Трети ден протести: Разсипаха зърно край Кардам, блокираха и пътя Е-79 край Видин (снимки)

В последния ден на недоволство в бранша се оказа, че ЕС може и да върне митата върху вноса на някои украински зърнени продукти

Обратно в новината

Коментари - Трети ден протести: Разсипаха зърно край Кардам, блокираха и пътя Е-79 край Видин (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Укрите не получават субсидии и са във война , а тяхното зърно е по евтино - как става ? Два пъти им плащаме зърното, веднъж чрез субсидиите и втори път като купуваме скъпата им продукция.

На ви ЕС-ЕС! Не можем да пръднем без педалите от Брюксел! Като вкарат и еврото, съвсем ще се насерем...

Айде хубаво тези протестират, свикнали да изкарват хубави парички, са украинския внос им разваля рахата, разбирам ги. Ама като има толкова много и евтино зърно от Украйна, което търговците изкупуват, защо цената на брашното и на хляба не пада?

Гербаджийските боклуци в ареста !

Зърнарска шлака. На Асенча и Про100Киро ортаци.

на фирмите, които получават лъвския пай от европейските субсидии, вместо за скъпи коли, яхти, имоти в Дубай и други места по света, да отпусно малко пари от тези субсидии на хората, които работят за тях, вместо да ги изкарват на протести.

В нашия край зърнопроизводителите карат ролс ройси бентлита и поршета...Също така искат високи изкупни цени и по възможност никакви разходи по сеитба и обработка. Като ходят на срещи гледат да приличат на мафиоти...с колите, с дрехите и така нататък. Нали си спомняте, когато Мунчо дойде на власт как излизаха строители на пътища....Е Мунчо и хората му пуснаха набързо в пространството какви коли карат шефовете на строителите и тия се прибраха. СЕГА МУНЧО СИ МЪЛЧИ КАКВИ КОЛИ КАРАТ ШЕФОВЕТЕ НА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, ЗАЩОТО ПРОТЕСТИТЕ СА ПРОТИВ УКРАЙНА, АКО БЯХА ПРОТИВ РУСИЯ ЩЕШЕ ДА ИЗКАРА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ.

Трябва до излезе народа и да изоним всички политици от страната, без право на връщане. Ликвидация на цялата политическа система създадена само от крадци, разбойници, антибългари, предатели и продажници.

Искаме Бийко и по два Майбаха. Бедните да го духат. Ние сме милиардери и България ще прави това, което е изгодно за нас. Нашите руски приятели, които са ни назначили за зърнари, ще са винаги зад нас.

Най-обичаме на второ место здравословната хипер инфлация!...

Браво Каишков, ще ти дам бонбонче. Ама не забравяй че неделя гласуваме за Подмяната, а не за Радев.

Сандо, това в България няма как да стане, защото простите с коса да ги косиш свършване нямат.

Напрежението сред протестиращите се покачва, като те са изсипали едно ремарке със слънчоглед на пътя към границата край село Кардам при отбивката за Йовково, предаде БНР. Миналата есен шарланджийниците вдигнаха цената на олиото, защото складовете били празни. Сега изсипват мухлясал слънчоглед, за да протестират, че складовете им били пълни. На кого да вярвам ли - НА ПОРТМОНЕТО СИ! А то ми казва, че тези изроди са получили точно това, което заслужават. При това не от нас, а от Господ!!!

Бенчо, глупако, сега внасят на ниски цени зърно от Украйна, а ако утре спре вносът, кой ще ни осигурява хляба на тази цена? Лесно е да плюеш зърнопроизводителите, ако ги няма, ще ядеш хляб от никачествена пшеница и на цена, като тази в Западна ЕВропа!

Духайте супата и се дръжте за шлифера на Толупа, може и да ви огрее след изборите. Но вожда ви е на каишка, няма думата. Украйна им е по-мила от вас, а комисарите в ЕС спускат едни директиви дето няма истински мъже да им се опънат у нас.

Е,като зърното им е толкова хубаво и качествено, защо не го изнасят в чужбина, както миналата година!?Или и там пазарът и цената не им харесва,а и няма кой да ги чуе.

Трябва да им си помогне. Държавата да изкупи зърното им на желани от тях цени, да им компенсира разходите за гориво и храна по време на протестите. Да им махне акцизите, ДДС-то и да ги освободи от задължението да плащат заплати и осигировки. Да им плаща и месечна рента за това, че съществуват. Да поеме издръжката на любовниците, разходите им за подръжка на автопарка, яхтите, вилите, имотите в чужбина, Разходите за самолетни билети и хотел до Малдивите, Бора-Бора, Сайшелите, Карибите и др. Заслужват го.

"Недоволството е срещу вноса на евтино украинско зърно, който оставя тонове непродадена българска продукция и заплашва родните земеделци с фалити. " КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРЕКРАТИ НЕЗАБАВНО ВСЯКАКВИ КОНТАКТИ С АМЕРИКАНИЗИРАТАТА ФАШИСТКА ХУНТА ОКУПИРАЛА УКРАЙНА ПРЕДИ 9 ГОДИНИ. България и българският народ са по-важно от изродената Украйна подвластна на сащ, световният терорист №1 и най-мразената държава в света.

хайде да ги разритат тези наглярчета.

Че те тия политици да не би от Луната да дойдоха? Какъвто народа, такива и политиците му. Или наистина вярваш, че като изгониш тия следващите ще са нещо по-различно?

от борсите бе ...житото и слънчогледа е борсова стока ...и цените са по ниски отколкото искат тези тулупи да ни го продават ....олиото във Франция е два лева и малко

ВЗИМАЙ МЕРКИ, РУСКИ ФИГУРАНТ! ОНЯ ДЕН БОМБЕНИ РУСКИ ЗАПЛАХИ, СЕГА ТИЯ РУСКИ ОЛИГАРСИ БЛОКИРАТ НЕЗАКОННО ЕВРОПЕЙСКА ГРАНИЦА! ДЕЙСТВАЙ, ФАТМАК, Ч ЕЛОШО ТИ СЕ ПИШЕ ДРУГАТА СЕДМИЦА! ЩЕ ТЕ ТРИЧАТ С ИМПУТМЪНТ!

Кой всъщност внася украинското зърно? Държавни мелници и хлебарници няма.

Българи, с риск да си унищожим 1300-та държава, трябва всячески да покрепяме войната сащ за демокрация по света купувайки украинско зърно.

Връщайте субсидии, помощи - всичко! ЕС като ви е виновен, заминавайте за Русия! Там си продавайте некачественото скъпо зърно!

Държавата трябва да осигури контрол за това по коридора само да преминават украинските стоки, без да остават тук. Абсолютно лицемерие е министър да протестира, вместо да вземе мерки.

Да,те точно това искат.Държавата да им изкупи продукцията. Ама те всички искат от държавата. Едни за военни самолети,кораби и техника.Други за магистрали, трети държавата да им плати тока и газта.

НЯМА ЛИ ДА СЕ ВДИГНЕ НАРОДЪТ СРЕЩУ ТИЯ НХАЛИ? КОНТРАПРОТЕСТ! ПРЕД ФАТМАКА ДА ИЗЛЕЗЕМ СРЕЩУ БЕЗБОЖНИТЕ МУ ЦЕНИ!

Вносът на украинско зърно е около 1 % от това на пазара! НО ненаялите се, алчни за жълти копейки "зърнари" са готови на всичко, за да си купят новия Майбах или Ламборгини! Само бой по кухите им тикви трябва!

Кой внася украинското зърно в България? Посочете го?

Ми ако няма на кого да продават, да люпят семките и да пият олио. А субсидиите да ги върнат, тези трактори са им дюшеш а с тях калят и мачкат пътищата. О мой Бойко, на кой ни оставящ!

В долнопробната дупка на схемите и измамите, влиза най-евтиното зърно а продават най-скъпия хляб! Боклуци.

ВЪЗРАЖДАНЕ, НА ВИ ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО! СКЪПО ВИ Е , А? МНОГО СА НИ СКЪПИ ТИЯ ЗЪРНАРИ ДА ГИ ХРАНТУТИМ! ЧЕ И НАГЛИ!

Няма. Народът е съгласен да го стрижат.

тия сега за по-скъпо зърно ли се борят ?!?

България никога не е била износител на зърно. Произвеждаше се точно толкова, колкото е необходимо за изхранването на населението. А какво стана после? Всичко е заради субсидиите. Получават на декър и то доста добри пари. А за производителите на чушки, домати и други зеленчуци комбинацията от трите пръста.

Въпрос към българите - скъпа газ или евтино зърно? Въпрос към зърнарите - защо просто не изнесете на някъде цялата си продукция? Както винаги правите...... А всъщност- баш ме боли с какво ще купувате бентлита на ку*вите си.....

Това, което се продава за хляб, изобщо може ли да се нарече хляб?

БРАВО! КАЗА ИМ ГО!

Ясно е кой организира тези протести... Мутрафонова - вън от България!!!

ㅤ

Браво на зърнопроизводителите! Подкрепям на 100%! Искаме си българската продукция!

Айде ся нали Кики и Коко ни казват да сме солидарни с хохилите да им пращаме по заплата на Еленски оръжие оборудване ся за едно и гнило жито ли сте не гледате че хората буквално кучита ги яли тук но е важно усраинците да са в 4 5 звездни хотели с джобни!!!!

Годишният добив на пшеница в България е 6,5-7 милиона тона. За България са необходими 1,61,7 милиона тона.Другото трябва да се изнесе в чужбина. Държавата ли да им свърши тази работа!?

Кой внася украинското зърно? Проверете. Това са фирми на зърнарите, които в съучастие с гълъбите, използват вноса за изнудване на ЕС за още пари.

Който може, той внася. Що, проблем ли ти е, че олиото ще падне на половина?

Съжалявам за грубия израз, но зърнопроизводителите са легализирани паразити. Това е отглеждан с огромни субсидии бизнес, за който не важат никакви пазарни условия и баланси. Целта им е поддържане на високи цени, за да поддържат луксозен статус на живот, който малко хора си позволяват. Това е мафия със силни връзки в политиката, особено в една от големите партии. Зад клишета за "родно производство" и "българско земеделие" реално се крият шепа милиардери с гарантирани печалби от които няма реална национална полза.

тия земеделци с бентлитата нямат проблеми и те не излизат да протестират излизат дребните и средни които произвеждат но не се занимават с прекупвачество. А украинското зърно не отговаря на изискванията на ЕС, а и в добавка същото които се внася тук е зърното на украинските олигарси

Зърнените босове няма да имат пари за ново Бентли ако така продължаваме с вноса... Ниски цени за хляба на хората за тия е някакъв ужас...

Това че има укряинско зръно френски картофи полски и турски домати може само да ме радва. Така падат цените и като потребител съм адски доволен.

Помогнали са ми с едни пари за да произведа нещо, което е по-скъпо от същото нещо, произведено без помощи и в по-тежки условия и ся квича, че не ми го купуват. Ако бях някоя мутра като във вица, щях да ви изкупя всичкото зърно, ама не съм. Виц: - Брато, гледай къв Ролекс си взех за 20000 лв. - Моного си се преебал! Е там ги продават същите по 50000лв.