Трети ден протестът на енергетици и миньори блокира магистрала "Тракия"

Затворени са Проходът на републиката и Подбалканският път в района на Гурково, а протестиращите отказаха да се срещнат днес с премиера Денков днес

Обратно в новината

Коментари - Трети ден протестът на енергетици и миньори блокира магистрала "Тракия" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

3 дни се борили за едни пари Които вече явно няма да са Няма да са толкова добри!

Протести, добре! Но подкрепа е червена изтривалка! Комунистическа подлога, А ето това е много зле за България!

Време е това правителство монтирано от посолството работещо изцяло в негов интерес да си ходи излъгаха хората че ще се борят срещу Пеевски и Бойко а ги качиха на бял кон Бойко съвсем спокоен си живее живота и се бъзика с народа а Пеевски Корея закони и ръководи външната политика на държавата срамота

Киро и Асенчо са се договорили за унищожението на енергетиката в България! И защо още не са нсритани! ОСТАВКА!

Сега е момента да се възползваме от момента и като един да станем и изметем тази пасмина, която ни управлява, но ние - както винаги - стойм, гледаме и се свиваме. Нещо повече, заклеймяваме тези дето протестират, че пречели на другите. Нека това да се случеше в Гърция, или Франция - хората само чакат искрата, някой да дръзне и не му гледат сайра и собствения си интерес(касае ли ги дириктно, или не) а се вдигат като един. Това е разликата между тях и нас и за това сме на тов дереже(окупирана -отново - територия, зависими, мачкани и зле). Но кога ли не сме били такива - разединени/не единни, гледащи отстрани ,хулещи дръзналите и от професор нагоре по приказване. За това всъщност сме паднали и под тутско робство. Разбили са ни 'на парче'.

Само който не е бил в рудниците на Мини "Марица Изток" може да говори глупостите които пишат някои по долу. Първо, всички миньори, даже и от участък " Добив" са 2-ра категория, а администрацията е 3-та. Второ, лятото температурата стига до 50 градуса във фунията на рудниците, в Добива не може да се диша непрекъснатия черен прахоляк, защото въглищата са просто черна пръст. И трето, ако спрат да работят мините и тецовете, зимата ще има режим на тока, защото тогава тока от фотоволтаиците и перките е 0. Който е преживявал режим на тока през 1984, 85 и 86 година знае какво означава режим на тока. Ха със здраве!

Блокадите на пътища въобще трябва да се забранят.Така се вреди на пътуващите съграждани.Какво са виновни те? На някои хора им се налага да пътуват спешно и тези блокади им бъркат работата.Не го приемам, ако щете ме хулете, но това е мнението ми.

Кажете какви са заплатите от работник до директор. Вчера написах това и ме изтрили. Защо??? Предлагат им по 36 заплати за съкратен. Къде другаде го има този цоциализъм? Ако на работник обезщетението е 90 000 лева, то какво ли е за началници и директори?

Кой ще ги даде тези пари! Миньорите много добре го знаят това!

хех :) а земеделците със зърното с пари ли ги залъгаха!?... дайте и на тези някой лев и готово и така докато фалира и ЕС и държавата.... сега поне има напечатано евро!

Защо само въглищата?!? Цените на горивата са в разтеж, И за това трябват Протести!

Ако това се случи в европейска държава ,да не говорим за Великобритания досега всички щяха да са глобени и осъдени.Има си закон как може да се протестира.Това е меко казано хулиганска проява.Колкото по тъп е човек толкова по тъпо протестира.Да бяха спрели работа през отоплителния сезон...Идиоти.

Арсенал Казанлък хубаво да гледат как се точи държавата утре войната в Украйна ще свърши и почват масовите уволнения затваряне на Хаинбоаз магистрала Тракия и ще ви платят по 36 заплати УЧЕТЕ СЕ и никакви крачки назад щом може за едни може и за вас

Все ще е така, До победата!

И аз ще блокирам магистралата! И аз искам 130000лв! Хаха! Жертви на синдикални измамници!

Как няма да скачат взимат луди пари за стандарта на живот а много голяма част от тях работа за 100 лв на месец не вършат от опит знам а за да те назначат се върши луда корупция и се назначават абсолютни некадърници НАШИ ХОРА КОМУНИЗЪМ ДО БЕЗОБРАЗИЕ

Там няма нито един истински миньор,! Никой не работи под земята и въпреки всичко, всичките, барабар с администрацията са I-ва категория труд! Затова ритат толкова и ни тормозят нас, останалите

Иван Бакалов, журналист Ivan Bakalov · Обзалагам се, че в скоро време от протестиращите т. нар. енергетици ще изчезнат миньорите. Ще вземат предложените по 130 хил. лв. на калпак, за да напуснат. И останалите, които не са миньори, ще си поискат същото. Много протести сме виждали, в Кремиковци работеха 16 хил. души, запушваха булевардите на София, плашеха, че София ще гръмне, ако спре коксдохимическото производство и т. н. Накрая целия комбинат беше затворен, дори най-новите незамърсяващи модерни заводи, построени след приватизацията бяха затворени и сега всичко разфасоват на скрап. Няма съмнение, че ще закрият и въглищните производства на ток. Както светът вече започна да сменя колите с електрически. Сегашните протести са дори смешни. Да си пред пенсия (миньорският труд е най-тежка категория) и да искаш да копаеш въглища, вместо да вземеш парите - трябва да си луд. Или много глупав. Въобще не отварям темата за мощностите в енергетиката, които са повече, отколкото е потреблението на страната. България има към 30% мощности студен резерв, докато в други страни се ограничават с до 10%. Вече се вижда, че и от нова АЕЦ няма нужда, а колко скъпо ще ни излезе е отделен въпрос. Затова и Белене 40 години не можаха да го построят - мъчиха се при соца, после го размразяваха три пъти и нещо все не излиза сметката и не могат да го построят.

Ето и едно мнение от енергиен експерт (Борислав Боев): Продължава просташкият цинизъм на група енергийни „експерти“, които буквално се подиграват със значението на въглищните централи от Маришкия басейн за мощностия баланс на страната. Този път налудничавата теза е, че нямало драма, само сме щели да внасяме ток - голяма работа. Питам „от къде?“ На графиката виждате електроенергийните потоци в ЕС за 2022 г. по търговски сделки. ЕДИНСТВЕНАТА страна, нетен износител на електроенергия в нашия регион е България. За 2022 г. сме изнесли 12,1 TWh електроенергия. Румъния е в дефицит (-1,2TWh), Сърбия е в дефицит (-2,8TWh), Северна Македония е в дефицит (-1,4TWh), Гърция е в дефицит (-3,3TWh). ОТКЪДЕ ЩЕ СЕ ВНЕСЕ ТАЗИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ, ДРАГИ ЕНЕРГИЙНИ ЕКСПЕРТИ? Има и друг ключов момент. Тук говорим за енергийната сигурност на страната. Брутното електропроизводство САМО от „ТЕЦ Марица изток 2“ за 2022 г. възлиза на 9 665 636 MWh. Общо всички ТЕЦ са произвели 26 463 339 MWh през миналата година. Това са 52,3% от цялото електропроизводство в България! Абсолютно неконструктивно е да изпадаме в енергиен трибализъм. Разбираемо е, че дадени групи черпят ползи от това, но на карта е заложено енергийното бъдеще на България! Загубим ли топлоелектрическите централи, губим не само мощностния баланс, ние губим цялата енергетика!

До 2038-ма ще има толкова много вятърни и слънчеви централи, че няма да има нужда да внасяме ток! Страх ви е, че всеки ще си сложи слънчеви панели на покрива, и няма въобще да има нужда от друг ток.

Прекалена търпимост се прояви към своеволията и невежеството на тези хора!

Да ги закриват! Няма да им плащаме субсидии, за да си живуркат. Те по същата логика, ако се изчерпи въглищното находище, ще искат да им внасяме въглища от Китай...

Ами щом не искат да разговарят с премиера нека полицията и жандармерията да се намесят и да ги изринат оттам. Няма заради 20-30 Хил на които вече са обещани още 15 години да ни смучат кръвчицата чрез таксите за въглеродни емисии да страдаме останалите до 6,8 млн, или колкото сме.

Веднага се махнете от магистралата, тъпаци "миньори", не пречете на хората, да живеят нормално ! Протестирайте пред парламента или пред министерския съвет !

Аз не искам да се изтегля Планът и не смятам , че което и да е правителство трябва да се отказва от наложителните не само за България , а за целия свят промени засягащи климата. Няма как необразовани хора да диктуват живота ни и да ни карат да им плащаме .За образованите сред тях няма никакъв риск да останат без работа и те си го знаят. Синдикатите -също!

Германците и франците отварят нови въглищни централи. Китайците изобщо не планират да спират своите... та за ква екология говориш? Сащисаните също си карат на въглища, северните страни горят масово отпадъци... Тия нашите убиват Българската икономика за да се изнесе българското население.

Без Тецове на въглища закриваме държавата

няма и защо да съществува, защото е пълна само с прости ганьовци!

тецовете на въглища трябваше да са превърнати в паркове и ниви още през 1995 година. А междувременно с парите спестени от въглеродни квоти, заплати на "миньори" и рекет на "синдикати", обезщетения за неизпълнени договор за ядрен реактор, задължително изкупуване и завишени цени от американски тецове трябваше да са построени две нови ядрени електроцентрали с мощност 4-5 гигавата.

А, да. И референдум с въпрос направен така че да не може да се отговори.

Няма къде да ги набухаш няма толкова водоеми за охлаждане на реакторите

Браво на протестиращите, така се защитават права и работни места. Тези продажни управляващи се готвят да унищожат целия български народ. Затвор за предателското правителство.

Ало държавата! някви блокират работата на държавната инфраструктура! Освен това нарушават закона за движение по пътищата, например! Нещо арести, глоби, съд, това-онова? Докога?

Държавата се управлява от орел, рак и щука начело с един шушумига пред избори и ротация с еврокомсомолка. До края на годината ще се крият като плъхове и ше се опитват да хитреят като Боко пред началниците.

Помниш ли в тая Кунева, дето затвори работещи блокове в АЕЦ-а ни, щото ѝ бяха наредили от Европата така? Е, същите такива реактори си бачкат във Франция до ден днешен - 20 бройки... помниш ли го посинелия, дет го наричаха "командира" - тоа и Божков (министър 10%) продадоха 2 от Мариците, печалбите от които просто си се изнасят в евро? Помниш ли наскоро как управляващото мнозинство прие СВОБОДНИ ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА за физически лица от 2026 г... Е те от тия да се почне със съд и наказания...

Браво на миньорите .Подкрепям ги!

Защо само въглищата?!? Цените на горивата са в разтеж, И за това трябват Протести!

Ще търпите! И 5 лв/литра, да стане! Украйна го е поискала!

А научи се първо да пишеш, че тоя пост го повтаряш няколко дни. От глагола раста, съществителното е растеж, както и растение. А от разтягам се, разтягане. Няма разтеж, разбра ли ?

Абе троле, ела в Европа да видиш колко струва горивото - между 1,80 и 2,20 евро литъра. И кво? Ами протестирай пред посолството на Русия, Саудитска Арабия и останалите от ОПЕК. Заради тях са тези цени на горивата!

С украинци и руснаци не ми се спори Важното е какво искат бългрите: Ниски цени на горивата! Кой съсипа добрите условия и ниски цени? Правителство и парламент! Кой може да ги намали? Народа български!

тези са миньори, колкото и чичкото с багера от ВИК като копа улицата за ремонт на тия блокади половоната са синдикати - сиреч бригадири чантаджии, останалите са шофьори на самосвали или поддръжка

Като правите протест, поне кажете какво искат. Каза се, теца ще затвори. Измислете нещо поне да не сте валат!

от тия дето са на протеста само синдикатите(администрацията) са наясно че предприятията са на загуба и затварянето е неизбежно борбата е да ги пенсионират на 45 г. и да им дадат по една торба пари за компенсации да не работят следващите 15 години а да си пият в кръчмата

Поне Цончо,да беше пратил...

Ще му порят анито и на него.

Денков каква среща иска с енергетиците, след като вече е изпратил териториалните планове в Брюксел ? Малко лицемерно ми изглежда !

Той денков опита да мине от мс до президентството ... добре, че бяха нсо Народна любов Та по-добре да не ходи на протеста

А във Франция жълтите жилетки обърнаха всичко с краката на горе. В бг останалите са по-зле от протестиращите, но по български псуват в блатото си и викат тея само пари искат.

Истински пичове веят Българдки знамена а не лъгъбътъ дъги.Знамето на дъгата кво показва а ми едно нищо

статистиката е ясна в тоя случай от тия дето веят знаметата между 10 и 15 % са хомо

Хомо - значи разумен, значи еднакъв...пич, не така с думите се!

Грамотните хора,когато пишат ,използват и препинателни знаци.Иначе са написали едно нищо.

Само да напомня на неолибералните семеяди,че не всеки ,който подкрепя протеста е руска подлога... Вземете пример от Франция и Гърция. Как те правят протести и блокади. Тези държави са в ЕС и не са подлоги на клозета мАсква! Шнур за русия и подлогите и Шнур за феновете на Грета тумберг и проводниците и!

Нема се плашите, ей ! Шиши и Мутрата ще решат проблема ! Ако на някой все още не му е ясно - те решават всичко в тая държава !

вият по магистралите... е това ако не е парадокс...какво ще е.

Да излиза ,бизона от Банкя..и да си прибра тутманиците от пътя ,,щото аз миньори не виждам..виждам едни ,едни охранени шопари ,които да на ясла при Винету..

Ми иди на терен, може и да научиш какво е солидарност

Когато Костов ни изхвърли на улицата Ка кучета 3000..човека ..същите ей тия се пресмиваха ,че сме били утрепки некадърници и д-р квалификации...та защо 20 по късно аз трябва да съм солидарен със същите. Тия утрепки..между другото някой да е виждал миньор на живо май че ,не..

Браво на миньорите и енергетиците ! Това продажно правителство, което вместо да защитава интересите на народа се ръководи от наставленията на Брюксел и Вашингтон , трябва да бъде изгонено с камъни !

...и двата бряга сте един дол дренки и двата бряга ви боли фара за България. ДА ГО ДУХАТЕ ВСИЧКИ КОМУНДЕЛИ И ПСЕВДО ДЕМОРКАТИ

от 1945 до 2008 си бяхме роби на Русия

Руски интереси? В тецовете? Хахахахафл ... хахафафа

Кой тец е РУСКИ? 1 2 3 .. 18? Тъп си като гад-улка!!!!!!!

Мда! Котлите в тец2 са руско производство по руска технология. Като ги направят на газ,газта ще идва от русия. А проблема на руските подлоги,не е теца , а правителството,и същите тези ще си продадат гъзовете,само и само да падне правителството. И не за да е добре за България, а за да останем още време в орбитата на пробитата руска тоалетна!

Иди и ги гони с камъни.

Асенчо иска парите сега. Плановете ще влязат както са. Като дойде време за затваряне, естествено ще се направим на ни лук яли, ни лук мирисали. И тогава ЕК ще поиска най-малкото да и върнем парите. Тогава вече който е финансов министър, майка му жална. Данъците ще се вдигат само за да си плащаме глобите.

Гигаяк протест. Браво!

миньори не виждам, виждам едни добре охранени, половината по 100 килца, с маркови дрешки - останалата половина са възрастни пред пенсия чантаджии това че не искат да преговарят означава само едно тая блокада е политическа, а каква е вече е ясно БиБи и Делянчо искат да прехвърлят цялата вина на глупавоте ПП-та и да спечелят по места кметските избори за да продължи усвояването, предполагам че ако това се случи декември ще бутнат и правителството след като стане ясен и бъджета където точно те ще обещават много на всчики

и взимат за заложници хора които са на 1500лв заплата... ТОВА Е КОМУНДЕЛСКА БЪЛГАРИЯ

Иди ти да копаш въглища Трол

имам си висше, учил съм да не копам...

Путин... Ким Чен ун....а сега и тези терористи които дори са вземи българи за заложници. Та ще отговорите ли директно или пак ще се разцъкате на минусите както винаги?

Отговарям ти Ти си слуга, капиш? Протестиращите, им писна Както и на много българи Без ток НЯМА България Пълна подкрепа за протеста Има обходни маршрути

... аре отивай си в любимата Русия и Северна Корея

голяма част от българите им липсва морал. За тях не е проблем да затвориш пътя за нормалните хора и да оставиш политиците да си ходят на всякъде по София..... браво за логиката на простите протестиращи... После не очаквайте съпричастност от нас.... а очаквайте камъни по главите ви

Еми да вместо и софия да е блокирана , само проходите. Споко, тоя уикенд няма да ходити на почивчица... барем ви дойде акъла кое има повече приоритет Ама по-скоро ще идете в чалготеката

какво ще правя в почивни ми ден бе нещастнико. Ебах ви в шибаните комуняги

Ето ... развалиха му почивката ... призна си Ейй, тва троловете сте елементарни

нямам право да почивам ли бе КОМУНЯГО... знам че в Русия само пиете и биете жените си... но тука е България

Най-слабия премиер в историята. И терористите вече отказват да преговарят с него.

Оставка бе, келеши ! Това правителство само бели прави ! Академика да фърля кърпата и кой откъдето е !

Налага ми се да пътувам през прохода на републиката. Тоя път не ми е за кеф /което си е мое право/, а по работа. Там пари да изкарам, там данъци трябва да се внасят. Полицай ме спира. Някой си протестирал. Добре г-н полицай, ще изчакам един час да разрешите проблема. А ?!?! То било трети ден ??? А? Ти,безполезен полицай, за чий ти плащам заплатата тогава? Ако не можеш треди ден да решиш проблема, отивай в банкета и си затвори очите. 30 чакащи, с 30 крика в ръце ще отпушим пътя за не повече от 10 минути. Само стой в банкета със затворени очи.

Ако се присъединиш към исканията на протестиращите , такива проблеми няма да имаш ! Ама ти искаш на теб да е добра, а другите - кучета ги яли !

Хаха, винкел на миньар ли ще размахваш?!? Хахахаха Има обходни маршрути Пълна подкрепа за протеста!

И аз това викам. Въпрос на време е да стане гошям кютек. Тия блокади в БГ са ежедневие.

Вгъзродените няма ли да яхнат протеста??

Опитват се....ама няма да се получи.

Цялата работа стана ясна още снощи ! Цирка е пълен, синдикатите и организаторите предадоха и продадоха своите хора, които изкараха да протестират, срещу някой лев от Делян Пеевски ! Днес следобед подобно на ЗЪРНАРИТЕ ще им кажат да спират протестите и,че вече всичко е наред ! Истинските протести ще започнат, или когато спре тока, или когато започнат да уволняват един по един всички !

Пълна дезинформация Ти на терен бил ли си? Трол тъп

АБСОЛЮТНО ТЪП ТРОЛЕ

И 5238-ма да стане пак няма да ги съкратят иначе БъГъ престава да съществува