Три варианта за новата учебна година, по време на грип официално ще се учи

Вълчев внася промени в закона, предвижда 90% електронно съдържание до 2027 г.

Обратно в новината

Коментари - Три варианта за новата учебна година, по време на грип официално ще се учи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е погубване на човешките отношения между учениците и учителите и съдаване на една болна психологична нация която не може да разсъждава

Г-н министър,г-н Тъпанар,учениците трябва да са в училище!Измислените платформи за онлайн струваха милиони левове,които незнайно колко близки до властта фирми лапнаха...платформите спичат,цирка е пълен!Стига сте ни правили на хаховци...не ,че учителя няма да се справи с всички простотии на министерството.Пойажете малко разбиране и далновидност,Г-н Тъпанар с подопечни такива!!!

Стига с това дшстанционно обучение, децата задължително трябва да се върнат в реалната социална среда. В противен случай ще расте едно безчувствено, роботизирано общество. Но може би това е целта в новия свят!? Не бива да го позволяваме! Всичко до голяма степен зависи и от българския учител.

Стига вече!Пуснете децата на училище,че съвсем затънаха.Нищо не им обясняват,ако решат да попитат.Те вече и спряха да питат.Някои часове дори не се провеждат ,изведнъж тест и оценка.Чудят се от къде им е дошла.Пълна абсурдния.Самите деца желаят присъствено обучение,а не дистанционно.

Вместо да давате грипни ваканции вземете да ваксинирате учениците с известните противогрипни ваксини.

От новата учебна година Обучението на съкровищата ни Да е само в зелени училища С учители които живеят като учители И деца които които цял живот са признателни на учителите си

Не желаем този министър, който ще съсипе децата ни - със социална изолация , с висене пред компютъри. Цяялото правителство и този болен да се маха.

Форматът на обучение не е толкова важен; СТРАТЕГИЯТА в предучилищното, училищното и висшето образование ще закопае българщината....Махат знакови произведения от учебните програми... Както каза министърът на образованието, фактите от историята не са важни, а ДНЕШНИЯТ им прочит :( ... А на сайта на НС от 2 години се мъдри: "Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00"

Ще е честно родителите да вземат заплатите на даскалите!! Ще излезе по-евтино!Родителя преподава по всички предмети , а даскалите са профилирани!? МО ще плаща максимум 2 заплати в 1 семейство, а иначе за даскалите вървят по 55-78 щата за училище /осреднено/за страната!!! Така ще падне безработицата и семействата ще се видят с пари, а децата с що годе добра храна!

НЯМА ДА ВЗИМАТ НИКАКВИ ЗАПЛАТИ И НЯМА ДА УЧАТ ДЕЦА, ЗАЩОТО НЕ СА УЧИТЕЛИ И НЯМАТ ВРЕМЕ ЗА ТОВА! ИЛИ Т.Н. ДЪРЖАВА ЩЕ ИМ ОСИГУРИ НОРМАЛНИ УЧИТЕЛИ В КЛАСИЧЕСКО ОБИКНОВЕНО УЧИЛИЩЕ С ХОДЕНЕ НА МЯСТО ИЛИ ИЗОБЩО ГИ СПИРАМЕ ОТ "УЧИЛИЩЕ"!

министри и министерства!!! Така поне ефектът ще е същият и за едните и за другите!!!

СЪГЛАСЕН ИЗОБЩО ДА ИМА КАКВОТО И ДА Е ЕЛЕКТРОННО!

Ма ти си седи у село, СВЕТЪТ Е ЕЛЕКТРОНЕН, СЕЛООООООООооо

Ръийхнонжф

2020-05-21 18:24:02 добре (нерегистриран) Ученето през последните 2 и половина месеца си беше точно домашно. Не обвинявам учителите, напротив, просто по-малките деца не възприемат от екрана. ---- ли изобщо "учене" ? считате ли, че детето "нещо знае" ?

Селски тъпанар. Тази година я прееба и от сега се точиш да следващата. Верицата ти мръсна копеле долно.

Joe69

Това може да се случи евентуално само ако на всяко дете министърът подсигури лаптоп. Иначе да си навре идеите в з...ка.

Много родители ОДОБРЯВАМЕ ЕЛЕКТРОННОТО ОБУчение, по цял свят е така, НИКОЙ НОРМАЛЕН НЯМА ДА СИ ЖЕРТВА ДЕТЕТО И СПРЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ!!!! Британски лекари откриха група кръвни компоненти, които може да разкрият защо някои деца са в рискова група да развият рядка, но животозастрашаваща имунна реакция и възпаление заради новия коронавирус, съобщи електроннното издание на "Гардиън", цитиран от БТА. Новият синдром се прояви преди месец при пациенти в редица болници в Лондон, където деца бяха приети за интензивно лечение със симптоми, които наподобяват токсичен шок и възпалителни процеси, известни като болест на Кавазаки. България много отдавна трябваше д анавакса с електронното обучение, защото нашите ученици са едни от последните в цял свят, водещи държави правят точно такива стратегии, четете малко повече!!!!

Айде! В бункера и да те няма. Още един спамър в стил “много ще измрат, яко ще измрат”, после “ама защо не измират бе, мама им да е.а”!!!!! За Кавазаки дори СЗО не е потвърдила, че има доказана връзка с вируса. Аз няма да спра детето от училище, ако в рамките ма месец няма поне 10 такива доказани случая в държавата. Всичко останало са приказки и дим за сплашване на такива, като теб.

Нещастник, я си пусни малко щатска телевизия, всичко потвърдиха и прилича на синдром на Кавазаки, но е от ковид, бутай си детето, нещастник, ама нашите ще си учат дистанционно, мързел гаден

в това електронно обучение?! Я не ни правете на малоумни ! Човека е човек не само защото се труди и усвоява знания, но и защото е част от човешките социални общности!~ Извън социалното общуване човекът се превръща в интересуващо се само от физическото си оцеляване животно! Целта на това електронно обучение е обезличаване на децата ни като човешки същества и превръщането им в лесно манипулируеми по електронен път същества, които ще са лесно податливи на внушения и поради изградената им чрез това електронно обучение зависимост от компютрите няма да имат никакви други потребности освен "любимият ми вездесъщ компютър" чрез който да се преопределят постъпките иначина им на живот!

Абеее що за социалното само май социалистите пищете, дето сте свикнали училищата да ви гледат децата, защото по ПРЕПОРЪКИ на Европа електронното обучение трябва да е наравно с другото, защото хората ЕВОлюират, червени търтеи

Т-ци, електронно обучение, те от сумайти време проявят електронно правителство и да до кривата круша. Сега децата да учат електронно, как се обучава дете в начален клас, т. е родителя не трябва да работи. Кой ще си остави 7 - 10 годишно дете в къщи само

то и електронно правителство првят вече 20г..ама народа ни е много прост това е

Този наясно ли е, че с електронното обучение само се отчита дейност и учениците ( повечето) нищо не научават. С копи пейст и преписване, нищо не им влиза в главите, освен ако родителите им не са станали учители. Тежко и на тази държава с недоучено поколение.

ТОЧНО КАЗАНО - "ОТЧИТАНЕ НА ДЕЙНОСТ"!

Това всичкото беше да си взимат заплатите учителите ние вършихме всичко останало, да не говорим че повечето пращаха по Viber, урока и чакаха да им пратиш домашните.

Да , само, че ние учителите работихме по 12 часа, но кой ни пита. Да не говорим, че насилствено бяхме пускани и в отпуск, но трябваше да работим през това време. Доколкото знам заповедта е на същия тоя министър.

Не съм привърженик на някакво задкулисие, и все пак нещата се превръщат в някаква странна форма на прехвърляне на отговорност. Искам да попитам какво ми даде държавата от това че като съвестен гражданин си стоях вкъщи и плащах всички сметки и накрая излезнах този който плати сметката на голяма част от тези които взимат помощи. Първо като родител на две деца едно първи клас и едно в детската градина и като поставен в ситуация да работя на 4 часа как се оправихме с жена ми която е на пълен работен ден, въпрос е това не друго. С доход под минималния но без право на никакви обезщетения по време на тази пандемия. Второ защо нямам право на обезщетения знаете ли защото имам и бизнес който също не работи 2 месеца , а знаете ли той защо няма право на обезщетения защото няма достатъчно големи разходи планирани преди пандемията. Трето кой получава помощи, ще го кажа без капка съмнение, ТЕЗИ КОИТО ПОЛУЧАВАТ И КОГАТО НЯМА ПАНДЕМИЯ. Четвърто кой осигури средствата за да може да им плаща държавата на същите тези И АЗ , защото си плащам всичко до стотинка. А сега да го дитам тоя на снимката като трябва да стоим да учим с децата си и другата година кой ще плаща данъци за да плащаш заплати на учителите които учат децата ни от вкъщи по 3 часа на ден а аз пиша домашни с тях още 3 часа. Писна ми от тия псевдо помощи и нагаждане на държавен електорат на който ме се осигурява възможност да работи дори от вкъщи. Прави са хората които бягат от тук и наистина няма смисъл да се пънеш да правиш нещо , малкия и среден бизнес и средна класа са поставени в ъгъла и ни доят като кравите в краварника.

А колко часа учителят проверява тези домашни, дето ги пишеш? А....това не ти влиза в кривите сметки за тези учители, дето работят по 3 часа, ама пък вземат по 2000 лв.

Аз съм ученик. След година завършвам. Не смятам, че в България е чак толкова зле. Но заради простотии като тези на министъра ще се изнеса от тази кочина България. Въобще не искам и да ме разубеждавате. От както си спомням ме управлява един мафиот. А хората тук не са по-различни от него. Те са на същото интелектуално ниво.

ИЗНАСИЛВАНЕ СТАВА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ... ЖЕСТОКО ... БРУТАЛНО ...И САМО ЗАЩОТО "ОНИЯ" НЯМАТ ВЕЧЕ "РЪСТ НА ПЕЧАЛБАТА" И ИСКАТ ДА СРИНАТ И ЛИКВИДАРАТ ВСИЧКО КОЕТО СЕГА ИМА ИНДИВИДА, ТО ДА СТАНЕ НЕНУЖНО, НЕПОТРЕБНО, ЗА ДА МОЖЕ ТОЙ /ИНДВИДА/ ПАК ДА СЕ ЮРНЕ "ДА ИСКА" "НОВИТЕ НЕЩА" ... ЗА КОИТО ОБАЧЕ НЯМА ДА ИМА ПАРИ ... И РАЗБИРА СЕ "ТЕ" ЩУ ДАДАТ ... С ЛИХВА РАЗБИРА СЕ , НО СЪС ЗАКАЧЕН СМАРТ-ДОГОВОР КЪМ НЕЯ, ТАКА, ЧЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА КУПИШ "ХЛЯБ" АКО НЕ СИ ПЛАТИЛ "КРЕДИТА", Т.Е. АКО НЕ СИ РАБОТИЛ "ЗА ТЯХ"! А ТО НЯМА И ДА ИМА ФИЗИЧЕСКИ МАГАЗИНИ, КЪДЕТО ДА "ОТСКОЧИШ ЗА ХЛЯБ" - ВСИЧКО ОНЛАЙН, А ЗНАЧИ - ВСИЧКО "ПОД КОНТРОЛ" КЪМ ТОВА СЕ ВЪРВИ В МОМЕНТА - БРУТАЛЕН , НЕЧУВАН КОНЦЛАГЕР - С КАМЕРИ, МИКРОФОНИ, "УМНИ" ДЖАДЖИ ДЕТО ТЕ СЛЕДЯТ И РАЗБИРАСЕ - С НОВИТЕ "ПАРИ" В БЛОКОВИ ВЕРИГИ!

Този напълно откачи. Няма ли кой да спре това безумие? Лошо решение, след лошо решение... И какъв анализ на резултатите правят в това министерство, просто не знам?!

Единствените анкети с родители, които видях са от началото и средата на април. В тях родителите казват, че одобряват това обучение. Но според мен тези анкети са правени в началната фаза на електронното училище. Ако сега попитат родителите ще получат съвсем други резултати. Тогава всички смятахме, че това е за кратко и децата все пак ще се върнат в училище.

Всихчи смятахме, че ще е за кратко, но ще е завинаги, ако хората не се надигнат. Не може да очакваш от същите тези, които са ти отнели правата, че ще ти ги възстановят без бой обратно. Разбира се, нашите политици са просто подизпълнители на това, което става глобално. Нарежда им се нещо и надолу по веригата всичко е само механика, която предава командите. Има възможности за лавиране, но не са много. Поне засега все още няма официално световно правителство, но е почти постигнато с многото васални правителства, без никакъв суверенитет. Да видим докога ще плашат човечеството с вируса - колко месеци и години хората ще търпят всичкото това нещо.

Анкети които не са анонимни и независими а пратени от учителите Е ИЗВИНЯВАЙ , сой ще напише нещо лошо като детето му Септември отива при този същия учител ...... абе пародия в незнаен брой имерения.

Много ядно че одобряваме електронното обучение, по цял свят е така, разни баби и мързеливи родители да не пишат, ако обичат, нашите деца са едни от последните, които се обучават в електронна среда и са назад от света, заради изоставащи в мисленето!!!!!!!!!!!!!!!!

Стига сте пищяли, бе! Има едно умение, което явно масово липсва - четене с разбиране! Никъде не пише, че цяла година ще учат он-лайн. Казват, че по време на грипна ваканция дечурлята няма да се излежават и по цял ден да играят електронни игри, няма да се губи учебно време, а ще учат, неприсъствено. За в бъдеще няма да се ползват хартиени учебници, за които се плаща, а материалът ще бъде в електронен формат и безплатен. Аман от мрънкялници, от недочели и недоразбрали, от дървени глави.

Аман от идиоти като тебе и такива които ти слагат плюсове! Ти слабоумен ли си? Как по дяволите ще с стои пред екрана от 8 до 14 с 38°С температура? Простаци тая държава е скапана заради такива като тебе.

Тази просто казва че учителите ще взимат заплати и тогава , а ние ще си учим децата ами тогава защо се водят в училище. Ти за демография на тази държава чувал ли си нещо.

Доколкото разбирам от статията се обсъждам три варианта. 1) Изцяло присъствен (най-добрия според министъра, а вярвам и всички хора) 2) Частично присъствен, който в статията е определен като рисков, ако пандемията не е отминала 3) И изцяло неприсъствен (поне така го разбирам от начина, по който е написано в статията) Защо вариант 3 е безумие, всеки би трябвало да се досети. Но нека все пак се пробвам да разсъждавам - дете, което не вижда учителия си, а го вижда само на екрана на компютър/таблет, как ще го въприема този родител. Липса на социални контакти с други деца ще доведе до проблеми с развитието на детето. Още един огромен проблем, макар и чисто технически, а не в смисъла на предишните проблеми и това е - кой ще седи по цял ден с детето пред компютъра на виртуалната класна стая. Малките зеца няма да могат да го направят сами. Ами, ако и двамата родители работят? Самият факт да се обсъжда неприсъствено обучение е безумен. Интернет свързаността не е единственото, което е необходимо на една нация, за да съществува. Това, че си правим видео чатове и си прехвърляме файлове, не генерира никакъв продукт. Едно време е имало техникуми и технически гимназии, където по-големите ученици са правили нещо с ръцете си. Не можем и не трябва да живеем изцяло във виртуалния свят! Рано или късно реалният свят ще ни шамароса и ще ни напомни за себе си!

Нито родителите, нито децата са доволни от електронното обучение - включихме се само заради извънредното положение. Ако смятат това да продължи, то по-добре да минем на домашно обучение. Министерството на образованието реши, че отговорното отношение на родителите означава, че те са съгласни с този несполучлив експеримент. Никой нормален родител няма да подкрепи детето му отново да седи по минимум 5 астрономически часа пред екрана и да затъпява от облъчването.

СЪГЛАСЕН С "ДОМАШНО УЧЕНЕ"! РОДИТЕЛЕТЯ НЯМА ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА Д СЕДАЦА, ТОЙ СЪЩО ИМА АНГАЖИМЕНТИ.

Ученето през последните 2 и половина месеца си беше точно домашно. Не обвинявам учителите, напротив, просто по-малките деца не възприемат от екрана.

Не искам да ме разбирате погрешно. На ваша страна съм и съм съгласен с всичко, което казвате. Цяла година дистанционно обучение ще е чудовищна глупост, която ще разбие нервите на родителите и ще направи децата асоциални. Те вече имат сериозни травми от шоковата смяна учебната среда и социалната изолация. Но нека видим какво казва министърът: ""Ако ситуацията е нормална, учебната година ще започне присъствено, защото това е най-добрата форма на организация", обясни министър Вълчев." Самият той казва, че присъствената форма е най-добрата форма на организация. Това, което става не е само у нас и е чудовищно. Някой иска адът никога да не свърши и агонията да се удължава до безкрай или докато... не ни наредят по такъв начин, че да се събудим в свят без никакви граждански права, в дигитален концлагер или нещо по-лошо от това. "Освобождението" ще дойде на висока цена, ако хората не се събудят и оставят време на глобалистите да ги насадят на пъкления си план. Никой не знае кога това ще приключи, защото сме в положение на война. Правителствата срещу народите си. Правителства, на които им дърпа конци световното задкулисно правителство. А вирусът е само претекст за всичкото това нещо. Забравихте ли, че доскоро се забраняваха телефони и таблети в училище, а сега искат всички да учат на тях. Забравихте ли, че родителите протестираха, когато на децата им се преподава на таблет? Забравихте ли, че се казваше, че компютрите разсейват децата и водят до липса на внимание и хиперактивност? Искат да унищожат всичко човешко в нас. Искат да ни направят биороботи. Искат да отдалечат хората в собствените им семейства. Искат децата да нямат контакт с учителя. Искат мама и тате да не могат да гушнат детенце, защото ще ги обвинят, че ще го заразят с вирус. Искат децата да не познават собствените си учители, а да ги гледат само по мониторите. Да кажем НЕ на плановете на технократските, трансхуманистични чудовища, които искат да наложат пълен контрол над света ни. Не на ограниченията, не на дигиталния концлагер!

Цяла година дистанционно обучение ще е чудовищна глупост, която ще разбие нервите на родителите ---- ГИ РАЗБИ! ДЕЦАТА СЪЩО ЗАПОЧВАТ "ДА ИЗТРЕЩЯВАТ" ....

Къде бе, душо, прочете, че цяла година щяло да е он-лайн обучение?!?!?

Ще бъдем готови обаче с още два варианта - единият вариант е за частично присъствено обучение, който обаче ще го приложим в краен случай, защото ползите и допълнителните резултати от него са спорни, а допълнителният риск е висок", отбеляза образователният министър. Третият вариант е за обучение в електронна среда, както е в момента, но при по-добра организация, каза министър Красимир Вълчев.

Ей, помияр смешен! Искаш родителите да дойдат със сопите да те бият май!

НАЙ-ЯСНО СЕ ВИЖДА "ИЗНАСИЛВАНЕТО" НА ЧОВЕСЕТВОТО, САМО И САМО СВЕТОВНАТА СЕКТА, СИЛОВО, БЕЗ ПРАКТИЧЕСКА НУЖДА ЗА ХОРАТА, ДА ФОРСИРА ПРЕМИНАВАНЕТО НА НОВ ТИП СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ, ОТ КОИТО ПАК ДА СЕ ЗАВЪРТИ КОЛЕЛОТО НА НОВИТЕ "НУЖНИ" ПРОДУКТИ, ТАКА "НЕОБХОДИМИ" ЗА ЖИМО В БЛОКЧЕЙНА ! И РАЗБИРА СЕ - КУПУВАНИ ПАК "БЕЗ ПАРИ"! АМИН !

ЖИВОТ В БЛОКЧЕЙНА

ЧАСОВЕТЕ в момента бяха по 20 мин, всичко беше претупано, набързо, стресово... В същото време виртуалното "обучение" предразполага към едно известно несериозно отношение на децата....определено успехът на децата спадна, спрямо първият срок НЕ съм доволен от този тип "обучение" , което не е никакво "обучение", а по-скоро някаква форма на "занимавка с оценки". Да не говоря за практическите часове по - пеене, рисуване, физкултура ...

Браво! Един от положителните ефекти на корона кризата! Адмирации за учителите и всички заети в образованието, че успяха в такъв кратък срок да направят огромна стъпка към тази алтернативна форма на образование! В страни като Франция, Англия, Германия такова чудо не можаха да постигнат.

Адмирация за родителите.........

Ами то големият проблем е, че родителите вече не могат да търпят децата си по цял ден вкъщи.

Подкрепяве, но по цял свят бъдещето е електронно обучение винаги присъстващо и като алтернатива, родителите сме готови да помагаме, тези,които и преди си хвърляха дацете болни в уще и сега искат, нооо светът слава богу върви напред!!!!

...и всеки родител да си закупи жилище с помещение за физкултурен салон!

Ще трябва да дават на родителите учителски заплати, защото в момента родителя е учител. Качват се материали и се иска в даден час и ден да се предадат, но родителя е този който обяснява всичко на детето и съответно, за да е добре детето, той не трябва да ходи на работа.....???

Децата ще се научат за в бъдещи сами се справят. Споко

А циганчетата , децата от социално слаби семейства и от малките населени места как ще ги обучавате дистанционно?

С медиатори, обясниха ви, стига сте писали глупости, вижте как е по света!!!!

По закон, дете под 12 години, не може да стои само в къщи. какво правим по въпроса? Колко отпуск смятате че имат родителите на малки деца?

гледам може гусин министъра да наминава и бие минуси навсякъде, а може и секретарката плюс жената и те да са активирани. Троловете не им плащат да го пазят явно ;) Аре бе, тролове на заплата, де сте да обвините родителите че са рубладжии, комунисти и прочее квалификации, че не ви щем "онлайн" обучението!?!?

и какво става, цяла учебна година всеки сам вкъщи пред монитора като зомбита.... Ужас

Те ходейки на у~ще не учат, а он лайн съвсем! Само за общи работници ще стават. Като висшистите влезли с матура в някои от "пристижните" университети. С такова безпросветие не знам дали ще има бъдеще. Тези, които имат амбиции, родителите им ще направят и невъзможното да учат в чужбина и няма да се върнат а другите ще стават за калинки и мисирки включая м. р.

Ние започвахме учебната година от първи септември е имаше Дървени ваканции,но много малко и не всяка година.

Да, и аз подкрепям. Това е върхът на глупостта. Как не ги е срам да издевателстват над децата? Може би само така ще изпълнят поръчката да бъдат отгледани 100% лумпени. Най-лесно се манипулират. Крайно време е гражданското общество да се вдигне и изрази своето категорично мнение против!!!!

Мммм вече ще отпадне ученето на ръкопис в 1 клас предполагам. Баси олигрофена. Тотал щета

с цялата наука педагогика и практическото й приложение при това дистанционно обучение във виртуални класни стаи?! Ще закривате ли педагогическите ВУЗ-ове и ще намалявате ли броя на учителите след като сте поели по пътя до 2027-2020 година всичко да е на електронни носители и да се работи във виртуални класни стаи, в които основната работа е на IT специалистите? Как ще осигурите материално тези виртуални класни стаи, преподавателите и обучаемите, след като за целта ще се изискват съвременни комуникационни средства, предимно мобилните таблети или лаптопи за да може обучаемите да са в час независимо от точката на страната в която се намират? Е, има още много въпроси, но първо отговорете на тези, а тях ще ви ги зададем след като ни отговорите на тези.

Ако не излезем на протест жална ни майка! ИЗРОДИ! Съгласни сте и с децата ни да се гаврите!

Защо не стартирате учебната година на 15 август или 1ви септември както е в половин Европа? В топлото време, с повече пауза зимата в студа и вирусите? Вие почивате 15-16 септември и от 1ви октомври удря първият вирус и толкова. Цяла зима се влачат децата

Г-н Министър на нас родителите учителски заплати ли ше ни давате .Права е госпожата .Малките деца 1-5 клас занете ли как се оправат с тези ваши патформи един учител качил едно друг друго и децата да ги търсат къде са .Елете една седмица с малко дете от 1-5клас и тогава говорете колко е хубаво това.

за учебни платформи, учебни срокове и всичко останало, след като и той като Ананиев е финансист, а не е педагог! Това му нареждат, това прави! Не Ви ли се изяснява вече, че цялата истерия около Ковид - 19 е свързана и с прокарването на нови методи за обезличаване на хората и превръщането им от социални в асоциални електронно зависими и манипулируеми индивиди?!

Имаш спешна нужда от психиатър за глупостите си

когато се разболея отивом при лекар, когато се развали колата отивам при автомонтьор, когато искам хляб отивам при хлебаря и така за всичко отивам при този, който си разбира от работата, а какво разбира от педагогика този министър та да отговаря за обучението на децата ни?! Да си вишист не означава че си пригоден за всяка професия и специалност, ясно! Може да е отличен финансист и да има превъзходни човещки качества, но това не означава че е годен да отговаря за опиращото се на педагогиката и педагогическите умения обучение на децата!

Никъде по света ги няма тези неща които се измислят в Булгаристан. За това всеки който има възможност заминава.

Моляяяяяяяяяяяя, Европа и САЩ с амного по напред в електронното образование, четете малко!!!!

И кой ви каза, че ТРЯБВА да са електронни??? Същите тези, които ви казаха, че covid-19 е пандемия и вие се наведохте подобаващо?!!!

Говедоооо, светът ти го каза, не Мангъра

Измислена калинка, начело на МОН! Години спотайвал се като зам., сега изпълзя всявайки ужас и безумие! Добре бе министре, добре, бе началник, я кажи, ако има грипна епидемия и децата масово са болни, как ще учат? Или викаш едни ще учат, а другите ще наваксват една седмица после!??! И продължаваме нататък - как точно ще протича това "онлайн" "обучение"? Разберете едно! Ако не са родителите нон стоп на линия да помагат, да осигуряват техника, да помагат при технически проблеми, как точно ще става тая работа? Щото тя не е като ОНАЯ работа! А малките? Пак ли на ръкоделие ще го избиват по две седмици? Щото родителите масово сме подивели от "творческите" задачи, които учителите спускат, за да може родителите да ги свършат, и после училището да се фука с "резултати". А, да, ами измислените в домашни условия предмети като "онлайн физическо", "онлайн рисуване", "онлайн пеене", "онлайн трудово" и т.н.? Какво правят те в програмата? А, де, калинки?

Господин министъра да заповяда в нас, да ми гледа детето и да учи с него, докато аз работя. Пари за гледачка нямам. Детето е на 7,5г, нещо не виждам как може да стои само в нас и да учи? Ако има други идеи - пак да заповяда. Заради 100 починали старци ( половината са починали от хронични заболявания и семействата са взели едни 1500лв да ги пишат “корона” ), смята да остави децата ни без образование? Родителите, къде спите ? Мисля че е време и ние пред Парламента на протест. Безобразие е това !!!!

подкрепям.

Напълно подкрепям!

Ейййй Мангъре и за тебе ще направят декларации кат оза майките които ще си хвърлят детето в детската градина НА ТВОЯ ОТГОВОРНОСТ другите НЯМА ДА СИ ПУСНЕМ ДЕЦАТА, защото говориш глупости тъпанар, нашите деца няма да се разболяват, че на теб не ти се гледа детето в къщи, ти и преди си го пляскал болно в уще да заразява другите, защото това ти е селският манталитет, по глупостите които си написал личи, в цял свят хората измират, добре че Мангъре ти не вярваш, малоумник!