Тръмп призова кюрдите да се оттеглят: Трудно е да се биеш със сили, имащи самолети

Убихме ИДИЛ, не може още 50 години да пазим границата на Турция, заяви президентът на САЩ

Обратно в новината

Коментари - Тръмп призова кюрдите да се оттеглят: Трудно е да се биеш със сили, имащи самолети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ердоган не можа да пресметне, че не влиза в кюрдска територия, а в територията на СИРИЯ. това официално се води Сийрйска държава все още, Асад е легитимният държавен глава и той има моралното право да се защитава от аресори. А Асад се ползва и с подкрепата на Русия. Ще стане мноооооого интересно

Е, сега като ги подкрепи Асад кюрдите ще имат и ракети Земя-Въздух, и РПГ-та, и танкове, и БТР-и, и вертолети и ще стане интересно.

Бай Ердо никой не го е наказал до сега за нищо! Той си е горе на черешата и тресе яко! Даже фолксваген завод ще му прави за милиарди! За парлама сега се ежат европейците, ама инак са готови за сделките и инвестициите! Обикновено става обратното на това, което говорят и турчина не е наш бате и си е ербап момче.

Ето толкова са надеждни САЩ! Няма един техен съюзник през последните 10-20 години, когото да не са изоставили... Грузия, Украйна.... а сега и кюрдите.

А Щатите, които имат самолети защо не дадат някой на кюрдите да си имат и те и да се бият? И защо Щатите след като имат самолети се изтеглят?

И свинята не може да бъде по-двулична от политик!

Интересна предложение!И къде ще се "оттеглят"?Асад отдавна ги чака с тоягата след като слугуваха на американците.Всъщност той от началото ги предупреди какво ги чака,сега да гризнат дървото и да плачат за Рижавия.

След като ги изигра, сега ги съветва.

Прочетете биографията на Тръмп. Всички коментарии са излишни. Пишем по форумите общо взето глупости. Този е пълен клоун. Щатите не са имали никога такъв слаб президент. Лошото е че и нашите родни политици са същите. А кюрдите са обречени, факт. Ердоган изглежда « силен президент» на фона на тези мухльовци от ЕС и щатите! Факт!

Човек ще реши че някога се е бил та оттам знае. Идиот. Заради него избиват кюрдите

Глупав е този ТУРЧИН ПРАТИ ИМ ТИЯ 4 четири милиона да си ги гледат у дома!!!!

Загражда една ивица Газа, пълни я с освободените екстремисти и въвежда мир и свобода. Това не сме ли го виждали вече и на други места по света? Останалите гледат встрани и са уж против, ама не смеят да гъкнат. Всеки си гледа интересите. Тя Ванга отдавна го беше казала като че ли...

Това е краят на Турция. Запомнете това.

Има да сънуваш,пий си млекцето

Ами сега като се намеси Сирия, какво ще прави RДоган и какво ще каже Тръмп? Сирия има самолети, има и съюзник Русия.

Не стига, че я съсипаха ами ембарго и налагат гадовете западняшки. Русия не я слагай. Русия няма интереси там.

"Трудно е да се биеш със сили, които имат самолети, когато ти нямаш", каза той в реч във Вашингтон, цитиран от ДПА и БТА." - че дайте им ракети на кюрдите с които да свалят турските самолети , елементарно е ....

с ЕС, изпокриха се след като туркиш влезна в Сирия.........банда от пенсионери които знаят само санкции срещу Русия да налагат.......а от Ердоган ги е шубе!!!

включва на задна пред турския аскер......машала ...ашколсун!

Що за глупости и простотии. Франция и Германия спирали да продават оръжие на Турция която тя можела да използва против кюрдите. Сега ли се сетихте бе амсалаци, тя Турция си е купила тлкова оръжие, че може и вашия гъз да подпали. Каква простотия, каква демагогия. Нищо не става от ЕС, каквото е казал, с извинение пръдня в гащи.

Има територии окупирани от турци руснаци иранци и кюрди И евреи които си бомбят когато поискат Горки на асвабадените сириици

меркелина ще спре продажбите на оръжие за турция.....а ще спре ли Фолксфаген да се изнесат там...уж бехме в две световни войни съюзници с германия,а сега не ни бръснат и за сливи....

Ердоган се е договорил с Путин за операцията. Интересно е до каква фронтова линия ще се придвижи. Дали ще спре или ще продължи. Турция е в НАТО, но като политики е една азиатска за съжаление диктатура. ЕС за сега е беззъба, но може да се справи с други средства. Границите с Азия трябва да станат железни и непробивни а турската лира да се извиси до милиарди.

"Трудно е да се биеш със сили, имащи самолети." Ми той за това е прав, но цял свят видя колко струва "американското приятелство".

Поредните малоумни приказки на оранжевия дебил. Досега не съм видял някой да даде родните си земи без бой, колкото и да го превъзхожда противниковата армия. А кюрдите както се обичат с турците как пък ще се изтеглят без бой... американски глупости.

краврина сака кюрдите да си оставят земята на фесовете!

ЕС и НАТО се оказаха напълно Импотентност сдружения на подобни държавици.! Турция превзема Сирийски територии , а уж демократичните ЕС и НАТО ... ..стоят отстрани ,..и дрънкат глупости . Напълно Неспособни са да направят нещо повече от Декларации ! А за Крим скачаха и въвеждаха санкции ...и така възстановиха индустрията и селското стопанство на Русия ! ЕС и НАТО се доказаха като жалкари в ситуацията с нахлуването на турция в Сирия.

На мястото на кюрдите бих направил това със затворниците им от ИД, което главорезите от "ИДИЛ" правеха с техните затворници !! Всички затворени главорези, навън - копаят си дупките и ... огън !! Така ще си развържат ръцете с охраната на тия, с които до вчера воюваха...

Тръмп се оказа пълна пу...ка. С голямо П!!!!!

Той винаги си е бил такъв, но някои го разбирате по трудния начин, защото вярвате на красивите приказки на популисти като него.

Поредният бисер, плод на ненадминатата мъдрост на Тръмп (както той сам си я определи). Но все пак, засега на 1-во място е изявлението му от оня ден - на въпроса, какво ще стане с членовете на Ислямска държава, които сега ще бъдат освободени, той отговори "Най-много да отидат в Европа. Това не интересува САЩ".

Ей такъв верен съюзник да имаш, врагове не ти трябват!

Ти сещаш ли се за някой съюзник, който те да не са предали? Историята помни - сред съюзниците на САЩ са били Кадафи, Саддам Хюсейн, Хосни Мубарак... Ами Виетнам? Ами Филипините? Ами Тайланд? Сега предадоа кюрдите и при това - по особено подъл начин. Само преди 2 месеца заявиха, че са се договорили с турците и правят съвместни патрули по границата. Накараха кюрдите да изтеглят силите си и да унищожат отбранителните съоръжения по границата. Сега резултатът е налице. След кюрдите следват и афганистанците - САЩ се договарят пряко с талибаните да напуснат страната, оставяйки на произвола на съдбата афганистанците, които са им повярвали и са сътрудничили с тях. Предполагам, след 1-2 години ще последва и Тайланд, а след това иде ред и на Южна Корея.

Съжалявам - грешка редполагам, след 1-2 години ще последва и Тайван, а след това иде ред и на Южна Корея.

Не че е кой знае колко важно ама САЩ много отдавно предаде Тайван... При това по инициатива на САЩ през Октомври 1971г., на 26-тата сесия на Общото събрание на ООН, бе приета резолюция № 2758, с която Китай зае мястото на Тайван като единствен представител на всички котайци в организацията а самата Тайван престана да бъде международно призната държава, включително и от САЩ, като Никсън обяви че САЩ са съгласни с китайската теза за единен Китай от който Тайван е част от него;)

Прав си разбира се. Но аз нямам в предвид дипломацията, а времето, когато китйците със сила (след размирици) ще си вземат Тайван обратно.

Ами през 1999 в Тайван за малко да си изберат "китайски" президент... само че американците му подляхавода та затова сега Китай, освен инвестициите в тайванската икономика, започна да инвестра и в местните "неформални" авторитети така че вместо със сила може пак да пробват с избори;)

Усовците предадоха кюрдите! Урок за всички, които лазят пред тях!

Последната война с РЕПАРАЦИИ бе Първата война в Залива платена от Япония. Оттам нататък войните на САЩ се финансират чрез КИТАЙСКИ ЗАЕМИ. Търговската война с Китай спря войните на САЩ. Затова Тръмп е конкретен - няма пари за Стена с Мексико.

Какво тук значат някакви си кюрди ??? Важно е да имаш повече самолети , по възможност да са американски :(((( Това вашингтонско нещо ще запали Европа !!!! Европа има на границите си двама , въоръжени до зъби, диктатори и един "съюзник " зад океана, който няма никакво стратегическо мислене, а само собствени бизнес интереси !!! :((((

Голяма грешка е това. САЩ се оттеглиха от всичко, което поеха като ангажимент последните 5-10 години. Дори за точното време никой няма да ги пита вече. Не и с тази администрация.

Така е. Вероятността Тръмп да те предаде и да се отметне от договореност клони към 99%. Много време ще мине преди САЩ да се възстановят след това управление при този "президент".

ся като паднат в турски ръце нефта и златото, друга песен ще запееш

Трудно, но не и невъзможно! Ако Тръмп беше залягал повече над учебника по история щеше да знае христоматийни истини: американците във Виетнам и руснаците в Афганистан.

Тръмп не ще да прави в Сирия римейк американците в Сомалия, Ирак, Афганистан...

това може и да е тактика на путин да ги остави да нърлуват и насам за да дойде пак да ни освобождава евентуално ако нато не реагира адекватно

Адекватната западна реакция би трябвало да бъде, да "помолят учтиво" всички гастарбайтери от Западна Европа да напуснат територията на ЕС! тогава Ердоган няма да се задържи и два месеца на власт. После всичко ще си дойде по местата.

Утре очаквайте Ердоган да "освободи" Кърджали и Родопите . С "братската" подкрепа на Вовата !

Самите ватенки си взимат Черноморието , Сърбите Западна България , а за българите остават Правец и Крушовица !

Боже, "гордият руснак" колко бил прост !

Двамата източни диктатори в комбинация с вашингтонския клоун са взривоопасна смес за Европа :(((

Сега , който има повече самолети, ще "освобождава" наволя :(((( Утре ердогад ще реши да "освобождава" други територии !!! Вашингтонският клоун ще реши , че това не го интересува !!! Крайно време е Европа да се еманципира военно от САЩ !!!

Джендърите, манекените, метросеклуслните, или може би войнстващите виртуални юнаци.....събуди се - Европа няма нито готови да се бият армии, нито достатъчно оръжия, за политическа воля, да не говорим .... Европата в моманта е като отчаяна разведена 45 годишна. Готова в да пусне на всеки, поискал ....

Така ли ви казват от маЦквЕ? Европа има всичко необходимо за да отблъсне всяка агресия. В началото може и да имат успех агресорите, но после всичко ще си дойде на мястото. Европа не иска войни и раздори, а мир. Някои злоупотребиха с това, но ще си платят.

Я виж Фон Дер Лайен в какво състояние остави поверената и Германска армия... па после, ако ожеш да спреш сълзите си, ела пак да ни разказваш вицове-)

Тръмп одавна каза,че ще се оттегли от безмислената воина в Сирия.САЩ използваха кюрдите,но не са били приятели с тях.Когато Русия и Асад предложиха на Кюрдите да са на тяхна страна,те не пожелаха. Един факт от историята....При Арменския геноцит Кюрдите убиваха арменците повече и от самите Турци.

Уж вече няма еничари... ама в турската операция срещу кюрдите в Сирия участвуват и кюрди от Турция;)

Турция създаде солидна и добре въоръжена армия.Освен това е с изключително стратегическо разположение.На нейна територия са разположени голяма част от атомните заряди на американците в Европа. Видяхме как НАТО нищо не направи при анексията на Северен Кипър , при това от друг съюзник в НАТО.А чашата преля с некадърния опит на ЦРУ да свали Ердоган с преврат. Доверие трудно се създава , но много лесно се губи.

Айде престанете най-сетне с тоя Кипър! В Кипър се сблъскаха интересите на Гърция и Турция, но благодарение на НАТО конфликтът бе предотвратен. Кипър дори днес все още не е и няма как да бъде член на НАТО. Гаранти за цялостта и суверенитета на Кипър са Великобритания, Гърция и Турция, като всяка една от трите страни, при определени условия или заплаха, има право да въведе войска. Турция прецени, че турското население е заплашено и въведе войска. Така е записано в договора при провъзгласяване независимостта на Република Крит.

Република Кипър, а не Крит.

Пояснение: "На 16 август 1960 г. в Никозия между Република Кипър, Република Гърция, Република Турция и Обединеното кралство. Гаранционният договор е използван като основание за интервенцията на Р. Турция на територията на Р. Кипър през 1974 г. Член първи от споразумението забранява на Р. Кипър да участва в политически или икономически съюз с която и да е друга държава. Член втори задължава другите страни да гарантират независимостта, териториалната цялост и сигурността на Кипър. Член четвърти разрешава използването на сила с цел запазване на статуквото. Договорът позволява на Обединеното кралство да запази суверенитет над две военни бази. През същата година е завършена и конституцията на Р. Кипър, както и Договорът за установяване на Република Кипър и Договорът за съюз между Република Кипър, Република Гърция и Република Турция." (От Уикипедия)

Запада бе тотално изгонен от Близкия изток.И сега квичи като пребито псе отстрани и наблюдава краха на влиянието си там.Следва разширяване на зоната на влияние на юг и изток докато остане само Израел , ограден с враговете , които сам си създаде.А след ликвидирането на американската хегемония в следващите години той сам ще свали гарда и ще заиграе с новите световни лидери.Ние , по принцип винаги сме в лагера на битите.За съжаление и сега ще е така.

ФАЩ били унищожили ИДИЛ - глупост на търкалета! Точно САЩ създаде, въоръжи и продължава да подкрепя терористите от ИДИЛ, за да унищожи Сирия. Където стъпят американците трева не расте - настъпва хаос, терор, емиграция на местното население, разорение и унищожение на държавата, глад и смърт. Нагледен пример е собствената ни бивша държава и настояща колонизирана територия . САЩ са империя на злото, която неизбежно ще загине. Употребиха кюрдите и ги изоставиха. А Русия въоръжава турците и гледа сеир. Някой ден горчиво ще съжалява за глупавия си дослук с Турция.

ФРГ и Южна Корея не мислят така , Япония също........ гледайте си братушките - Куба,Сирия,Венецуела,КНДР......РАЙ,НАЛИ ?

Бедни и смешни

Eрдоган ще си купи F 35, на ... куково лято.

Ванга е казала мюсолмански Рим и Китай на територията на България.Въпроса е как Ердоган ще засегне интереси на Китай?

просто е, като позволи на Китай да си прокара през Турция ПЪТЯТ НА КОПРИНАТА.

През 2011 година държавният секретар Хиллари Клинтън каза че Асад трябва да си ходи, през 2012 година Виктория Нюланд заяви че САЩ са предоставили 900 радиостанции на проверени „опозициони групировки” и бунтуващи се студенти(ама да не си помислите че са от Талибан), през 2013 година САЩ започна да унищожа електростанции и водопроводи в Сирия за да причини бунтове сред гражданите на Сирия... а след като всички тези усилия не дадоха резултат САЩ поведоха открита война срещу армията на Сирия. През 2014 година випускниците на американският лагер за иракски военнопленици "Кемп Кропър", по-известни като ИДИЛ, завзеха иракският град Мосул където „намериха” 400 милиона долара в кеш и 2300 джипа "Хъмви", 40 танка M1A1, 74 хиляди автомата, 52 подвижни гаубици M198... тогава Обама постави политически условия, смяна на току що избраният иракският министър-председател с американски избраник, за да помогне на Ирак, докато Сирия веднага откликна на иракската молба за помощ и започна бомбардировки над чудодейно разрастналата се терористична организация. И след тази поредица от американски „грешки” днес САЩ се опакват от ИДИЛ;)

"Убихме ИДИЛ, сразихме я, свършихме си работата, трябва да си ходим у дома", добави той.

И все още има кой да му вЕрва?

Република България и Република Турция са съюзници в НАТО. Нашите съюзници Република Турция започнаха военна инвазия в съседна държава с цел анексиране на територия! Тези наши съюзници имат много лоши навици,правят го за втори път!

също като бившите съюзници

На бившите съюзници наложихме санкции!

Най-най-първият път беше когато анексираха Хатай... а иначе турците отдавна се чуствуват като у дома си и в Сирия, и в Ирак, и в Кипър, и даже по някои гръцки острови;)

То СаЩ бяха приятели и с Ердоган, ама той вече нещо не ги уважава след оня майдан. СаЩ са най-верните приятели на света.