Депутатите не приеха приживе да се дава съгласие за донорство

Парламентът отхвърли предложението да бъде възстановено информираното съгласие, изразено приживе за дарение на органи.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите не приеха приживе да се дава съгласие за донорство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дори не трябва да съществува текстът за насъгласие. Предполага се че вече си мъртъв. Защо са ти органи, които биха помогнали на някого да живее.

Ами ако не декларирате изрично, че не сте съгласни да завещаете имуществото си на държавата, и него ли ще има право да присвои и преразпредели? Ние да не сме роби?! Вярно е, че сегашният вариант е в интерес на медицината, но то и тестването на нови лекарствени средства без декларирано съгласие е в неин интерес, пък е незаконно. Ако няма изрично декларирано несъгласие за донорство, редно е решението да се остави на близките на покойния. Ако има изрично декларирано съгласие за донорство, редно е близките да нямат думата. Толкова ли са непонятни основните морални ценности за политиците в нашата страна? Що за безочливи хора вземат подобни решения?? Представете си, че се наложи да изпратите свой близък на Оня свят и си го получите частичен...

Декларирайте масово несагласие, информирайте и близките си и не участвувайте в тези сатанински базобразия! Тялото на всеки човек е лично негово, дори и след смъртта, то не може да баде обект за разфасоване! Не репликираите само, а се повдигнете от столовете и организирайте подписка срещу поредната наглост и базпардонност, че както са я подкарали, скоро ще започнат да изкормват хората още докато са живи!... Никакво донорство без изрично заявена воля!... Всеки един може да си отвори здравната книжка на последната страница и там да впише волята си, да я завери при личния лекар, но и да уведоми близките си, за да се предпази от недобросъвестни попълзновения! Сините са били прави, жалко, че решението не е прието. Държавата не трябва да насочва към определено решение, дори да е от обществена полза! Близките и пострадалото лице трябва да имат думата! Обикновено се публикува информацията, подадена от МЗ, която е в интерес на онзи, който плаща!... Защо не напишете нещо по процедурата за изявено несъгласие и последствията от това?! Ще стане така, че по 3-4 линейки ще се надпреварват при злополука с някой нещастник, за да гепат органите му, а той завалията - още жив!... ами то боклук-България от това живее - от смъртта на хората и от трафик на органи!...

често се случва да четем - толкова хора очакват трансплантация на бъбрек, сърце, чер дроб и т.н. - питам след като науката е разработила методи за "отглеждане" на органи с методите на генното инженерство защо все пак не се намери разумна формулировка на закон, с който да се разреши подобна дейност на генните инженери, а това освен че ще гарантира шанса на тези хора, ще ги предпази и от реакцията на организма за отхвърляне на присадения орган.

декларираите масово несагласие , информираите и близките си и не участваите в тези сатанински базобразя.тялото на всеки човек е лично негово , дори и след смартта , то не може да баде обект за разфасоване.не реплекираите само , а се повдигнете от столовете и организираите подписка сресту поредната наглост и базпардонност, че както са я подкарали , скоро сте започнат да изкормват хората осте докато са живи. никакво донорство без изрично заявена воля. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всеки един може да си отвори здравната книжка на последна страница и там да впише волята си, да я завери при личния лекар, но и да уведоми близките си, за да се предпази от недобросъвестни попълзновения.

Сините са били прави, жалко , че решението не е прието. Държавата не трябва да насочва към определено решение, дори да е от обществена полза. Близките и пострадалото лице трябва да имат думата.

Обикновено се публикува информацията, подадена от МЗ, която е в интерес на онзи, който плаща.

Защо не напишете нещо по процедурата за изявено несъгласие и последствията от това? Ще стане така, че по 3-4 линейки ще се надпреварват при злополука с някой нещастник за да гепат органите му, а той завалията още жив.

ами то боклук българия от това живее -от смъртта на хората и трафик на органи