Траур в 3 общини заради загиналите лесничеи. Старосел е спасен, но 6 къщи изгоряха

Съсед изнесе на ръце 90-годишна жена, която до последно се опитвала да спаси от пламъците имота си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В каквито и да е пожари трябва да се пращат само обучени хора. Това си е цяла наука, а особено без защитни средства си е чисто самоубийство да се влиза в битка и дори само следеня на огъня. Гледайте филма "Само смелите" ("Only the brave") - в САЩ подобни бригади се лицензират, имат екипировка и са научно квалифицирани за тази работиа, и винаги има риск - 19 души загиват, почти цялата бригада. Нашата държава извършва нарушение като праща горски служители в подобни условия.

Много жалко за загиналите, но докато простия селянин не спре да пали стърнища така ще бъде. Когото хванат - 10000 глоба.

Някой съвсем умишлено създава хаос в държавата!

Пак стигаме до това , че никой у нас няма осигурена съответната екипировка! В никоя сфера. Обаче се тупаме по гърдите! Съболезнования на семействата на загиналите при изпълнение на своя служебен дълг момчета!

Пожарите не са държавна политика. Горите се секат от местните, водите се замърсяват от местните хора. Цигарите се хвърлят от безхаберно хора. Не може да се държиш безотговорно и после да обвиняваш правителството. Съболезнования на близките на загиналите.

Ганьовци влизат с лопати и голи до кръста да гасят пожари. Какъв резултат очаквате. А вашият спасител вместо да беше плащал милиарди за някакви остарели ф16-ки да беше купил медицински и за гасене хеликоптери.

Много бил тъп Боко, само обикалял с джипката. Не си седял на работното място, а бил шофьор на джип.... И? Сега като само седят в кабинетите в София и им сервират кафета секретарките, по-добре ли е? Спасиха ли хората, имуществото??

Боко щеше да е първи там и междувременнп да нарита колкото трябва задници, за да си свършат работата и не се стига до подобна трагедия...!!! А безхаберниците дават изявления!

Натресеният ни от Москва кабинет , не се интересува от народа !! Той има други цели ! Не се надявайте на помощ

Първата част е вярна, но втората - което и правителство да е, резултата ще е почти същия.

Невнятниците на фигуранта , се изпокриха

Всяка година гори, но не помня имоти да са изгаряли! Служебните слуги на Радев са некадърни. Успешно успяха само да вдигнат цените на енергоизточниците!

Не те са некадърните! Трябва да се предприемат по- сериозни разследвания, защото случайни неща няма на тази територия!!!

Без джипка да обикаля ,не става !! Със селската чест на мунчо , ще се мре....и от ковид скоро

Джипко Бибитко е виновен , че не купи Въртолети и самолет за гасене на пожари ! Тиквата не е купил защитни облекла за Горските стопанства ! Мръсна Тиква дано те хване Магнитски ! Унищожи ГРОБ спаси България ! Долу Крадливия ГРОБ !

Абе ти малоумен ли си...?!!!

Понеже съм отседнал в хотел до Старосел, първата пожарна, която аз видях, беше към 12:45, макар че към този етап пожар не се виждаше.

Дамянов го веждам за втори път ! Първия път как е допуснал Бракониери да убият прасе и то от високопоставени служители на ДАНС и сега смърта на двама горски в огъня без защитни облекла , ужас ! Този инженер Дамянов трябва да бъде Уволнен Дисциплинарно и точка , в очите му виждам само пачки пари !

Мунчооооо , фихурант !! Оака се , за нищо не ставаш оставка

Мунчолиадата е като олимпиада !!! Но без победители !!!! Губещи са всички българи. А мунчо е тъп и злобен фигурант на Божков

Я не ни занимавайте с глупости, бе. Ние тук баницата делим, те с пожари ще ни занимават.

Че кога изобщо е било разрешено “паленето на стърнища” бре о неразумнии юроде ? Кога и кой в БГ бе ОСЪДЕН и ВЛЕЗНАЛ в затвора заради това ,че е предизвикал пожар !?! Пак се връщаме на основното : докато не си оправим правосъдието -оправия НЯМА !!!! Щабове, приказки, седенки, призиви-СТГА ГЛУПОСТИ ! Докато не му бръкнеш в джоба или не го пратиш в затвора : оправия НЯМА и НЯНА и да има !!!