Кабинетът оттегли разрешението за ”Шеврон”, готвят пълна забрана за шистовия газ

Министерски съвет оттегли решението си, което дава право да се подпише договор с "Шеврон". Ръководството на ГЕРБ пък реши да предложи пълна забрана върху прилагането на технологията хидравлично разбиване при проучване и (или) добив на газ и нефт.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът оттегли разрешението за ”Шеврон”, готвят пълна забрана за шистовия газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оставка на: Тарачо Нона *платените консултанти от БАН като проф.Кристалита Стойкова ВСИЧКИ ВИЕ,НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ СИ ПОДАВАЙТЕ ОСТАВКИТЕ !!!

Министрите подписали договора с Шеврон да си ходят - ОСТАВКИ!! Това е цивилизования изход!

дано господи спре разпродаването на Североизточна България!

halidas

За тези,които пишат за зависимостта от Газпром-Шеврон ще подарява ли добития газ на България?Или ще го продава на символични цени,ей така да не е без хич?

Чакайте сега да се появи по някоя от телевизиите генерал-губернатор Уорлик и да набие канчето на ББ. А колкото до радетелите на шистовия газ, България е богата на толкова геотермална енергия, че можем да се отопляваме почти без пари и с 0% риск за екологията, но тогава каква ще е далаверата за Шеврон и тези дето подписват- също 0!?

Дира, закъснявате от другите медии, а Ви предупредих, че любителят на меката дрога, хлъзгавият пл...к на комисионна при Шеврон ще се изкаже. Публикувайте новината. В интерес на истната на него и на ТрТр най-личи, че са открити лобисти на Шеврон. Толкова са зле горките, а все пак единият е офицер от ЦРУ, е вярно третокласен, а другият е шпионирал за Австрия.

нищо не е по-скъпо от земята.Същата,на която си се родил и която те храни!

Абе ти кво се дуеш непрекъснато като козел бе. Да не си зодия козел? Тук не става въпрос за лобита. Ако Газпром реши да прави проучване за газ с тази технология и те няма да получат разрешение. Нека Шеврон докара газ в България на конкурентна цена, па ще я купим и/от тях. Стига с тия спекулации и безсмислено политизиране за кого се лобира и нека да си гледаме нашия българския интерес.

Три (3) въпроса към ликуващите протестирали и "победили" (пак победа на "прогресивните" сили над здравия разум): 1) Какво знаете и мислите за Русгеоком? 2) Ще се повиши ли цената на газа, който ни продава Газпром? 3) Подкрепяте ли изграждането на АЕЦ "Белене"?

В Газпром Русия доволно потриват ръце. Хората не искат и АЕЦ Белене,защо не откажат и нейното строителство по такъв категоричен начин?

за АЕЦ Белене не бъди толкова сигурен!

като си такъв капацитет,какво правиш в България,бе вуйчо?

Странно, костовистите дето не щат зависимост от руски газови доставки също се включиха в общия хор за забрана на добива. Хайде станишевците ясно- плащат им руснаците. Но на костовистите кой плаща? Ами на протестиращити? Въобще те наясно ли са срещу какво протестират. Утре същите ще реват защо парното им скъпо, защо дизела скъп ,защо руснаците ни цакат със скъп газ, защо...? Общо -взето котараците(големите играчи) точат нокти и мъркат от удоволствие-мишоците вече са захапали сиренцето! Герберите не се стреснаха от стачки на БДЖ и въгледобивници- дето верно могат да взривят държавата,пък сега от има няма хиляда протестиращи се "уплашиха" и клекнаха! Да се чудиш и маеш...!

нищо не е по-скъпо от земята.Същата,на която си се родил и която те храни!

ти май не си наясно защо си на тази земя!

Ти пък наясно ли си?!!!

Изведнъж всички се извъдиха много големи екологични експерти. Само саботъори! После защо газта и тока са скъпи. Сами сте си виновни за съдбата, уважаеми сънародници. Тук в Америка, газта за отопление е 3 пъти по евтина от тази в БГ. Това е точно заради шистовият газ. Големи Швейцарци станахме изведнъж, с големи претенции. Все едно сме най- богатите в Европа и имаме много избор! "Не сме народ, а мърша, това ще кажа и ще свърша."

mim

Ще ти отговоря защо ГЕРБ се стреснаха от тези протести: защото НЕ СА ПОРЪЧКОВИ ПЛАТЕНИ. А когато една маса народ е събрана без водач и без пари, а от идея, не може да бъде контролирана. Маса народ, която повлича все повече, без контрол е опасна за всяка една власт. Защото, ако ние бяхме платени щеше всичко да е лесно, спират парите и спират протестите - ОБАЧЕ НЕ. Нали не вярвате, че синдикатите ни са независими и неподкупни. Там лесно се спират протести - буташ под масата и уреждаш въпросите.

Този път е безплатен. Ще се увериш като видиш какво малко внимание обърнаха медиите на протеста, опитвайки се да омаловажат хората и разбиранията им. Също, защото в дните преди протеста нито една медия не спомена за него, аз научих от приятел и всички които бяхме там бяхме по този начин - научили от приятели. Щастлива съм, че бях там, защото видях млади и интелигентни хора да се борят за кауза - бях загубила вяра, че в България това е възможно.

Протестираха хора, които не разбират грам от въпроса. И аз не разбирам, затова не давам мнение. Струва ми се, че най-богати са държавите, които експлоатират полезните си изкопаеми, а ние дори не разбрахме дали имаме такова или не.

mim

Като не разбираш, направи малко усилие и се информирай. Има много материал по въпроса в нета. Ще цитирам "аз газ не пия", а семейството ми има къща на село в Добруджа и искам децата ми да могат и след години да изкарват летата си там.

Ех, скъпи българи, сами не знаете какво искате и какво ще стане сега. Не искате шистов газ, "Белене", нефтопроводи и сега спокойно правителството ще увеличава тока и горивата. Стачкуващите миньори, които не копаят въглища и искат големи заплати ще са другата причина за вдигане на тока. Всичко това е планирано и предвидено и високата цена на тока е напълно логична, защото самите ние ще си я докараме. А знаете ли, че един от най- големите инвеститори в чиста, но много скъпа ел. енергия е Цветелина Бориславова.

Предпочитам леко по-скъп ток, вместо отровна вода...

По приказките ти личи,че ти си вече предварително отровен от комунистическата отрова.

тарикат, цената на тока могат да я смъкнат много лесно и без да копаят за жистов газ, достатачно е да се санкционират ЕРПетата и да им се вземе лиценза, да не говорим че трябва да се пуснат и спрените блокове на АЕЦ

До вчера лъжеха , че 65% от българите нямали нищо против.

При пълна забрана ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ!

Поддържам мнението ти!!!

Идеята е използването на технологията хидрофракинг !!!! да бъде допуснато !!!! тогава, когато имаме убедителни доказателства или начини за контрол, че това няма да нанесе допълнителни вреди на околната среда", обясни министърът

Ама,защо повярвахте на измамата? Това ,е хитър ход,заради събитията в съседна Румъния. Да не се заблуждаваме и вярваме,че това ,е реално решение. Докато тия тарикати от ШЕВРОН,не си оберат всичките партакеши,и не напуснат страната ни,никакво отстъпление! Решенията на МС,са прах в очите на народа. Да бъдем на щрек! Когато,тия нарушители на Природата,изчезнат от България,само тогава,може да се спрат масовите протести. Да си тръгват!Прав им път!

Браво!Наистина сте реалист!Борба до пълното изгонване на Шеврон от България-иначе всичко е прах в очите на хората.

Ами Атомстройекспорт да остане ли да строи АЕЦ Белене?

Това е само ПРАХ В ОЧИТЕ... протестите трябва да продължат и то с по-голяма сила...

Поддържам мнението ти!!!

статията не е озаглавена:"Само 19 % не одобряват управлението на партия ГЕРБ?"

блаженни са вярващите, но и те останаха малко....

Бойко Борисов е не дотам умен и интелигентен човек, който след около година осъзнава глупостите, които прави! Воден от нарцисизма си и желанието да се хареса е в състояние да бастиса БЪДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА!СРАМ И ПОЗОР ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!Рано или късно предателите ще бъдат съдени! Първи в списъка е агент Гоцэ!

Еми нищо друго не ни остава, освен да поздравим Русия, КГБ и Путин с този важен за тях успех. Ну хвала вам товарищи Имперци! Молодци!

ДО герберастите, за справка първата фирма имаща право да добива по технологията на фракинга е РУСКА с разрешението на сегашното правителство, чак след това е "Шеврон", протеста е в полза на българските интереси и срещу самоубийствената корупционна политика на ГЕРБ !!! Дали е имало 5-10-15 или 15 000 души на протеста, сами може да видите от снимките и филмчетата в Нет-а...

За съжаление Рур e напълно прав. Всичко случващо се около нас показва, че не само у нас, а и по света парите и интересите са над хуманните каузи. Явно Газпром са надцакали в това раздаване на картите... селяви

На никой ли не му направи впечатление сумата за глобата. На природозащитниците 50 милиона Евро може и да им се сторят космически, на Шеврон - просто ще си копаят и разрешението за копане ще им струва малко по-скъпо от предвиденото. Това йезуитско решение е единствено и само прах в очите на обществото.

Тея хвърлят 30 милиона на сляпо само да пробват че 50-100 ще ги спрът ако намерят достатъчно газ.а

Съгласна съм! Какво са 100 млн. за Шеврон????

разделихме на българи и комунисти,обичащи Русия и мразещи България!Ето защо и аз намразих русите,защото обичам родината си!Утре русите,ще започнат да ограбват и шистовия газ!Е и тогава какво-т.н. русофили трябва да ги гоним със сопи,както се изрази другаря Сер-Гей!

Така е, този същия Щерев е участвал едно време в проучвания за добив на шистов газ, но проучвания в полза на братушките....

БСП организира митинги защото фирмата е Американска а не Руска, както за АЕЦ Белене, дето ни е прескъпа. Всичко е популизъм

Елементарно мислене. БСП въобще няма пръст в организиране на протестите. Те са същата бизнес мафия като ГЕРБ. Борбата между тях е само за политическата власт, защото тя им отваря широко вратите за държавната хазна и парите на данъкоплатците. Който има повече политическа власт, бърка по-дълбоко и краде от хазната- главно правило по което се ръководи българската мафия.

Абе тия що не покажат цялата снимка, че да видим поредните 30-тина ученици, правещи шествие срещу извинени отсъствия и малко прашец...

Тебе нещо пак са те излъгали май ... ела другия път да видиш точно колко хиляди имаше на протеста. Или виж във фейсбук групата ПРОТИВ шистовия газ с 50000 човека вътре, и групата ЗА шистовия газ с 52 човека вътре.

Щото в събота не се учи...даже не си прочел кога е било, а какво остава да си направиш труда да се информираш за технологията и да се замислиш за последствията. Но иначе имаш "мнение".

не коментирай,нямаш основание. Аз съм човек на средна възраст,ходих на протеста по собствена воля.И съм доволна.Знаеш ли защо-защото съм българка и искам децата ми да са български граждани!

що за изказване е това?Безсмислено и абсурдно!

Протеста на хората не беше "за" или "против" американците. Беше "против" технологията. По същия начин е тръбопровода Бургас Александрупулис. Доказаха, че е опасен и го спряха. Недей набутва руснаци там където ги няма.

Ха! Тази далаверка на герб+американците не мина ли??? Странно...

Няма никаква далаверка. Просто политиците видяха, че народа е изкукал и отложиха за едни по-нормални времена, когато българите най-сетне решат да започнат да се развиват. Дано да е в рамките на това столетие. Това е.

Не са отложили нищо. Просто искат да заблудят хората, а те ще си провят кротко, тихо, скрито и покрито каквото пожелаят. Няма главен прокурор, нито съдебна система, както е в правовите държави, да ги спре да си въртят далаверите и правят "политиката за своя джоб".

Парички ли загуби, та се пенявиш. Хайде, оди у клозето да ти олекне. Хамериканско мекере.

Браво и на бат' Бойко! Ако премиер беше мишката от БКП или пък който и да е друг предишен премиер едва ли няколкото хиляди природозащитници, които протестираха щяха да бъдат чути.

Бе, ти не си добре, честно. Вземи мерки.

малко по-умен нямаше да пишеш глупости тук. Но не си. Нито едно правителство досега не е допуснало изобщо обсъждания на тази тема. Познай защо Боко беше готов да унищожи житницата на България! Но го спряхме.

Браво! А дано е истина и не поредния опит за заблуда на хората. А до платените продажници, които си мислят, че това е работа на Русия, за да нямаме "наш" газ - този добит природен газ ще е на корпорация Шеврон, една от най-гадните корпорации, известна навсякъде с унищожението на природата след нея, дали ще го купуваме от Шеврон или от Русия, все е едно, парното винаги ще е скъпо :D

Да живее СССР ! Поредната голяма победа на Путин !

Abe kakwoto i da si mislite---Истината е че Руското лоби надви.Този път. Причината да сме вечно скъсани е че големи лобита работят активно за чужди народи. За 5 лв в джоба са готови да продадат държавни интереси за 100 лв.

Доколкото знам тази фирма работи и за пентагона. Може би имат нова разработка ракети със шистов газ.

Браво! Браво на всички които излязоха на протест да изразят своето мение! А какво е тяхното мнение само те си знаят. Искам да кажа, че е много важно да си информиран и мислещ човек.

Там е работата, че хората не изразиха тяхното мнение, а това което са гледали в Ю-тюб или чули в кръчмите. Как да си съставиш мнение, като информация идваше само от там?!

А де! А кой е виновен, че няма информация? Сигурно сме пак ние тъпите "еколози", или са платените медии. И ако шистовия газ води в рая, защо шеврон не си платиха медиите да ги порекламират малко? Защо цари пълно мълчание там, защо правителството взима решения на тъмно, защо чак сега съставя експертен съвет, който да се информира по въпроса? А?

Само че половина от тези които стачкуваха незнаеха защо точно не искат като ги попитаха репортерите.

"крайни нотки"... Могат да бъдат и по-крайни...ритници!

Хабилитирани лица, а не продажни рубладжии трябва да говорят за шистовия газ! Всичко на масата - и за, и против! Но тези въпроси да се коментират от КОМПЕТЕНТНИ ХОРА, а не от 50% заблудени малоумници, които рИват за "съсипаната" природа и 50% рубладжии, платени от Газпром, за да НЯМА България СОБСТВЕН ДОБИВ НА ГАЗ! Дотогава - това са ПРЕСТЪПНИЦИ, които трябва да бъдат съдени за ПРЕДАТЕЛСТВО!!!

... Сега остана да ни светнеш кое му е "СОБСТВЕНОТО" на добива на Шеврон и кои са "КОМПЕТЕНТНИ ХОРА" - професорите и докторите или ДС-арите и откритите лобисти?

Всички на масата - и за, и против пиенето и напиването с добруджанска шистова вода. Да се въведат дрегери, които да измерват и напиването с вода?!!!! Я, не пьющий!

Само че народът не вярва и на лъжливите овчарчета от Идея за България. Дора Апостолова вече ни омръзна с локумите за прословутия неолиберализъм. Толкова ли не можахте да схванахте в това движение, че в България няма истинска пазарна икономика и по тази причина неолиберализма е абсолютно невъзможен. В България вече 22г се шири робовладелската екдплоатация над безправните плебеи от мафиотизираната върхушка на БКП и ДС.

Ауу

Да бе, какво стана с парите дето ги събрахте за съдене на всички правителства след 1989г? Май темата вече не е актуална, а? Затова ли Дора Апостолова е наложила тотална цензура в сайта на ИБ, за да не могат хората да ви задават неудобни въпроси?

Идея за България наистина са лъжливи овчарчета. От десет години все пари събират. Уж за съдене на виновниците за националната катастрофа, уж за медия, уж за какво ли не и накрая едно голямо НИЩО. Подозирам, че Идея за България са пирамида от няколко човека, които изпапкват всичко, което успеят да съберат от членски внос и дарения.

БРАВО БРАТЯ И СЕСТРИ! БЕДНИ СМЕ,НО ИМАМЕ ОЩЕ РАЗУМ , И СМЕЛОСТ ДА СИ КАЖЕМ ВОЛЯТА-ЧУХА НИ!

Човече от народа - беден и ще си останеш. Но уви няма и да разбереш защо, просто така ще си отидеш от света....

Шеврон ти плаща и сега се чувстваш пре..н!

Най-после едно смислено решение на кабинета. За съжаление не негово, а на изстрадалия и добил смелост български народ!

Да бе! Победа на изстрадалата шепа протестиращи под диктовката на атомната мафия!