с комунистите няма това, язовира е супер, но в сегашноното му водно съдържание.

Уникални,потресаващи и тъжни снимки. Това е България днес.

ШОК ЧУДО СЕНЗАЦИЯ Лятото ходя с лодката там. Църквата си беше изплувала и почти винаги е била само частично потопена. Ама нали трябва да се пишат сензации....

Мисля, че язовирите се източват съвсем целенасочено. Някои си пънят джобовете и оставят населението да бедства.

Този язовир е правен само за напояване на земи, за пиене е Среченска бара.

Истината винаги излиза наяве!

Колко са били вярващи комунистите.

Ами време е да видим удавените ни църкви. Как ще правиш язовир върху църква?!!

чудесно- точно навреме за молитва и покаяние.

"голяма желязна машина" - има си хас да е дървена

На язовир Тича нивото падна и се вижда пътя за залетите при напълването на язовира села. Герб убиват народа вместо да вземат мерки срещу природните и климатични промени.

С природните и климатични промени ли ще оправдаваме некадърниците?

Бойко изпи водата. Утре ще изпие бирата и кво остава? Да посегне на ракията и тогава ставаме на кълбета.

само да не счупите машинката по невнимание!