Тръмп призова за край на "бруталната репресия" във Венецуела

Помпейо и Лавров ще обсъдят разногласията около кризата в страната

Обратно в новината

Коментари - Тръмп призова за край на "бруталната репресия" във Венецуела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, нема такава наглост, заклевам се !

Виж какво Тръмпе! Въпреки,че те харесвам,щото си неуправляем,тука преигра!!! Ако нямаше участие в онази петролна компания,сещаш ли се, дали щеше да се молиш толкова за Венецуела?! И ти и сем.Буш, и още доста хора сте акционери там!

Вместо да призовава за край на ''бруталната репресия'' да вземе да отегли самозванеца и да остави хората на се развиват както желаят като им върне и милиардите дето им задържа и с които гумнойдо спонсорира безумията си..Спрете се бе кравари и проумейте че когато не ви искат хората не трябва да се врете и да ги унижавате и избивате като наричате това ''демокрация''..

а председател на техния парламент, избран от народа. По тяхната конституция може да стане президент в това си качество В нашата конституция също има такава хипотеза - ако президентът и вицепрезидентът не могат да изпълняват задълженията си или нарушат конституцията (например двамата направят опит за преврат и присъединяване на България към руската федерация), следващият, който заема поста президент до провеждане на нови избори, е председателят на парламента. Тези работи са сложни за вас, руснаците. Вие си знаете батюшката и толкова.

Колко простотии написани без да се проумее за какво е е статията.......То да ви кажа и боко не е мутра, нищо че хората го знаят и помнят....

трай, тролчо мамин !

но кой е агресор и световен джандарм

Комунизмът фалира за 40 години в Източна Европа, Венецуела мина по бързата процедура за 20 години и сега е на добре познатото ни от 80 и 90 те години положение на пълна разруха. Изумява ме , че страната тръгна по този път точно в края на 90-те , когато пред очите им беше печалния пример на съветската система и всички по света си бяха направили нужните изводи за комунизма. Нямам друго обяснение освен с репресиите на режимите на Чавес и Мадуро, който набутаха хората насила в тоя батак , от който има вече над 4 милиона бежанци за две години.

Я по-добре ни разкажи как факлира САЩ, само за 23 години. Комунизма се задържа 40. Как да ти се обясни, има едно споразумение в Бретън-ууд. Съгласно което долара е основна резервна валута, обезпечена със злато. САЩ го ликвидират 1970г, което се води фалит на САЩ. След което почват да печатат хартиени долари и да изнудват държавите да ги ползват. Ако някой не слушка, нападат го и поставят в управлението на държавата тяхна марионетка. В днешни временна виждаме какво ниво на развитие постига комунистически Китай. Виждаме и капиталистически САЩ къде е. С 22 трилиона дългове, харчи само чужди пари, свои не може да спечели. Макар в САЩ никога да не е имало капитализъм. Това е финансово рообовладелска държава. Хайде ходи се ограмоти малко, пък тогава пиши. То аман всеки мераклия за пари да бачка за американсккото посолство, като трл. Ама то пълни неграмотници вече пускат в ефир.. Голяма трагико-комедия сте.

ох, още един трол го гони комунизма !

ако светът не се справи с ФАЩ, ФАЩ ще се справи със света и ще го нагълта целия.Това е истината.

Пука му на Тръмп за венецуелския народ та му дреме... Неговият зор сега е да набута Гуайдо, наш кутрак, във властта, който след това да върне жеста, като даде венецуелския нефт на мултинационалните компании, доминирани от американците. И венецуелците пак да ядат хурката, както и преди Чавес. Номера мина в Либия и Ирак.Не можа да мине обаче в Сирия...И в Иран няма да мине... Твърде силни вече са братушките, а и Китай има думата! Слаби бяха, вярно, когато Нато бомбардира Югославия... За "доброто на народа"! А иначе казано-за да откъсне Косово и да си направят там американците база, насочена в сърцето на православието! Ноо, времената се менят! Що сега някой не бомбардира Сърбия? Та така и с Венецуела...Л юбопитен съм да видя как ще замажат американците печалния край на преврата.

А защо няма нищо за гладните деца в Африка?!

Кой го е еня за тях-те нефт нямат!

Госин Тръмп , а кога САЩ ще прекрати бруталния натиск над Държавата Венецуела ! Умишлено САЩ създават нетърпима ситуация за народа на Венецуела и натиск над Лигитимно избрания Президент Мадуро ! САЩ Унищожиха Държави като Либия , Ирак , Сирия ,а сега се стараят да заличат и Венецуела ,но Куба , Китай , Русия и още няколко независими от САЩ страни , няма да позволят Венецуела да бъде унищожена !

"Нашите молитви са с народа на Венецуела в справедливата му битка за свобода. Бруталната репресия над венецуелския народ трябва да спре и то бързо. Хората са гладни. Те нямат храна, нямат вода в страна, която беше сред най-богатите в света"" ... Тръмпи ме разсмя. Видиш ли ти, той се бил молел за венецуелския народ, сигурно се е молел и когато избиваха невинни хора при бунтовете в Каракасо 1992 г.? Хората тогава се бунтуваха точно срещу американските мекерета, които бяха докарали венецуелците до глад и мизерия! Откакто ЧЧавез национализира петрола, оттогава Венецуела върви добре и хората са добре, ноп краварите са алчни и искат отново да заграбят петролните им залежи и да докарат отново хората до дъното на мизерията! Докато сащ съществува, мир на Земята няма да има! САЩ е Империята на злото!

Аве г-н Тръмп я земи та се разходи из покрайнините на Лос Анджелис, и тогава говори за глад, бедност и мизерия. Иди и вид как живеят твойте граждани па тогава се опитвай да оправяш другие. Великите американци,живеят бетер прасета!хахахаха

Ми бедни са, щото имат наложени санкции от САЩ. Мадуро е малък фактор за бедността.

Не само санкциите са виновни а основно откраднатите милиарди от сащ дето са на венецуелския народ, ама как да върнат нещо краварите като са свикнали само да отмъкват..

Значи крадеш парите на една държава, и после нагло ореваваш света, как хората там били гладни и жадни? Това само Обора може да го измисли, на тия ООН трябва да им обяви тотални санкции.

С други думи превратът зацикли....

Воплите на соросоидите как горките венецуелци ядяли плъхове за да оцеляват ми напомнят за воплите им по времето на битката за Алепо в Сирия. Пак голям рев беше, както винаги - с крокодилски сълзи. Лавров е предупредил чичо Сам да забрави за доктрината Монро (от 1823-та) според която Южна Америка се явява нещо като собственост на Щатите и там Европа няма работа. Виж ти. Парната машина току що е била изобретена, в моретата дървени кораби с платна, още е нямало карти като хората на двете Америки, гражданската война е предстояла, плантации с роби в южните щати, но САЩ вече са се облизвали за Южна Америка. Още от тях времена ги гони голям апетит да лапат.

Наглостта на говедарите е безкрайна.

сетих се, че имаше брутален опит да ликвидират Мадуро след избирането му с 65 май процента от гласовете за законен президент по време на някаква реч - нападнаха го с дрон. жалко, че не помня тогава какви бяха глобалните реакции. би ли одобрил Тръмп подобно покушение срещу колега?

Цялата руска агитка събрана накуп под тази информация, супер.

Русия да предостави на Венецуела ядрени ракети, и кризата ще приключи веднага. САЩ ще се изхлузят и ще млъкнат. Както им се случи със Северна Корея. САЩ Млъкнаха.

ракети ядат ли са ве ганьо ? хората там изядоха животните от зоопарка а сега дори и вода нямат да пият ама имали нужда от ракетите на блядовете .Ти що не отидеш там да се порадваш на комунизма на шофьора мадуро ами стоиш при байко мутрата

И въпреки това няма да пристанат на говедарника щото помнят какво е било под говедарско ционистки ботуш.

Ти и книжка ли нямаш бе? ? Като станеш шофьор тогава пиши по форумите

Ракетите Club-K (могат да имат и ядрена глава), които са контейнерна версия на крилатите ракети Калибър могат да се превозват с всеки транспортен кораб и да се складират във всяко пристанище в света. Ппотърси на youtube за Club-K За подводните руските безпилотни малки торпеда Посейдон да не споменаваме (до 1 км дълбочина, 200 км/ч, до 100 мегатона термоядрена бомба, неограничен радиус на действие), за хиперзвуковите Авангард които достигат САЩ за 15 мин, както и за хиперзвуковите ракети Циркон (1000км, 11мах) достигат до САЩ за 5 мин и могат да унищожат цялата военна инфраструктура на САЩ.

американците немога да ги опища

апропо от книгите за Том Сойер доста отдавна политкоректно махнаха думите черен и мисля негър, заместиха ги хайлилайкли с думата чернокож понеже уж нямали цензура.

SU-152

А и някой няма ли преди да си отваря устата за комунизъм, да отвори историята на Венецуела и да погледне как предишната американска марионетка, Карлос Андерс Перес, протежето на Джими Картър и член на неговата фондация, ограби страната, хвърли я в най-голямата мизерия, изби хиляди протестиращи по улиците, а след това избяга в САЩ? Този палячо докара хора като Мадуро и Чавес на власт.

SU-152

Но реакцията тукашните послушни инфлуенсъри, журналисти и дори обикновени безмозъчни драскачи, е безценна. Всеки, който си отвори устата за да критикува това безумие, бил комунист, социалист или путинист. Хм, това вече го чухме за Сирия също..... Вероятно тези примитивни създания си мислят, че като лижеш подметки на голямата сила и крещиш истерично в нейна защита, те прави голям "демократ".

Да копираш статусите на един отявлен комунист, хейтър и никаквец и да ги публикуваш тук е признак на малоумие. Още по-малоумно е, ако си същият този неблагодарник и ги постваш тук сам.

А кажи нещо по въпроса! Е...ако са ти сладки продължавай.

Тъпия олигофрен няма спирка. Глупост след глупост. Много е весело да гледаш как изключителната нация си е избрала примитивен дебил за президент. Майката им ебава по всички параграфи.

прави всичко, за да не го заподозрат в русофилия. Понеже Русия не призна гайдата, Турция и Китай също - той е бесен.

Похотливия дедо се прави на ритнат плъх.

Разбирам негативните коментари на много от пишещите тук, но ще се повторя от друга статия на същата тема. Защо се трудите да давате хиляди доводи, да цитирате правни норми, да говорите кое било законно и кое не? САЩ действат напълно логично и в пълен унисон с основни житейски принципи. Ако някой е заблуден - това са коментиращите. Затова САЩ печелят, а други губят. А основният принцип, който спазват американците е, че силата създава правото. Заблудата на 99% от хората е, че правото дава силата. Навсякъде силния определя правилата и е над законите. Създава ги, за да държи в ред слабите. Но самия той не ги спазва. Когато противоречат на желанието им - променя ги. Това правят и американците. И понеже се чувстват истински силни - вече дори не се мъчат да замажат нещата с думи и красиви параграфи. Правпт брутално това, което им харесва. Светът е джунгла, дами и господа. Правото няма нищо общо със справедливостта. Целта му е редът. Dura lex, sed lex.

САЩ действали напълно логично ...Като в джунглата :))) Разбихте Американската мечта на пух и прах...

Тя мечтата не е американска. :) А и да е - ще призная греха на разбиването й. И християнството, приложено буквално на земята, е мечта. И комунизмът. И социализмът, Все мечти. Или утопии. Но знаете какво стана с прилагането им на практика. :)

От уикито: "Американската мечта (на английски: American Dream) е централен елемент в националната култура на Съединените американски щати – идеята, че свободата включва възможността за процъфтяване, успех и възходяща социална мобилност за семейството и децата, постигнати чрез усилен труд в общество с малко ограничения. Според определението на Джеймс Тръслоу Адамс от 1931 година, „животът трябва да бъде по-добър и по-богат, и по-пълноценен за всекиго, с възможности за всекиго според способностите или постиженията“.[1] В основата на американската мечта стои Декларацията за независимостта, която обявява, че „всички хора са създадени равни“ с правото на „живот, свобода и преследване на щастието“ С аршина, с който мерят себе си, американците трябва да мерят и останалите. ... "Правото няма нищо общо със справедливостта. Целта му е редът." Да разбирам ли, че правото няма нищо общо с реда?!

Не схванахте иронията :) Мечта...правилно казано...няма да ви копирам уикипедия какво е определението за "мечта". Такава си остава и американската...хартиена мечта. Декларацията е пълна с красиви думи, но погледнете фактите - какви хора са я подписали, как е създадена държавата им...геноциди, робства, войни.....като всяка друга държава, че и на квадрат. Щеше да е ОК, ако не бяха единствената такава, претендираща за изключителност. Но, както вече казах - американците правилнос схващат естеството на силата и естеството на правото и това как се употребяват. И затова са на върха на хранителната верига. Разбира се, като всеки, застанал отгоре, в един момент ще изгубят чувство за реалност и ще сбъркат. Тогава ще бъдат изядени от следващия кандидат за "изключителност". Така е било, така и ще бъде. Рай на земята няма и няма да има. Гадно, но факт. Жалко за хората във Венецуела.

Раят на Земята също е мечта, да :) Равенство има само в гробищата... ... "... американците правилно схващат естеството на силата и естеството на правото и това как се употребяват. И затова са на върха на хранителната верига." Не съм съгласна - американците се чувстват ненаказани. Със сила затварят устата на истината. Справка - Асандж. "Разбира се, като всеки, застанал отгоре, в един момент ще изгубят чувство за реалност и ще сбъркат. Тогава ще бъдат изядени от следващия кандидат за "изключителност"." ОТДАВНА са изгубили чувство за реалност. Сами ще си спретнат нов "11 септември". Американците водят класацията по убийства и самоубийства. Психясваща нация. Пресен пример - учителите да влизат с оръжие в училище...:(((

В САЩ от 1823 г. съществува така наречената доктрина Монро, която предполага наличието на специални интереси в областта на националната сигурност в Северна и Южна Америка. Провъзгласено е, че Съединените щати трябва да устоят на възможното влияние на европейските и други държави върху делата на двете Америки. Тази доктрина на САЩ оправдава собственото си участие, включително военна намеса, в делата на Куба, Ел Салвадор, Гренада, Мексико, Перу, Венецуела и други страни в региона. Т.е. от 1823 г. САЩ прилагат неоколониална политика към останалите държави в двете Америки, след това и към света. Империя и неоколонии с туземци... достатъчно е да се види връзката САЩ-България: империя-неоколония с туземци... Колкото до настоящата ситуация с Венецуела - видяхме неуспешен опит за преврат на протежето на ЦРУ там Гуайдо. Много интересен беше коментара на Мадуро, че ако приложат сила към Гуайдо, САЩ ще ползват военна сила. Но коментара на veteranstoday com към мнението на RonPaulLibertyReport беше, че в момента Гуайдо е бита карта и за САЩ е по-ценен мъртъв отколкото жив. С подсказката, че убиването на хора от засада е любима практика на ЦРУ... като след това може да ползват неговата смърт за военно нападение на Венецуела...

и ще наринат на неугодните.

Мда, САЩ трябва да сложи край на бруталната репресия над венецуелския народ. Бомбардираха Югославия в "името на народа". ДОКОГА САЩ-исаните ще сеят смърт?!

Тоа па къде се обажда, я да се крие зад телефона си и през туитър за писука

на днешния ден с 48 живи изгорени само защото са били против курабийките ви барабар с окървавения майдан и десетките ранени според вас сигурно са погалване с перце в името на демократичните ценности. а тая фейк новина (засега няма нищо като документи в никакви източници, само твърдения) за 2 жертви били брутална репресия по време на опит за военен преврат. апропо осъди ли потискането на опита в Турция за военен преврат, че не се сещам? там наистина беше брутално и си траехте като мишки.

Юукраинци ,руснаци и пътниците от сваленият малазийски самолет виновен е Путин

укропитек може да го изцвъка.

Е нема начин да не е той. А на теб като ти е крива патката кой е виновен?

а ти се потапяй. не ставай адвокат на дявола, гном.

Няма такава наглост като говеждата!

Прав е Тръмп - трябва да спрат бруталните репресии срещу хората! Гледах отвратителни видеозаписи от последните дни - бият наред, окървавени глави, жена върви по улицита - даже и не е от протестиращите, а полицай я застига и с удар с палка по главата отзад я праща направо в безсъзнание в болницата; окървавени от гумените гуршуми лица; пребита бедна паализирана жена на инвалидна количка; 10-15 полицая откъсват един от протестиращите просват го на земята и докато един от тях му скача по главата, другите го съсипват от бой с палки и с (просто е трудно да повярвате на очите си!) - с железарски чукове... Това кръвопролитие, тази брутална репресия трябва да спре! САЩ да вкарват войските! Упс, грешка! Това не е Венецуела, видеата са от Франция.

Глупако,при опит за преврат,какво се случва?!

чети по-внимателно мнението и не забравяй да включиш чувството си за ирония.

Четене с разбиране се казва дисциплината, колега.

В Париж... Там кога ще има демокрация?

През лятото, бе - на Куково лято.

Те и в говедария бият и убиват. И там ли трябва да спрат репресиите? или там е цветя и рози?

Към цялата либералболшевишка общност. Аз мисля, че сега е момента Хилари да се самопровъзгласи за президент. Цялата световна демократична общественост барабар с българските жълтопаветници ще я признае. Няма как президент на най- най- демократичната и развита страна (ограбила почти целия свят) да бъде избран от чужда държава, с по- малко от 50% от подадените гласове, а забравих даже си крие и данъчните декларации.

САЩ са си двуличници до безкрай! Нищо чудно, тове че е имало 2 загинали да им е напълно в плановете и да се радват на случилото се, за да наложат своята пионка. Само за пред медиите да се правят на възмутени. Факти и поне твърдения за факти: 1. Демокрация е дума на гръцки значеща народно управление. Пример на демокрация е народа да избере някой с мнозинство. Например президент; 2. Тръмп е избран недемократично с почти 3 милиона гласа по-малко от Хилърито. Разните им там електорали сигурно хората не ги и знаят. Хората гласуват за Тръмп, Хиларито или друг. Спечелилият най-много гласове обаче не става президент, а друг. Или не се изпълнява изискването за демокрация. Същото при Буш-младши с очаквана пълна манипулация на изборите във Флорида. Може сами да се поинтересувате; 3. Мадуро е избран с 3 пъти повече гласове от следващият на изборите. Ако няма доказателства за огромни манипулации, то изборът му е несравнимо по-демократичен от на Тръмп; 4. Гуайдо не съм чувал да е участвал на изборите за президент; 5. Гуайдо дори не е спечелил някакви местни избори, където е останал втори; 6. Твърдение че Гуайдо венецуелците не го познавали. На допитване от януари тази година, 81% не знаели кой е. Мадуро имал повече спечелени гласове (на места пишат 5.8 милиона, на други над 6 милиона) отколкото познавали Гуайдо; 7. Гуайдо е бил на допълнително обучение в САЩ в университет, като преподавател му е бил бивш изпълнителен директор на МФВ. От където САЩ е вероятно силно заинтересован да постави обучаван от тях човек - пионка. Може дори да им е изгодно да го застрелят, но да си свърши работата. Той е обучен за нея много години преди изборите във Венецуела; 8. Изборите във венецуела били месец май ... предната година! А протестират сега. Много рано се сетиха; 9. Според твърдения на посланичката тук (важи и за долни) временен президент се издига само при определени условия; 9.1. Президента не може да си изпълнява задълженията. Не е вярно! 9.2. След назначението на времен президент, следват избори до един месец. Не се случи! 9.3. След този един месец, отпада временният президент. Тоест Гуайдо дори да бе правилно назначен за временен президент, то мандата му е отпаднал февруари месец! 10. Гуайдо, САЩ и пионките им погазват правото и Консституцията на Венецуела; 11. Стандартен принцип е, че при оспорване на избор за длъжност (президент) остава досегашният. В случаят пак Мадуро; 12. Налагането на Гуайдо за управляващ е антидемокрация. Налаган управляващ отвън, пренебрегвайки избора на народа. "Запада" само развяват думата демокрация като флагче и в същото време я потъпкват; 13. С най-голям принос за икономическият срив във Венецуела е САЩ, с техните блокирания на пари (възможно разглеждане като грабеж), санкции и налаганият страх от неспазването им! 14. Според твърдения налагането самостоятелно на санкции е незаконно според ООН. Важи за другите и срещу Куба и срещу Иран и така нататък; 15. Първо съобщеха за прострелян във врата генерал. Искам да ми го обяснят с "мирният" протест? 16. Налагането на чужд интерес от държавен служител е предателство! 17. Защо САЩ се правят на загрижени за народа, след като те предизвикват техните беди? Пак според онова допитване дори сред опозицията не искали военна намеса. Не помня 86 или 87% не искали такава. А някъде 80+% не искали санкциите; 18. Бивш държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс, директно си каза преди, че биха сменяли чужди управления, ако това им е изигодно. Но в същото време се оплакват от намеса в техните избори.

Гайдиньо е бил участник в сръбското младежко движение отпор, борещо се срещу оправдания Милошевич, което движение се разпуска при ударите на нато. стар кадър на спевки из улиците е той.

Че след като е взел властта в Москва, първата работа на Владимир Илич е била да отмени наказанието за хомосексуализъм Русия тогава е била първата страна в света, където хомосексуализмът не се е наказвал. Ти сам си направи изводите

но Владимир Илич взима властта не в Москва, а в Петроград. Оттук нататък всякакъв спор става безсмислен:)

Също и в петроград гейовете са се радвали на закрилата на държавата и лично на Владимир Илич :) Прав си

защо се нервираш толкова.

Това на демократорчетата само онождането ви е в главата, оди боядисай някой паметник за душевно успокоение...или нема грат ? Дедо па ли ви отреза?

В повечето страни се е водило психично заболяване. В други престъпление. В Русия се е водило също психично заболяване. Ленин е и с еврейски, немски и шведски корени. Както биха се изказали за мосовият убиец от Кипър.

дай цитат.

Днес е 5 годишнина от както изгоряха живи хора в Одеса. Някой от западняците ще нарече ли това най-после "брутална репресия"?!!!!!!!!!!

Световният парий Москва съвсем ще се разпищоли. Трябва някой да го удря през ръцете и да му показва къде му е мястото.

потните кравари ще превърнат света в една голяма Либия. Трябва някой да им напомня, що за педераси са и че първо трябва да спечелят една битка в историята си, за да претендират за нещо повече от печатница на необезпечени банкноти.

Научи го тоя български бе олигофрен. Не е толкова сложен.

ако не бяха влезли руските "техници ",с новите ракети земя -въздух, американците щяха да ударят, ама да загубиш стотина самолета и две дузини хеликоптери, след това какво правим, ядрена война

Кой в света всъщност е главния репресор и агресор, кой е главния световен жандарм.Риторичен въпрос. зададен с омерзение и презрение.

При три долара заплата Ти шегуваш ли се, глупав ли си, какъв си

Ти да не си от колегите на Тиквата в пожарникарското училище, където най-сериозният предмет е бил "Прекарване на маркуч през пресечена местност"? От кога законността на властта се изчислява в долари?

При тази заплата всяка законна власт трябва да се скрие вдън земя Е, ако не е съставена от прости, нахални и крадливи мадурковци, разбира се

Абе плащат ли ти за тези малОумни коментари. Много от отдавна във Венецуела има купонна система за храните и ако решиш да се разтърсиш в глобалната мрежа(не само в контролираните сайтове) ще установиш че в магазините им има много работи освен тоалетна хартия(защото и това беше опорка) и хората си пазаруват. Я сега пак ни светни за заплатата от 3 долара и ако помниш 97 година дали тогава не беше същата и в България.

А бакалин Не виждаш ли, че от мустаците му капе олио... Разправят, че имал основно образование.

какво УбразУвание има, да не би да е Убразован???

идва от Америка срещу Венецуела и венецуелския народ, предизвиквайки го към гражданска война!

Вчера някакъв идиот тук се радваше, че Асанж щели да го разстреят или да го вкарат в газова камера в САЩ, а днеска същият изрод сигурно е един от тея, дето вият, какъв тиранин бил Мадуро. Така се получава, когато в главата вместо мозък имаш сутляш, а може и да е нещо по-зловонно:)

Русия се набутва винаги в тези държави, от където може да се открадне нещо. Въпросът е тук какво може да се отмъкне от този изтерзан народ, достатъчно вече пострадал от отровната идеология на Москва. Там разните му социалисти, чависти и други крадци... Предстои да видим

ще има бой на негри в тъмна нощ и негрите ще са от американската армия!

Русия в случая не се намесва, а помага на законната власт. Намесват се Сатанинските американски щати - именно за да гепят, каквото могат. Забрави ли как източиха нефта на Ирак и изнесоха всички хилядолетни ценности - обекти на световното културно наследство от музеите в Багдад, Вавилон, Мосул и т.н.? Известната американска формула е: нефт + независима външна политика + отказ от долара = дните на кървавия диктатор ... са преброени. Защо ли не се намесват в Южен Судан например или в Саудитска Арабия, където преди 1 седмица обезглавиха на площада 40 шиити?

Американските ръководите правят всичко, ама всичко възможно, всички хора по света да намразят държавата САЩ ...

тия наистина са брутално цинични! После що падат кули?

Спрете да се мешате там и няма да има репресии срещу гъзолизците ви,просто ще бъдат избити стотина оредатели начело с квикадо и петрола си остава венецуелски а вие продължавате да печатите долари без покритие и бавно но сигурно да агонизирате,а китай си купува от иран и венецуела петрол и вие подухвате на владко сладко

във Франция, че и в Швеция вчера нещо стана, задържани са над 60 души протестиращи - но тия държави нямат нефт. ако ти стиска, призови и тях.

Макрон и Льовен са кашерни и с правилната резба, техните агресии са демократични. Виж Мадуро и Хаменеи (Иран) хич не са кашерни, освен това не искат да си дадат националните ресурси в правилните ръце, това води до вечерни колики в развитите демокрации.

И ДА РАЗПУСНАТ ШПИЦ КОМАНДИТЕ И СИЧКО ЩЕ Е ОК!

Абе Тръмпи, ами ако светът признае Клинтън за президент на САЩ, какво правим?