17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на видеото на двете секретарки преводачки , имаще сервирано само вода...е как така ...докато другите ядът, тези двете само се облизват

Значи целта е била, не да се разоръжи КНДР, а да се въоръжи Виетнам.Иначе, ако си купите Найк от Ню Йорк ще прочетете, че е произведен във Виетнам.

ЕМЕС Когато му е гладн, се държи хладно.

Гледахте ли по ТВ интервютата с хора от Северна Корея? Едно момиче каза, много сме притеснени, защото той не е свикнал да пътува. Един мъж пък цяла нощ не спал, защото много бил развълнуван! Сладури, като деца са! Нооооо, Бай Дончо може да им помогне да пораснат!

ЕМЕС Всичките американци гладуват, искат до Сев. Корея да пътуват.

ЕМЕС Съгласие и разбирателство се получава, след като човека с храна се задоволява.

браво на моя любимец Тръмп, за 2 часа сключи сделки за близо 20 млд. долара което е половината национален доход на България.Преди сключи договор за 100 млд. долара със Саудитска арабия..браво на Тръмп той е един отличен бизнесмен

Имаше критики към Тръмп, че управлява Америка като бизнесмен. Сега е готов и на Виетнам да продаде оръжие!

Даа, има си шишкото ядрено и ракетно оръжие и сега хамериканците му правят селями, докато други като Кадафи, Садам и пр. ..., така че приказките за демокрации, диктатури и т.п. си остават само едни празни брътвежи за зомбирани наивници.

Там действа правото на силата!

Не "там", а навсякъде и винаги! Навремето, при подялбата на света в Ялта, Чърчил казал на Сталин, че трябвало да зачетат и интересите на Ватикана. "А с колко дивизии разполага папата", попитал Сталин вместо отговор.

Тук има много наивни люде, които възторжено твърдят, че Северна Корея е спряла щатите да я смажат. Ами не е. Всъщност, щатите я смазаха веднъж, и единствено нахлуването на китайски войски спаси севернокорейците. Заради Китай и досега съществуват. Щатите просто не могат да си позволят война с Китай и то не защото няма да победят а защото ще е изключително скъпа а всъщност те нямат пари за такава война. Могат да си разиграват коня срещу малки държави, но не и срещу могъща държава като Китай, която има не само добре обучена армия, но и добре развита икономика. Та, господа наивници запомнете, че Северна Корея е едно нищо без Китай зад гърба си.

А бе не знам дали ядрената "Северна Корея е едно нищо без Китай зад гърба си", ама ние със сигурност сме вече едно абсолютно нищо без Русия!

Наблюдател

Северна Корея може и да е ядрена сила, но това не я прави способна да удържи на една инвазия. А и защо си мислиш, че една инвазия, няма да бъде започната с точно премерени ракетни удари по ядрения капацитет на страната. Всъщност, доктрината за нападение над ядрена сила е именно такава - първостепенните цели са винаги ядрените оръжия. В случая тук равностоен противник е единствено Русия. Само тя може да гарантира достатъчно мощен ответен удар за да е безсмислено да бъде атакувана.

Но Ние Българите сме в най-силният воене съюз на планетата.NATO!

Така де, "в най-силния военен съюз на планетата" и с има-няма половин стадион армия - най-лесна мишена! И с унищожена икономика и половин население! Че и не особено грамотно население, като виждам как употребявате пълен член, пък се пишете българин!

трябва да има като обица на ухото какво се случи с Муамар Кадафи и Садам Хюсеин. Краварите уважават единствено силата!!!

Така като ги гледам тия, стигнах до извода, че май в САЩ не си дояждат.

Въпреки ембаргото,санкциите успя да направи ядрени ракети да изпрати ракети в космоса и да преговаря като равен с равен и не трябва да забравя добрия говнарин е умрелия той никога не дава а е научен да взима и да лъже.

Хубаво е, че не са се концентрирали върху яденето и са се задоволили със социална вечеря, в знак на съпричастност с народа на Северна Корея! Там хората много се вълнуват от срещата, един по ТВ го дадоха, че цяла нощ не е спал от вълнение!

Единственото спасение за света е амблок да бият шута в центъра на гъза на краварите и обединение около Русия, която няма агресивна военна политика. Тогава на краварите ще им остане да пийнат студена вода, защото няма да смеят да ограбват никого.

Да бе, да! И как ще стане това, като светът бие шута точно на Мосйва и бяга при краварите:)

"друго вкуснотии" ли бе, дир? жената гладен децата и той,м?

Бързам да ви осведомя,че въ...същност израелската фирма ..ъъъ..,която прави израелските автомати ,,Галил"които много,ама много приличат на ,,Калашников"построи завод за производството на тези автомати във Виетнам... Това във връзка с предложението на Тръмп за евентуална продажба на американско оръжие за Виетнам

Виатнамците добре познават американското оръжие:2 500 000 убити и/или умрели от глад, рани, болести, приятелски огън и т.н. 1 150 000 засегнати от американски химически оръжия; числото включва 500 000 загинали от отравянията, както и наследствени малформации. Как да си не купят при такава ефективност ?!

Числата сами говорят!

... нема такава смешка !!! ...

Кимчо показа как трябва да се разговаря с краварите за да те уважават. А надупените никой не ги уважава.

Ако няма грешка при превода, Бай Дончо бил готов да продава оръжие на Виетнам, а до вчера воюваха!

Най-жалкото е, че сладоледът не е бил какаов. Той е много по-хубав от белия сладолед!

Смешна пропаганда и дори безмислица защото на 1м. от Сев.Корея са ядрени сили Китай и Русия.

Какъв скандал? Тръмпи не пуснал лайнометите да го замерват с екстременти!

При условие, че всички знаем какъв отявлен лъжец е Тръмп е явна нуждата да има и друг поглед върху сибитията. Само за тъпите тръмпанари всяка дума на Тръмп е като"слънцето и въздуха". На останалите хора ни трябват журналисти и то такива, които задават "неудобни" въпроси.

тръмп дирейнджмънта яко те тресе и никога няма на оздравееш :)

Интересното е, и не само за темата в тази конкретна статия, а изобщо, че ние хората така сме свикнали и научени, че непрекъснато дори и несъзнателно издигане някого или се оставяме други да ни издигат в култ определени хора! В момента в който някой е избран или поставен на много висок пост и автоматически започват да му се продават някакви изключителни качества и характеристики! И такива индивиди се венцехвалят и им се възхищават хората, а някак си все остава на заден план РАБОТАТА им и РЕАЛНИТЕ им резултати за хората! И като правило почти никога няма своевременна пълна и точна публична осведоменост и информация, винаги има някакви тайни, секретност и забуленост,... и тива всичко е @за интереса на хората” :) !?!

А другата половина е пълна с грешки – започващи още от заглавието!!

Е те за дира са си дежурни - те наблягат на цензурата и подкреоа на троловете си, не на по ограмотяването си.

Половината статия (информация) е за коктейли, скариди, дресинги, сметани и пюрета (и то при положение, че в Северна Корея хора търсят корени за храна...), за кейкове и шоколадови фонда ни..., за снимки и прогонени журналисти, за това колко си се харесват тези двамата, които се псуваха и обиждаха дето се вика до онзи ден тайа, както никои лидери на държави в историята.., И нито дума какво договарят или смятат да договорят за хората си, за народите си “НАРОДНИТЕ ИЗБРАНИЦИ” и ВОЖДОВЕ...

Така е в ,,съвременната демокрация,,:))))) Бедния си е беден, богатия става още по-богат...да се оплачем на Арменския поп:)))

НАЧАЛО ИЛИ КРАЙ САЩ се управляват от НЯКОЛКО мощни икономически групировки с ЧАСТНИ интереси. Най-важните са: военният сектор/секторът за сигурност, Уолстрийт и мегабанките, израелското лоби, агробизнесът (например Монсанто) и добивните индустрии (енергетиката, минното дело, дървеният материал). Тези заинтересовани ГРУПИ разполагат с ГОЛЕМИТЕ пари и осигуряват ОСНОВНАТА част от средствата за политическите кампании на кандидатите за Конгреса и президентския пост. Тези, които бъдат избрани, са ЗАДЪЛЖЕНИ да следват интересите на групите, ПЛАТИЛИ за политическите им кампании, а НЕ интересите на избирателите си. Днес няма значение кой е избран в САЩ и не само там, защото частните групировки КОНТРОЛИРАТ дневния ред и кабинета на президента. Българското правителство бе купено от Вашингтон като съюзник срещу Русия. Може би българските граждани са смятали, че това е добре заради предишния контрол над страната от Съветския съюз. Вероятно мозъците на българските граждани са ПРОМИТИ от американската пропаганда и НЕ разбират, че България е под КОНТРОЛА на Вашингтон, които са КУПИЛИ правителството им. Българското правителство СЛУЖИ на американците, а НЕ на гражданите си. ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да се ИЗБЕГНЕ Трета световна война е някои или всички страни членки на ЕС, особено Германия, да НАПУСНАТ НАТО. Без ТАЗИ организация, която прокарва политическо и „законно“ покритие и стратегическа точка за американските сили да поставят себе си на руските граници, НЕ би трябвало да има ЗАПЛАХА от война. НАТО е ОТГОВОРНА за заплахата от война. Като неин член България ще бъде ОТГОВОРНА за своето СОБСТВЕНО унищожение. Нито една държава член на Алианса НЯМА самостоятелна външна политика. Политиците в ТЕЗИ страни се контролират от Вашингтон. Европейската политика е политиката на Вашингтон. Европейските политици ОБСЛУЖВАТ интересите на Америка, а НЕ тези на гражданите си. Владимир Путин и лидерите на Китай ОСЪЗНАВАТ това, че Вашингтон възнамерява да ПРЕДОТВРАТИ с всички средства тяхното ИЗДИГАНЕ в глобална сила. Те НЕ са подготвени да бъдат УНИЖАВАНИ както България, Полша, Украйна, прибалтийските републики, Германия, Франция, Великобритания, Италия, Испания и останалата част от Европа като ВАСАЛИ на Вашингтон. Логично Русия и Китай ФОРМИРАТ стратегически икономически и военен СЪЮЗ. Русия и Китай са двете най-големи страни в света – Русия със своята площ, а Китай с населението си. Двете държави са тежко въоръжени с ядрени оръжия и ВСЯКА от тях МОЖЕ да унищожи САЩ. Русия МОЖЕ да унищожи САЩ и цяла Европа, Австралия и Канада. За да се ЗАЩИТИ от агресивната провокация на САЩ към Русия и Китай, ВСЯКА европейска страна ТРЯБВА да се оттегли от НАТО. Ако НЕ го направят, Вашингтон ще ги ПРИНУДИ да влязат във война с Русия и това ще ги УНИЩОЖИ напълно. А сега какво.

Това са глупости! И на това ниво не емоциите (и унижения) са съществени и приоритетни! Ако бе така тези двамата например никога нямаше да се.срешнат и приказват като първи приятели след онова, което публично казаха един за друг!

ами сега се гръмни!

Има нещо много, ама много сбъркано в този свят! И то касае управленията и управниците преди всичко и се усеща и вижда с просто око дори и от Космоса!

Kalin

Несъмнено американското оръжие е сред добрите в света но......има и още бая други на това ниво и не визирам само руското;-)

В Америка и американските управления има една стара устойчива традиция да се поддържа убеждението за изключителността на всичко американско, в частност въоръжението, понякога без покритие. И това е разбираемо донякъде, в страни е така, а Анерика е най-голямата сила, но не винаги е адекватно и непременно удачно, според мен.

Kalin

Смешни и жалки.Хвали един ненормалник дето е нещо повече от тиранин диктатор сатрап а в същото време налага санкции на Русия.И това ми било политика.Реално Тръмп искапо някакаъв начин да го запомнят и понеже го е страх да седне с Путин си избра това жалко човече от Корея.Само дето ако беше решил проблемите между Русия и Сащ щяха да го запомнят с нещо наистина важно сега само ще го усмиват за топлите прегрътки с жълтуркот.

ЗАЩО ТИ СИ АНОНИМЕН Анонимните НИКОГА не носят индивидуална отговорност за своите действия, защо тогава по време на "избори" в представителната "демокрация" и "свобода" на теб ти е наложено от тях - ти да си анонимен. Защо на теб е наложено от тях, ти да НЕ си анонимен, но САМО когато НЕ се отнася за "избори" в представителната "демокрация" и "свобода". Избор ли е, ти да си принуден от тях, шепа хора - привилегирован елит и паразит, ти ВИНАГИ да избираш АНОНИМНО друг, за да МОЖЕ той да избира безусловно вместо останалите. Това не е избор, това не е демокрация, това не е свобода, а това е твоето анонимно СЪГЛАСИЕ на двоен стандарт - господар и роб, лидер и останалите. Избор е - ти да имаш възможност да избираш тук и сега - всеки ден, това е избор, ето защо в представителната "демокрация" и "свобода" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура), там избори, свобода и демокрация НИКОГА не е имало. А сега какво.

В къщата на обесения да предлагаш въже .Това прави Тръмп.Виетнамците или трябва да са изкукуригали напълно или паметта им трябва да е много къса. Няма друг народ на земята "консумирал" американско оръжие -буквално. А такова безочие може да си позволи само американец.

Имам предвид толкова "голямо количество"

Да продаваш оръжие по време на преговори за разоръжаване. Безценно :D

Хаха. Може би и на срещите очи в очи пазари да шитне нещо на Ким.

Има разлика когато един държавен ръководител е завършил висше образование в Женева (Ким Чен Ун) а друг едвам е изкласил скромния пожарникарски факултет на милиционерското училище в Симеоново. Към първия президентът на САЩ се обръща с "Вие сте велик лидер.", а към втория си разтваря шлица на сакото за целувка по ханша.

Тръмп го разиграва като търговски пътник. Сделчица тук, рекламичка там, малко потупване по гърба, малко лигавене. Иначе напредък - йок. Абсолютен смешник.

друго си е да изпитваш екстаз от насилствено убити държавни лидери

"насилствено убити" :)))))

Пийте си хапчетата бе хора. "Насилствено убити" ?????? Аман от тръмпанари.

не е зле. за 1 ден 20 млрд долара сделки

ИЕ ИМАТЕ НЕФТ И ГАЗ, НО НЯМАТЕ ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА, НАЛИ Демокрацията и свободата в САЩ е само един мит. Представителните политици и религиозни лидери на САЩ поддържа ли приятелски отношения с други страни. Разбира се, но само ако в тях просто няма нефт и газ. Вие имате нефт и газ, но нямате демокрация и свобода, нали. Тогава ние вече летим към вас. Представителните политици и религиозни лидери на САЩ се заеха да донесат демокрация и свобода даже и в Афганистан през 2001 г., 18 години по-късно азиатската държава е износител на хероин №1 в света. Шест държави на света имат военни бази на чужда територия: Русия - 12; Великобритания - 6; Франция - 6; Турция - 1; Индия - 1; САЩ - 860 Представителните политици и религиозни лидери на САЩ издържат около 860 военни бази извън своята територия. Втората световна война завърши преди 70 г., а Корейската преди 62 г., но, по данни на Пентагона, в Германия продължават да функционират 172 бази, 113 са в Япония и 83 са в Южна Корея. Още стотици гарнизони и структури са разпръснати из 80 страни в света, включително в Австралия, България, Колумбия, Катар и Кения. Общата стойност за издръжката им се оценява на $156 млрд. годишно. Малцина американски граждани осъзнават, че САЩ имат най-много военни бази, отколкото който и да е народ, нация или империя. Представителните политици и религиозни лидери на САЩ поддържат 96% от чуждите бази в света, на други държави се падат едва около 30 бази извън териториите им. Американските данъкоплатци средно плащат от $10 до $40 хиляди за ВСЕКИ военнослужещ зад граница. Американски военни под различни форми присъстват в 160 чужди страни и територии. Кой ги е пратил там, това със сигурност не са американските граждан. А това доказва неоспоримо, че В САЩ И ЕС не е имало, няма тук и сега и няма да има утре - демокрация и свобода, нали. КОЙ СИ ТИ, КЪДЕ СИ ТИ, ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА. Престъпленията срещу природата и живота, и човечеството, и мира са без давност. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО. *https://translate.google.com

Що пара са потрошили, за да похапнат. Ким няма току така да си даде оръжията. Пък и защо да го прави, когато другите имат такива?

Ким Чен-ун стана световна звезда. Кой друг държавен ръководител може да се похвали с такова внимание и желание за срещи от великите сили.

Не храната, а ядреното оръжие прави борбата! Единствения език, който американските политици разбират е езика на силата.

Така, 8 месеца след първите им разговори в Сингапур, почти няма напредък в ядреното разоръжаване на Корейския полуостров. Двамата лидери обаче изразиха днес оптимизъм за резултатите от новия кръг от преговори.

ЗАЩО "ИЗБОРИТЕ" В ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" И "СВОБОДА" НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИЗНАЯТ ЗА ВАЛИДНИ Големите престъпления в никакъв случай не са плод само на отделни личности - лидери. Престъпленията ВИНАГИ се плод на тълпата, защото сред тълпата човекът ЗАПОЧВА да си мисли: "Не е моя отговорността за това, аз просто правя това, което правят останалите." Когато човекът прави нещо сам, той го обмисля ДОБРЕ, понякога го премисля по ТРИ пъти: "Какво правиш, човече. Дали си на прав път. Дали няма да те мъчи съвестта." А така, в тълпата, човекът се ИЗГУБВА сред другите. Никой НЯМА да разбере, че и ти си участвал в едно или в друго нещо, нали. Ето защо "изборите" в представителната "демокрация" и "свобода" са анонимни, групови и само за един ден. След този ден, в продължение на години, ти трябва да се подчиняваш безусловно на шепа хора - привилегирован елит и паразит, лидер. Защото те искат ти да станеш част от тълпата, защото те искат ти да не носиш индивидуална отговорност за своите действия, а само колективна отговорност, а тази отговорност е на тълпата. Избори не съществуват в представителната "демокрация" и "свобода". Защото избор означава: "Ти да имаш възможност да избираш във всеки един момент, тук и сега, всеки ден." Избор не означава: "Ти да прехвърлиш правото на избор на някой друг, и само той винаги да може да избира вместо теб. Това не е избор, това не са избори, а твоето анонимно съгласие на робство, твоето анонимно съгласие на двоен стандарт - господар и роб, лидер и останалите." В представителната "демокрация" и "свобода" няма човек, а има само религиозен фанатик. Ето защо в представителната "демокрация" и "свобода" има само тълпа, а не човек.

Тия дитирамби дето ги пишете за 'представителната демокрация' са много 'романтични' ама за да се получат населението на Земята трябва да е 7 млн., а не 7 млрд. С толкова много хора (населението на Земята), 2/3 от които се интересуват само ядене, срае и еане, няма как да стане (даже се и римува) :)

Хаха, Тръмп се обърна към Ким Чен-ун с думите: "Вие сте велик лидер" и едва не го разцелува! А до преди месец искаше да го унищожи, заедно с цяла Северна Корея!

Велик е. С хилядократно (и повече) пъти по-малко ресурси успя да спре лакомите интереси на САЩ, погубили или съсипали Африка и част от Европа.

всичко ще свърши когато Северна Корея открие петрол на собствена територия.

Надявам се, че другарят Ким добре помни, какво се случи със страните без ядрено оръжие...самият Виетнам където е срещата, Ирак, Либия, Сирия, а сега и Венецуела!! На говедата не трябва да се има доверие даже и на Тръмп, който ще бъде разкъсан скоро от влечугите във фашистка Америка!

Абе важното е, че ората са си апнали добре, на кой му пука за некви оръжия, има ли ги, нема ли ги, то ранътъ прави борбътъ:)

Излизаше на български списание GEO от Хамбург. По моему много по-добро от Нешънъл Джиографик. Преди четири години се появи репортаж за Пхенян от немски журналисти. Как в Пхенян има верига оталиански пицарии, неудостоили с вниманието си София. Как пенсионери в парка казват "Ние сме италианците на Изтока, обичаме хумора и шегите". Впрочем корейското чувство за хумор е различно от съседите японци и китайци и е много близко до балканското. Яко за японска компания няма по-смешно нещо от това някой да каже "лайно" на масата, при корейците не е тъй. Та не познаваме в детайли тази държава с небостъргачи, да не кажа хич. По-необразованите от нас считат, че България е земен рай и цял свят ни завижда. Не е точно тъй. P.S.: След материала за КНДР списанието GEO престана да излиза на български. :)

Са им медиите на вечерята. Пък и много от тях втълпяваха месеци преди това че нищо няма да излезе. И не ме интересува какво е казал някакъв азвокат, а какво ще решат двамата лидери.

медиите почти до една се владеят от иначе социалистически настроените магнати от Демократическата партия. След като се ебават с националната институция в чужбина, той има пълно право да не им го позволи.

Лудият Тръмп и комунистическия фюрер Дебелото се договарят колко храни да дава Тръмп срещу отказ от ракети Смях

Как да кажа колко сте проста, без да ви обидя.

Са пред ядрена война. Пакистан затвори въздушното си пространство. Двете страни имат свалени самолети. В същото време САЩ прави клоунади с Ким, като че ли нищо не се е случило. Българските "медии" също сервилно мълчат.

Каква ядрена война бре? Там си мерят пишките от 40 години...