280 000 българи тръгват на път за Великден

Близо 280 000 българи да тръгнат на път, като 50 000 от тях ще почиват в чужбина.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новина. Не ви ли омръзна? Всеки празник едно и също....колко щели да пътуват... е, и? Каква е стойноста на писанията ви? Какво постигате с тях?

С нетърпение чакам "новината", че 280К ще се връщат и че същите пътища ще са натоварени, ама в обратната посока (това го уточнявам аз, на "журналистите" не им е до детайли, така че сигурно ще пуснат същия текст, ама с др. дати. "Журнализъм"...

280 хиляди на фона на 7 милиона то голямо новина няма що

Дразнят бедните които оставате ТУК!

Едно време се ходеше на село, а сега на къде ...

Желая прекрасни Празници на всички пътуващи и оставащи! Карайте внимателно и толерантно. Така щото да пристигнете живи и здрави,и да си изкарате 4-те дни щастливо и спокойно. Лично моята рецепта е-никога на път по време на Големи Празници и дълги уикенди.По правило пътувам в неделя и ползвам почивка през първите дни на работната седмица. Вярвайте ми-супер е.

за 2-3 дни да се почувстват като хора, на богатите им е все едно къде са, всичко им идва на крак

Българите /софиянци, най-вече/ се наработиха и тръгнаха на заслужена 4 (а някои - 5) дневна почивка. Все пак, от последните 4 поредни почивни дни досега е минал цял месец.

Аз с огромен кеф оставам тук. Първо,не съм "беден",второ,съм роден тук и изобщо не ми се ходи никъде. Въпрос не на бедност,а на личен избор.И никой никого не дразни. Просто-клише.На всеки по-дълъг Празник се започва-напускат...после са катастрофите,а накрая-"голямото прибиране".Журналистически простотии.

Много ги обичам тези празнци, много бързи кредити раздадох , и да сте ми живи и здрави , чакам другият голям празник......

Е, ти за какво искаш да пишат в следващите 4 дни?? Цялата държава е аут и тотал блокаж, всички са в почивка, нищо не се случва - за слънчевото време ли да пишат? Много ясно.

Най ми харесват градовете по празници- селяните си заминават там откъдето са дошли.

Тя,"Държавата"е в блокаж и аут и без Празници,да ти кажа.И каквото и да ми пишат-все тая. Отивам си на Бистрица и ме дреме на .....г....

Тръгваме към скъпата за всеки софиянец Гърция...

Радвам се! Всички селяни отиват да пият и ядат на село. И ако бяха не 4 а 10 дни щеше да е още по-хубаво. Тишина,градинката пред блока си почива от селяни без хигиенни навици. Вървете и не се връщайте!

279000коренька напуснаха лиюлин и отидоха по родните селца

Това провинциалисти ли са?

пишете. Над 200 хил. излизат преди празниците и над 200 хил. се връщат, след това. Лакардии без значение. Пишете ,ЗАЩО СЕ ВДИГНА ЦЕНАТА НА ГОРИВОТО У НАС ПРИ ПАДАНЕТО МУ НА СВЕТОВНИЯ ПАЗАР? Защо над 3 милиона българи гладуват?Защо 200 хил. смучат народа и ежедневно се появява поредния милионер? Защо?

nip

И как ги изброиха? само поне 200 000 шопи ще са в Гърция

Какъв е проблема с храната от село. По здравословна е. А ти с това ГМО дето го ядеш, я виж какви си ги надращил !!!

Stolichani v poveche.

Много, много тежко. Българите не могат и не могат да си изхарчат парите. Добре че са празниците, да отидат до чужбина, че то не се насмогва от този дъжд от евра !

А колко ли от тях , ще се завърнат живи и здрави?

Тъжната истина е, че поне 5-6 души ще "осъмнат" в ковчези след празниците . Амо че, когато тръгват на път, всеки си мисли "Няма да съм аз" но накрая - все някой трябва да е, нали?

Ами тръгват софиянци. Да сме по точни. От 1,3 милиона души в София, 300 хиляди тръгват! Нормално. А в провинцията от 5,7 милиона души няма 300 хиляди да тръгнат поради безпаричие и мизерия! Не е нормално. Но това е БГ. Огромно неравенство между София и останалата част на страната.

България не е Германия, където няма разлика между столица, голям град, град и село ... там условията за живот и работа са еднотипни. В България, живееш ли извън София си жив-умрял.

Ало, селянията! А сега, за малко си представете, всички ние, които работим в чужбина и поддържаме България, за да е все още държава....да вземем да се върнем за Велик ден...и после да тръгнем пак в странство, да има да пращаме...а сетете се, кво ще стане, а....

И как поддържаш България?-Като работиш за друга държава, а не за тази, която те е отгледала и образовала. Мий си чиниите там и не се бъркай в чужди проблеми. Ние ще се оправим и без теб.

Съвсем нормална новина. Погрижете се за родителите и весели празници!

В Ирландия даже в провинцията живеят по-добре в сравнение с Дъблин. Но какво общо има това с новината, че 280 000 българи тръгват на път?

По-важна е разликата с броя на върналите се читави...

Затворете сега подходите към София и ни върнете жителството! Справедливо е някак си...

Братя , да взривим мостовете над Искъра при Враня и Враждебна !!

ххи :) "чужбина" е сигурно като преминеш границата от една балканска държава в друга... Ми то разлика няма. Но как да знаете, като бабите ви никога не са мърдали от селото си, а ако някога са ходили до съседния град, след това са разказвали цял живот на внуците си ?! Чужбина е място, където хората са други, расата им е друга, обичаите им са други, храната им е друга. където готвят мусака и баклава не е чужбина хихи :)

за него не знам. Обаче мога да ти кажа как АЗ поддържам българия. Работя за себе си, не за чуждата държава. Всеки месец помагам на възрастната си майка да оцелява със скромна сума. Тя тази сума какво я прави? налива я във вашите магазини и предимно аптеки. А аз плащам данъци тук. С тези данъци работя за себе си - получавам седмично косене на трева, много и безопасни детски площадки, чисто и подредено ежедневие, влакове стрела, плажове, океани и др. За чужди държави не работя :)

НА всеки празник броим колите на софиянци.Като че ли останалата част на страната ни интересува това.

Горещо подкрепям, но нека всяка жаба да си знае гьола и като се върне жителството, то софийските фирми да нямат обсег на действие в провинцията, за да има хляб за провинциалните фирми. Или да плащат двоен данък - един за мястото, където е регистрирана фирмата и втори - за общината на чиято територия действа!

По статистически данни на НАП, през 2016г гурбетчиите са внесли в страната ни 3.5 милиарда лева при БВП 83 милиарда лева. За 2017г цифрата е малко по- малка, но над 3 милиарда при БВП 93 милиарда лева.. 3.5 милиарда лева са само годишните помощи които държавата ежегодно отпуска за ромите. Заплатите на държавните служители са около 4.5 милиарда лева. По данни на Българското Външно министерство от края на септември 2017г, в чужбина живеят ( и работят) около 2.8 милиона Българи. Дори и да допуснем че някой от тях са деца с родителите си, то неминуемо има и неотчетени черноработещи, така че нека се придържаме към 2.8 милиона. Какво излиза? Че половината работещи (в страната) Българи генерират БВП 83-93 милиарда - обложени с данъци и осигуровки, а другата половина не участва във формирането на БВП, но внася около 3.5 милиарда, които по никакъв начин не са обложени с данъци и осигуровки у нас. Изводите оставям на вас!

А по данни на Българското Външно министерство от септември 2017г, други 2.8 милиона живеят и работят в чужбина, защото за тях и семействата им тук няма препитание...