Трима загинали и деветима ранени при катастрофа на румънски автобус на пътя Велико Търново-Русе

Наложило се пожарникари да режат отломъците, за да измъкнат затиснати между седалките хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

имало е да се случва , случило се е . Вие какво. да не очаквате живи да излезете от живота че толкова сте се загрижили

При нощно шофиране са изключително важни ясните бели линии, очертаващи всеки елемент на пътя - габарит, ОТБИВКИ и други. Някой по-долу беше написал, че само местните вероятно я знаят въпросната отбивка - прилича ми на вярно. Много са нашите пътища с полуизтрити - или откровено липсващи - бели очертания. Не зная така ли е било и при тази фатална отбивка. Припомням си аналогията с автобуса с 40-те жертви, пътуващ нощем към Македония по наш път с подобни проблеми в белите линии на пътната маркировка пак при фатална отбивка ...

Някакъв модератор трие коментарите с аргументи и е оставил само помиите на простолюдието. Да, умните хора не се харесват много в България.

И нали гербаджиите толкова величаят Бойко как всичко бил направил и по негово време било прекрасно. Защо не се е погрижил за тоя път????

Дали Борисов не е на власт от година и половина, селски глупако?

На Киро на съвестта да лежат загиналите. Проекта за магистралата е готов, финансиран, и Киротатков го спря, щото му се виждало скъпо ???? Колко % се повишиха материалите? Или на Киротатков не му дадоха комисионни от сделката ?? Всеки ден на тази магистрала има катастрофа, всеки ден !! Колко хора измряха от началото на годината на този път??

Толкова пари се изсипват за пътища, а маркировката е трябвало да издържи в пъти по-дълго. Голямо крадене е било. Изпълнителите на пътища да си нанесат нова маркировка като реверанс за всичко платено досега.

И ще стигнеш Жив !@ Освен ако Тир, не та връхлети кат Катрина - Луйзиана За непросветените, Катрина беше ураган 5 степен @

Холандци, румънци...Абе ние в България ли сме?

Слагайте си LED фарове със студена светлина , за да не заспивате.

Защо слагате минуси на човека? Колата ми пристигна от производителя със заводски леко жълти светлини, които изморяват очите. Смених ги венага с по-мощни неонови, от които по-малко се взираш, а светлината е по-неутрална. Прав е човекът.

Ти виждаш ли какви глупости си написал?

99% карат с китайски ментета, които не отговарят на стандартите. Да ама у нас на техническия преглед не проверяват за сертификат за Е/номер. И тези мощни фарове така заслепяват насрещните коли и се стига до челни удари.

В закона никъде не е казано какъв да е спектъра на светлината, а на ГТП ти проверяват на къде ти са насочени фаровете така, че няма какво да се кахърите за белотата и жълтотата на светлината. Просто жълтата те кара да спиш бялата се кокориш. Ако настане мъгла слагаш жълти очила от спортните магазини и пак си ОК.

В статията пише че шофьора вероятно е заспал затова търсим решение как да не се заспива. Ако напишат статия, че е заслепен тогава ще дискутираме как да избягваме заслепяването, но това няма да е за сметка дай да гасим фаровете.

… а софийските правителства се чудят как да изхарчат парите за АМ Р-ВТ предвидени в ОПТС за поредните 7-8км от бул. Южна дъга в София.

Бах тия отломъци!!

АБОНАМЕНТ на чуждестранните шофьори към едни контролиращи органи е един от основните проблеми за това, което се е случвало досега, случило се е снощи, ще се случи можи би днес отново, ще продължи да се случва и занапред. АБОНАМЕНТ за това да не бъдат проверявани тахографи и контрол на скорост срещу скромна сума, събирана от пътниците и поставяна в документите, когато все пак бъдат поискани от контролните органи. Просто и логично обяснение, всички го знаем и нехаем. С контролните органи във Великотърновско и Русенско все някак "можеш да се оправиш " на четири очи, но виж с плевенските такива няма как. Глобяват "гадовете мръсни", яко си вършат работата.

"Внезапно автобусът се отклонил рязко в дясно, напуснал пътното платно, блъснал се в спряната кола, в крайпътно дърво и чак след около 250 метра спрял."... Прилича на заспиване зад волана. Освен това 250 метра спирачен път?? С колко се е движил? И въобще доколко адекватен е бил шофьорът? Не искам да обвинявам, но това са едни въпроси, които изникват. Пътят там не е лош, но не е за бързо каране... да се спираш цели 250 метра?

Или пишещият новината няма представа за какво пише

Пътя Русе-Бяла( част от Русе-Велико Търново) и Кресненското дефиле са ПРЕВЗЕТИ ОТ ДЪРВЕТА , ХРАСТИ и ТРЕВОЛЯЦИ от ГОДИНИ ! Знаковото стопанство е 100% НЕВИДИМО ОТ ВОДАЧИТЕ . Маркировката , там където изобщо я има е от някаква посна боя ( гасена вар?) К “РЕЗУЛТАТИТЕ” са НАЛИЦЕ ! Вмрсто да уволняват Областните и ЗамМинистрите да бяха уволнили цялото АПИ ! Ама НАИСТИНА ЦЯЛОТО Е ЗА ЗАТВОРА !!! От години ЕДНО и СЪЩО ! Само се повтаря : резултат НУЛЕВ !!!

Доста пъти ми се е случвало, карайки рано сутрин или през ноща по околовръстното на Русе да мога да изпреваря турски автобус ако карам със 140 поне.. Единият път се изравних с неговата скорост оня караше със 125 кмч !?!?! Как става тая работа? За съжаление и тук хора са платили с живота си заради двата фактора - заспиване поради умора на шофьора и много вероятно автобус с махнат ограничител..

Абе продължавай да изравняваш скоростите, ще те четем и тебе скоро как си цункал нпкое дърво

Само една забележка - Русе няма околовръстно, карал си по бул. България по средата на града. Има изградена инфраструктура за градски транспорт - спирки, подлези, контактна мрежа за тролейбусите, училище и т.н.

Ами ако проблема е в скапания път и непостроената магистрала Русе - в. Търново. Където Борисов открадна парите в чували. Може би трябва убитите да тежат на Съвета на Толупа.

от болната глава на здравата! Когато беше Борисов се строеше. Киро открадна парите и спря строежите на всичко.

Страхотни пътища имаме наследство на ГРОБ... 12 години на власт.... страхотни автомагистрала Хемус... Ботевград-Видин също страхотен

колко милиметра път направи 0000000000000000000000000000000

Област Търновска - чудни пътища, никаква маркировка, непочистени банкет, липсващи канавки. Поддръжката от великата фирна Пътни стоежи, за по ясно пътни грабежи - кърпи здравото, дупката стои, а асфалта като зимна пързалка.....

1:30 часа ... Нощ, време за сън. Уморен шофьор, уморени очи, сънни мисли ... И ...

Бит трябвало да е като в Швейцария - товарят тировете на влагови композиции. Хе няма да съсипват пътищата, ще ще се избягват жертви.

къде сравняваш развита държава с България която повече прилича повече на порпаднала арабска държава

А как точно катастрофа с автобус има връзка с тировете? И на какви влакове да товарят като бдж едвам крета?

ако ги качат на влаковете ще има пари за БДЖто, от тези ТИРове, а пътищата ще се освободят от терора и ще се поддържат по лесно, по-малко износване, по малко жертви и т.н.

понеже Българина си е селяндур... Дори да му дадеш 2020 кола той пак ще се осере понеже като лапе е гледал Бързи и Яростни.... Всеки ден катастрофи и смъртни случаи......ами....... логиката показва че нацията ни не я бива

До изсестна степен имаш право за българина селядндур, но не знам дали прочете статията? В катастрофата всички са били чужди граждани, няма българи. Нашата вина, т.е. на полицията е индиректа, за това че десетилетия наред чичко милиционер не прави нищо, и ни се нлси славата на държава, в която всеки чужденец може да шофира както си иска

Ей наркомани, спрете да пушите треви - погубихте половин България!!!

Дано турчина(шофьора на рейса) да е мъртъв,щото нямаме кат и даи да глобяват турските мърши убийци по нашите пътища

Белите румънци (също като белите българи ) с коли ходят да почиват в Гърция, а румънските роми( също като българските) се качват на автобуса и за два или три дена на Слънчев бряг. Бях по работа миналата седмица там и беше пълно с румънски роми. А относно катастрофата бог да ги прости починалите и все по-лошо ще става по пътищата, защото нашата милиция е просто скапана и докато не се направи така, че чужденците да си плащат глобите на границите те ще карат като бесни и ще нарушават правилата.

Тази отбивка явно само местните я знаят. Кой знае къде са ѝ знаците и маркировката.

Териториите от двете страни на река Дунав се обитават от най-изостаналите в еволюцията двуноги. Няма ден, който да не поднася безспорните доказателства за което.

Ама уточнете ,че това се отнася само за долното течение на реката

А бе от Виена нагоре по течението не е баш така ама нейсе.

Доказателствата са само, че ни управляват малоумници, които за толкова години не проумяха, че пътя къмп Северната граница не бива да е с размери на обикновено междуселско шосе. Само че за тях е по-важно как "столичаните" / умишлено сложих кавички/, да стигат по-бързо до курортите , а не инфраструктурата в Северна България особено към Русе / заради границата/.

колко ощи души трябва да умрът на тоя път за да се сетят уфците от София ,че трябва магистрала?

Как ли пък за селяните от провинцията ще мислим.

Тръгнали на майкаси в оная работа!Е,намерилия!