Коментари - Три версии за малкия самолет, който се разби край Ихтиман | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз нещо не разбрах: (Цитат) Относително 475 килограма е максималната му излетна маса, около 100 литра има гориво на борда. Ако сложим пътника и пилота по 70 килограма. Виждаме че тук е около 530 кг зрителна маса Мисля, че горивото 1L < 1kg, но нейсе. 2х 70кг + 100кг = 240кг Как се получиха 530кг? Нещо липсва. Освен това какво е "излетна маса" и какво е "зрителна маса"

Това са абсолютни глупости. Кой ще направи двуместен самолет за 450 кг излетна маса бе? Това да не е мото делта? Не знам кой пише и що ги пише тези глупости ама този пипистрел е с мах. излетна маса 600 кг. Собственото му тегло е 300. При 100 литра гориво, / около 80кг / което е максимална вместимост на резервара му и 2 нормални хора / пиши ги по 80кг и тях/ няма начин да го претовариш. По 100 кг да ги пишеш, пак не е претоварен. Ама те 2 по 100 кила не могат да се вместят вътре и да искат.

Статията е борба на неграмотен и слабоумен човек с българския език, при която печели българският език. От написаното нищо не се разбира.

казва дългогодишният инструктор Георги Влайков кандидат-пилотите се увеличават ??????????? Дир, четете ли си писанията?

Ей това е простотията! Искам, та искам! Е много може да се иска ,ама като не те бива, си стой на задника! Летенето не е като да си бъркаш в носа! Ама нали всички са всезнайковци, дето всичко могат! За два-три месеца втори такъв инцидент. Това е достатъчно показателно за надценяването и егото.

Има същия самолет в олх.бг за 15000 ;) По спомен беше на около 20 години....

Абсолютна забрана за полети на малки самолетчета с непрофесионални пилоти. Видя се, че няма контрол и сериозна подготовка.

Ми твойта слабоумна логика води до забрана и на автомобилите, там всеки ден някой “неграмотен” се блисла някъде и отнеча нечий живот”. Хитър Петър... начерете си смислена работа и спрете с първокласните коментари...

Прав е, ти си малоумен. Такива като тебе правят инцидентите навсякъде.

аПселютна забрана на любители шофьори, само професионални в леките коли, ааа а а и подготовка по 3 пъти на ден!!!

че самолетът е бил втора ръка, а обслужващият и експлоатиращият го персонал - технически некомпетентен...

Няма какво да се каже, след като за една прецизна дейност е проявено невнимание. Да се допусне превишение на теглото не ми се струва достатъчно, но ако наистина е така, това означава, че двамата трябва да са се мерили преди полета и да са наясно с тежестта си преди полета.

К'во се чудите бее? Едно прАсе като го видите не заате ли колко кила аа??? Е те тава му се вика ЗРИТЕЛНА МАСА.

Само пълна забрана на полетите може да спре летателните проишествия. Хвърчат където им скимне. Стига с тази слободия.

Абе направо забрана на всичко ! Да си седим у панелките и да поркаме ракийка със салатка ! Това е пълноценнен и смислен живот ! Останалото са глупости бе другари !

Ти нали си си същия екземпляр, който под другата новина за социологическите агенции, предложи да се забранят и те? Нали си същия?:) Какво друго предлагаш да забраним? А?

Относително 475 килограма е максималната му излетна маса, около 100 литра има гориво на борда. Ако сложим пътника и пилота по 70 килограма. Виждаме че тук е около 530 кг зрителна маса...?!?!?

жОрналистчетата са пропуснали да споменат каква е масата на самия самолет...затова пак са оформили пореднта си текстова и смислова каша:)

дали те , дали хексперта ... се некой нещо забравя , не знае, но е сигурен и ги плещи такива дето и за цирка не стават ... ама ... тука е така ...

И за сведение 100лт гориво не са равнина 100кг както се подразбира от написаното.

"...три витки към земята..." , "...около 530 кг зрителна маса..." ... експерт ... трезвен и грамотен !!!

освен зрителната маса, и самата сметка е шедьовър!