Коментари - Трябва ли патрулните полицаи по границата да бъдат обучавани за стрелба с автомат? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Трябва ли патрулните полицаи по границата да бъдат обучавани за стрелба с автомат?" Че те не могат ли да стрелят с автомат?????? Ако не могат - за тяхно добро е да напуснат колкото могат по-скоро. Какво ти обучение за стрелба с автомат?? Това да не е космически кораб? Автомата е така направен, че с него да може да си служи и най-големият малоумник, все пак - е предеиден за военни.

Физическата охрана на границата трябва да се извършва от "гранични войски", към МО, както това беше по времето на соца., ако не се лъжа. Част от задълженията на армията е да пази и охранява държавните граници. Гранична полиция, която е част от МВР, трябва да работи само по КПП-тата и да осъществява граничния контрол и съответните административни дейности, свързани с него.

Тъп въпрос.. Очаквах че това го могат все пак охраняват граница. Тоя либералдемократичен гендеризъм ни докара до неспособност и на явно и логични неща.... Нещо гнило има у тоя съюз.

Само тъпи милиционери патрулират като гламави по границата с карабини от Първата световна война и служебни кучета. Професионалните граничари използват дрончета с инфрачервени камерки. С три дрончета за по 2000 евро всяко могат да се пазят 30 километра от границата.

"слаботокови" задали въпроса! Я първо отговорете вие на въпроса: ТРЯБВА ЛИ ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ ДА СЕ УЧАТ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ? Да не си мислите, че патрулните полицаи са последователи на „Майка Тереза“ или трябва буквално да изпълняват проповедта: „Ако те ударят по едната буза, обърни и другата“?

А бе всички полицаи имат зачислени автомати "Калашник" 7,62 мм в оръжейните на управленията,в които служат. Какво се правите на ударени с мокър парцал. Следователно и са провеждали с тях стрелкова подготовка. Аман от лаици-журналисти.

Бъркаш за полицията. Малък си и не знаеш. Няма нищо Преди години родната полиция имаше автомати, даже и патрулираше с тях нощно време. Един кретен, обаче застреля едно момиче в кола на Петолъчката- случайно. Тогава им ги прибраха и повече не са им ги връщали. Всеки трябва да премине някакво начало военно обучение. Ако не да стреля с автомат то поне да знае какво да прави при пожар или ако някои си потроши нещо. Моето поколение и момчета и момичета ходехме на “военно” от 15-16 годишни стреляхме. Голем майтап : излиза, че една 50-60 годишна лелка по добре подготвена от 20-30 годишни мъже…

В този случай няма значение ! Ако не очакваш да стрелят по теб дори и да си стрелял няма да помогне !

Защо няма журнлист разследващ, който да излезе и да каже кой ПОИМЕННО премахна границата с Турция? Кой се е разпоредил да не носят оръжие гранична шполиция, Кой прокарва телове за милиони , за да спре уж паплачта. Нали са все велики, нали всяка година си раздават награди за щяло и нещяло. И оная тъпа цинцарка да спре да задава идиотския си въпрос " кажете , г-н министре.

Разпореждането да не могат граничните да стрелят на месо е отвън и на нашите не им остава нищо друго, освен да изпълняват, защото не сме държава ,а територия със свалени гащи. Относно оградата, която наричаш "телове за милиони", то тя е дело на Далавери Симеонов и Борисов, когато управляваха съвместно.

Не , не трябва . 30 и кусур години ни доведоха до там, че трябва да се обучават да стрелят с ПРАШКИ ИЛИ ЛЪК И СТРЕЛИ. Не дамски прашки.

И СЪС ВОДЕН ПИСТОЛЕТ .... ИМАШЕ "ГРАНИЧНИ ВОЙСКИ" .... БЪЛГАРСКАТА СКАПАНА ДЕМО КАЗА - НЕ !!! ГИНЕТЕ ТОГАВА ...

достатъчно е да танцуват балет.

Навремето, граничарите в България бяха с автомати. Поне така знам аз от мои приятели, които са служили на границата. Аз въобще не мога да си представя, че сегашните гранични полицаи са практичесни погледнато невъоръжени.

АК-47 7.62 за всеки редови войник на границата с четири пълнителя Х 30 патрона, три метрова оградна мрежа с превантивна цел и С-100 съоръжение с "бразда" за своевременно известяване при нарушаване на държавната граница. Имаше застави на всеки 15 километра за тези войници, имаше и още много други неща, но демокрацията ги изяде.

след като тепърва ще ги учат стрелят ... пък нека опитат , може и да вдянат как става тая работа . Ако и началниците им не знаят , готов съм да помогна , и то безплатно ... смея се тъжно .

Що за тъп въпрос? Естествено, че трябва. Преди 1990 г. и учениците можеха да боравят с автомат! Кой още трябва да загине, за да стане ясно на някои "демократично-либерално",прости чутури, че всеки български гражданин трябва да е минимално военно обучен, за да защити държавата, ако се наложи. Чак не мога да повярвам, че и полицаите не били обучени и не можели да боравят с автоматично дългоцевно оръжие! Смях и срам! Остава и такова да нямаме вече, ако са експедирали всичко за Украйна.

Аз съм служил на границата. Тогава бяхме научени да стреляме с автомати с истински патрони. Какво е това, стоп патрон!? Глупости. След като мигрантите знаят с какво са въоръжени граничарите, те затова са много нагли! Я да знаят, че насреща си имат автомат Калашников с бойни патрони и се стреля без предупреждение ако са пробили оградата! Дали ще искат да припарят до нея, камо ли да искат да преминат нелегално. Нали това искат Шенген. Да пазим границата!

Десетина ,двайсе обучени овчарки ще свършат работа а не тюфлеците на Мунчооо. Ама така де май целта е не да се пази границата а да цицат . И междудругото границата с Турция е в чертите на НАТО ,можеха да направят едно учение на терена

Практиката показва, че е по-добре да тренират мятане на камъни и бой с кол. Оръжие по границата явно няма в тази страна.

Значи, какво разбирам аз - по границата ни има граничари, които нямат оръжие. WTF?!?!?! Явно възпират със смразяващ поглед. Излиза, че някога от някой / от кой?/ им е забранено да носят оръжие. Веднага си правя извода, че граничната полиция е по границата, не за да пази границата. Тя пази мигрантите, да не би да на някой да му стане нещо. И загива заради тях. Просто искам да знам кога и как се е стигнало до такова положение - по наредби, по години и т.н. Журналистите, вземете направете едно разследване, това ви е работата.

Докато бях войник в соц армията не изтрелях нито един патрон. Сега изтрелвам стотици и не чакам такива отрепки като Мунчо и компания дебелаци с пагони да ми предостави и плати. Раздайте им сопи ,че има опастност да се изпозастрелят момчетата

А аз пък си мислех,че могат

Ние граница нямаме!Не разбрах ,защо навремето беше премахната границата с Турция,след като те не са в ЕС!?Сега някакви огради,дето се режат с ножица!Границата е бразда,вишка и пушка!!

Защо само граничните? Нали убиха две момчета с автобус в Бургас.. нека и вътрешно държавните да ходят с автомати.. а защо не и с БТРи? Ако не бяха с патрулка, ами с БТР сега щяха да са живи? Логика.

Полицаи нямат работа на границата! Полицаите могат да патрулират и охраняват вътре в страната и на ГКПП. Границите трябва да се охраняват от армията и единствената основателна причина да не се минира граничната бразда е загрижеността да не пострада случайно някое животно, особено дивеч. Но, иначе, би могло да се стреля без предупреждение или поне да се електрифицира оградата.

До къде стигна нивото на армия и полиция откакто зеления чорап радев руската пионка управлява еднолично. Да не знаят полицаи и военни как се стреля с автоватично оръжие. А за падащи като круши самолети да не говорим. Срам този човек под руска диктовка срива държавата

Винаги ловната пушка има превъзходство пред Калашника. Особено, когато не го използуваш, а само го носиш. За да убиеш човек с ловна пушка ти трябват около 50 метра. А този настанят с автомата вместо да направи на салата стрелците се е скрил под служебният автомобил!?!?

_stankow

Не е имал автомат, само пистолет. И правилно се е скрил зад колата. Срещу ловна карабина някъде в тъмното не можете да стреляте с пистолет, глупаво е.

Вижте си нивото и тогава си представете как ще воювате с Русия, джендъри. Военнослужещия вместо да отговори на стрелбата по огъня от изстрелите се е напъхал под служебният джип в подмокрено състояние. Вместо с зачисленият му Калашников да направи на дреп, нападателите.

Не само това. Трябва да бъдат обучавани и да не колебаят да го използват. В момента сме разграден двор.

Те не се колебаят!На тях им е забранено да го използват!!Също като ти влезе някой в къщи и го застреляш,ти ще си виновен!Така е по границатаТакова ни е законодателството,затова сме на това дередже!

Мислиш ли, че ако някой ми влезе и ще се замисля за закони? Свиткам го и това е. Осъждат ме, излежавам си присъдата, излизам и се разправям по същия начин с прокурор, съдя и всички по веригата. Значи държавата не ме защитава и не ми дава и аз да се защитя?! Няма начин.

А не бе, оставете ги там като чучело. Една ловна дружинка да бяхте оставили на границата, щеше да се справи блестящо.

Не разбира се! Всичко това ТРЯБВА да бъде опаковано и изпратено като обещана помощ, а на българските граничари даже и облекло и обувки са им много. По една дървена бухалка всеки да си отсече и да е доволен ...е докато не последва съдбата на ... Трябва обаче да предплатим поне още 16 самолета.

Със сигурност знаят да стрелят. Въпросът е подвеждащ. Както е казал господин Колт (перефразирам): Аз измислих нещо, което изравнява бедния с богатия, силния със слабия. Да натискаш спусъка не се изисква кой знае какво умение.

Колто добре го е казал, но ти бъркаш. Иска се умение, за да боравиш с оръжие. Първо, трябва да му познаваш възможностите, което изисква практика с него. Стрелби. Второто е, че трябва да не мислиш, когато го използваш, иначе рискуваш да те застрелят. Отново практика с него. Третото е, че трябва да можеш все пак да простреляш целта си, което отново означава практика с него. И когато имаш достатъчно практика, можеш да уцелваш мишените, познаваш оръжието и възможностите му, имаш инстумент, на който да разчиташ. А с това идва и увереността и гаранцията, че няма да се паникьосаш, когато стрелят срещу теб и в отговор да изпразниш и четирите пълнителя в рамките на две минути. Насочваш и стеляш не работи освен на разтояние от няколко метра.

Конкурсът трябва да бъде 1. Психо тест 2. Физическа подготовка 3. Стрелба с пистолет, автомат и лека картечница по съответните мишени 4. Възраст до 45 години 5. Без здравни проблеми ЯВЕН конкурс, обявен по националните телевизии, а не шушу-мушу под масата и назначаване на свои хора!!!

Че те не знаят ли?!?

Господи, що за разграден двор, всеки редник при лошия социализъм можеше и ТРЯБВАШЕ да стреля, ама тогава имахме държава!

Сега има външни предизвикателства има разлика освен ако човек не е бавно развиващ.

В момента по германските летища, едни лигави моми по 1.60 я имащи я не 45кила се разхождат с автомат!!! А ти ми обясняваш дали тия на границата трябвало да имат .. И да преди се "пазеше" да не избяга някой, но имаше и достатъчно провокатори.. За сметка на това, сега за мигрантите разбираме чак като са в София и катастрофират. Щом ще сме такива "любвеобвилни" да отваряме границата, да махаме полицията и да оставим дължавата на самотек а..?

И да не дразним братушките, че вижте един долу кво е писал.

Трябва на кусросе за сервитьори да ги пращат... Да черпят с кафе и локум, и да молят нарушителите да се връщат.... Може и козметичен салон да се отвори в близост до границата Тази анкета счупи тъпомера....

А не бе, и мед за мечката трябва да носят с тия Макарови. Всичко охраняващи полицаи стратегически обекти в гориста местност носят калашник при обходите

Трябва. Трябва и да се минира границата и да се пусне ток по оградата.

За полицаи трябва да избират само с голям пищов. Друго не им трябва.

Какъв Шенген ????? Наркотрафика и каналите с мигранти са направо през оградата с Турция.

Българите да влязат в състава на Турция и границите ще бъдат пазени както трябва. Румен Радев да целуне ръка на Султана Ердоган,после ще се разберем.По-добре дайте всички оръжия на Украйна,ние ще ви пазим. Аллах е велик.

Нема толкоз вазелин бе.

Няма нужда, няма да има автомати, ще ги даваме на украйна! Да се учат с копия и лъкове да стрелят!

Полицаите без изключение трябва да могат да стрелят и да познават всяко персонално оръжие.

Не трябва да имат оръжия,само им трябва ножица да режат оградата за да влязат бежанците.

по сериозна анкета:Трябва ли да виси насред пъпа на София пред бившия ЦУМ паметника на смърта гледаща страшно София.

Не с автомати, ами с тежки картечници трябва да бъдат оборудвани и обучени да стрелят!

Той може с борчетата да пази и сръбската граница!

Даже и да стрелят трябва, хан Тервел не е пазел границата ни с фенерче и декларации. Като гръмнат няколко и ще престанат да влизат незаконно.

Аз се учудвам страшно ,че. не могат да стрелят с автомати. Баги ГРАНИЧАРЧЕТАТА ЕВРОГЕЙСКИ. Дали им по една палка да си я завират в ....

Не бива да бъдат обучавани в умения за стрелба и други такива. Трябва да се обучават в копане а теменужки в дворчето на Боко в Банкя и в Драгалевци на Мавъра в градината! Бокова държава край няма!

НЕ ! Раздайте им прашки ! Дори дамски /като нямат "Калашников" те ще са им по-необходими ! ИДИОТИ СТЕ !