Трамвайно трасе ще свързва площадите "Св. Неделя" и "Възраждане"

400-метровото трасе значително ще подобри движението, ще даде удобна възможност за прекачване на метростанция "Сердика" и ще бъде дубльор на ул. "Алабин", която днес е излючително натоварена

Обратно в новината

Коментари - Трамвайно трасе ще свързва площадите "Св. Неделя" и "Възраждане" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка инициатива, която цели да свали хората от колите и да ги качи на градския транспорт, е добра. За тая точно не съм сигурен, че ще свърши работа, но по-добре по Стамболийски да върви трамвай и велосипеди, отколкото автомобили. Новософиянците трудно слизат от колите, щото са свикнали да ходят по къра с тях, но ще им се наложи.

Да помислят за отсечката от петте кьошета до НДК, в която има единична линия и трамваите се изчакват, а шумът и трясъците са оглушителни. Тротоарът е тесен и с детска количка изобщо не се минава. Как ли се чувстват хората, които живеят там?!

ще правят това трамвайно трасе??? "Стамболийски" е достатъчно натоварен, а сега и да го стесняват допълнително само за някакви си метри.

Май няма да го стесняават, а иска да го направят само за трамваи, велосипеди и пешеходци. Въпрос (риторичен) за милион долара - колко хора в София към момента ползват градски и "алтернативен" транспорт и колко полват автомобили?

пусна трамвай до сп. Вишнева от Княжево, за да вози Бонка, Андрея, Гергина и другите до обекта Духовна семинария и близката Алея Яворов, не знам какво точно ще дири в Света Неделя, освен ако не иска и да събори по негова идея. Навремето Политбюро е щяло да я бутне заради гледката към Витоша, но сега тия нехранимайковци, дето нямат един работен ден в живота си, са способни и това да сторят.

Без да съм гадател предвиждам още повече задръствания по бул. Ал. Стамболийски

А пък аз без да съм гадател предвиждам, че ще се усвоят едни парички от които ще има хубави комисионнички.

Прекрасна инициатива на Борис Бонев!

Кажете моля, как тази инициатива е хубава? Къде в Европейска столица (Виена, Берлин, Мадрид, Атина, Рим, Париж или Лондон) се дублират трасета на метрото с трасета на трамваи? В големите столици трамваите и автобусите са само допълващ транспорт към лъчовте на метрото, но не и негов дублаж! Идеята на този дублаж каква е? Да се купят повече трамваи? Да се задръсти повече и без това задръстения ни град? Да се фалира метрото, което в момента е най-бързия транспорт в София? Или просто да се увоят едни допълнителни комисионни?

Какво дублиране на метрото.?? И на какво разстояние са спирките на метрото и на какво на трамваите. Тия примери където на изуст сте ги дали, не защитавам тезата ви. Във Виена част от трамваите покриват метролиниите. Относно задръстванията, ами време е вече бай ганьо да се научи, как се слиза от автомобила. Аз съм шофьор, но спрях да използвам колата в града и знаете ли колко по-добре е. Време е данъците на колите да се повишат, до нива, каквито са и в Западна Европа спрямо БВП ни. Не може 30 годишни коли да са с данък 300 лв.

Кой ще ни спаси от “Спаси София”. Само трамвай липсва там да запуши и кръстовището с Хр. Ботев, защото е много проходимо.

Яка тъпотия, трамвайте по Алабин в момента са с 15 до 20 пенсионера. Какво точно "новото трасе" ще помогне, или по-скоро "наша" фирма да вземе няколко милиона?!?

А какво ще се случи с автомобилния трафик? Или вече да караш кола в София е лукс? Да затворят изцяло центъра за автомобили, та да видим богопомазаните как ще пътуват с някакви ретроградни трамове!

"400-метровото трасе значително ще подобри движението на трамваите" И как по-точно ще го подобри? Като не чакат на един светофар?

Идиоти, трамвай за 400 метра в баш центъра на София, по света изхвърлят трамвайте и ги заменят с електрически автобуси, за които няма релси, контактна мрежа и шум.

Някаква поредна глупост. Дубльор щяло да бъде. Алабин бил натоварен.

всичко ново е добре забравено старо... това трасе съществуваше преди 40 години!

И се оказа ненужно.

да.прав си! колкото новото ще е нужно... но е нужно да се "усвоят" нЕколко десетки милиона лева... и София ще бъде "спасена".