Три училища в София получиха първите съдове за разделно събиране на боклук (снимки)

По думите на кмета Йорданка Фандъкова задачата е всички деца и ученици да помогнат в спасяването на планетата

Обратно в новината

Коментари - Три училища в София получиха първите съдове за разделно събиране на боклук (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали е удобно да споделим една статистичка, така, горе-долу средно, какво количество от разделно събраните отпадъци реално се рециклира?

Направо скачай в кошчето с пластмаса, Данче, и газ с боклукчийския камион към Самоков!

Фъндъкова, шундо непоръбена! Не разбра ли, че е по-важно какво ще правите с боклука на следващо ниво, а не като при нас, събирахме в разделни кошове, а после дойде един камион и ги изпразни едновременно. Каква ти е ползата от целия труд? Или ние да научим обществото, а след 100 години може и преработвателни заводи да построим?

Малеееее, България се развива със светкавични темпове! Браво!

Защо ми показвате снимки от излъскано училище? Покажете колко скапани са останалите 150 софийски училища

не бе, нищо не разбираш - подготвяме ги да са успешни като емигрират

е велико! Цели три кофи за боклук.Невероятно! Това са огромни средства и това е пътя към развитието!

"Тъй като обаче вие пораствате, най-важната грижа е да се научите да изхвърляте разделно отпадъците и да помогнете това да стане и вкъщи. Тогава всъщност ще има огромен ефект и градът ще бъде много по-чист" Разбирам че това е коментар за пред малки деца за да ги накара да работят по програмата за разделно събиране на боклуци ама можеше поне да не говори небивалици, че това щяло да оправи чистота по градовете! Нима проблема с чистота по градовете е липсата на съдове за разделно събиране или защото всеки може да си изхвърля боклуците където му е кеф напълно безнаказано? И браво браво за астрономическото постижение да предоставят специални кошчета за разделно събиране, вместо да се слагат три еднакви от вече наличните в училищата със стикер упоменаващ какво къде да се изхвърля.

И защо винаги започваме от въпросните три училища, които винаги са били привилегировани. 73 СУ - известно като училището на Фандъкова, чийто внук учи във въпросното школо. 51 у-ще чийто директор е медийна звезда и 119 у-ще прехваленото Винаги всичко започва и свършва с тези училища. Нима са само те в София

Те нямат ли изобщо? Толкова КИ е трудно да сложиш 3 кофи за боклук? ….

Идеално, напред към светлото бъдеще , преди му викаме комунизъм сега ще му викаме нещо от рода на чиста въглеродна среда или зелена сделка или климатични промени

Данчето герберова: "Мили деца, ето ви 3 кошчета, за да събирате боклука разделно. После ние ще съберем боклука от тях наедно и заедно с боклука, който внасяме от чужбина, ще го изгорим в инсинератора, който планираме да построим в центъра на София (за да дишате чист въдух) със заем от има-няма милиард, който ще изплатите като пораснете."

Ауу колко ли млн. лв. са похарчени за тези извънземни "съдове за разделно събиране" разбирай кошове за боклук щом има само за три училища?

Евроатлантически ценности с тендеция за преминаване в чисто атлантически.

Баси "новината"!

Не си разбрал, че тя беше директор на 73. СУ

Знам само, че се събират по 2 лв. на ученик за тези кошчета - не знам дали е за всички училища или само за нашето, но ние си ги плащаме тези кошчета. Ако са отпуснати средства за тях, явно влизат някъде другаде. Съобщено е на децата, че за всяка класна стая ще има по 4 кошчета, които струват по 30 лв и всеки трябва да даде по 2 лв.

Защо триете коментарите от време на време. Страхливи ли сте,глупави или необразовани, или и трите заедно ?!

.сега и този ще изтриете 1

Само три училища.. показва липса на стратегия. Но пак е някакво начало. Реално това трябва да става още от детската градина, ако ще се гони резултат и дисциплина. Ако не е просто "усвояване". В Япония например (макар да е твърде висока топка това сравнение), няма чистачки и децата са отговорни за помещенията, в които учат и обитават, за сервирането на съдовете за обяд и т.н. Така мотивацията да унищожават училищната собственост рязко намалява.

Чудя се дали ще заключат контейнерите и дали ще раздадат ключове на децата и учителите, за да ги ползват при необходимост?