17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да сте съгласни но това може да е следствие на ковид боледуването което може да е минало леко но е оставило следи.

История. Дай да я упоиме да не шава. За такова нещо тук в САЩ мърлявите български доктори ще плащат милиони и никога няма да практикуват медицина. Да, спиналния блок понякога не става от първи път, но млада жена с планирано секцио да интубират е просто престъпление. Отврат от недоучени “доктори”. Съжалявам че много българи нямат достъп до модерна медицина.

Вероятно на семейството е направена зловеща магия!

Просто е попаднал в ръцете на простовати доктори. Да ги съдят до последна стотинка!

Ако брат й е починал само на 20 години, внезапно, това навежда на мисълта за някаква вродена аномалия. Скрито вродено заболяване или отклонение на някой орган. Някаква ензимна недостатъчност или нещо подобно. И когато са сложили упойката на жената, този скрит проблем се е появил. Светла й памет, толкова млада си е отишла.

Не става ясно какво точно е довело до този инцидент. Има обаче, 2 съществени въпроса, които си струва да се зададат. 1. Казват, всичко свършило за 5-6 мин. Защо не е правена C.P.R., или като е по-популярно у нас, "реанимация"? Мероприятията по поддържане на кръвообръщението и дишането може да продължат понякога и 2 часа, особено ако има обратима причина. 2.В случая, можеха АГ лекарите през това време поне да извадят бебето. Секцио ад мортем. Това, ако имаше кой да прави качествен C.P.R. Ама, както и по-рано писах, лекарите в БГ не са и чували за ALS и C.P.R. Жалко за жената и нероденото й дете.

Най-вероятно не са били подготвени за тази ситуация. Липсата на елементарно оборудване за анестизия в операционните е потресаващо,защото вечно се пести и вечно няма.

Бог да я прости жената! Секцио се прави само по медицински показания, не по желание, ама пуст мерак да не боли, да не сърби, ако може да е като на хотел... И след първия път втори път е много трудно да е естествено скоро след първото...

пълно с анестезиолози бе!

Просто много хора, които съчувстват и търсят отговори, също като бащата, горкият човек. :(

Тези дават отговори. На база на кой каквото се сетил. А от една страна не изглеждат много компетентни, от друга от информацията относно самата случка продължава да не е ясно какво точно е направено дори като анестезия най-общо, още повече не е ясно какво точно е станало после. А много неща могат да се объркат смъртоносно при различните видове анестезия както и покрай различни медикаменти които се използват.

Секцио се прави с епидурална упойка, защо е трябвало пълна упойка, а и защо не е тествана дали има алергия към упоики

Е,бре,що компетентни анестезиолози и реаниматори бреее,че и все плюсчета им дават... с каква анестезия се правело секцио....а казват,че малко били анестезиолпзите в Бг

Нямам думи. Защо пълна упойка? Да не би да е имала някакво тежко изкривяване на гръбначния стълб и за това да не са направили спинална или епидурална?! Съмнявам се. Пълната упойка е супер рискова за плода и се прави само в краен случай.

Защото е по-лесно.

друг път!

Сигурно убива 1/1000, но щом не си ти или твой роднина, това е вероятност, който ти с радост ще приемеш.

Поставяни са ми 2 пълни упойки в АГ отделения. И двата пъти консултацията с анестезиолога протече така "Имате ли алергия към нещо" и толкова. От къде бих могла да знам към какви медикаменти е възможно да развия реакция... Общо взето разчитат на късмета. Сега ще разследват, ще ги смъмрят. Ако някой заведе дело ще го влачат поне 10 години и накрая пак никой няма да бъде виновен. За лекарска грешка трябва да се отнемат лекарски права, да се лежи в затвор. Да има реални писледици. Докато това не се случи лекарите в България ще си практикуват с чувство за безнаказаност.

То в нашата мила Родина, никой за нищо отговорност не носи, и затова резултатите са налице.

Е то някой да ви пита дали сте алергични към ковид ваксина? Ами не набиват ви я нали. Обаче преди да си помпите гумите и да наливате течности в колата първо проверявате къде колко какво има. Тука що се боцкате без да знаете дали имате антитела?

А защо трябва някой да е алергичен към ковид ваксината? Аз получавам сърбеж по кожата от някои "модерни" сапуни като Дав например и някои ароматизирани прахове за пране. Поставиха ми ваксина. Никакъв проблем! Нямам никаква странична реакция. Защо плашите хората? Така ли ви наредиха от Анкара? На вас турските шпиони?

Не са направени проби за упойка, заключили са, че шом при първото секцио няма проблем, значи всичко ще бъде наред. Не знаем още истината как точно и какво... Много жалко за погубените млади животи. Когато аз родих секцио ми направиха проби за упойка в софийска болница. Трябва да има единен протокол, който да се следва навсякъде.

По-спокойно ли ще спите, след като изнесохте цялата тази информация за смърт в семейството на жената!!! Не ви ли е срам!? В името на душата на жената и нероденото й дете - спрете да ровите!!!

А ти по-спокойно ли ще спиш ако хейтиш журналистите всеки път. Айде малко по-спокойно

за смърт при анестезия, що веднага се хванахте за алергична реакция?

как да кажат,че не са могли да я интубират след увода в анестезия,например?

Ми що са взели специалност например? Как така им се подаряват? То пък и сега с он лайн обучението.. по - зле ще стане.

на е се сети да каже, че е от ваксината?!

Момичето е преболедувало ковид преди 3 месеца. Едва ли е била ваксинирана.

Каква пълна упойка при секцио , бре! Срам! Не е важно каква е била жената , а какво се е случило, та не са могли да спасят дори детенцето. И това при планирано раждане! Безобразията в нашите болници край нямат. Съд и затвор!

пълна упойка при секцио бе, умник?

Ами щото ще убият бебето.

пълната упойка убива бебета? Бременни жени как се оперират от апандисит примерно? С епидурална упойка ли? Обади специалисти в тоя интернет!

У маалата баба Севгинар ги изсра 13 и нито за едно не е праила секцио. Мангала бат Касим само гледа да я зареди преди някой да го изпревари и ходи още докат е в родилното да я оножда, че някой ко го изпревари мое и бяло чаве да излени и ки е срам голем Нема секцио нема мекцио нема алергии малергии - само един чеп и две дръти мъди А вече някоя ако държи да не и е разпрана и да лопа, оди на секцио.

Завиждаш ли им ?

Глупак

Ужасна трагедия, Бог да ги прости! Как е възможно да пишеш такива неща в коментар към тази трагедия???

И веднага журналята почнаха да търсят интриги в една семейна трагедия...само за четения и кликове се правят тия работи

Някои от лекарите и сестрите са далавраджии, доста от тях ги изхващаха.

Съгласен с адвоката Това е за съд.... Ако се окаже , Не виновни - доктор , анестизиолог.... Зъз за зъб , кръв за кръв

Съд до дупка

Щом мъжа й е бивш полицай ...

За който не знае как се правят алергичните проверки преди операция в България, обяснявам: Човекът се среща с анестезиолога. Анестезиолоът го пита дали е алергичен към нещо. Някой, на който никога не са му правило операция казва "не знам". Анестезиолоът отбелязва"не е алергичен". А ако човек все пак почне да пита, добре де, няма ли някакви тестове, аз откъде да знам дали съм алергичен. Тогава му отговарят, има но се плаща. Иначе, проблеми няма. Здравеопазването като тото!

Е, то в Булгаристан всичко е така, пунта мара.

Аз съм раждала в Германия три пъти със секцио в три различни клиники. И на трите места "интервюто" протече по подобен начин. Писаха, че не са известни прояви на алергии, никой не ми е правил каквито и да е тестове, нито ги е споменавал въобще. Директно упойката и тва е... Тъпа работа.

Без да съм имала някакви алергии предварително, В Пирогов преди да ми направят една лека операция, ми правиха тестове за алергия към различните опойки и консултация с алерголог. На базата на тези тестове решиха каква опойка да ми сложат.

Пациентите също трябва да бъдат отговорни, ако имат някаква дори елементарна алергия или дразнения - трябва да съобщат и да изискват тестове на упойките. Аз имам сенна хрема и алергия към полени и винаги изисквам тест за упойки, последно оперираха майка ми, тя има нещо като бронхит на алергична основа, направихме консултация с алерголог и тест за упойки, разбира се за наша сметка... но пари от здраве не се пестят. Нивото на здравеопазването у на с е критично ниско... за да оцелееш трябва да си половин доктор!

Ще ме прощавате ама това не е отговорност на пациентите и моля, не сравнявайте сенната хрема с упойка. Аз също съм със сенна хрема и други подобни климатични алергични прояви и секцио.

Къде видяхте да сравнявам сенната хрема с упойка... всеки един лекар ще ви каже, че хора с някаква, каквато и да е алергия са рискови при упойки и задължително се прави тест!

При загуба на родилката ,веднага се вади бебето. Явно персонала е пиел кафе и са я оставили сама. Може нарочно ,може защото са некадърници.

Алоооо при секцио как ще я оставят сама бе идиот! И След остра реакция , първо спасяват родилката. Всичко се е развило за иманяма 5 минути! Спрете с тъпотиите. Жалко за жената и детенцето , много жалко

Злобни роднини или Черна прокоба.

Веднага почнахте лешо...пардон, журналистите, да ровите из трагедията на семейството, само и само за някой клик! Тук не се търси обществен интерес, а грозна жълтинийка!

Такъв непрофесионализъм трябва да се наказва най-малко с отнемане на клалификация за практикуване.

Някой е проклел рода им. Много тъжна и трагична история. Тези неща не се случват случайно...

Хайде сега родът виновен, ме лекарите