Коментари - Трябва ли да имаме таван за цените на храните преди въвеждане на еврото? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато минималната заплата стане 1200 евро тогава да го въвеждат. Сега минималната заплата в България е 390 евро или по-малко от седмичната заплата на лелката, дето чисто тоалетните в офиса в Германия !

еврото нема се въвежда............скоро

В България еврото не трябва да бъде въвеждано изобщо! По много причини. За цените - пресен пример от Хърватия! Всично нагоре с много!

Престанете да ме стресирате с това насилствено въвеждане на измисленото евро!!! Да се направи референдум! Не искам разни мазници, натрупали състояние от това, че ме ограбват вече 30 години, да ми вземат и последното българско и да ме набутат директно в блатото на бедността. За тях ке е добре, но не искам аз и семейството ми да сме жертвите! Да се пусне и подписка за излизане от ЕС. Мен не ме греят европейски субсидии, както и мнозинството българи! Защото тези субсидии се присвояват лично от определени хора и за обществото няма никакъв ефект!

За тва че си прост и не осъзнаваш предимствата на това да си гражданин на ЕС и не можеш да проумееш, че извън ЕС и НАТО сме просто никои си си виновен сам. Пускай си подписката, ако събереш поне 200 човека висшисти на възраст 35+ от цяла България може да си сипеш една шльокавица се почерпиш :) Подписи от хора учили до 8-ми клас или завършили едвам средното по важни за държава въпроси не са меродавни.

Възползвай се от предимствата на еврото другаде,не на наш гръб!

И от къде си толкова сигурен, че не те греят европейските субсидии ? Отстъпката за газчицата от 0,25лв. дето ревахте всички ватници за нея от къде дойде според теб ?

Редовен, нередовен, не ме интересува ! НАПРАВЕТЕ НЕЩО, ЗАЩОТО НОРМАЛНИТЕ ХОРА ВЕЧЕ ИЗНЕМОГВАТ !!! В Пловдив масово по фабриките плащат заплати от по 800-900лв. това нормално ли е ??? Един месечен наем(не говорим за ипотека, понеже с такава заплата никоя банка няма да даде) в най-добрия случай е 450лв ! после имаш ток средно-сезонно 150лв. , като си платиш телефона и кабелната отиват още най-малко 50лв. като дадеш и 25 за вода какво ти остава !!! Смятайте !!! Дори за храната за месеца не остава ! Това означава, че работиш минимум по 8 часа на ден (често и повече) като АБСОЛЮТЕН РОБ !!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА МАСОВИ СТАЧКИ !!!

След смяната - месечна заплата - 400евро или колкото получава за същата работа работник в Германия за 3 дни !!! Все тая каква е паричната единица, ЗАПЛАЩАНЕТО В БЪЛГАРИЯ Е ПО-ЗЛЕ ОТ КОЛКОТО СА ПЛЩАЛИ НА РОБИТЕ В РИМСКАТА ИМПЕРИЯ !!!

изказванията на троловете за евро. Само яки финансисти! По принцип, във всички страни при въвеждане на кенефрото се наблюдава брутална инфлация от спекулантите.

Къде е тази брутална инфлация след въвеждането на Еврото ? В гремания Италия Австрия ? Или в Естоноия , Гърция Португалия ? Инфлацията в Еврозоната е ниска в последните 20 години. Вдигна се последната година след като се изсипаха напечатани пари без производстово ( ковид компенсации).

Мутри, забравете за евро!

Най-голямата комедия са бесните фенове на еврото, които масово дори не правят разлика между фискална и парична политика, но тръгнали да изнасят лекции...

Трябва. Добър пример е Унгария. Заби нос с 45% инфлация. Спряха ѝ и еврофондове от 30 милиарда. Дерзайте!

Най-лесният начин е да не въвеждаме еврото. Румъния не бърза, Хърватия вече се парят. Унгария, Чехия и Словакия не бързат също. Знаете ли каква е разликата? Едни 70 милиарда валутен резерв, който много искат да щипнат.

Глупости. И кой ще ти щипне резерва, който не е толкова голям?

_stankow

Бе какво ще си играем на тавани, я направо въвеждайте купони ! :D :D

Питайте Хърватия относно еврото и цените.

И какво да ги питаме ?

_stankow

Ще ги питаме дали са ги питали, като са го въвеждали ? ;)

Хвй трол, питай ги как борят 15-30% спекула в момента. Трол.

СЪСЕДНАТА НА ТАЗИ СТАТИЯ Е ИМЕННО ЗА ТОВА!

С колко скочиха за има няма 4 дни?

Това с еврото просто не трябва да се допуска. Ще настане скъпотия и не само.

Верно ли ?

Мечтите са прекрасно нещо, но реалността винаги е друга. Няма как да се сложи таван на цени - даже и в соца нямаше таван на цените, камо ли това да стане ли у великата демокрация с пазарните далавери.

Правилният въпрос е защо да влизаме в еврозоната.

Защото положителните неща са в пъти повече от отрицателните .

Всеки втори е икономист, а икономиката на света е потоп. Все едно да отида на автосервиз, за да ми досчупят колата. Или на зъболекар и да се върна вместо с един, с два кариеса.

В хърватска от 1ви януари са с евро, всичко е по скъпо.

И в единият и в другият случай все сме прецакани. Минем ли на еврото само валутата ще се смени, оставяйки цифрата така както е в момента. И така от хляб за 1.99 лв.(830 гр.) получаваме хляб за 1.99 евро. А чуят ли производителите за таван на цените и олиото пак ще стане 8 лв. Като политиците ни компенсираха бизнеса за цените на енергията какво се случи? Цените все така високи си останаха, а грамажа падна. Пък и кой ще направи този таван? 3 месеца се чешат в НС докато не спират да дърдорят как час по скоро трябва да се направи нещо по въпроса с цените. И въпреки това единственото им решение дай да увеличим МРЗ до 850 лв. или колкото беше там. С обещание за до 50% от средната заплата да се увеличи минималната. Те един кабинет не могат да направят ама точно това ще направят към трето тримесечие на тази година, о извинете отложиха го за последното тримесечие на тази година. Преди да им се наложи да го отложат за другата година.

Един резерв на борда си го делкат с европейците.

Да си го делкат? С европейците? Абе ей вие къде си мислите че се намирате!? Нека да ви опиша ситуацията най-нагледно как ще бъде! Един българин отива в Америка на гости на американеца. Гледа огромно три етажно имение, скъпи коли и градини. Отива на една тераса с американеца и пита как е постигнал всичко това. Американеца отвръща: виждаш ли онази магистрала в далечината. Е един камион там, един тук! Българина бил силно впечатлен. След време американеца отишъл на гости при българина. Гледа огромно шест етажно имение и лукс на където погледне. Възхитен американеца пита: как си постигнал всичко това? Българина му посочил в далечината и го попитал виждаш ли моста. Американеца гледал и гледал и отвърнел, че не вижда мост. Българина отвърнал: е няма и да видиш!!! Тъй че няма да има споделяне. За споделяне е само когато е в полза на нечия чуждестранна фирма и е необходимо българска фирма/завод да бъде премахнат.

Експертите 1000 пъти обясниха, че цените на храните ще са ни най-малкия проблем като минем на Евро, ама десетте милиона за "информационна кампания" трябва да се захлебят с изместващи хокуса анкети...

да де, най-малкия за експертите, дето взимат луди пари и за богатите хора, които са около 10-15% от населението, останалите 85-90% от хората се вълнуват дали стока, която е 1.79 лв. няма да скочи директно на 99 евро цента, което ще е 10% инфлация. Бъдете сигурни, че точно така ще стане, особено ако няма механизъм за контрол, но като знам контролът в България какъв е ... По това което се пише, че в Хърватска са осъмнали с нови цени, по - високи естествено, какво си мислиш, че ще се случи тук..

Да видим, има ли поне един български политик с топки? Да каже - добре, ще приемем еврото, обещали сме ама... след като ни приемете в Шенген! Срещу вдигането на ветото за македонците не поискахме нищо, нека не си хвърляме всичките козове на вятъра.

Тъпанарите от Възраждане искат да саботират влизането на България в клуба на богатите където България ще има достъп до стотици милиарди евро кредити .

да духаш на Сорос, помияр! Тук си омразен.

В Хърватия им излезе солено еврото ,нови цени яко нагоре.Заплатите реално намаляват

герберски трол

Не просто таван на цените на хранителни продукти, а замразяване на абсолютно всички цени за минимум месец преди и след въвеждането на еврото. То е ясно, че ако някой реши да вдига цените двойно при приемането на еврото това ще е чиста спекула, затова и мярката трябва да е насочена точно срещу това. Ако хляба ти струва примерно 1 лев - утре въвеждаме еврото и струва 0.50 евро. Месец по-късно вече и да се опитваш да го вдигнеш от 0.50 на 1 евро - вече няма да мине номера.

Що каква е разликата кога някой ще се сети да вдига цената на хляба от 0,50 на 1 евро? Няма никаква разлика, със същия успех може да го направи и сега! Не разбирате ли, че с приемането на еврото нищо не се променя? Ние и сега практически сме с евро! Бордът приравнява лева на евро!

Това е така, но само на теория. На практика има психологически ефект, който всички, които досега са преминавали към евро изпитаха на гърба си. Като влезеш в магазина и видиш същата цена от вчера, само че вместо лев пише евро, ще си кажеш е да де, толкова беше. И ако попиташ ама защо вече 1 евро, нали беше 1 лев, ще ти кажат - е нали минахме на евро! Видял съм го с очите си навремето в Германия, всичко, което струваше 1 марка автоматично стана 1 евро. След като там се случи - не ми разправяй, че в България ще е по-различно!

Във Франция храната е два пъти по-евтина от българската,в Германия също. В Англия също. Явно в България има банда разбойници които дерат българите.

След като мислиш, че цената на храната е много висока и търговците на храна печелят много, започвай да продаваш и ти и прави големи печалби! Къде е проблемът!?

В Хърватия има минимум 20 процента увеличение на цените само от 1 януари защото са въвели еврото. Значи в България ще бъде поне 50 процента

ценовите тавани водят до държавен капитализъм и се плаща чрез инфлация. Затова искат да ни вкарат в Еврозоната. Търсят се всякакви компенсаторни механизми само и само един елит да не си плати дълговете. Нормализацията в пазарния капитализъм минава през фалит. Фалити в ЕС вече няма. Фалита е покаяние за този, който е взима повече от колкото дава.

пляс. Ей, зубър, не пиши цитати, щото пишеш глупости! Ако е възможно, научи се да мислиш, ако не ти е по силите, играй си с друго. Икономиката не е за идиоти.

И цитати не са! Пълни глупости са!!!

Дай по същество. Кое точно не ти допада като цитат и разсъждение?

Какви глупости пишете, не е истина ...

Давайте по същество. Кое точно не Ви допада като цитат и разсъждение? Нямам право на мнение ли? Било то и глупаво според вас? Ок, нека се приеме закон, че нямам право на мнение И с това съм съгласен.

посочете ми една държава с официално платежно средство евро, която да не е в криза. социална, политическа, икономическа, финансова и каквато се сетите... щото аз не се сещам за такава...

Коя държава в еврозоната е в криза ? Аз не се сещам за нито една

"Таван за цените на храните" е пълен оксиморон. Мога да ви направя кайма, сирене, салата (тип разни простотии с майонеза) за абсолютно всякаква цена от 3 лв за килограм до 20 лв, със съответстващото качество. При това с двете си ръце и с продукти и химии, които свободно се намират на пазара, без изобщо да съм професионалист. Ха сега си представете до какво ще доведе това.

Трябва Мутрата в затвора. Без това няма да има ни Евро, ни Шенген. Колкото по-рано се разбере толкова по-добре.

Ще има и двете колкото и да ти е тъжовно , споко :)

И да ВЪВЕДАТ ТАВАН ЩЕ ИЗКЪРТИ ТАВАНА

Тва като тавана на руския газ. Как може да има таван на нещо, с което не разполагаш!?! Всичките храни в БГ са внос, родно производство не остана. Значи внасям нещо и му викам на Бай Производител ще го плащам по толкова щото съм сложил таван, а оня ми вика я си...нали!

не е нужно да се въвежда еврото още, не сме дорасли, а тавана на цените е безсмислена мярка, която първо, че ще свие производството, а след това ще повиши и инфлацията, никъде в белите държави няма тавани на цените, ако беше работещо и в сащ, германия и т.н щеше да има.

ще свие (българското) производството, което зависи от продажните цени. В европа, а и в България масово земеделието е на субсидии. Т.е. производствените цени нямат връзка с продажните. До такива извращения водят земеделските субсидии. Намираме се в финалната фаза на разпад на един регулаторен мастодонт - ЕССР, в който всякакви финансово-икономически шарлатании (като ценовеи тавани, ваучери и прочее CBDC-like електронни ваучеризации) ще стават все по-актуални. Това е маркер за държавен капитализъм малко преди да се разпадне.

Шило

А трябва ли въобще да се приема еврото? В Хърватска вече нещо не го харесват. 48 часа след приемането, цените са в космоса.

Къде бе миуенчо ? Това , че няколко тарикати са се пробвали нищо не означава ! Е , създали са храна за троловете капейкаджии като теб :)

реши,че трябва да се въвежда евро изобщо? Какво му е българския лев?

отдавна не е български българският лев!

не го знаех. Лошо.

Кой го печата няма толкова значение, по-важното е, че е вързан за еврото и това 20 години ни спасява от голяма инфлация и мераци на крадци популисти. Приемането на Еврото ще сложу кръст на всички домогвания на желаещите да помпат инфлация чрез печатане на левчета

Тази анкета е част от хибридната атака срещу българския лев, като цели хората да гласуват против собствения си стратегически интерес, за сметка на спорни краткосрочни "ползи" от таван на цените.

Таван на цените и завишени минимални прагове на заплащането. Все пак ще излезе, че всички копнеят за социализЪма и комунизЪма. Въпроса пак ще опре до КОЙ ще плаща? Всеки да взема голяма заплата, а този който призвежда да продава евтино или по колкото му кажат. Ще се върнем 30 год. назад, когато всеки търсеше държавна работа, да взема заплата, но да не работи.

Верен е въпроса "кой да плати". "Ценовите тавани", като метод, са финансова шарлатания за инфлационно преразпределение на непосредствени завишени разходи. Това е отчаян опит на държавите и по-конкретно - признание, че централните банки са в невъзможност да си свършат работата по стабилизиране на финансовата система.. Ако вдигнат лихвите ще ударят еврейските си приятели, на които са им обещавали евтини пари дълги години наред. Чрез инфлация се преразпределят лошите дългове. В нашия случай, цената трябва да я платят богатите европейци. В противен случай бедните ще гласуват за антисистемни партии и ще се материализират някои политически рискове.

НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА ЕВРОТО, БЕ ГЪЗОЛИЗАЧИ