Сигнал за конфликт на интереси при Трайчо Трайков

Депутати от "Коалиция за България" са внесли сигнал до комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика срещу министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по отношение на каскада "Горна Арда".

Обратно в новината

Коментари - Сигнал за конфликт на интереси при Трайчо Трайков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се правят ревизии наляво-надясно, не може и не трябва ли и малко по-назад да се върнат. Например до правителствата на НДСВ, СДС... Както се проверява Ковачки, защо питам аз, не се проверят всички по-заможни. А наред с тях и Бойко Б. Дали е декларирал всичките си доходи и какви са те няколко години назад. Дали е била на загуба охранителната му фирма ИПОН, например. Дали е възможно?

Tova go ima po cial sviat, ima go i v Amerika i shte go ima:). Vaprosa e choveka da ne krade priako s rachichka:).

до mstauk - АЗ НИКОГО НЕ ОБИЖДАМ 0 ПРЕПОРЪЧВАМ НА ТАКИВА ХОРА КАТО ТЕБЕ , МАЛКО ПОВЕЧЕ ДА ЧЕТАТ . И ВСЕ ПАК ДА РАЗБЕРАТ ЩО ЗА ХОРА СМЕ СИ ИЗБРАЛИ КАТО УПРАВЛЯВАЩИ . ПОНЕЖЕАЗ СЪМ НАВЪТРЕ В НЕЩАТА И ЗНАМ МНОГО ИСТИНИ , КОИТО ВИЕ ЗАБЛУДЕНИТЕ ХОРА НЕМОЖЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ - ТОВА НЕ Е ПЕРСОНАЛНА ОБИДА . БОЙКО БОРИСОВ Е МЕДИЙНА ЗВЕЗДА , КОЙТО СИ ПЛАЩА ,ЗА ДА ГО ВЕЛИЧАЯТ МЕДИИТЕ . НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ . ТОЙ ЗА ХОЛИВУД СТАВА , НО ЗА ПОЛИТИК - АБСОЛЮТНО НЕ .

Само кой е остановил конфликт на интереси -видната приватизаторка Седесарка -сега издигнала се до говоритер на кладливата БСП.Защо ,тази другарка забрави за кражбите си по време на СДС и на тройната коалиция-по този начин тя играе ролята на мгострадалната Геновева.Докога ще ги гледаме тези крадци в Парламента ?Докога г-нБорисов ще им търпим мазните физиономии по телевизията -вместо да ги приберете на топло !

Много си е прав г-н Станишев ама няма кой да разбере истината защото народа е сляп Намери начин макар и в комбина с някого да разбудиш заспалите

Еееeex koga и ние си задаваме този въпрос Кога Борисов ще махне изброените от Вас играчи както върват нещата вероятно НИКОГА защото те там са БЕТОНИРАНИ!!! Нали тези същите ще осигурат финансовата стабилност на Бойковите експерти до девето поколение. А ние балъците които гласувахме за Спасителя в ръжта генерал Борисов ще пием по една студена вода и да се оправяме както можем. Нека всевишния да ни е на помощ с тези нови управници!

Ако трябва да вярваме на Бойковите приказки и обещания, освен да ни разкрива далаверите на предишните щеше незабавно да отстрани от парламента и министерския съвет доста свои. Но той като щраус си заравя главата в пясъка. За какво тогава обвинява Станишев? Днешния премиер доказва за пореден път, че не е по-различен от бившите и ще продължава да крие своите, за да не се руши имиджа на партията МУ, а и за да не покаже, че и той греши в преценките си.

ох,Павка,Павка.Не те познавам и не искам да познавам такива като теб.Приемам изказването ти лично,не упражнявам нито една от изброените професии и моля не обиждай хората,защото ще те сложа там където ти е мястото!!!!!

бе ний си те знаеме , че си по твърдото ама след няколко месеца ще омекнеш кат празен пожарен маркуч ....запиши си да не се изненеадаш тогава))))

ми ако държавате тоя капацитет ТТ - мозе мозе тогава мозе))))))

виж са братчет понеже съм тъп да ти обясня - пускат фитката Фандък щото аок не е тя да скрие зулумите на Боко нали със ещаш кво ши стани а??? уж си умен пич пък тъпееш ...ма кво да ви прая бе кат изтъпяхте на 05 -7 сиа ши гу духате 4 г да ви дорди акъла ПС Майтап бе Уили ...кви 4 г кви 5 лева..но къде 6 м- докъм годин ашъ духате ...сет не може да поемет въхдух стига да няма такъв в главите ви още)))))

за какво лапане става въпрос, щом Дянков остави високоплатена и престижна работа в Световната банка за да дойде тук за фин.министър. Патриотизъм?? Глупости!! Ако му е било толкоз мило за страната да е седял тук да работи и да помага.... А някой няма ли да поразрови в поръчките за софийското метро?!? Кои фирми ги печелят и с кой са свързани??

Дори и така да е,аз съм твърдо за това правителство и за министъра.Още повече че въпросната коалиция е доказано зловредна.

ДА МУ МИСЛЯТ БАЛЪЦИТЕ И ПРОСТОЛЮДИЕТО , КОЕТО ВООБЩЕ НЕ Е НАЯСНО КАКВИ ИГРИЧКИ СЕ ИГРАЯТ ОТ НОВАТА ВЛАСТ. АМИ ТО КОЙИЗБРА ГЕРБ - ЧАЛГАДЖИИ И ЧАЛГАДЖИЙКИ , СЕРВИТЬОРКИ , БАРМАНКИ И ФРИЗЬОРКИ - ВООБЩЕ ПРОСТОЛЮДИЕТО В БЪЛГАРИЯ.

Този няма да е последния далавераджия от това правителство.

Така е било, така е и така ще бъде Имаш крава - пиеш мляко!!!!

Ако Горна Арда е в интерес на държавата и на EVN, къде е конфликтът на интереси?! Но не, комунягите не искат дебат за Горна Арда, защото всички ще разберат, че проектът е рентабилен - много ясно с 2 западни инвеститора.

качествен политически ход преди кметски избори. пуснаха простакесата нинкова да направи скандалче за да може после примата да каже .. ето видите ли, ние го обвинихме а те го пуснаха понеже всички освен нас са лъжци.. точно така мисли и на такова нещо ще повярва първосигналният туземец... а после когато ще се сърди че цял цивилизован свят му се смее ще пуснат пак някоя простакеса да обясни че цивилизацията е империалистически враг и е добре да се правят сравнения с камбоджа или виетнам... все пак очаквах повече вещи коментари да се включат в разнищването на тази зловеща конспирация от страна на този министър престъпник.. ццц.. аман аман... какво доживяхме мили хора, ужас ! ...и берлинската стена я няма вече... и танковете няма кой да извика на помощ...

Наполеон:НИКОГА НЕ ПРЕКЪСВАЙ НЕПРИЯТЕЛЯ КОГАТО ПРАВИ ГРЕШКИ! Или се забърква в конфликт на интереси поради алчност.Вероятно геният е предвиждал и какво се случва в политиката,когато някой много приказва.

Айде стига сти плюли миналата власт.Гласувахме за новата нещата да се оправят, пък то май същото остана. Същото като юпитата на Симеон. И разберете вече диплома и от Харвард не е по добра от тази на УННС, когато този който я притежава има престъпно съзнание. Ама какво ви увират главите, след 6 месеца ще говорим. Да не маршируваме под строй, ей! Я, да ида да науча някоя стара комунистическо-пожар песничка, че да мога да давам тон като ни строяват.

Добро утро, най-после някой забеляза слънцето :) А н атия дето все комуняги им се привиждат - то е защото вие самите сте такива... И стига сте плюли когато някой разкрива далавери на вашите хора - от това, че те ги вършат, те не спират да бъдат далавери!

За какво ще хвърля България едим милиард под водата, ще жертва завинаги огромни територии, ще унищожи флората и фауната в поречието на реките, за да могат австрийците да лапат, като ни продават преференциално ток на по-висока цена от пазарната. Нали се сещате че разликата изллиза от нашите джобове. Аман от крадливи европейци. Наложиха ни задължително да изкупуваме ток от ВЕИ на надпазарни цени и се настаниха на кранчето. Наглеци!

Г-н Премиер, някой се е опитал да Ви пусне със шейната! Конфликтът на интереси (противоречието със закона) са очевидни. Сменете Трайков още утре и ще жънете лаври. Вдруги ден ще е късно!

не мое да бъде щот не мое да бъде тва е мое момче и няма да го барате!!!

Бързат момчетата на бойко, бързат да крадат, трябва да връщат инвестираното в бандитската им власт. 12 месеца са много, едвам е изтраял 3 дена. Колко изтрая евнухчето дянков? И още 1 причина да бързат - не се знае след 12 месеца дали ще са на власт още, като гледам как бързо олекват, може и да не изкарат годинка.

Даа затова България ще си остане на въглищни централи - щото ЕВН притежава въглищните в Марица. От известно време се чудя този министър точно за кого работи... за България или за ЕВН. Досега немога да видя нещо което би било особенно полезно в неговите действия за БГ но за ЕВН има доста ползи вече.

Самото назначаване на Трайков влезе в конфликт със закона за конфликт на интереси предвид функциите на министъра. Закон за предотвратяване конфликт на интереси: Чл. 9. (1) Лице, заемащо публична длъжност, няма право да се разпорежда с държавно или общинско имущество, да разходва бюджетни или извънбюджетни средства, включително средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от Европейския съюз на българската държава, да издава удостоверения, разрешения или лицензии или да осъществява контрол по тези дейности в интерес на юридически лица с нестопанска цел, търговски дружества или кооперации, в които то или свързани с него лица са членове на орган на управление или контрол, управители, съдружници или притежават дялове или акции. (2) Лице, заемащо публична длъжност, няма право да извършва дейностите по ал. 1 и в интерес на юридически лица с нестопанска цел, търговски дружества или кооперации, в които то е било член на орган на управление или контрол, управител, съдружник или е притежавало дялове или акции 12 месеца преди датата на избирането или назначаването му или докато заема длъжността.

Комуняги, изберете: - или има конфликт на интереси и КАДЪРНОСТ, щото е управлявал голяма енергийна компания - или нищо не е правил досега и е некадърен (справка Станишев)

Защо негледате реално. И на най-тъпия му е ясно за този конфликт. но подръжниците на ББ и великите антикомунисти са готови да си плюят в лицето за да го защитят. Ей хора нали за това ги избрахме да са различни и морални

Цялата Горна Арда ще струва 373 млн. евро, а има 2 западни инвеститора + НЕК. Само напоследък имаме да връщаме едни 300млн евро на Париба за Белене, а няма нищо насреща, че и инвеститори няма. Всеки сам може да прецени кое как е. Комунистите продължават с наглите си лъжи, но поне им отрязоха лапачката.

За изграждането на горна арда държавата ще даде само земите и нито лев инвестиция, за разлика от 1 милиард откраднати от белени и още незнайно колко милиарди от данъците на хора като мен по време на черното им управление. Бсп да си наляга парцалите, че затвора не е далече

Министър Трайчо засегна много интереси в енергетиката - енергиен холдинг пред закриване, шефовете на АЕЦ сменени, в Белене спря лапкането - нормално е да го атакуват.

Помоща от EVN ли ще връщаш др.Борисов,та назначи за министър този смешник.............

Всеки човек, преди да стане министър е работил някъде, нали така? И за да стане добър министър е нормално да е заемал отговорна длъжност в добра компания, а не да е бил чистач или ученик? Значи ли това, че компанията в която е работел, от момента в който стане министър трябва да фалира или да спре да работи и да получава поръчки, е така, за да не обвинят министъра? Ми Дянков е работил в Световната банка, да си прекратим отношенията с нея, а? Проекта Горна Арда е много изгоден и нужен на България - там вече са инвестирани много пари и нещата трябва да се финализират. След това ще можем да получаваме еко ток от ВЕЦове, а не да забием милиарди да строим втора АЕЦ, от което ще спечелят други, а не ние.

Трайчо Трайков да си трае, че май трябва вече да си ходи.

Браво бе! Някой от БСП е гледал наскоро ТВ СКАТ май, хахаха! Че този конфликт на интереси се знае и разгласява още от съставянето на правителството!!!! С други думи - едно ГОЛЯЯЯЯМООО ДОБРУТРО! Ами я да питам, има ли конфликт на интереси между Цветелина-СИБАНК и премиера ББ?!?!?! Да не ви казвам ДОБРУТРО след месеци пак, или сега не му е времето на това, както преди 2 месеца всички си траеха за педалчето Трайчо Трайков?!? Тогава беше изгодно да има конфликт а сега май вече не е според комунистите от БСП. Явно са се скарали за нещо с комунистите от ГЕРБ. За какво ли, след като все още ГЕРБ не е направил НИЩО! Една НУЛА. А да видиме колко министри ще осъди педалката ББ или дали ще спре новините на ТУРСКИ по БНТ!?!?

независим, ти да си гледал парламентарен контрол по времето на гея, царската свиня, доган и гоце, да си чел нещо по пресата, да си влизал в сайтове, или само си плямпаш пропагандно, за кВа опозиция по-точно става въпрос, за батко и братко, за брата на станишев, за царя, за доган разпределящ порциите, за спрените еврофондове, за олигарсите, за мошениците или за обикновенната червена буржоазия става въпрос

същите боклуци........Аман!

БОйко изгони го , нали за това гласувах за теб.....

Същото важи и за Миков в НЕК

Няма какъвто и да е конфликт на интереси.

Тия щом още отсега почнаха така нагло да крадат, тежко на България.

че поне досега проявява пълна некомпетентност и неинформираност, ами сега и конфликт на интереси. Егати правителството имаме... Предишното - крадливо, а пък това - пълни лаици.

ОЩЕ С НАЗНАЧАВАНЕТО МУ БЕШЕ ЯСНО , ЧЕ ИМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ .ЗАЩО Б.БОРИСОВ НЕ ГО ОСЪЗНА?

БСП ЗАЩО НЕ СИГНАЛИЗИРАХА КАТО СИ БЯХА НАЗНАЧИЛИ НА ВСЯКЪДЕ ТЕХНИ ХОРА А СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА ЧЕСТНИТЕ КАЛИТКИ. ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА А СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА ЗАГРИЖЕНИ. НЯМАТ СРАМ.

Б.Борисов, внимавайте, ще Ви измамят. Този човек е под съмнение....

КОГА БОЙКО ЩЕ УВОЛНИ ИВ. АЙОЛОВ,ДИМ. КУЮМДЖИЕВ,БОЖ. ЦВЕТАНОВ,ИВ. АНДРЕЕВ. АНТ. СЛАВОВ ....................

Хайде на опозицията!

Определено е конфликт на интереси. БоБо да не се ослушва, а да действа. В много страни дори ограниченията важат за по 3 години - нашите 12 мес.

Конфликта на интереси, от където и да се погледне, след като лицетоТрайков е било Търговски управител (Прокурист) на EVN до няколко дни преди да заеме поста министър на икономиката е очеваден, защото дни след това внася предложение за размразяване на крайно неизгодният за България енергиен проект Горна Арда струващо ни в момента за този бюджет 500 милиона еверо, в който важна фирма изпълнител и инвеститор е същата EVN която лицето Трайков е управлявал! Това е толкова нагло и ясно, че не може месията ни Бойико Боорисов да не го е знаел! Ако не го е знаел, значи не бива да бъде премиер! Ако, го знае, занчи е преценил, че систрува да прегази за случая законите , по някакви причини, които за сега не са ясни, но скоро ше станат! Последното е по-вероятно икакто се вижда Бойко Борисов започва управлението на държавата по собствен модел, без да се интересува от закони и конституционни положения, които не му харесват. На конституция и закон са обляга само при случай, когато те са в унисон с желанията му. Разбира се, че и такива случаи ще има и те ще се прокламират само в медиите!