София и Атина реагираха остро срещу изказване на Ердоган за Тракия

МВнР излезе с позиция срещу скандално изявление на турския премиер Реджеп Тайп Ердоган. Той е цитиран от македонски и гръцки медии да казва, че Тракия не са само територии в Турция и Гърция, но и части от Македония, България и Босна и Херцеговина. Атина също реагира остро.

Обратно в новината

Коментари - София и Атина реагираха остро срещу изказване на Ердоган за Тракия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ердоган се опитва да спечели мнозинство с цената на всичко. Българският президент и правителство трябва да реагират по-остро, въпреки че сме в ЕС. Историята ни учи, че западът много не ни е помагал.

Значи някой разлая кучетата с бежанците.По 10 статии на ден само в дира,надъхващи.Сега тоз херой е в Китай.Някой пък му вади кубински компромат.По това време пък Ердоган проявява претенции.Идиоти,дето се пените.Викайте още срещу чужденците и турците.Бате ви Ердогана само това чака.Тоя сценарий е ясен отдавна.Турция ще бъде компенсирана с територия от България ,явно и с друга,заради Кюрдистан.Пък вие още викайте и злобейте.

Абе защо му объщате внимание на тоя турски вариант на нашенския Боко. Същия утрепак и аутсайдер. Броени са му дните. Оставете го да си агонизира по анадолски!

Ето какво става когато нямаме армия и когато националната ни сигурност зависи от НАТО. Голям празник за политиците влизането ни в НАТО. Истина е че България сама не може да противостои във военно отношение на никого. Другата и то горчива истина е че България е обградена от страни, петендиращи за части от нея и граничи от всичките си страни с български земи. НАТО няма да ни защити от страни-членки на НАТО. И като туриш това че разтурихме и армията си, то най-голямата сила в страната са полицията, която изнемогва, частните охранители и ако има ентусиасти - запасняци и опълченци. Аз не съм ентусиаст. Кого да отбранявам? - 240-те тулупа в парламента ли, президента и ошфорките му ли, полицията ли, циганите ли, или апатичните сънародници, дето дори не си мърдат задниците и да гласуват, да не говорим, че ако стане някакъв военен конфликт почти никой няма да излезе на бойното поле, а сама птица пролет не прави, но само пиле курбан става...

Аз съм костовист ,на следващите избори ще гласувам за партията която смени Конституцията. В новата ще искам да пише че България Е ХРИСТИЯНСКА Държава в която са родени и живеят Българи исповядващи ислям. Които имат право .Да се молят в Християнски храм или да не се молят поради причината че други храмове освен Християнски НЯМА. Другите са музеи за посещение може и групово, срещу входно билетче.

В новата ще искам да пише че България Е ХРИСТИЯНСКА Държава в която са родени и живеят Българи исповядващи ислям. Които имат право .Да се молят в Християнски храм или да не се молят поради причината че други храмове освен Християнски НЯМА. Другите са музеи за посещение може и групово, срещу входно билетче.

да се докопаш до властта чрез религията на хората .....да ги властваш чрез вярата им ......това е неприемливо,недостойно,неморално...престъпно

Споко - нас ни пази НАТО! само дето имаедна алка подробност.... основната натовска армия в европа е... ТУРСКА! така е имаме интересен казус... как НАТО ша ни пази? няога поне бше ясно - ние се бием 40 минути - времето на руските самолети да дойдат до нас.... имахме и ракетните установки по балкана.... които при нужда можеха дори ядрени заряди да изстрелват...

Каква реакция бе хора! Онзи ден на срещата в Ереван, Крисито Вигенин припкаше около Давутоглу все едно му е слуга. Все едно не е външен министър, а валия дошъл на гости при бейлербея. Ако иска Ердоган може да дойде в София и пред Александър Невски да каже същото. Просто без армия, без служби и с един милион турци и цигани нямаме право да говорим.

ГАДЕН ИСЛЯМИСТ - РЕЗНЯК ПОДЪЛ - НИКОГА ТУРЦИЯ В ОБЕДИНЕНАТА ЕВРОПА - ДА СИ СТОИ В АЗИЯ ДЕТО И Е МЯСТОТО - ТИЯ ДИВАШКИ АМБИЦИИ НЕ СА ОТ ВЧЕРА - АМА ЗАЩОТО НИШИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ СА ДОЛНИ БЕЗРОДНИЦИ - ЗАТУЙ И МЪЛЧАТ КАТО БИТИ ЗАДНИЦИ - СТАХЛИВИ ПРОДАЖНИ НЕКЪДЪРНИЦИ - ДО ЕДИН - СА !

Няма и да чуеш каквато и да е реакция от нашето правителство. Та ти не разбра ли, че нямаме правителство. Това е една бутафория. УПРАВЛЯВА НИ ДОГАН.

За гръцкото правителство чух,ама за българското ни чух,ни видях да са реагирали/та нали всички вътре са избрани с турски вот/.

Аз видях как в Ереван Вигенин припаше като паж на Давутоглу. Даже се видя как Давутоглу му нарежда нещо а този мълчу и слуша. Направо цирк, пак ще си затрием държавата като пре 1396.

да спре Ердоган от повтаряне на акцията Северен Кипър, спрямо България, която е в икономическа и военна немощ, раздирана от вътрешни противоречия, подклаждани ежедневно от соросовите НПО-та.

Да човека само е правил раздвижване на устата си какво толкова.Нашите държавници не им пука те са заети с други по важни проблеми.Как да си напълнят банковите сметки.Какво е България за тях място за правене на пари

В Гърция заявяват,че при тях няма нито един турчин- има гръцки граждани с мюсюлманско вероизповедание. Нашите мюсюлмани и ДПС държат обезателно да бъдат смятани за турци и много от тях под натиск на ДПС и Турция си върнаха старите имена, за да се отличат от българите.

Това е класически ход на тоталитарен вожд за отместване на вниманието от проблемите му в страната.

И сега Ердоган ще си премести каквото е останало неорязано в другия крачол

Със какво народ нещастен си заслужил участ зла, с Турция за НАКОВАЛНЯ, с ЧУК отгоре от Москва?!

Единствената причина Атака да подкрепя ДПС е, че и двете се финансират от едно и също място: Анкара.

Мдаа...подялбата на България е в ход : Северна България за руснаците с курортите и тръбите на дон пусин, а Южна България за Ердоган бей ,вече почти ислямизирана.... Докато не изтрепем агентите на друзята и ефендитата все ще се мъчат дани поробя отново... Във Фейсбук революции не се правят, драги задмониторни бойци, революциите си искат г-н Молотов...

къв беше бе? Българин ли?

По-добре турци да ни управляват , отколкото комунисти ! кое е по-малкото зло?

Дано първо поуправляват 100на пъти майка ти.

Гледайте сега да му теглиш една майна на тоя фес е най-лесното.Мен някакъв шалвар не ме интересува.Но да сме безразлични към всички политици-тук в България,които 20 години се правиха на слепи и глухи,които купуват цигански гласове и се оставят една сепаратистка партия да реди правителството само и само да се облагодетелстват от държавните пари,това не може да го търпим.Тези са отговорни днес някаква плюнка от майната си да си позволява да прави такива изказвания,защото те се изредиха да се извиняват един през друг,те се държат като слуги на всички от Вашингтон до Истанбул,а не като български държавници.Виновни сме и ние че търпим този бълвоч-с купените гласове,свободите,правата и всички измишльотини,а ние сме се превърнали в едни бачкатори за мизерни пари,които кретат за да съществува прекрасната симбиоза между алчни политици,неграмотни гласоподаватели,съмнителен едър капитал и въобще една ланяна картина.Сега и от Турция ни метнаха едно лано,ако не си почистим държавата ще ни задушат със изпражненията си.

Всеки е свободен да говори каквото иска.Орешарски да каже,че Одрин,Лозенград и Истанбул,някога са били в България и сега имаме претенции за тези градове!

с една дума-Тодор Живков е бил прав да изсели турците.Нашите мижитурки обаче само се извиняват.Е,човека си го казва в прав текст.

Mашалах, ашколсун комши. Ама вас като ви режат отдоле , вярно е че ви се отразява отрицателно на сивото вещество.

КАК НЕ МОЖАХА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НА ТУРЦИЯ ДА СВАЛЯТ ТОЗИ ИСЛЯМИСТ! ТОЛКОВА МНОГО БУНТОВЕ И НАКРАЯ НИЩО! ТОЗИ ЧОВЕК Е ОПАСЕН ЗА БАЛКАНСКИЯТ МИР! ЧРЕЗ ТАЗИ РЕЧ ТОЙ ИСКА ДА ОТКЛОНИ ТУРСКИЯТ НАРОД ОТ ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ! СРАМ ЗА ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ КОЙТО ИСКА НЕГОВАТА СТРАНА ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ! ТА ТУРЦИЯ Е НА БАЛКАНИТЕ ОТ 600 ГОДИНИ!

...но според ердоган.....балканите са в турция

Махайте го този БОКЛУК , който ще ме учи на БЪЛГАРЩИНА! Да се маха в земите на САУДИТСКА АРАБИЯ от където са дошли като пришелци неговите деди.

След Биби, Боко Тиквата няма ли да отиде при другия си приятел- Реджи, който мно-о-о-го го уважава.......

Ма другия път руските войски като наближат Цариград да не ревете пак на Англия да ви вадят от лайната. Много бързо забравихте от де изгрява слънцето!

Ердоган е мумия

Мръсен гаджал

Къде са медиите?За политиците е ясно че са дупедавци и все наведени ходат заради пари но защо уж"независимите "медии не повдигнат въпроса?По цял ден из студията щъкат политици и дрънкат глупости но никой не се осмелява да им зададе въпроса - какво правим и защо мълчим?Ако някоя учителка тегли едни шамари на някой лигльо голямо говорене ще падне но щом е за Турция се мълчи .Е то нали само турски сериали пускат и пари вземат - ще мълчат.Къде остават честта и родолюбието???

В добавка към твоя, зада започнете да се събуждате! В Сирия се изтребват масово мирно християнско население - без разлика на пол и въэзраст, от борците за свобода срещу режима на Асад. Да си прочел или чул нещо по въпроса от нашите медии?! Къде е свободата на словото според Конституцията? Защо не се зададе този въпрос на Станшевия, на президентчето, на рязани Местан и пр. ?

отявлен комунист ръководи някакво тракийско дружество у нас. Как така всичко, свързано с България, считат, че принадлежи единствено на "патриотите" от БКП/БСП? А този Ердоган, показал истинското си лице по време на справедливите протести в Турция, да забрави за прехваления Сюлейман Велики, който е бил просто един тиранин. Да забрави и за части от България, а да чете и препрочита как бедните български войници превзеха Одрин.

Май си търси нова Балканска война, която веднъж завинаги да прети Турция там, където й е мястото - Анадола заедно с джамиите, Константинопол се превръща в свободен град под опеката на ООН, а европейската територия се поделя м/у България и Гърция. ПП. Бойко Борисов ще трябва да си преразгледа отношенията с този читак, защото подобни изявления на държавен глава и то точно тук на Балканския п-в при цялата му история, е меко казано скандално. Ордата на селджукските турци идва на Балканите през 14 век! Нещо май претенциите се отнасят за някаква друга виртуална исткория!

Докато не въведем Швейцарският модел на армия няма да ни бъде.Сегашните 20-25 годишни дето не са помирисвали казарма и оръжие няма да защитят не Родина ами и собствените си зад....ци.А онази мека китка дето се води външен министър,ако беше мъж на място а не смешник,до сега щеше да е вдигнал пара до небето и да е извикал турския посланик за обяснения.После и врява в Брюксел докато се разбере,че тук има държава ,а в нея мъже с топки.Ах сега да ми падне Соломончо Пасито този мръсен предател.Той първи е за въжето.

В България всеобщата военна повинност беше премахната със закон. Държава, в която мъжете не знаят какво е това "Слушам" и "Тъй вярно" изчезват от картата. Утре някой ще каже, че цяла България е негова.

Нямаме армия, обаче имаме 60 хил. полицаи, които осигуряват комфорта на тези предатели във властта.

Ердоган си знае работата! Щом така говор, значи е сигурен, че ще откъсне парче от България! Планирано ни натрапиха "бежанци" мюсюлмани с по 20 деца всеки, че след 10-20 г. да имат претенции за автономия!

Много грешна представа имате за ТРАКИЯ Ердоган.

Изгонете още тази нощ турския посланик/по пижама или там каквото носят манафите/ и затворете границата.

България е над 1300г свързана безвъзвратно с Тракия и траките. Това е едно цяло. Този, типично надъхан андолец, трябва да е наясно, че османлиите са били завоеватели-натрапници по тези земи. То затова и днес нито един грък не казва на Цариград -Истанбул , а Константинопол. България=Тракия!

Турския вицепремиер Бекир Боздаг. изяви претенции към България за стотици ислямски културни паметници, които били занемарени. Турция щяла да ги поправи и да се грижи за тях. С други думи, Боздаг иска ни повече, ни по малко от екстра-териториален статус за обекти на българска територия. И през цялото му посещение, Касим Дал и Корман Исмаилов, които са доказани клакьори на Ердогановия ислямизъм, го съпровождат навсякъде, както послушни пудели припкат пред господаря си. Вземете също претенциите на мюфтийството за над 1500 имота и десетки активни дела, въпреки че всички спорни въпроси за имотите на вероизповеданията са уредени с Българо-Турски договор още през 1909 година

на ердоган му се иска балкански кипър.......мен лично не ме интересува какво мисли....интересува ме какво мислят мирните турци живеещи по тези земи.....ще застанат зад ердоган и радикалният ислям или ще изберът разума и православните си братя с които живеят като равни ......ТОВА Е ВЪПРОСА?

Веднага получаваш отговора ! Исляма е религия на фанатизираното стадо , което тръгва натам накъдето каже водача ! Така ,че мирните иначе наглед турци , ще тръгнат срещу целия свят , ако той не споделя побърканата им религия !С една дума срещу нас !

Толкова мекошав отговор от това МВнР, та чак дразнищ. Този фес не си мери приказките, но толкова ли е трудно това да е поредния аргумент тази държава никога да не види ЕС. Тя и без това е малоазийска.

Изявленията на Ердоган не са никаква изненада. Изненада е това, че Атина и София се правят на изненадани, което показва до каква степен те не са в час с това, което става в Турция. Това, което Ердоган каза за Тракия, е основна теза на неоосманизма, само че се отнася за Румелия (страната на римляните) или Отоманските владения на Балканите. Възможно е Ердоган да не е добре запознат с географията, но хората които му пишат речите, би трябвало да знаят че нито Солун, нито Скопие, а камо ли Делиормана, се намират в Тракия. Но не това е същественото. Същественото е че неоосманизмът продължава да е базата на външната политика на Турция, а той е в основата си една агресивна и ревизионистка доктрина към нас и други на Балканите. Съчетан с радикалния ислямизъм, проповядван от Ердоган, той представлява открита заплаха за България.

Именно затова съм споменал че е трябвало да се настрои народът към завоевателната Балканска война и по този повод решили да нарекат Османското владичество - Турско робство - елементарна манипулация за простолюдието. Дотогава българският народ е бил особено благодарен на владетелите затова че обединили и съхранили България през мрачното и зловещо Средновековие.