Тръмп: Ким поиска прекалено много

Втората среща между Тръмп и Ким се провали, когато стигна до санкциите. Севернокорейският лидер уверил американския президент, че няма да продължава ядрените опити

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брей и тоя се научи да пътува за държавна сметка по света под предлог за важни преговори без да постига никакви резултати. Как може да има среща без да се знае какво ще се разисква на нея и съответно на нея само да се оформи крайния документ?

Станало е точно обратното...Тръмп е поискал прекалено много!

Ким е пич . Колкото и карикатурно да изглежда отстоява интереси и позиция . Не е като приклекналите европейци .

А само преди ден този боклук Донълт обещаваше икономически просперитет на Северна Корея..

Ким не е "поискал прекалено много", самия Тръмп е поискал ПРЕКАЛЕНО много.

stankow

Корейците имат 6 полигона. И реактори. И военни обекти. След като за затварянето само на един от тях са нужни месеци, колко години ще продължи пазарлъкът ? Тръмп не мандати, ами години няма толкова, да му даде господ повече !

ЗАЩО "ИЗБОРИТЕ" В ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" И "СВОБОДА" НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИЗНАЯТ ЗА ВАЛИДНИ Големите престъпления в никакъв случай не са плод само на отделни личности - лидери. Престъпленията ВИНАГИ се плод на тълпата, защото сред тълпата човекът ЗАПОЧВА да си мисли: "Не е моя отговорността за това, аз просто правя това, което правят останалите." Когато човекът прави нещо сам, той го обмисля ДОБРЕ, понякога го премисля по ТРИ пъти: "Какво правиш, човече. Дали си на прав път. Дали няма да те мъчи съвестта." А така, в тълпата, човекът се ИЗГУБВА сред другите. Никой НЯМА да разбере, че и ти си участвал в едно или в друго нещо, нали. Ето защо "изборите" в представителната "демокрация" и "свобода" са анонимни, групови и само за един ден. След този ден, в продължение на години, ти трябва да се подчиняваш безусловно на шепа хора - привилегирован елит и паразит, лидер. Защото те искат ти да станеш част от тълпата, защото те искат ти да не носиш индивидуална отговорност за своите действия, а само колективна отговорност, а тази отговорност е на тълпата. Избори не съществуват в представителната "демокрация" и "свобода". Защото избор означава: "Ти да имаш възможност да избираш във всеки един момент, тук и сега, всеки ден." Избор не означава: "Ти да прехвърлиш правото на избор на някой друг, и само той винаги да може да избира вместо теб. Това не е избор, това не са избори, а твоето анонимно съгласие на робство, твоето анонимно съгласие на двоен стандарт - господар и роб, лидер и останалите." В представителната "демокрация" и "свобода" няма човек, а има само религиозен фанатик. Ето защо в представителната "демокрация" и "свобода" има само тълпа, а не човек.

Свинчо татков! :)))))))))))))))))

ВИЕ ИМАТЕ НЕФТ И ГАЗ, НО НЯМАТЕ ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА, НАЛИ Демокрацията и свободата в САЩ е само един мит. Представителните политици и религиозни лидери на САЩ поддържа ли приятелски отношения с други страни. Разбира се, но само ако в тях просто няма нефт и газ. Вие имате нефт и газ, но нямате демокрация и свобода, нали. Тогава ние вече летим към вас. Представителните политици и религиозни лидери на САЩ се заеха да донесат демокрация и свобода даже и в Афганистан през 2001 г., 18 години по-късно азиатската държава е износител на хероин №1 в света. Шест държави на света имат военни бази на чужда територия: Русия - 12; Великобритания - 6; Франция - 6; Турция - 1; Индия - 1; САЩ - 860 Представителните политици и религиозни лидери на САЩ издържат около 860 военни бази извън своята територия. Втората световна война завърши преди 70 г., а Корейската преди 62 г., но, по данни на Пентагона, в Германия продължават да функционират 172 бази, 113 са в Япония и 83 са в Южна Корея. Още стотици гарнизони и структури са разпръснати из 80 страни в света, включително в Австралия, България, Колумбия, Катар и Кения. Общата стойност за издръжката им се оценява на $156 млрд. годишно. Малцина американски граждани осъзнават, че САЩ имат най-много военни бази, отколкото който и да е народ, нация или империя. Представителните политици и религиозни лидери на САЩ поддържат 96% от чуждите бази в света, на други държави се падат едва около 30 бази извън териториите им. Американските данъкоплатци средно плащат от $10 до $40 хиляди за ВСЕКИ военнослужещ зад граница. Американски военни под различни форми присъстват в 160 чужди страни и територии. Кой ги е пратил там, това със сигурност НЕ са американските граждани. А това доказва неоспоримо, че в САЩ и ЕС не съществува демокрация и свобода за гражданите, нали.

stankow

През 80-те амер. посолство беше в центъра на София. С огромни витрини и една врата само, която се заключваше. Имаше един милиционер, ама на другия тротоар. Хората се събираха пред витрините, имаше много интересни снимки за гледане - за природата, за Америка, за микропроцесорите, за НАСА. Америка се уважаваше, искрено, симпатизираха и'. Кога се промениха тези неща ? Къде изчезна онази Америка ? Кога се превърна в злобна и отмъстителна държава, готова да убива и да убива всеки, който не е съгласен с нейните "ценности". Кога избухна тази алчност за петрол, пазари, територии, бази ? Къде е онази Америка ? Кога избуя тероризма от който дойде 11.9 и посолствата се обвиха в бетон и бодлива тел иззад които с омраза и подозрение те гледат камери и неприятелски очи ? Май всичко стана след 89-та, когато рухна СССР и нямаше вече кой да възпира Америка. И тя май се повъзгордя и сгреши. Знам ли !?

Когато вие искате, нямате насита, да грабите и да господствате, но когато някой иска от вас все ви е много! Е така, няма как да стане! Ким нали беше много велик и способен ръководител на държава с голям икономически потенциал, /на което той разбира се се изсмя, на подмазването на Тръмп/, а Мадуро е диктатор, и трябва да бъде свален от власт? Кое от двете е истина?

Видяхте ли сега как Ким защитава национални интереси на Северна Корея.Този, дето ние го подиграваме и го смятаме за луд. Това е такъв удар за Тръмп, дето му отиде на крака, че нямам думи. Ако беше наш Боко, такива наколенки щеше да прави, че ................................................не ми се мисли.

Дончо изпусна момента да поиска политическо убежище от Дебелия си приятел Ким и се връща за изпичване в Америка.

Единственото, което е поискал Ким, е да удари една патка на Мелани.

stankow

Височка му е. А неговата жена също е много красива. Не я показват, но е така ! Корейките са най-красиви от азиатките.

Жалко за тези хорица дълго още ще са в голямата мизерия.

Даааа горките хамерикански кравари, зле живеят особено тези в Детроиту

Система,която не дава шанс и надежда на губещите е обречена. Няма сигурност за Дворците,там където Колибите са нещастни. Когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост търси мъст и възмездие. Дайте на бедните защото ще дойдат и сами ще си го вземат,но богатите ще плачат.

Значи излиза, че егоцентрикът Тръмп ЖЕЛАЕ ядрено оръжие в Северна Корея. Иначе щеше да премахне санкциите. Всъщност какви са те?

Добре са си похортували, лошо няма. Ама Тръмпи малко се е объркАл - мислил е, че говори с банкянския комунист, а срещу него се е оказал добре образован гявол с атомна бухалка. Демек - пак греда.

Алооо модераторите от ДИР бг, изключете тази система на двойно оценяване ма коментара. Давам оценка минус (въпрос на лично мнение) и автоматично се почвява и плюс т.е. статуквото се запазва.... и до кога така ПО този начин?

stankow

Не е така, плюсът идва от друг потребител, не от системата. При обновяването се показват и гласовете, дадени докато вие сте чели съобщението. Всичко е правилно.

Ким поискал прекалено много :) Мда, Ким е образован и има достойнство. Не се продава. Ако на негово място беше Бай Бойко, САМ щеше да се предложи срещу потупване по Тиквата... Само заради 1 снимка с Тръмп какви еквилибристики направи Нашия... ... Тръмп: "Има много хора в Северна Корея, които също трябва да живеят..." Не само там... Биг Брадър се усетил...

Не се ли усещаш каква глупост си написал? Нерде Ямбол, нерде Стамбул?

Бе прав е, навярно, Тръмп. Когато американците са склонни да дават твърде малко или едно нищо, то каквото и да поискаш, все ще е много. Но те така ги разбират международните отношения. И който не слуша - бой по кратуната. Обаче Ким има ядрено оръжие и с бой не става.

Ще стане, ще стане...споко!:)

Дето няма да стане,ама и Ким ще го има и когато Дончо е на политическото бонище!

Спиране на атомните проекти в Северна Корея, Мирен договор със Северна Корея и Нобелова награда за мир! За това си мечтаеше Доналд Тръмп. От мечтата му остана само един гаден спомен!

Путин е дал пшеница и Ким е отказал царевицата. Ще пие повече водка и по малко царевично уиски.

Думата "санкции" събсем загуби смисъла си. Моля, някой да ми припомни има ли нормална държава променила мнението си под санкционен натиск...

Не, няма такава държава. Само дети народа в тези държави живее поне два пъти по-зле, отколкото преди санкциите! Капиш?

СССР , а се очаква и Русия скоро. Стига ли ти?

Ким може да е всякакъв, но не е глупав. Той видя какво се случи със Саддам и Кадафи, които "клекнаха", но въпреки това бяха атакувани и убити. Същото за малко да се случи и с Асад, който се съгласи да предаде химическото си оръжие срещу обещания за ненападение, но го атакуваха, въпреки обещанията.

и US&A да се откаже от разработването на нови оръжия и да се откаже от ядрената си програма?!?

Това прекалено много е американците да се чупят от района.

Ким поиска твърде много, а все пак сме едва на втора среща, а на втора среща аз не правят такива неща!

нарече го велик лидер президентът на САЩ - получил е повече от това, което искат всички.

Ким не е глупав.В момента в който Северна Корея премахне ядрените си оръжия ЦРУ/Мосад ще му спретнат такъв майдан, че и убийството без съд и присъда на Кадафи ще му се види като екскурзия в Дисниленд.

Доста дебилно ни се поднасят новините в случая. Северна Корея се въоръжава, включително с ядрено оръжие, не от скука, а поради постоянните заплахи от американските бази в Южна Корея и Япония. И двете страни се заплашват. Затова под денуклеаризация се разбира и договаря не едностранно разоръжаване на Пхенян, а двустранно пълно разоръжаване, включително и на американските ядрени оръжия в района. Но това очевидно няма как да стане, защото идеята на САЩ е не просто да заплашва някакви корейци, а да ги използва под предтекст за заплашване и контрол на Китай и Русия в района. Обратното също е вярно - Китай и Русия използват Пхенян срещу САЩ. Затова, никакви сериозни сделки няма да има, докато Япония и Южна Корея не отхвърлят американската окупация и не заживеят мирно със съседите си. Япония обаче до последно ще използва САЩ като оръдие за своята помръкнала имперска политика в района.

това са приказки за плашене на малки деца. гладно-корейската армия е един път и половина колкото южно-корейската + всички американци на юг от 37-мия паралел. Гладно-корейската артилерия от десетки години е дислоцираната на 1 изтрел от Сеул и имат мощта да изравнят града със земята преди да долети още първата ракета!!! ОСВЕН ТОВА! 50-те години Китай е колос на сламени крака. Те се хвърлят да помагат на комунистите със закъснение и не особено ефективно. Сега това изобщо не е така и ако решат могат да отреагират на атака от САЩ и южна Корея в рамките на часове. Така че, страховете на дебелият Ким са повече от неоснователни.

По-добре нахрани свинете и кокошките и виж комшията на не ти оножда жената. Не коментирай неща от който хал хабер си нямаш.

коко, вземи ме репликирай по същество, да те направя на 2 ст. нищо, че не разбирам от материята. за стоката и жената не бери грижа :)

След като америка не иска да махне санкциите какво очаква ??? Само с обещания за светло бъдеще няма да стане !!! Тръмп нека първо намери пари за оградата( 5 млрд . ) и тогава да се пазари !!!

политически идол не е ВП ,а Ким Чен Ун,а неговият антипод е тръмпчо марионетков .

Тръмп: Ким поиска прекалено много Или по казано по друг начин: Ким: Тръмп даде прекалено малко

Тръмперът е отишъл да приема капитулация, а Кимичът да преговаря за обединение, къде да се срещнат?

На Кримски мост. Там вразумяват всички.

За съжаление Ким и Тръмп не се договориха на 100 % за отказ на Северна Корея от производство на ядрено оръжие. За сметка на това, много от коментарите дават основание човек да потвърди с две ръце определението дадено от проф. Христов за българите. Примери: Тръмп обикаля целия свят и прави държавен бизнес или се бори за намаляване на атомните оръжия. Путин и шайката му през месец се цепят пред световните медии с разработки и производство на супер модерни оръжия и набелязани стратегически цели в САЩ за руските ракети. По голяма част от българските дебили плюват срещу САЩ като агресори и хвалят "мирната" политика на Русия! Пак същите специалисти, които разбират от всичко, като магаре от класическа музика, сравняват САЩ и Северна Корея не само във военен потенциал, ни и технически, икономически, жизнен стандарт и… и… абе да ти спре часовника. Хайде господа коментиращи, погрижете се за вашата паница, не се правете на това което не сте.

пффф троле, освен че си смешен си и жалък аре бегай

Добре, имаш право А или а, както ти е удобно, Северна Корея са икономически, финансово, технически, стандарт на живот, свобода и демокрация на народ и медии много, много над нивото на скапаната САЩ. В тази капиталистическа държава нищо не произвеждат, всичко внасят от Русия и Северна Корея (изключвам Китай). Емииии.... то е ясно, че за това, дебелият Ким е затворил границита, да не се напълни процъфтяващата му държава с бежанци от САЩ, Англия, Франция, Германия, Японоя и подобни... абе наистина съм смешен, прав си....

Правилно име си избрал. Приказки много, но истината е само в името. Форум значи, че всеки може да си каже мнението, но и да бъде оценен подобаващо от останалите.

Като начало добре, значи поне един език го знаем двамата. Второто до някъде е добре, защото някои хора се раждат с розави (разбирай с червен отенък) очила. Нищо лошо, за това хората сме различни, иначе трябва да носим табелки с имената си за да се различаваме... за тези ма които всичко им е розабо ще кажа..... свалете си очилата!

Какво да добавя, освен че си пропуснал пи(р) в ника си след второто m :-)))

За да има сделка, трябва да се мине през Русия и Китай. Те са основни съюзници на Ким и го ползват за натиск срещу щатите. Корея /северна - като Македония/ е само с един коз - атомните оръжия. Ако ги нямаше отдавна да са я "опаткали", както Ирак, Либия и Сирия. А, щатите иска Ким да си хвърли ръката с козове...ХА! /това да не им е Буда!??!/

EMEC

ЕМЕС Просякът винаги иска, а богатият се стиска.

просяк?!? тук е относително кой какво проси от кого... Една от последните дипломатически ноти от САЩ към Северна Корея е официално извинение за навлезал разузнавателен кораб в техни води. Същият е заловен от "безпомощните" корейци и е още при тях за туристическа атракция... Екипажът пленен и след извинението върнат в южната част..

"Тръмп: Ким поиска прекалено много" Е, искал да разговарят равноправно. Няма как, щатите искат като говорят с някого, оня да мълчи. Инак, няма сделка.

ами да...ето - няма сделка:) Ким да му мисли...санкциите са за КНДР, не за САЩ:) Ще рупат трева още дълго:) хахахахахахаха

Ох клетите те корейчета, гладни, жадни направо мрът кат пилци нищо ще населението им расте главоломно

Тия санкции са от както съществува КНДР. И?

С ирония си го написал, но за съжаление това е самата истина - гладни са, жадни са и мрат като пилци, да! А колко се размножават...не знам...те практически няма какво друго да правят, освен да се размножават:) Те и в Нигерия се размножават като луди, ама едва ли смяташ, че животът им е прекрасен:) Или смяташ?:)))))))

ХА-ХА-ХА. Тръмп от къде пада? Много ясно, че в преговори се влиза с по-големи искания отколкото очакваш да получиш. На тоя само егото му е по-голямо от устата. Не знам за другото, ама за това КОЕН очевидно не е излъгал.

Иииии ама си много умен, слагаш Тръмп в малкия си джоб.

и не само аз... Проблемът е, че такива като Ким Чен Ун също го слагат в малкия джоб. Преди 10 години кълнях американците как може да изберат такъв тъпак за президент като Буш младши, дето няма и 1/10 от интелекта на баща си. Е очевидно може и по-зле и това хич не е хубаво за държави като САЩ дето имат навика да са на всяка манджа мерудия.

И се оказа че срещу Тръмп не седят ДЕМОКРАТИ. Той им говори разни приказки, те не се съгласяват с него, гледа ти какви хора!

американските рептили искат да оставят Русия и Китай без съюзници, ама има нации, които не се продават за кока кола и дънки, ей един форум тука, погледнете шепата изнемощели от глад соросоиди, които плюят срещу интересите на България

Прав си, има и хора които имат ценности, лошото е че нас ни управляват хора които имат една ценност -доларите, то да бяха поне с покритие....

интерес №1 на България е да стои по-далеч от азиатските империи, които бълват авторитарна пропаганда - Турция и Русия. Не непременно в този ред на важност.

Както казах преди и двамата са много хитри, а другарят Дебеланко е супер хитър.

Кога ли американците ще разберат, че Северна Корея не е населева с индианци които за някоя мъниста и алкохол да предадат идеите си?

и какви точно са им идеите на севернокорейците?:) зомбирани олигофрени, които се кланят на бога император Ким:) а южнокоейците за мъниста и алкохол ли се продадоха?:) сигурно затова станаха 8 ли 9 ли икономика в света:))) изпревариха Русия преди 2 години...хахахахахаха русофилистика си е русофилистик - не може да мисли:)

Като ти чета ника, та дори не си струва да ти отговори човек.

идеи , бих казл хахахаа нещастни рубладжии!

"Ким поиска прекалено много" Е. Не е много! Само Калифорния и Орегон!

Тръмп си представа сделката едностранно - Северна Корея тотална капитулира, унищожава си всички козове и се оставя на милостта на САЩ. ..интересно, защо Ким не се е съгласил..?! Звучи ми като добра сделка - я вижте Афганистан, Либия, Сирия, Ирак! Цъфтят след подобни сделки!

Абе, мани, че цъфтят, ама и връзват - беднотия, жертви, глад, терористи и де що се сетиш. Да не говорим за "демократично" избитите по свадби, в болници и други такива опасни места.

Еми поискал. Вие сигурно сте свикнали с държави като България където всичко дават и нищо не искат (освен да погалите Винету по темето) ама не всички са като българите. Има такива дето си искат и си гонят интересите.

Мани, бате! Като гледам гоненето на интересите докъде ги е довело в Северна Корея.. даже цървули като теб не искат да отидат там! Що, бе? Има всичко, за което мечтаете - социализъм, никаква престъпност, всички са равни! Като едно време в Бълтария! Ходи, що седиш тук и плюеш?

хехе...колко си смешен :-) Знаеш ли защо? Защото се опитваш да правиш предположения без да ме знаеш. Не живея в България. Живея в държава където има ПЪЛНА и 100% ДИКТАТУРА (Сауд. Арабия)! С мене има още 10ки хиляди американци, англичани и всякви други...и всички се бутат тука!!! Знаеш ли защо? Защото на никой не му пука какъв е режима...на всеки му пука за парите и какво може да си купи с тях! Няма нищо лошо с диктатурата на Ким!!! Нека пак да си е комунисти (Комунистичски Китай е вече 2рата Икономика в Света и до 2030г ще бъде първата) а Ким ако изиграе картите добре (а не като глупавите българи като тебе които скачаха по площадите след 89г и Запада им обра всичко та сега ходите да миете д-та за 5 евро в Западна Европа) С. Корея за 10г ще надмине България по всякакви параметри и галоши като тебе ще будат да идат там за да печелят повече пари без хич да ги е еня към а Ким - стига да им плаща и да не ги бие!

Защо в Саудитска Арабия - Северна Корея е твоето място! Не ти ли липсва социализма и другите тъпотии, дето защитаваш?

КАК НИ УНИЖАВА РУСКИЯ ТРОЛ!!!

С какво точно те унижава, с това, че казва истината ли? А това, за миенето и целуването на Американски задници не е ли вярно, че някои го правят даже без заплащане...

кандидата за Нобел. и как не им омръзна постоянно да въртят около съдбата на студента. то е ясно че са му разказали играта, както е ясно и че САЩ правят същото със стотици други. Просто на тях не им търсят сметка.

ко речи? я, пак:)

Този Ким е настоящият горбачов! Трябва да бъде изритан моментално! Ееех, защо не дават гражданство в Северна Корея, веднага заминавам!

Не дават гражданство, щото не искат да се напълнят с боклуци от цял свят !

Българския премиер извърши неимоверни усилия за да се покаже за около секунда, секунда и половина пред Тръмп, през което време камерите да го снимат в гръб, а корейския лидер е удостоен с двудневна среща с Тръмп, с водене на разговори на паритетна основа, със съвместни пресконференции и с обещание за още срещи като през цялото време Тръмп хвали Ким и с удоволствие показва как е очарован от неговия интелект. Всичко това което се демонстрира на срещите с корейския лидер защо не се случва в отношенията на Тръмп с българския премиер например? Може би отговора се крие във факта, че се уважават само достойните, а мижитурките, дори да са твои мижитурки будят само презрение!

Кой ти каза, че достойнството и значимостта на една нация се мерят по това кой колко време е прекарал с Тръмп?:) Ти виждал ли си снимка или видео на щвейцарския президент например с Тръмп? Или на датския премиер? Или на норвежкия? И една препоръка - седни и си опресни малко правописа на български език. Неюо да си чувал за препинателни знаци, а? Пишеш като сомалиец първи курс в ИЧС.

Ако Ким се съгласи и унищожи всичко което поиска Тръмп.... То след 5- 10 години на Северна Корея не и завиждам.... Типично по аменрикански...поставяне на колене и след това работа отзад и отпред...

даа..Южна Корея казваш са много зле, нали тролчо съветски ?

Да, ужас! Чака ги същата нерадостна съдба като Южна Корея! :)

Тези двамата си паснаха страхотно! Не си мислете, че комплиментите им са за пред камерите. Всеки от тях вижда в другия себе си! Докато Ким има пълна власт, то Тръмп няма такава, иначе и санкциите вече нямаше да ги има!