Тръмп обвини кюрдите, че не са помагали при десанта в Нормандия през ВСВ

Похарчихме изключително много пари, за да помогнем на кюрдите в Сирия, те се сражаваха с ИДИЛ само за да бранят земите си, упрекна ги американският президент

Обратно в новината

Коментари - Тръмп обвини кюрдите, че не са помагали при десанта в Нормандия през ВСВ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да върне по-назад какво са правили по време на Кримската война ?

Бай Дончо- Кроваринът е скаран с исторята, защото,когато е трябвало да ходи на училище е пасял кравите на тейко си и е гледал как се чукат койотите в прерията.

Кюрдите имаха своя шанс за държава по врето на преврата срещу Ердоган. Пропиляха го

Тръмп говори с метафори дир препечатват директно...леле леле кви журналя

Дано бай Дончо не се сети, че кюрдите не са помагали на САЩ в гражанската война, че лошо им се пише. А пък и ние ,защо не сме поне дигнали некой лозунг в помощ, ама на кой да се сети, тогава. Мааани, мани...

Ако беше падналСталинград по време на ВСВ -80 турски дивизии щяха да нахлуят на територията на СССР ,и Турция щеше да влезе във войната на страната на Хитлер,Хирохито и Мусолини! СССР щеше да е буквално премазана от превъзхоцдащуят ги противник. Сащ и Великобритания щяха да бъдат унищожени за броени седмици.За какви кюрди у каква Нормандия става на въпрос? Съветските хора спасиха светът и америка също!

Ako хитлер беше победил във сталинград днес волвоград мисля, хитлер можеше да победи ако беше отстъпил и извикал подкрепление така щеше да победи в сталинград, а за войната ако беше спрял офанзивата и изчака зимата да премине и тогава да нападне с нова свежа армия

А защо не отбелязват тогава помощта на Русия при десанта, защото доколкото знам, когато нещата са зациклили в Нормандия, са се примолили на Русия да нападне на Източния фронт, за да ги подпомогне и тя го е сторила.

Тръмпи, а помагаха ли кюрдите, когато избивахте индианците:)))??? И на чия страна бяха по време на Гражданската:)))??? Честно казано, с този си... умствен багаж, този малоумник Тръмп скоро ще отблъсне и малкото, които все още го подкрепят!

Тръмп пропусна да обвини кюрдите че не са подкрепили Декларацията за независимост през 1776 г. Както и че не са осъдили атаката на Япония срещу Пърл Харбър.

Турските агресори за пореден път се опитват да заличат един народ. Следващата цел на Ердоган може да е България, все пак сърцето му е огромно, показа го и на оная очертаната карта. Нашите толупи стягат бузки и учат молитви, но надали ще помогне срещу озвереля турски аскер, Америка отдавна ни е харизала н югоизточна ни съседка, че ние само пречим.

Това изявления на Тръмп ли са ? Ако са: той е жена. Кюрдите не им помагали през кога? В.С.В.!

Оказа се, че не е жена, евреин е.

Та на лудия всичко му е "лесно", но не виждам как за в бъдеще някой може да има доверие на договорка със САЩ. Тръм докара нещата до там, че никой да не му вярва. САЩ ще търпят дълго време последиците от "президентстването" на това недоразумение.

кето си е така, така си е! кюрдите търпят критика, че можеха и те да направят десант в нормандия, още повече, че са били осведомени официално за намеренията на американците по онова време, но и бай тръмп как не се сети да ги снабди с едни... е.. хайде, ако не с фъ 35, то поне с фъ 16...

Да не забравяме, че БЪЛГАРИЯ не е била в Нормандия също!!!!!!!! Може ли да вярваме на САЩ???

В Нормандия нямаме работа, но на Драва-Соболич сме били, даваме около 35 хил. жертви през ВСВ. срещу Х. Г-я.

Ама това какво ни помага за пасивността при Нормандия, не мога да разбера. Пък и цяла Европа, с изключение на Англия, също не е помагала.

Което си е истина си е истина кюрдите наистина не са помагали при десанта в Нормандия през Втората световна война така че бат Тръмп и не е излъгал, човека си казал фактите. е то ясно че са се биели срещу ИДИЛ за да бранят земите и народа си ....то за какво друго да се бият за краварските шитни като идеалите на педокрацията и либерастията толерастията и педерастията ли?!

Къде е Нормандия, къде е Кюрдистан? Тръмп е неадекватен, това не е истина!

Не е истина! Този Тръмп тотално е изтрещял. Какви кюрди, какъв десант в Нормандия, какви 5 лева? Още 1 година и американците ще го разкарат завинаги на следващите избори. И след това в психиатрия.

Не се пенявете толкова, че сте смешни! Човекът знае точно какво да каже и защо го казва! Ония танкове и боеприпаси дето ги остави на кюрдите да не би да е защото няма какво да ги прави!? Мислете малко, пък после пишете!

Софке, пускай си чалгата и почвай с гюбеците, мисленете не е дисциплина, която е по силите ти:)))!

Хак им е... Нима същите тези кюрди не помнят как САЩ ги подлъга да вдигнат въдтание през 70-те години на миналия век, а после същите тези американци помогнаха на Садам да организира атентат срещу братята Барзани, които още от онова време ръководят кюрдското движение за независимост, после американците пак ги подлъгаха да тръгнат срещу Садам и си затвориха очите когато Садам започна да ги избива в съвместни военни операции на иракската и турската армия... Е, как да ги жали човек като се хващат за трети път на същата кукичка.

Много се раздвам, че не само нашият е ИДИОТ и прави неадекватни кретенски изказвания ..... Хамериканският папуняк е същата ТИКВА !!!

А такаааа... Който им е съюзник днес, да си има едно наум за утре! Защото ако случайно някой ги е подкрепил за ВСВ, може пък да не ги е подкрепил при пътуването на Колумб! :)))

Въпросът не опира само до кюрдите:тръмп изостави най верния си съюзник. Без кюрдите нямаше да има победа над ид въобще. Тези хора заслужават някаква форма на автономия най малкото. А сега всички ги нападат турци, руснаци. Американците ги изоставиха. Срам и позор. А тръмп наистина го каза. Гледах по снн. Това пък каква глупост беше.

Смятай колко ще ни защтават краварите ако ни нападнат.

Странно. Вчера под статия за същото нещо с подобно съдържание повечето коментари бяха за това какъв гений и стратег е Тръмп. Как обещал край на войната и държал на обещанията си и т.н... Днес в повечето коментари Тръмп е дебил, луд или объркан човек, който не знае с какво се е захванал. Това означава ли че повечето хора са си сменили мнението за Тръмп за 24 часа или има две смени коментиращи? Тоест зависи по кое време е пусната статията?

Да, на пръв поглед изказването на Тръмп е смешно, но човек може да се порови малко в историята и да види кого са подкрепяли кюрдите по време на 2-та световна война в района на Сирия и Ирак. И тогава ку-ку, ще се окаже че дядото не е толкова изкуфял, колкото искат да го изкарат в заглавието.

Даже не трябва да се ровят в Историята... още през Февруари, тази година, в свое изказване Тръмп напомни за ролята на Рамзи Рашид и за това как иракските кюрди са помагали на Хитлер;)

бай Дончо, ами Русия.... която изнесе цялата война на гърба си и тя ли не ви "ПОМОГНА" , че и налагате санкции сега ????;))

Кюрдите, нямали държава ???;) Ами те, и евреите нямаха държава , но Америка им помогна да лапнат половината територия на Палестина и да си направят държава !!;))

Е истината е , че Съветския съюз подкрепял създаването на Израел и въоръжи евреите в първата арабска война. САЩ отегли подкрепата си за разделяне на две държави, а английски офицери са командвали арабските армии.

А ти защо си с шапка? Я ….

Поредно тъпо изказване на ненормалника...Ами що не обвини и древните елини, че не са помагали по време на ВСВ!?

Сега ингилизите ще подкрепят Тръмп,с "обосновано предположение",че кюрдите имат пръст в случая "Скрипал",свалянето на боинга в Донбас и т.н. Винаги "железни" аргументи!И нашите "послушковци",Светая му Светих,например на Сашето Юрданов,Соломонката(все "мъдреци" големи,ще затръбят по ноти!!! Боже,Боже,защо не си прибереш вересиите???

Това трябва да го прочетат всички, които се кланят на САЩ и мислят че някой се интересува от тяхното благополучие

Ами да - виж напр. Турция колко мощно подкрепи десанта в Нормандия!

Да му мисли Украйна и България с такава фурнаджийска лопата за съюзник!

Тоз палячо по-добре да си държи устата затворена, че само глупости приказва всеки път като я отвори.

Роско да ни го разтълкува

Хахахахахахаха

Няма нужда да се появява и той! Не го подкукоросвай! :))))

А в Щатите защо биеха цветнокожите?

Ами кюрдите нямат държавна организация, която например да изпрати армия или дивизия на фронта! По силата на трамповата логика САЩ няма да помагат на Италия или Германия щото са противник, виж на Русия ще помагат! Казано с други думи, когато Тръмп говори е по добре да не знаеш английски или ако не можеш да устоиш на любопитството да чуеш поредния бисер , все пак да имаш чувство за хумор!

Друго е какво правиш.Кюрдите ги изоставиха и това е истината. Иначе официална Сирия изглежда и тя си мълчи за турската агресия.на това му викам политика на силните.

Този идиот сигурно си мисли, че Нормандия е в Персийския залив. Няма такава нация - 42% твърдят, че електрическите автомобили се движат на бензин, според анкета на Форд.

Брато не може държава да е проста, може хората които я управляват, населяват или всички заедно да са прости, но държава не може да е проста. Виж, това, че ти самия си изключително тъп и това е видно не от самолет, а от друга галактика е абсолютен факт!

С тези думи Тръмп иска да каже че американски войници няма да загиват заради някакви си кюрди, някъде си по света. Намеква че би пратил американци да рискуват живота си и да мрат само заради верни, заслужили, съюзници. Кой разбрал, разбрал....

ae пиле нали това е смисъла на съюза а не когато ти отърва ?!

Това някаква шега ли е?

А бе тоя не е прост, държавата му е такава... това е в крак с външната им политика

за мечката и дърваря дето се срещнали и дърваря я резнал с брадвата. Поуката беше че раните заздравяват, но думите не се забравят. Кюрдите са древен народ и ще оживеят и след тази кампания, но … обидата няма да забравят.

Като се почне от 1920 г. от Севърският договор, през Иран и Ирак та до сегашни дни в Сирия сащ са ги прецаквали по подобен начин поне 6-7 пъти, станали са им абонати. Вече всичко е пари, не е като в приказките, но може и да е добре за нас, защото кюрдите резнат ли нещо от турция за да си направят държава, то веднага турците ще резнат от България.

Тръмп обвини кюрдите, че не са помагали при десанта в Нормандия през ВСВ Като чета това,което е написал Тръмп,/а то е идиотско/,стигам до извода ,че всички държави в света могат да се сърдят на кюрдите.

Военно и геополитическо самоубийство. Вече сте презирани навсякъде мърши!

За "християни асирийци", асириец май се води и Христос. Изказването на Тръмп е идиотско и не е за първи път. Като онова за купуване на Гренландия, че се разсърди на датчаните, че не искат. А турците така могат и да предизвикат създаването на кюрдска държава, включително на сега тяхна територия.

не "кюрдска държава" в Столипиново, Факултета или във Филиповци ?

Ами то в Италия трябва най-много да се сърдята,тъй като кюрдите не са помогнали на Марк Антоний да попеди Помпей.

То е казано отдавна - "По лошото от враждата с англо-саксите е приятелството с тях". Ние да му мислим.

Американският президент обвини кюрдите, които нямат своя държава, че не са помагали на САЩ през Втората световна война. "Не са ни помагали през Втората световна война, не са ни помагали при десанта в Нормандия", подчерта президентът Бах мама му,не знаех ,че кюрдите не са им помагали през втората световна война и най-вече при десанта в Нормандия. Явно Америка се управлява от неграмотен идиот ,или пък неграмотен такъв е написал статията.

Нали знаеш - и България не е участвала в десанта в Нормандия. Ако те интересува при необходимост каква помощ ще получим от брадъра, протегни дясната ръка. После протегни лявата през дясната. След това разклати дясната. Не съм плагиат, веднага признавам, това определение не съм го измислил аз а Йосиф Брос Тито.