96 млн. нужни за трансплантации на всички болни

Общо на 96 млн. лв. възлиза сумата, необходима за извършването на трансплантации на всички нуждаещи се от такава операция у нас. Това показват разчетите на здравното министерство, които коментира ресорният министър Божидар Нанев след редовното заседание на кабинета.

Обратно в новината

Коментари - 96 млн. нужни за трансплантации на всички болни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-долу е цитат от интервю, публикувано през 2007 г. Все същото си остана в МЗ. Пенсионери, партийни деятели и секретарки/секретари Хора отдавна забравили какво е съвременна медицина, или незнаещи чужди езици, или въобще безхаберие. Я вижте колко са пенсионерите? Цитатът е взет от публикувано интервю/2007 г. Вчерашната информация, че почти 50 процента от щатните служители и част от шефовете на дирекции в Министерството на здравеопазването са пенсионери, е доста смущаваща. Този факт някак си провокира няколко логични въпроса, свързани с кадровата политика на Министерството на здравеопазването и стратегията на правителството в областта. Въпрос Първи: Кога за последен път са преквалифицирали пенсионерите? Въп Втори: Има ли достатъчно кандидати за длъжностите в администрацията? Трети: Как Министерството на здравеопазването стимулира младите кадри да работят в здравния сектор? Въпрос Четвърти: Кога за последен път ведомството е обявявало конкурс за незаети щатове? Въпрос Пети: Какъв пример дава възрастта на шефовете на дирекции на обикновените здравни работници? Въпрос Шести: Има ли Министерството концепция за излизане от кризата в здравеопазването? Седми: Същите тези експерти в третата възраст ли работят върху здравната стратегия на кабинета? На проведените през последните 17 години парламентарни избори социолозите отчитат един обезпокояващ факт - че пенсионерите са най-дисциплинирани по време на вот, а гласовете им са решаващи при определянето на кабинет. Логично подобен въпрос може да бъде зададен и на министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски: Господин министър, пенсионерите ли ще решават за здравето ни? Тези въпроси са актуални днес за Министъра на здравето.

абе знаете ли,че аз лично се надявам да ме извикат за трансплантация на бъбрек в БГ,че бат Бойко ми даде кураж,чакам с нетърпение да се случи

Забравих все пак да кажа още нещо важно. Наистина е благороден жеста от страна на Бойко Борисов. Знаете ли след оповестяването на този проект, в колко много хора е пламнала надеждата че скоро могат да заживеят като всеки здрав и нормален човек. Това са стотици хора, част от които живеят на ръба на отчаянието, или водят живот на който на никому не пожелавам. Дано целия проект + фонда, да заработят в най-скоро време!

Наистина в Б-я не е уреден добре правно въпроса с даряването на органи, от изпаднали в мозъчна смърт.Поради това в хората не е изградена културата да се прави подобно дарение. Затова допреди и сега си остават двата основни проблема - липса на органи и липса на пари. Все от някъде трябва да се започне, защото иначе каква полза от органите, ако няма пари за извършване на трансплантации.Финал на това начинание трябва да е промяната на законодателството, относно процедурата по съгласие на близките на изпадналия в мозъчна смърт. Промените трябва да са в посока, че всеки е съгласен да стане дарител при евентуална злополука, до изричното му (писмено) несъгласие за донорство. Ако не се финализира начинанието, нещата ще станат такива, че 7 човека които са назначени в този фонд, ще си вземат големи заплатки , ще си правят далаверки и парите ще изчезнат.

za parvi pat se povdiga toia vajen vapros. Parite sa nishto,horata za transplantastii sa malko na fona na katastrofite po patishtata samo da se uredi vaprosa za donorstvoto ot trupen donor!

пропилените стотици милиони сега ми е гот. Тъпчем се с манжа като пате и цел ден си избирам кво да си купя. Нали вече не ни крадат и сега се чудя само как да ги похарча. А болните ей ги спасени вече. Кой с по две сърца , кой с по три бъбрека, а един имаше и с три ташака. Абе ташак , ама наш роден!

абе за кви S класи бълнува па тоя хахахахаха - това е цена за лекарства , медикаменти, реанимация и не на последно място за труда на ЕКИПА- не само на лекаря- пък и тези операции се правят предимно за чест и слава, за престиж, за ценз на заведението и т.н. - гушат тия дето са комисиите по разпределение на органите........пък и не виждам нещо срамно да печелиш пари след като си дал живот на някои болен????? - И по принцип разходите се поемат от държавата .............разбира се в нормалните държани.....S класи малееееееееее ебаси ;исленето- ебем ти и ламалрините като мога да спася човешки живот, за едно благодаря после ще се изкефя, ама не от злобари като някои тука................

На фона на откраднатите милиарди, тази сума е дребни стотинки. Не оставяйте хората в беда, осигурете средствата. Вземете от онези, които ограбиха националното богатство!

Не дразни хората в нужда, може да ти потърсят сметка някой ден! Това не е проста работа, като да станеш министър в бг.

решението е просто: депутатите си продават мерцедесите и жилищата и почват да ползват личните си такива! Парите отиват за спасяване начовешки животи! хахах...имам си мечти и аз...реалността е, че не им пука за народа дали ще живее или мре, важното е че сега те са захапали кокала и им е ред да грабят!

Браво! Оправи всичко в здравеопазването ,че и до трансплантациите стига.За да има трансплантации в бг. трябва цялата здравна система де е поне 3 нива над сегашната трагикомедия която е!

абе кви дървени философи има тук не е истина. Баси тъпанарите...веднага ББ щел да си направи делавера от трансплантациите през Сибанк. Аз не помня някога досега да са повдигали така ясно тези проблеми? Дано не ви се наложи, че тогава друга песен ще пеете...Ей тва българите сме егати гадното племе и затва няма да се оправиме скоро !

направи си домашното, преди да правиш коментари. Бориславова продаде дела си преди 2 години. Тея сензации ги пробутвай на бабите

Ей да изгниете в S класите си

цена за трансплантация на черен дроб преди 10 години-50 000 ДОЛАРА- за какви завишени цени бълнуваш-това да не ти е смяна на накладки в някои порутен автосервиз.....???

Само на мен ли ме се струва, че цената за дадена трансплантация е нереално висока?!

А БОЙКО БОРИСОВ ЗНАЕ ЛИ ! САМО ТОЙ ЩЕ ОПРАВИ НЕЩАТА! САМО ,ЧЕ ПОЛИТИКАТА НЕ Е ПОЖАР !

Что млади хора има за трансплантации.

Това добре.Съгласен съм с хххх.

Ти си толкова доктор,колкото Масларова е била социален министър..

Хаде сега ББ да вземе заем от Свеотвната банка и да го прекара през СИ Банка от което ще получи чиста печалба пак 96 милиона ?!

Похвално е, че се обсъжда тази болна тема.На първо време и това е достатъчно, защото почне ли се да се мисли и говори по този въпрос, силно се надявам, че ще има резултат в това направление.И дано стане по-бързо, та да има светлина в тунела - толкова много хора се надяват на това и дано даде Господ повече хора да дочакат своето спасение - Дано, Боже!!!!!

На фона на стотиците милиони ,пропилени от тройната коалиция,тези 96 милиона са дребна сума,която обаче ще върне към живот стотици болни хора,които сега ходят и събират пари за да могат да оживеят.

ДАВАЙТЕ ЗА ТАМ ПАРИ МОЖЕ И ВИЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ПОПАДНЕТЕ ТАМ ТЕ ЩЕ СА ВИ НАЙ БЛАГОДАРНИ ВМЕСТО ЗА НЯКОЯ НОВА СГРАДА ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ ТАМ ДАНО ИМА НЯКОЙ ДА МЕ Е ЧУЛ