Трагедията в Белград върна спомена за ученика, отнел живота на 8 младежи в София преди 49 г.

На 25 декември 1974 г. 17-годишният Бранимир Дончев нахлува с пистолет "Валтер" и финландски нож в блок 1 на Студентски град, часове след като е гледал за пръв път филмовата класика "Кръстникът"

Обратно в новината

Коментари - Трагедията в Белград върна спомена за ученика, отнел живота на 8 младежи в София преди 49 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много добре помня случая. Бях 10 годишен. В София още на следващия ден се разчу. Даже съучениците ми знаеха, а и учителката ни събщи трагичната вест. Неофициално разбира се. Веднага след това за малко бяха свалени от кината 2 филма - Кръстникът и Кукла на верига ( Puppet on a Chain ). След това се появиха силно орязани откъм убиствата в тях. И двата филма ги има в торент тракерите.

Едно време милицията при такива случаи имаше негласна заповед да ликвидира извършителя "уж при опит за бягство". Обикновено се правеше през нощта в някоя нива. Преди това обаче го "гримираха" здраво в мазето, че после трупът да няма останали зъби, по които евентуално да се индентифицира. От едната крайност сега преминахме в другата - сега сакън да не падне косъм от някой убиец. Полицайте ще ги уволнят, 200 адвоката ще се облажат.....

_stankow

Точно така беше. >>>>Бранко гледа за пръв път филмовата класика "Кръстникът". След като излиза от киното, младежът е много повлиян от видяното. А този сръбски ученик, и още хиляди, потенциални са гледали хиляди пъти много по-жестоки и много по-кървави филми от "Кръстникът". И са тренирални хиляди и хиляди пъти, на десетки "нива" игри, в които са пръскали мозъци и черва с всякакви оръжие, до пълно изтриване на всякакви граници, задръжки и инстинкти. Човекът не се ражда убиец. Точно обратното - страхът от кръвта, от смъртта му е вроден. И за да започне да планира, при това, както виждаме, планира просто прекрасно и ефективно, трябва да е подготвен психически. От западните филми, от западните компютърни игри. Няколко стотин филма с най-кървави убийства и най-жестоки инквизиции, извършени от криминални, се показват по десетките телевизии, всяка седмица. Някъде някой снима още филми - "Под прикритие", например. Просто настолна книга за младия убиец и наркоразпространител. Някъде някой прави списък ...

Не сте съвсем прав. Наистина страхът от кръвта и смъртта са вродени. Но убиец се ражда такъв. Генетично предразположен е най-малко. Започва от убиване на беззащитни животинки без да са му необходими за храна, например. А филмите и РС игрите го усъвършенстват. Накрая идва и планирането.

Няма смисъл да обяснявате на това лице каквото и да е било. :)

И в 1974 бях там, пред 1-ви блок. Беше около 7-8 часа вечерта и се връщах от МЕИ-то. Стрелбата беше приключила преди около 15 минути, а милиционерските коли продължаваха да идват. Блокираха достъпа до 1-ви блок. Там се яу друга версия за покушението, а не кат следствие от филма "Кръстникът", който и аз няколко дни преди това гледах - версията беше, че той (ученикът Бранимир) е имал приятелка - студентка в първи курс и студентите са го подигравали и присмивали. Доколкото си спомням тя е една от жертвите. По това време в кино "Изток" даваха "Кръстникът" първа част - тя не беше орязана и от всякъде течеше кръв. След този случй кървавите сцени бяйа отрязни. И сега 50 години по-късно тези сцени са пак орязани. Аз съм го гледал в оригинал.

Съществена разлика между преди и сега има - преди се криеше с цел да не се появят други изперкали подражатели , а сега им дават идеи постоянно - с филми ( с убийства задължително за да са интересни ) с игри ( също с стрелби задължително ) със статии за терористи и убийци всекидневно . Филмите с убийства се даваха късно вечер по студио "Х" когато подрастващите спят , а сега се дават целодневно. Колко му е нужно на едно дете да превърти. Безкрайно облъчване от крехка детска възраст чак до дълбока старост само и само народа да се съкращава като ненужна бройка , а вождовете да потриват доволно ръце , че са го докарали до просешка тояга и оскотяване на макс .

как ли така няма да сме по-напред от сърбите.... не може тъй; ние сме номер едно във всичко освен в доходи

Доходите са ни два пъти по-добри от тях!!!Бензина ни е по-евтин също,въпреки че те са слуги на Путя!!!

касапница, но няма кой да е спре, защото правораздъвътелната си система се държи относително. Така ,че умрелият си е умрял, но насилниците и убийците не пращат за деянията си.

В България има още такива примери. Особено в тогавашната казарма. По руски образец там се шири и толерира т. нар дедовщина, а имено различни издевателства, психологически натиск и дори физически мъчения на по-млади войници от страна на старите или на командващи. Дори се е приемало, че в някаква степен това калявало характера. Докато не се случи накрая часови с автомат да разстрела караула си. Същото имаше преди година две и в Русия.

Представяш ли си как някакви гниди,са ти ударили 4 минуса!?!За Истината която казваш!!!!Те троловете за казарма,само са чували!?

Просто дисциплината е училище я няма. Учителите си затварят очите за голяма част от насилието, но и те не са толкова виновни, колкото системата и "дейните" родители. Ако някой реши да въведе справедливост го уволняват. Трябва да се борят с насилието в училищата, защото тези случай ще стават по-често.

Абсолютно вярно! Ние, учителите сме безсилни! Психично болни ученици бият вече и нас! Всичко се "замазва"! Ма, трябва да ги "приобщаваме"! Моля!? Делегирани бюджети. Унищожени помощни училища и центрове за подпомагане. Въпрос на време е да се случи трагедия! Някои родители са за съд! Държавни институции, които си " затварят очите" също!

Абсолютно! Ако направи нещо детето - учителят е виновен. Ако учителят се скара, не е виновно детето, а учителят. Ако има слаба оченка детето - ходят да се карат на учителя. Учителите трябвало да възпитават децата. А къде остава семейството, родителите? Лишиха учителите от всякаква власт, а после очакват да им възпитават децата. По мое време (1988-2000г.) ние уважавахме учителите си.

Еххх също като едно време.... за всички милеят по соца....

Т. нар. демократи - антикомунисти сте странни хора: от една страна критикувате властта при социализма, че е допуснала да има престъпления, демек властта е гола вода, разхайтена и не може да си контролира гражданите. От друга страна критикувате социалистическата власт, че държала населението в страх и подчинение, демек прекалено е твърда и недемократична. Както в оня виц - "Зайо, що си с шапка?", "Зайо, що си без шапка?"

"най-масовото убийство в историята на България" - комунистите са избили бая повече. Иначе по отношение на забраните и проверките - това е от емоцията на момента. Щом чавето е успяло да набара едната каса, ще набара и другата. Касата е за да откаже, повечето да се занимават да крадат от нея, ама ако някой иска да и вземе съдържанието нищо не може да го спре. В тубата има канали за ключари бол. Там съм виждал как се отваря каса с лентичка от алуминиево кенче. Трябва да се обърне внимание защо чавето е искало толкова да убие съучениците си - щото това вече е ненормално, не как да се ограничи още повече достъпа на законопослушни цивилни до инструменти за самоотбрана в държава в която незаконното оръжие е повече от законното.

Хайде пак...комунистите, та комунистите...всеки режим избива тези против него. В Царство България не са ги избивали хич, нали. Такова е било времето. Така е било навсякъде. Сега сме уж по-цивилизовани-не убиваме, а пълним затворите. В САЩ полицията ги стреля като зайци. Гуантанамо е пълен с политзатворници. Всяка власт се стреми да остане вечна и да разкара противниците си. Хайде с тия комунисти.

Да ви върна малко в реалността от средата на 70-те години в България. Тръдно ще да се е вдъхновил от "Кръстника", защото версията която се прожектираше в България беше жестото орязана и бяха изрязали от нея всички сцени със срелба. Нямаше нито едно убийство показано в тази версия. Просто стария дон изведнъж се озова в болница, погребаха Сони Корлеоне, ни в клин ни в ръкав Майкъл изчезна да се крие, щот го търсят за убийство. Но някак се беше промъкнала информацията за някакво масово убийство в САЩ на студенти в някой от университетските градчета. Нямам спомен дали е разтръбявана, или е спомената мимоходом, но тази информация я имаше. Случката беше от края на 60-те или началото на 70-те. Е останала статия в някое списание по-скоро може да е вдъхновило това убийство. Много са паралелите - случайни жертви, студентско общежитие... Специално е отишъл до студентско общежитие и е влязъл в първото изпречило му се от спирката - блок номер 1.

Има още едно масово убийство, покрито от тогавашните управници-това в спалните помещения на обслужващия батальон на военната академия в София, станало през деветдесетте години и извършено от въоръжен с автомат войник.Да сте чули нещо по темата?

Ало соца беше до 89та, 90те вече беше демокрация.

"Демокрация" с Луканов????? ХАххаха:))))

Сръбска Трагедия=Американско Ежедневие!

Математика!??? САЩ живеят 400 милиона души,в Сърбия 6 милиона!?!?Малоумен ли си!?

Бранимир има брат близнак Делян и по-голяма сестра. Именно незаконния пистолет "Валтер" на баща си ще вземе 17-годишният ученик, Горкият български език...

Когато бях в казармата, чувах много истории за избити и изклани караули. На някой му писнало на шапката и ги изтрепал. Не знам, дали в армията винаги е било кочина или това е съветско-руско, комунистическо наследство. Нещо по въпроса?

глупости. разправяха ги за да не спиш на пост . по мое време имаше имаше 2,3-ма коите не издържаха психически и се застреляха . имаше един дето се задуши с приятелката си на пуснат двигател, за да им е топло, в гаража . с един друг караул щяхме да се самозастреляме, понеже бяхме на нов пост, аз не го знаех до къде е и бях влезнал в неговия. за нападение над караул се сещам само за 1 пред някакво посолсво

Според мен и двете, като водещо е съветската кочина.

А да знаеш случайно, тъй като темата за домашно насилие и без това е популярна, какъв брой от ветераните в САЩ като изперкат убиват жените си? А за изнасилванията в армията им? Тая военна полиция там мислиш, че умира от скука ли? Хайде не ми говори за кочини, човек.

До "казарменик" Сигурно сте служили след 1988година-вероятност над 95%. Има само един случай през 1967 г на "Голямата звезда" , ако не греша 4 убити и 6 ранени.Изъвршителя е заловен от животновъди , осъден и разстрелян .Останалота са митове и легенди на балканските народи ,както казваше една позната ,но по друг повод .

Казармата в соца е затвор с лек режим. Робски труд. Нищо повече. Масово войниците имат изстреляни по 1 пълнител за 2 години служба и то в най добрия случай. Но масово стрелят с вагони патрони :) :).

_stankow

Вие къде точно сте служили ? При толкова слаба стрелкова подготовка ... Имаше едни части ... Но кажете. Каква ви е ВУС ?

Какъв човек трябва да си,за да защитаваш тоталитаризма!?!Най вероятно син на партиици и шумкари!!!!Ако не си такъв,явно си много тъп!!

Кога у Сърбия е имало тоталитаризъм?Винаги са били либерали!

Случаят е от България!?!

роб

Не бъркай реда и дисциплината с тоталитаризма. Както и не бъркай свободата със слободията.

Ми дисциплината е от страх!?! Иначе Белене..Дисцип и Бойчиновци!?

Специално за "срам сте червени"" .Цитат:"" Съдят двама мъже за полов акт в парк в Пловдив пред много хора""" Това новите американогейски,юдомасонски ,демократични и неолиберални ценности.Според някои това трябва е ежедневие.

ТОП 3 на държавите с НАЙ-много оръжше на глава от населението 1.ЧЕРНА ГОРА 2.САЩ 3.СЪРБИЯ

Добре, че България не е от тях. Щото и ние сме пълни отрепки

Все съюзници на СССР!?

Кой това? Щатите ли ? Идио...

Забрави Швейцария, която трябва да е на 1во място.

Мисля, че имаш дупки в класацията Като абсолютен брой може САЩ да са в тази класация, но ако броиме какъв процент хора имат оръжие, ще са доста назад. Успех да си купите оръжие в Ню Йорк, Филаделфия или Сиатъл. Въобще в някой от големите им градове. Процедурата в България е по лесна. Също има една напълно логична зависимост там - колкото по-хлабав е режима на оръжието в някой щат или окръг, толкова по-затегнат е режима на алкохола. Но да се върнем към държавите с много законно оръжие сред населението. - Швейцария е с изключително много оръжие сред населението си, даже без да броим, че на запасняците личното оръжие, автомат най-често, им е в къщи. - Другата държава, където много лесно се купува напълно законно оръжие е Чехия. И купуват. Там имах странна случка - дали за да ме шашнат, мен комадирования или наистина просто така си ходят, но при командировката ми в Прага преди много години, колегите от тамошния офис предложиха в обедната почивка да идем до стрелбището за по един пълнител. Оказа се, че има стрелбище в мазето на сградата в която ни е офиса. Отидохме и се оказа, че от шестима колеги в отдела и шестимата бяха със собствените си пистолети. А двама от тях бяха донесли втория си пистолет, за съм имал един за мен. А в самото стрелбище даваха под наем техни си. - Германия е също държава с много оръжие сред населението. Напълно законно, както и много незаконно. Ако си спомняте там също имаше преди години инцидент със стрелба в училище. А тези които си мислят, че ние сме слабо въоръжени - ми добре сме въоръжени. При това съвсем законно. Познавам баща и син ловджии, които общо имат 11 съвсем законни пушки. Като само 4 от тях са гладкостволни, другите са винтовки за подборен отстрел. Казано на прост език - снайперови винтовки с най-прецизени мерници.

Навсякъде може да си купиш за у вас, просто в някои щати е много трудно да получиш разрешение да носиш. Отделно има щати където е забранено да го носиш скрито, в други е забранено да се носи открито.

Знам режима в Ню Йорк и в Сиатъл. Ни за в къщи, ни за в колата, ни за в никъде не става без един куп документи и изкаран курс. При това ограниченията по щати, окръзи и общини може да са най-различни. На едни места пушка може, картечница може, пистолет не. На други може всякакво, но само огнестрелно бойно - за хладно и газово се полага затвор. Въобще да се слага САЩ под някакво общо правило е грешка. Там са голяма държава и има всичко. Класацията по която САЩ са напред е брой цеви на 100 000 население. Е да де, но там си има с хора маниаци или напълно читави колекционери и специалисти, които имат по над 100 цеви. Затова казвам, че правилната класация е процент хора, притежаващи бойно огнестрелно оръжие. И там САЩ ще са зад страни като Швейцария или Чехия.

Ей това е професиналист 12год српрски килър бум бам 8 трупа,а у бугарско шашка 200 гр бутафарна заря Цялото СОБТ на обучение стаж в Српско Училище

Според вас дали Изкуственият ми Интелект би се справил по-добре от средностатистически родител в отглеждането и възпитанието на чисто белия лист каквото е съзнанието на всяко новородено?

Първите ми лоши спомени от детството по соц времената бяха от семейството, където беше нормално да си бит и обиждан, както и унижаван по всякакъв начин. За твое добро разбира се. Рядко е имало семейство да не тормози собствените си деца. Хората израстваха психопати и негодници. Национална челта ли е да сме лоши хора не знам, но съм свидетел на пълна варварщина. Насилието беше норма-навсякъде, по всякакъв начин и безконтролно-милицията (тогавашната полиция) биеше без никаква идея че е нередно или незаконно. Учителите биеха в училище. Помня един индивид, учител по физическо биеше по главите с шпайкове (нещо като маратонки). Децата в училище бяха психопати до един. Подлизурстване пред силните, мачкане на слабите. Жестокост, бездушие, подлост. Най-важният урок който научих в училище беше че хората са мръсници по природа. Подлеци. В пубертета няма задръжки и човек се показва такъв какъвто е. Като поузрее се научава да прикрива животинската си природа, но същността остава. Най-лошите спомени в живата са ми от училище. Спасяваше ме това че бях едър и спортувах, така че не съм тормозен, но бях свидетел на свинщината наречена общество. Не усетих никаква полза за себе си от училището, човек може и сам да назубри учебниците без да присъства в концлагера. Даже в армията не беше така зле както в даскало, както казвахме на училището. В армията си по-зрял и готов за насилието, каквото представлява живота по принцип. Сегашните времена са същите, защото хората са същите. Към някогашната простотия и лошотия се е добавила нова и напълно неконтролируема неграмотност. Смятам че от полза за обществото ще е или силно присъствие на психолози и много работа с децата или закриване на училищата в сегашният им вид и онлайн обучение. Това че на хората масово им хлопа дъската, особено на младежите личи например от форуми като този-вижте каква омраза и простотия се лее. Това са психопати до един и са опасни и за себе си и за другите. Хора, расли без никакво възпитание и психологически надзор.

Явно сме живели в различни България. И не, аз не съм от децата на номенклатурата, но изглежда на вас ви е крив целият свят, откакто сте се родили. Моите съзнателни спомени са от 70-те години нататък и най-лошото в тогавашния свят за мен беше пълната липса на свобода и развилото се до съвършенство лицемерие, в което живеехме всички. С близките си можеш да говориш това, което мислиш, но извън този кръг се превръщаш в "още една тухла в стената".

търси грешката в семейството, а не в обществото. в моето семейство не се смяташе, че с бой се решават проблемите. и в училището не е имало насилие и простотии.

Понеже по-долу е коментирано че сме живели в различни българии и че никога не са виждали насилие се учудих. Може би човек привлича различна реалност и събитията са огледало на вътрешното състояние както се говори в психологията, не знам. Помня следният побой, който ми нанесе най-красивата и фина жена, учителка. Когато бях... 8 годишен. Годината е 70-та, "елитно" софийско училище. Другарката Коцева, 23 годишна хубавица, финна, нежна и усмихната. Всички бяхме влюбени в нея. Чувствахме се щастливи в ангелското и присъствие. Веднъж в час по физическо тя нареди да остевим топките настрани. Посегнах към топката да я хвана, но тя отскочи и изтъркаля и другите. Красивото маце ми отвъртя пет-шест звучни шамара с такава сила, че паднах по гръб. Помня че ръката и беше много нежна и някак еластична. И ухаеше на някакво кремче-момине сълза. Цял ден ухаех на момина сълза. Оттогава когато се ръкувам с жена с финна ръка някак си настръхвам. Очаквам... зло, опасност. Излишно е да казвам че ароматът на момина сълза ме разтреперва. Това беше моята България, каква е била вашата не знам.

Нормално е всяко момче да "яде" бой както в семейството ,така и на улицата.Няма как момче да не се възпитава с бой,той е задължителен. Спомням си как на курорт в Шипково троянско ,един път нещо ровех в едно малко изворче в тремата и нещо ме убоде.Измъкнах ръката на на възглавничката в основата на палеца две червени точки на разстояние 1 см една от друга.Тичам при майка ми ,и казвам ,че може змия да ме е клъвнала в изворчето.Първото лекарство бяха два шамара , а след това при лекарят ,е змията беше "водна".Ако се сбия с някой и му разбия зъбите веднага шамари ,ако майка му се оплаче ,ако моите разбият ,пак шамари ,ако се покатеря по гръмоотвода до козирката на покрива,че даже си написах и първата буква от името ,а тя е над петият етаж и някой ме "изпорти" ,пак шамари и внушения ,какво ще стане с мен ,ако падна ,ако се спусна по въже /конопено/ от четвъртият до вторият етаж , а от стискане детските ми длани са в кръв ,пак шамар и това е добре ,че не се е включил баща ми.С една дума шамари не се пестяха ,а винаги съм бил отличник ,но никога "пълен".Ако спъна момиче-шамар или два,ако го бутна ,пак същото ,ако му "сваля" чантата същата терапия , ако дръпна за косата ,пак плесник .Така ,че и да ми плачете няма да Ви разбера.Всички са минали по този път.Бяха прекрасни детски години,колко каране на летни кънки по алеите в комплекс Ленин ,беше чуден асфалт.

Пет или шест шамара?!?!? Обикновено се ограничаваха с един, макс два. Поне в моето детство. Трябва с нещо да и си се набил в очите от преди. И ако мацката е била учителка по физкултура - не я гледай колко е била финна. Тия си имат бая яки ръце, особено ако току що е била напуснала ВИФ и дошла в училище. Втора особеност, че като се оплачеш на мама, че учителката ти е ударила шамар, може да последва и един от нея. Така да затвърди, урока от училище. Затова по въпроса какво е ставало в училище - тишинка. И момчетиите си се биехме, внимавайки да не разбере някой от възрастните. Чистачкит не биеха, ако не решат, че са пряко заплашени, но казваха на учителите и следваха шамари пред строя. Носехме си ги като медали.

Сега само изнежнени пе.алчета се възпитават. От моите приятели тия дето не са яли шамари като малки станаха или алкохолици или наркомани, прави си извода.

Това е невъзможно да се е случило през великия комунизъм! Всички знаем, че такива неща се случват само в гадната демокрация!

В Щатите това май стана масов спорт!

Мда... Психотронните оръжия на САЩ работят.

Отново опираме до семейството и до безконтролното размножаване сред хората. За да имаш дете би трябвало да получиш първо съответния образователен и морален ценз. Ясно е, че въпросът как да стане това е доста сложен, но първо би могло да се почне с образователния. Така ще се отсеят знаете кои. Последствие да се разработи постепенно и механизъм за моралния, Защото например като знаем морала на 80% от лекарите в България ( а той едва ли е по-различен в близките ни по манталитет съседи) , въпреки соята образованост голяма част от лекарите трудно биха издържали критериите за морален ценз. А в такова семейство на хора свикнали да изнудват и живеят в безнаказана корупция какво дете би могло да се отгледа?

Тоест ти си за евгениката. Имат право да се размножават само умните, красивите и моралните. Тогава ми е странно как ще се появяват хора като Лудвиг ван Бетховен, дето е има баща тежък алкохолик.

Бля бля бля беееее......дрън дрън ДИРник

"...какво прави дете в стрелбище..." не е коректен въпрос. По времето когато нше бяхме деца, ходехме в стрелковите клубове, и в зависимост от желанието, можехме да стреляме колкото щем, пък на, убийци не станахме!

Защо да не ходи дете в стрелбище?Мойте синове са на 37 и 35 години,и двамата не са ходили в казарма,но и двамата са стреляли с пистолети и пушки!Водил съм ги да стрелят от деца!След като не са ходили в казарма аз съм се погришил да им дадем некаква военна подготовка!

Ами тоя ученик,ако беше решил да е ликвидирал каскета Гешев,а не да го плашат с пиратки,които явно той сам си е заложил!Така се прави когато някой иска да убива!

Една такава "пиратка" на теб да ти заврат изодзадзе, галфон червендалест!

Аз лично си спомням за още убити в студентски град. Имаше една случка с арабели и откраднати долари, след това бяха монголци, а накрая пък имаше заклани виетнамци. Затворите бяха пълни с убийци, а се даваха и доста смъртни присъди. Бомбени атентати, свалени самолети, заколени бременни, разстреляни хора по границата, голяма част от хванатите престъпници отиваха по малка нужда... Разликата е, че сега от сутрин до вечер се говори за изроди, а преди 10-ти официално нямаше престъпления в България.

Предполагам под бомбени атентати имаш предвид събитията по преименуването на турското население през 1984 г. Тогава взривиха вагон за майки с деца при гара Буново, задбалканската ЖП линия. В Сливен гръмнаха бомба в хотел "Сливен, в Пловдив също имаше взривове. Бях в казармата в Пловдив, буквално никой не спа тогава, офицерите си стояха в поделението, редовият състав се скъса от наряди; спомням си как обикаляхме щаба по двойки с пълно бойно снаряжение. А историята от 1974 я помня, обаче бях останал с впечатление, че таткото на Бранимир е бил полковник от МВР, ако не се лъжа. Да, говореше се, че го е направил след като е гледал "Кръстникът", ама ми е чудно как е станало това, след като филмът беше забранен до 16-годишна възраст, т.е. ако е бил в осми клас, това означава, че е бил на 14 -15 годишен тогава.

Психично неуравновесено дете/човек гледало Западен филм(игра) с много убийства и насилие .. ..взело германски пистолет ..финландски нож и избива невинни хора!! ... Та това е портрета на почти всеки масов убиец в САЩ и на запад убиваш невинни през няколко дни!! Там даже и не правят впечатление подобни случки.

Шото в матушка Расия, такива неща не стават, нали?

Абе комплексар стига с тая твоя матушка русия чв ставаш смешен!

Май тогавашната власт си е свършила работата..............бързо и възмездно......

Тук възниква и естествения въпрос какво правим в тази ситуация а ако жертвата беше вашето дете!!! В училищата може да влезе всеки с каквото си поиска а охраната е обикновенно пенсионер които пази вашите деца срещу минимална заплата.....

Ти да не искаш пред входа на всяко училище да пазят командоси? И постоянно да патрулират бойни хеликоптери? Няма как да стане.

Тоя на снимката бугарино ли е или сръбино?

Снимката е на Бранимир,вижда се "финката" ,в СССР ги имаше много.Убийствата бяха извършени в бившият втори блок в дървеница /тези ,които са 4 -ри еднакви блока ,близо до Минно-геоложкият институт ,наричат ги също и фестивални ,защото са построени за Деветият световен фестивал на младежта и студентите през 1968 година/.

.... Но сега разбира се ще ми се нацъкат домати минуси само защото в тоя сайт влизат най тъпите българо-русороби

Както се вижда ,копират се ежеседмичните стрелби в американските училища. Ако не греша до 1989 година не е имало и пиратка ,гръмната в училище .

rambaldievskievich

Грешиш.

Мчи тогава чии го крепиш тук миндил

А РУСОДЕБИЛИТЕ НАВСЯКЪДЕ РАЗПРАВЯТ КАК ПО БАЙ ТОШОВОТО ВРЕМЕ Е НЯМАЛО НИКАКВА ПРЕСТЪПНОСТ!!! КОЛКО СПОКОЙНО СЕ БИЛО ЖИВЯЛО. И МЛАДИТЕ ГЛУПАЧЕМЦА НА ВЪЗРАЖДАНЕ ВЯРВАТ ЛИ ВЯРВАТ НА ЛЪЖИТЕ КОПЕЙКИНИ

ти прочете ли идиото, какъв филм е гледал този ненормалник преди да извърши касапницата? Филмът е плод на западния капитализъм.

плод на западния капитализъм са айфон, мерцедес и бойнг, а ти си плод руската пропаганда!

Нещата се решават просто в 21 ви век сме все пак чрез он лайн обучение.Всеки вече има пс с интернет така хем няма да има тормоз хем стрелби

Върховното оръжие за масово поразяване се нарича Холивуд ! Унищожава , хора , култура , интелект , почтеност и здрав разум !

Там е истината :))))))

Хайде пак сащ виновни а? Ехх колко лесно е да си тъп русофил днешно вреюе

Съм русофил но в САЩ се случва два три пъти в година

Бля бля бля беееее......разблеяха се оФцете на дрън дрън ДИРник

За умишлено извършено тежко престъпление трябва да важи наказанието и за непълнолетни както е при възрастните. Едно е да стане нещо по невнимание но да се направи умишлено е съвсем различно и възрастта не трябва да се взима предвид за смекчаване на присъдата. А в училищата и изобщо на места където се събира повече народ трябва да има най-малкото проверка за опасни предмети точно за такива случаи защото не се знае кой може да има лоши намерения в даден момент.

Това момче няма 14. Води се малолетен. Не носи отговорност за действията си. Но вероятно ще прекара живота си по психиатрични болници.

Е как да не се взема възрастта в предвид, то е едно хлапе на 14 год., помисли преди да пишеш , не може наказанието му да е като на възрастен и имаш плюсове, предполагам че хората ги слагат емоционално, то по твоята логика и педофилията може да се сравни като секс със жена

Защото ако го направи умишлено като малък, то като голям какво ли не би направил

Цяла София знаеше за престъплението. Просто не се раздуваше за сеир с подробности както сега, което пък няма никакъв смисъл!

знае за първомайския атентат. Просто не се раздува за сеир с подробности както преди, което пък няма никакъв смисъл!

Каква трагедия е станала в Сърбия? Няколко келеши, тормозили систематично детето, които са щяли вероятно да стант кибици, напълно безполезни за обществото или престъпници, сега са застреляни!? Ако има трагедия, то е за младежа, който от безизходица е стигнал до това решение. То е така, като няма мерски от възпитание във вкъщи, през училище/педагози, та се стигне до държавата! Не случайно редовно подобни неща се случват в САЩ и винаги е в следствие на системен тормоз от група изруди, спрямо някое по-непопулярно дете. За разлика от повечето инциденти, където много на брой случайни деца загиват, в този случай изглежда е планирано и изпълнено много добре.

Не-е-е! Казват, че е от скоро в това училище, т.е още е рано да е системно тормозен. От друга страна е син на известен лекар, т.е от заможно семейство, а и щом бащата има оръжие... не е от бедните. Тормозените деца обикновено са от бедни семейства. По-скоро е изтрещял от яд, че е получил двойка по история и е решил да раздава собствено "правосъдие". Т.е вероятно си имаме работа с млад арогантен и самонадеян тип, но от друга страна казват, че бил тих и кротък! Е, има си психолози и психиатри - те ще го определят.

Познавам много заможни лекари и не само лекари, които изобщо нямат оръжие и не им е необходимо

Дори да е тормозен убийството не е оправдание за това.

Това не е оправдание, а мотив.

Ако разни изроди се гаврят с тебе и те унижават до побъркване,дали няма да ги трепеш наред без да мислиш за последиците?

Ащо питате гтустиге комунисти, това при нас не е можело да се случи. Проклети да сте!

Никога няма да стигнем и Сърбите. Изключително прости копелета сме българите. Смачкана сган

Може да говориш за себе си, но нямаш основание говориш за всички останали.

Сганчоците много лесно се обиждат като и кажеш, че са прости.

Оптимистичната статия иска да каже, че това е черта на тъмните балкански субекти? Няма страшно, вече ставаме модерни зомбирани примати, членове на клубовете на богатите цивилизации. Вече всички филми, в които има насилие, нецензурни думи, колене, стрелби, аутопсии, са надлежно означени, че не са подходящи за лица под 12 години. Всички отрано са свикнали с идеята, че е нормално да нараниш или убиеш себеподобен. А новините са особено хуманистични - един убил майка си, друг претрепал с кол насилника си, трети удушил 15 души в камиона си, четвърти и пети се самоубили, други заложили пиратки по пътищата, нти печели от заравяне на никому ненужните старци в горите... и все по-нататък.

Че пишеш благодарение на същите зли сили.Аре бегай

Да ти кажа, нещо си прекалил с четенето на черна хорника. Къде го откри този оптимизъм?! И тъмни балкански субекти?! Ужас!!!!

При народната власт на републиката българите бяха свободни, децата щастливи ,жените красиви,а сега при бандитската подмяна - децата джендъри ,жените лесбийки ,а а окована България подлога на американската колониална хидра! Но рано или късно разплатата иде с нов народен съд !

Хапчетата се пият редовно

Не бяха свободни, не бяха гладни и бяха еднакво бедни, като се изключи номенклатурата

Ай стига соросизми бе!

Още един дето не си е заключвал вратата... :)))

Един от първите антиваксъри ... шизофреник!

Масов убиец сега е Русия.Всекиден убиват деца и майки с умсмивка на лице и гордост

Е кой помни нещо преди 50 години бе????

Летоброенето не започва с теб....

Много бързо минават, като станеш на 63 ще си спомняш много

Пистолет и то Валтер през комунистическо са имали единици. Това са то децата на партийната върхушка.

На по равните , що хора изнасилиха и убиха , никой не брои

синковците на по-равните са на мода днес , демократи , душа дават за.......