Талин става първият град в Европа с безплатен транспорт

Властите в естонската столица Талин съобщиха, че тя ще стане първата в Европа с безплатен обществен транспорт. Критиците обаче разкритикуваха решението, като заявиха, че то е политически мотивирано пилеене на пари.

Обратно в новината

Коментари - Талин става първият град в Европа с безплатен транспорт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ние можем да пътуваме безплатно, само трябва да спрем да храним търтеите в общината.

Прекрасна идея! Дават се субсидии за какво ли не - от измислени по-измислени. А, ето това е една реална субсидия на туризма и екологията - със сигурност автомобилите ще намалеят драстично.

Ние тези билети сме си ги изплатили 100-кратно, нали плащаме данъци на общината. Проблема е къде отиват тези данъци толкова години, след като всичко е за ремонт, плащаме едни от най скъпите билети в ЕС за градски транспорт, имайки в предвид доходите ни и .....

джипси ти си бил голям тапанар.Такива мухльовци като теб ни оправляват.

Тъпанар и мухльо, ама сам казваш че такива управляват. За мен съм си моо убав!

Безплатния градски транспорт е хубаво нещо, и не е чак толкова скупо за общината! Съвсем спокойно може и в БГ да се въведе - предвид колко карти се издават, покрити частично или изцяло от бюджета: държавни служители, полиция, пенсионери, студенти и ученици... Към това като се добавят гратисчии то може да се окаже, че дори ще е по-малък разход за общината от транспорт с билети и карти.

Такаааа ... да видиииим! Значи към момента на официалния сайт на Талин пише, че единично билетче струва 1 евро. Тоест - 2 лева. За друго не пише...

Виж какво пише през 2013 г. и тогава коментирай

И празно да е ти пак че се буташ а?

И хпетъкано да е аз пак че седнем. Ако требе и у водача.

И 5 лева да стане блетчето аз пач ще си ползвам градския транспорт; и без пари да го направят - аз пак ще се возя без билет.

Защо пъвият град ??? Загреб отдавна е с безплатен градски транспорт!!! Проверете си информацията...

ВИК Хърватска в ЕС ли е бе ?

Хърватска е в Европа. Говорим за Европа, а не за ЕС.

Страна с 1.3млн население е 50г пред нас..

И 45 години в ляво

Не, това е туристически трик с голям социален ефект. Така привличат туристите от съседна Финландия, с която Естония е свързана в нещо като конфедерация , а те им изкупуват по-евтините стоки и пълнят джоба на държавата им..-:)